Új hozzászólás Aktív témák
-
frank04
tag
Eladod 11ért?
Ilyen kell bele? IMS GA 12/18g 58mm-es Precíziós Szűrőkosár
Ehhez mekkora tamper és puckscreen illik? -
cSuwwi
senior tag
Sima befőttes/lekváros üvegekbe teszem én is, 6-8 üvegbe tudok kiporciózni 1 kilót.
10g-ot használok egy főzésre, kb. 100 csésze jön ki elvileg, naponta iszok kettőt így kb. 1.5 hónap alatt fogy el. A vége felé érzem hogy másabb, lehet többet kéne inni (vagy többet tenni a kosárba)A 702-est nem takarítottam egy ideig (kb. 2 hónapig, egyfajta teszt volt mi fog változni), csak a szokásos hátbaveregetés. Egy fajta kávé volt benne végig. Arra tippeltem hogy gyorsabban átfolyik vagy negatív irányba viszi el. De épp az ellenkezője lett: olyan finom lett, hogy 3-4 fokozattal feljebb állítva se bírta átnyomni a vizet a gép. Kitakarítás után egyből helyreállt a világ rendje (és a kávé is jobb lett, főleg mivel új bontás volt).
Szóval takarítsátok rendszeresen. -
kmarci25
veterán
Oké, és osztom is az álláspontot, de én akkor sem voltam oda a gaggia-ért, amikor a Sage-et vettem és most sem venném meg. Lehet hülyeség, de valahogy nem akartam használtat. (Elektronikai cikkből simán veszek használtat, de ez valahogy nem tetszett.) Olyan gépet akartam adni jövőbe a dobozból müködik és jól mutat a konyhában. Ezért nem lett gaggia és graef vagy használt Mazzer. Lett helyette Sage és egy Sculptor, amit kickstarteren 200$-ért megkaptam és rohadt jól mutat.
Szóval igen, de azért mégsem... -
Alusky
senior tag
-
tuzpenge
őstag
[Erről lenne szó???]
Van olyan jó mint a Goriziana Grand Cru?
Köszi! -
looser
addikt
Egy Gaggia Baby (konkrétan ez), használtan vettem jó 6 éve :-) Emellé elsőnek egy Iberital Challenge került, amit 2021-ben cseréltem le egy Mahlkönig Vario Home-ra, ezek is mind használtan kerültek hozzám. Szóval most Baby és Vario páros. A Baby-n tuningolt Fragola, rézcső, pid és 10 bar-ra állította a nyomást. Az első gépem egy DeLonghi EC155 volt Hario Mini kéziörlővel. Emlékeim szerint ezzel sem jöttek le rossz kávék, de a dupla kosár is nagyon pici volt (itt 51mm csak a szélesség), ez volt az egyik oka a cserének, mivel sokáig kerestem nagyobb szűrőt, de csak horror áron és/vagy szállítással találtam. Kicsit sajnálom, hogy nem vártam egy Classic-ra. Ez a "nagy" setup-om :-)
-
-
Valahogy erre akartam rámutatni én is, de az előbb még visszatöröltem a kommentet
Értem, hogy a kézi szerkezetekben sokkal nagyobb rugalmasság van, de a kezdő topikban pont nem ez lenne az legelső amit ajánlanék.
GC-n van stabil hő, megismételhetőség, alkatrész ellátottság, szabvány tartozékok stb. Ha van is rajta PID meg pumpa szabályozó, ha nem nyúl hozzá a user csak hagyja egy megszokott beállításon (fix 6-9 bar), akkor nincs egy rakás paraméter amit potenciálsan elronthat, és elveszik az a kétség, hogy most én hibáztam, vagy az előkészítés sz.r, vagy túl hideg/meleg a víz, nem volt elég az előmelegítés stb.stb.
Olyan felhasználói bázisról beszélünk, ahol felmerül a "hogyan kell jól tamperelni" meg a "kell-e nekem wdt/puckscreen" és amúgy mire jó, tehát nagyon nem az van hogy simán a kv ízéből 2 korty után megmondja, hogy "ja igen, ez hőhiányos picit".És akkor hogy tiszta legyen: belátom, hogy nem használtam manual gépeket (csak a Pico-t, de azt nem sorolnám ide), nem tudom teljes magabiztossággal azt mondani, hogy nehezebb vele belőni egy jó shot-ot. De ha az a kérdés, hogy kezdőként egy GC vagy egy Flair / Robot, akkor hiába van több potenciál a manuálisban, ha még nem áll készen a user a teljes kontrollra, minden voodo-val és ízérzékeléssel, sokkal több változó van a kezében ami szerintem inkább zavarhoz vezet.
A manuális gépek sokkal inkább egy szeánsz részei, ami amúgy zseni, ha valaki már tényleg erre vágyik. De pl ha a háztartásban bárki más is készítene valaha kávét, akkor a GC-re jó eséllyel még meg lehet tanítani - manual karosra már sokkal nehezebben, ha egyáltalán.Szóval szerintem is irtó jó alternatívák hasonló áron, de óvatosabban választanám kezdőként.
-
-
-
-
sherlock82
senior tag
Múltkor beszéltem egy ismerőssel aki postakocsin van és járja a vidéki kis falvakat.
Kb, mindennel kell foglalkoznia amit egy postahivatalon ellehet intézni.
Újság előfizetéstől kezdve a csekkfeladásig nagyon sok minden.
Én is akkor megyek be megrendelt kávéért - ide postázza ingyenesen a neszpresszó - mikor valószínűleg kevesebben vannak. Csekkeket feladni mondjuk én se mennék be. -
Asszem 15k felett ingyér és nekem MPL volt sokáig, de mintha sajnos váltottak volna a Retek Rókára
Ritkán rendelek már tőlük, nem tudom mennyire beszélek badarságot.
Amúgy a 15 és a 20 között szerintem jelentős difi van. Mármint 15-16-ig elmegyek, ha van pár olcsóbb tétel is a csomagban. 20-at már én sem fizetek ki. -
-
Eszemben sincs! Nem tudom feltűnt-e, de teljesen visszavettem a komolyabb ajánlgatásokat. Ez nem az a topik és be is láttam, hogy csak a zűrzavart növelné.
Egyszerűen tényként megállapítottam, amit. A karhoz ingyen adott kínai szarok is jól mágneseződnek, csak alja furatminőségük van. -
kmarci25
veterán
Igazad van, szeretem kipróbálni az újdonságokat.
Egyébként itt szempont volt az is, hogy már régóta néztem a motoros őrlőket, és a Timemore kézi miatt tetszik a márka és ezért szimpatikus a Sculptor is. Ennyi pénzért megéri, még akkor is, ha a pro-k szerint csak közepes minőségű. -
-
kmarci25
veterán
-
-
goom
senior tag
Nem, nekem 51 mm-es van. Nézegettem egy IMS-t: konkrétan ezt a modellt. Megvehetem nyugodtan? Ennyit kifizetek érte, de a 18 az durva nekem.
-
bagaba1
tag
Megpróbálom közepes hőn, sajnos ezeknél a gépeknél nem tudni a pontos beállítást, csak van 3 fokozat. Holnap megnehem a pogácsát. A fekete folt jelentené, hogy magas a hő? Lehet, hogy megpróbálom majd a nagyobb kosarat, bár eddig minden vendég szerint már a 12g-os adag is erős neki.
Egyébként a babtartályban ~2 napi adag van, őrölve pedig mindig frissen szoktam, csak a tartályba, hogy ne menjen mindenfelé.
-
-
-
goom
senior tag
iatti:
Minőségi, felsőkategóriás kávé alatt kézműves, pörkölőktől elsőkézben beszerzett babot értek. És most a héten érkezett meg a Graef CM 702...
aradebil2:
Soha nem tömörítettem (és kissé durvára daráltam). Nem a "tömítés"-t olvastad rosszul?
RetepNyaraB:
A tömítés szilikon, aha. De soha nem sikerül megfelelően tisztán tartanom, és odaégnek(?) kávé-szemcsék. Kivenni tisztítani küzdelmes és elég kilátástalan. A szűrő nekem alu, nem acél.
luksa:
Én lassan 54 leszek, szüleim 81 és 88 lennének, ha élnének. Szóval: nem tévedtem... -
#64905664
törölt tag
Így van azért a Flair nem elektromos változatait már nyár óta olvasgattam ismerkedtem velük (yutubos videók tömegét nézegettem) és már akkor azonnal megfogtak, nem véletlenül lett az végül is a kiválasztott. Csak hát nem akartam hazai viszonylatban melegítgetni az alkatrészeket kávéfőzés előtt, a túrázókat megértem.
Amúgy az egyedüllét nem öröm de ha most is lenne asszonyság valószínüleg úgy járnék én is mint most a fiatalabb barátom, aki szintén kotyogósos és szintén szeretne feljebb lépni és ő sem automatákkal stb, kezdené hanem egyből bele vágna a lecsóba de a zasszony beleszól - Móricz regénycím.De már a mag el van hintve mert mint említettem előcipelte a zasszonyt és kóstoltatta a fleres nedűt és már kezdi győzködni, tavaszra szerintem be is érik. Szerencsés, mert én már minden tudást kiolvastam itt
és órákig hallgatja az előadásaimat a presszókávé mikéntjéről sőt kezébe mertem adni - 5 hét után - a kézi készülékem fogantyúját, hogy na, húzzál egyet az asszonynak saját kezűleg! Közben ecseteltem neki az itt olvasottakat, hogy eleddig egyetlen karos, presszóképes olvtárs sem tudta meg győzni a szülőket nagyszülőket, hogy kissé váltsanak felfelé mert azt hangoztatják amit az én környezetemben 50-en felüliek, hogy jó az ahogy eddig volt de ezt nem csak kávéra tudják.
Neki is kotyogó van mostanában és utánam szabadon tavasz óta szemes bab és kézi daráló, addig ő is téglában utazott. Szóval mint tudjuk így terjed a vírus is.
Azért ezt a barátot figyelmeztettem, hogy túl sok jót olvasok a robot kávégépről és olvasson róla, hátha az tetszik meg neki. -
-
tobias40
veterán
És fagyasztás nélkül miben tároljam?
Ezt a fagyasztásos módszert talán arra találtam hogy ha vki sok kv-t vesz,akkor hogy ne járjon le a szavatosság olyan hamar,ezért kell betenni a fagyóba.
Egy nap 2-4 adag kv fogy átlagban,ünnepek alatt picivel több.
Most tudtam szerezni 5 db. egy kilós kv-t és ezért gondolkodtam el ezen a megoldáson,az asszony issza ezt a kv-t én nem,én maradtam a musetti Pod-osnál... -
Nutra
tag
De már elmúlt... utoljára már 699 rémlik, dm 649
-
#98690560
törölt tag
Valamit nem értek. Miért ne tudna "duplázni"? Ha 17g van a kosárban, húz belőle 34-et (1:2 arányban), akkor az egy dupla presszó. Kettes, dupla kifolyóval, 2 csészét alá téve lesz 2x17g presszója, tehát le van főzve a 2 adag. Nekem itt valahogy nem áll össze hogy akkor eddig hogy készült a kávé ha sosem volt dupla
-
flash-
veterán
igen,világosak de ízre meg inkább kesernyések vagy homogénebbek kis csoki mogyoró utóízzel.. lehet erdemes a dedica-n a 3 hőfok közul a legmagasabbra állítani?
kv főzés előtt le szoktam engedni 2-3 adag vizet
hát sose forróak a kávéim inkább kellemesen-kissé melegek ami 5 perc alatt már ki is hül(régebben mintha melegebbet adott volna)megjött közben az avx tamper,hát a fogója olyan kis gyenge félek hogy hamar el fogom törni,hát gőz9m sincs hogy tanuljam meg a tamperelést hiába simítom le szépen a pogácsát ahogy teszem bele a tampert már döl ki valamerre és onnantol egyenesbe szedni nem birom a felszinét
lehet hogy a tamper korong jobb?
valami barista vb döntő yt videón a fazon olyannal csinalt egyszerre egy rakat kávét en abba kisebb hibalehetoseget gondolok -
-
tobias40
veterán
Igen,a kapszulás ára is sokkal barátibb mint a dolce gustó-é és szerintem sokkal több köze van a kv-hoz mint a műanyag kapszulás gustóknak.
Minőség és választék is sokkal nagyobb sztem,imádom a podokat szagolgatni mikor kinyitom a zacskójából főzés előtt,isteni illatok vannak.
Vannak ízesítettek is és azokat is próbáltam de azokra nem találtam "jó árú beszállítót",itthonról tudtam megvenni és elég drága...
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom a POD-s kv-kat és főzőket aki hasonló fogyaztású mint én és nem feltétlen a legjobb kv minőség kell neki amit nyilván a darálós kv főzők tudnak előállítani! -
kmarci25
veterán
Köszi mindkettőtöknek! Nézelődök+gyűjtök!
Olyat szeretnék, ami tud presszót is őrölni a filter mellett, de abban még nem vagyok teljesen biztos, hogy akarok-e ennyit rákölteni. A presszó igazából ritkábban kellene, inkább filteres kávét iszom, de érdekel a presszó nagyon és szeretem is, ha tényleg jó.
-
-
-
-
roBEEsz
csendes tag
Hmmm.. tehát akkor abszolút ne engedjem le 1-2mp hosszan a fejben lévő forróvizet? Lehet akkor ez is egy rossz lépésem volt.. Alapvetően igyekszem szakszerűen tárolni a babokat.. ezekben a vákumos konténerekben vannak és csak annyira nyitom ki, míg az őrlőbe rakom.. persze az őrlőben mindig van egy kisebb mennyiség..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Medence topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest