- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Léghűtés topik
- Érkezik Magyarországa az LG szuper dizájnos hordozható projektora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Így építsd a billentyűzeted!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Alacsony fogyasztású, 128 GB-os szervermemóriát kínál a Micron
ph Az új RDIMM TSV technológia alkalmazása nélkül éri el a címben említett tárkapacitást.
-
Free Play Days 2024 - 18. hét: Headbangers: Rythm Royale
gp Extraként a Star Wars Jedi: Survort is kipróbálhatjuk 5 óra erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Régebben két változat volt forgalomban, az olasz és a román. Tudtommal már csak ez utóbbi kapható, nekem is az van. Amúgy valószínűbb az, hogy egyszerűen két néven szerepel ugyanaz a termék. Tök fura, de ugyanaz az elv, mint a 3000 Ft-os rozsdamentes kínainál, mégis mérföldekkel jobb kávét készít.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Itt szépen összeszedi a különbségeket...hát, jobb lett volna az olasz, dehát ez van :-/
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #89309696 #642 üzenetére
A kapszulákban tudomásom szerint 5-7g kávé van. Az espresso standard szimplára 7g egyébként. Az arabica 1.2-1.5%, a robusta 2.5-2.8% körül. Tehát ha egy tipikus keveréket veszünk, ami 70/30 A/R arányú, akkor középértékeket véve kb. 100mg van egy 6g-os kapszulában 😁
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #89309696 #644 üzenetére
Csak alacsony koffeintartalmú arabikával számolva 5g-os kapszula esetén (itt 5-6g-ot ír) 60mg koffein jön ki. Ez az oldal pl. 1,2%-ot ír arabikára és 2,2%-ot robusztára. Tehát 1g esetén 12mg ill. 22mg jön ki. A 100mg inkább tipikus szimpla érték, de azt is bele kell számolni, hogy ezzel tökéletes kioldódást feltételezünk, ami biztosan nem lesz meg, de erre vonatkozó adatot nem találtam. Szerintem a púderszerűre darált, dzsezvában főtt török kávé kioldódása lehet a legtökéletesebb, de ez persze nem biztos, csak tipp :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Nem vagyok a téma különösebb szakértője, sőt...de Brikkáztam egy évig és ma is elő-előveszem időnként, kipucolom és lefőzök egy olaszos keveréket (pl. a fentebb ajánlott Kapuczínernek van egy relatív olcsó keveréke Velencei gondolások kedvence), ami szerintem jól működik* presszógéppel és kotyival is. Az előre darált téglákkal nem igazán volt szerencsém (egyszer egy 2 hónapos Segafredo Intermezzo (Sega legalja) ami nagyon bejött, még Szarvasival is elfogadható lett, bár az a legjobb kávéból is pokoli szart főz, szerintem), de kotyihoz az is ajánlható, ahhoz megfelelő a szemcseméret. Viszont ez a remek győri pörkölő kotyogóshoz is megőrli neked a kávét. Szemest nem ajánlanék, gondolom egyelőre őrlőt nem tervezel venni, pedig azzal frissen darálhatnál és a kotyiban készült kávé is új dimenziókat kapna. Szóval az ajánlatom: Kapuczíner Velencei gondolások kedvence kotyogósra őrőlve. Hajrá
*= a kifejezés nem saját, de amióta hallottam, valahogy tökre ide passzolónak érzem :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azért az sem akkora nagy dolog ám. Az én első eszpresszó szettem (direkt nem rakom idézőjelek közé, mert nagy szám volt és megmutatta az utat és még most is pihen a kamrában) egy DeLonghi EC155 volt, akkoriban az olcsók közt jónak mondták. Ehhez jött a megfelelő szemcseméret miatt egy kis kézi Hario Mini. Ez utóbbi japán létére sajnos eléggé elcseszett konstrukció; nemrég valaki linkelte és meglepődve láttam, hogy új, dizájnosabb és valószínűleg használhatóbb kütyüvé alakították a japánok. Na de a lényeg, a gép használtan 15e volt, az őrlő 10e és ezzel tök jól elvoltam. Igazából engem a nagyobb mennyiség lefőzése és a nyitott szűrőtartó kezdett el vonzani, azt nem gondoltam volna, hogy sokkal jobb kávét fogok lefőzni a Gaggia-val. Ezt használtan vettem a Jófogáson 45-ért, emellé került egy Iberital Challenge (legolcsóbb fokozatmentes őrlő) szintén használtan 25-ért. Ez a jelenlegi eszpresszó szettem. A készüléktuning (PID, rézcsővel körbetekert bojler, 10 bar-ra visszafogott nyomás ~30e), nyitott szűrőkar, egyéb ilyen-olyan szűrőket már nem számolom hozzá, ezek később adódtak hozzá. Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy én, aki imádta az automatás kávét és simán vett akciós 3in1-et vagy instant kávét (ezeket a mai napig megiszom, nincs vele bajom, nem fikázom, mindent a helyén kell kezelni), szóval még én a bot érzékeimmel is éreztem a különbséget. Nyilván ez olyasmi lehet, mint pl. egy bornál, hogy az 1000 Ft-os jónak tartott és a 10000 Ft-os kiválónak tartott bornál nem tízszeres a szorzó a "jóságban". De határozottan jobbak az ízek a Gaggiával és az első szett is határozottan jobb volt a kotyogósnál (sőt) vagy a kikeverős kávéknál. Nem veszek drágább (10e+/kg) kávét, 5e alatt nekem megfelelnek. Decemberben a LIDL leakciózta egy elég kései lejáratú Bellarom bordó zacsis 1,2kg-os kávéját, ami addig 2000 Ft volt, utána pedig 1000 Ft (!), na az best buy volt, elképesztően jó olaszos keverék. 7g-os kávéra leszámítva 6 Ft-ra jön ki ebből egy eszpresszó...
Jó kávézást mindenkinek
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Szia, igen, ahogy írták, egyetlen fokozattal gyere visszább az őrlőn. Egy idő után már fárasztó volt percekig tekerni egy dupláért, akkor vettem az Iberitalt. A fokozatmentesség elég jó dolog (főképp egy ilyen olcsó, de megfelelő őrlőn), de a fokozatosokkal sem hiszem, hogy gond lenne, sőt. A Hario mini/skerton szerintem idővel felőrli az ember idegrendszerét is és megkönnyebbülés lesz egy elektromos őrlő :-)
Vagy, jut eszembe, esztergályos ismerős készített hozzá egy bitfejet, onnan meg csavarbehajtóval őröltem, az mérföldekkel kényelmesebb volt, plusz nem is cseszte szét a tengelyt. A réginél sajnos volt ilyen probléma is.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Kedvcsinálónak tökéletes :-)
Mondjuk egy szép duplafalúban jobban mutatnaMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Brikkával egy bajom van, az előnedv :-) Pár csepp kijut és szépen ráég belülről a felső részre, erre jön rá a kész kávé, aminek az ízét persze rombolja az égett zaccíz. Erre nem tudom, van-e megoldás, más problémám nem volt vele.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #72961024 #934 üzenetére
Most nem emlékszem hirtelen, de volt a Szarvasinak egy pumpás gépe, ezek szerint azt használod? Nagyon izgatott pár éve, lévén hazai gyártmány, de végül lett a Jófogásról egy még garis kis DeLonghi E155. A többi gépük is (forralós) elnyűhetetlen, bár a víztartályból nem tudom, az állott szagot mivel lehet eltüntetni...
Na de visszatérve a presszógépedre, valaki fentebb említette a hőstabilitást, ezt azzal is közelebb lehet hozni, ha egy fél órával előbb bekapcsolod a gépet. Trükk: kapcsold be a gőzölőt, ekkor felmegy akár 150 fokig a hőmérséklet; ekkor hagyod visszahűlni, de addigra elég jól átmelegszik a gép. Az átfolyás miatt (szobahőmérsékletű vízzel számolva) azért a 90 fok körüli bojlerben lévő víz és a helyiség 2x foka között még mindig elég sok a különbség. Az előmelegített csésze is segít; a kávézókban a gépek tetejére vannak téve a csészék, ahol akár 50-60 fok is lehet. Ehhez egy kis trükk: a gépedből küldj bele vizet, s az addig maradhat, amíg a csapolást meg nem kezded. Ezekkel már nyersz pár celsisus fokot.
HajráMindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz #49155328 #936 üzenetére
Én is rézkígyóztattam a Babyt, de azt nem tudom, mennyit esett volna a hő, mivel piddel együtt került beépítésre. A burkolata ennek is műanyag, de a réz előtt is szépen beállt, ha egy órával csapolás előtt bekapcsoltam. Gondolom jóval többet esett a hőmérséklet, ezt sajnos nem tudom. De mindenképp hasznos bekapcsolni előtte legalább fél órával, még ha 1-2 fokot is jelent csak a végén és az azért elég, hogy közelebb legyen az ember az áhított eredményhez.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azért ennél sötétebb pörik is vannak. Biztosan lett volna ismerősöd, aki örül neki. Mondjuk az igazat megvallva, hosszú ideje foglalkoztat, hogy ugye az elszenesedett élelmiszerek rákkeltőek, ezért vágjuk ki a kenyérből, sütiből, pogiból a fekete részt, vagy ha odakozmál a kaja, azt nyilván senki sem kaparja fel és keveri hozzá a nem kozmás ételhez (pld. egy főzeléknél), hanem leszedi, ami menthető a maradékot pedig beáztatja. Szóval ezért lep meg időnként, amikor ilyen képet látok, de rákeresve ez létező dolog, ezek szerint van, aki így szereti :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
A narancssárgát kóstoltam múltkor és meglepően jó és friss volt. Szerintem nagyon megéri, céges automatába veszek mindkettőből, ennyiért best buy :-)
Más. Kollégám járt Vietnámban és hozott néhány kikeverős kávét, emitt alább. Már nagyon kíváncsi vagyok :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Mr.Csizmás #1055 üzenetére
Őszintén szólva a darálón (fokozatmentes) emlékeim szerint 2 állítás után rendben volt a dupla, a hőmérséklet maradt 92 fokon és szuper krémes olasz eszpresszó született, remek áron :-) Azért a másikat is érdemes lehet kipróbálni, cégesben nekünk kb. 1 hónap / 1kg, szóval tényleg kiváló :-)
Nekem a bordó Bellarom volt nagy meglepi, az nagyon ízlett.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz zolikaDB #1065 üzenetére
Ne bánd, én is "igénytelen" vagyok, a kávés fagyit, nápolyit (bakker, sehol sem kapni...) is imádom, maga a kávéíz amit szeretek, mindegy, milyen formában. Jó az a gép, nekem DeLonghim volt, csak a dupla szűrője is kicsi volt egy rendes duplához, akkor vettem egy - a másik topicban ajánlott - másik gépet. Az őrlőre viszont téged is rábeszélnélek, az tényleg nagyon fontos, hogy igazán élvezni tudd a szép új gépedet. Hajrá és sok jó kávét
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Használtan:
Iberital Challenge (fokozatmentes kezdő gép (nekem is ez van))
de ha most vennék, ezt a nagy dögög megfontolnám (bár nincs túl sok hely a konyhában...):
Esetleg még itt körülnézhetsz, kérdezhetsz.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Értelek és nem hülye kérdések :-) A Graef 702-est ajánlották régebben a másik topicban, mint belépő megfelelő darálót (illetve ott hozzá kellett szokni, hogy őrlő-nek nevezik). Kis coming out: bár magam használok kb. 3-4 éve egy Iberital Challenge őrlőt, ettől még nem lesz tapasztalatom, hogy a többi milyen, max a sajátomat ismerem meg jobban :-)) Na, csak annyit akartam mondani ezzel, hogy érdemes olvasgatni a másik topicot. A KG89-es őrlőt, amid most van, szerintem mindenki elsőként fedezi fel, mivel árban a késes darálók után jön és ez már kúpos őrlőművel rendelkezik, ebből kifolyólag megvan a szemcseméret állításának lehetősége, még ha nem is olyan sok fokozatban. A presszónál állati fontos, hogy olyan minőségűre tudd őrőlni a kávét, amelyen nem rohan át a víz vagy nem fullad be a főződ; erre régebben hallottam az egérfarok-lefolyás kifejezést, jópofa és szemlélteti, mire kell figyelni :-) Azt hiszem, első körben mégsem beszélnélek rá másik őrlőre, viszont ha 50-60e Ft-ot szánsz az új gépre, akkor őszintén javaslom a másik topicot, ott biztos vagyok benne, hogy remek presszógépet fognak tudni ajánlani neked (ezen az áron használtan, magam is 50-ért vettem a Gaggia Baby-t). Egyébként ha kisebb lenne a keret, tapasztalat nélkül is mertem volna ajánlani (legalábbis én beleugrottam volna, az tuti) a pár hete Aldi akcióban volt főző+őrlő párosért, ami újonnan durván 40e körül lett volna. Hajrá
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Egész jónak találtam az Aldi kúpos őrlőjét, gondolván 17,000 Ft-ot tökre megér, ha valaki késes őrlőről váltana valami komolyabbra. Kis keresgélés után sikerült megtalálni az amcsiknál, ahol ~6,000 Ft-ért árulták, igaz, másfél éve, de akkor is elég nagy az árkülönbség, főképp, hogy európai áruházláncról van szó.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Győri kollégámat kértem meg többször, hogy hozzon a Kapuczínertől kávét. Volt olyan (gondolom a gyorsabban fogyó, így gyakrabban pörkölt) kávé, ami 3 napos volt, még várni kellett vele. Itt nem ír konkrétumot, de szerintem 3 hónapos kávéval sem lőhetsz mellé. Ha pl. Aldiban jársz, most jött pár kávé, szerintem még nem hozta el őket az Aldi MO-ra, hátha találsz köztük olyat, ami tetszik. Az alábbi pl. az egyik 2500 Ft-os Aldi kávé, a másik 2800 Ft. Sajnos nem tudom, mi a különbség. Én a lejáratot néztem, nekem ez a 3 hónap a "kattanás"
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Ha már itt vagyunk, félig-meddig kapcsolódik ez is.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Hány mm-es a szűrője? Én vettem annakidején egy IMS The single-t, de csak pár hónapig használtam, aztán visszatértem a duplához, amit a naked karhoz adtak. Jó volt, de nem éreztem különbséget, gondolom a különlegesebb kávéknál lesz érezhető hatása.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Azt hiszem, ide belefér, a hc kofiba már nem: a Penny Selection márkás kávéját a Schirmer kaffee gyártja és baromi friss, 2023.01-es lejáratú. Tavaly egyszer már hoztak ebből a kávéból és szerintem igen jó. Kétféle pöriben van, egy sötétebb és egy világosabb, minő meglepetés :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Polarstar #3839 üzenetére
Csak most kerestem vissza a hsz-ed, örülök, hogy ízlik :-) Tavaly már volt más csomagolásban, az is baromi friss volt. A másik kedvenc az Aldi Bar Italia család, abból is a fekete. Régebben ez volt csak, akkor még fekete-fehér csomagolásban. De ez a Pennyis tényleg nagyon friss és finom.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
-
looser
addikt
válasz ServerWorks #3815 üzenetére
Tavaly kipróbáltam, amikor 4 féle volt az Aldi akcióban (2x2500 és 2x3000 Ft-ért). Nem volt rossz szerintem, ezért az árért meg különösen nem, de most érdemesebb elmenni a Pennybe és a Selection kávékból az egyiket megvenni, nem lőhetsz vele mellé, ha az olasz vonalat szereted. Robi nélküli, de így is nagyon olaszos és cremás, mivel friss :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz krizmo_ #3875 üzenetére
Nem lehet, hogy a szűrőre kell tenni (persze arra, amelyik a karban van) hogy ne szóródjon szét vagy lehessen bizergálni (WDT)?...
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #4037 üzenetére
Én sem igazán szeretem (Brikka) de csak egy dolog miatt, akármilyen varázslat, tisztítás, megfelelőre darált kávé, tökéletes vízszint, alacsony láng (lassú főzés) egy kis adag "előnedv" (ehhe ) mindig kijön és ráég az aljára, ami totál elviszi (elrontja) a kávé ízét.
Ebben nincs egy kis tégla alakú kiemelkedés H2O felirattal, amelynek tetejéig kell (illik, szabad) tölteni a vizet? Ha igen, azt a mennyiséget mérd le a kérdezőnek és kiderül :-)(#4027) Bazsi1987: jó ideje már csak egy kis vibrátoros cuccot használok, mivel gőzzel sohasem sikerült megfelelő habot készítenem. Egy rakat videót megnéztem, Dritan Alsela nagy kedvenc, de egyszerűen nem tudom összehozni. Ez a kis rezgő izé meg lazán megoldja. Ezeket a habosító edényeket meg nem tudom, ki tervezi, de akárhányat próbáltam, a fogantyú mindegyiknél egy éles szélű fém, amit elég kellemetlen fogni.
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Úgy egy éve vettünk céges automatába szemes sárga csíbót és meglepően jó volt. Szerintem jól eltalált keverék, ahogy a piros Sega is. A Bravosból két félét kóstoltunk, rettenetes volt. Kíváncsi lennék gyerekkorom kávéira, azok milyenek lennének most a karossal lehúzva. A cukrászdákban (ahol jellemzően kávézni is lehetett) mindig baromi jó kávéillat volt
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz pető bá' #4085 üzenetére
Gratulálok a szetthez! Annakidején nagyon sokáig kerestem a nagyobb szűrőt az EC155-höz (elméletileg a La Pavoni 51mm-es jó hozzá), normális tampert, de nem találtam. Csak a tamper lett volna, de a nagyobb szűrő lett volna érdekes. Eleinte Hario Minivel toltam, az elég izzasztó tud lenni egy duplánál (1-2 perc ). De ezt igazán jó látni, hogy van hozzá normális kiegészítő.
Pohárból én is az Alihoz fordultam, négy darabot vettem ebből.[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősöm a dimplomájához kérdőívez kávé témakörben. Ha kitöltenétek, nagy segítség lenne neki.
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz viktorhu #4111 üzenetére
Az igaz, de ha alubojleres géped van, akkor abba is bele fog kóstolni, nem csak a vízkövet szedi le, mivel ezek savas cuccok. Én is vízkőtelenítek étkezési citromsavval, de csak évente egyszer. Ha valaki áldoz az alacsony ásványi sókkal rendelkező vízre, akkor hajrá, valószínűleg a bojlere is tovább marad ép. Egyébként csapvizet használok :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz Bandus99 #4156 üzenetére
Hosszú ideje nem szórakozok a gőzzel való habosítással, százszor próbáltam, sohasem volt megfelelő, legfeljebb kielégítő az eredmény. Bár emiatt szereltettem a baby-re Rancillio gőzkart a gyári Gaggia műanyag izé helyett, de nem használom. Időnként elkap azért a vágy megnézek 1-2 videót (Dritan Alsela nagy kedvenc ) de maradok ennél az ezer forintos kis kütyünél. Gőz esetén még ezért külön felfűteni a bojlert 150+ fokra...inkább nem. Ezt a kis jószágot ajándékba kaptam és amennyire furán néztem eddig rá, az egyik legkezesebb eszköz. Két tölthető AAA elemmel legalább 1 hónapig megfelelő teljesítményt ad, utána újratöltöm :-) Egyszóval nekem nagyon bevált, remek kis cucc.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #4217 üzenetére
Az előáztatással kapcsolatban, ezt érzésre csinálod? Őszintén szólva próbálkoztam (tuning Baby) de nem vettem észre különbséget. Olasz vonalon iszogatok, a spec nekem drága és elég sokat kóstoltam kávézókban (Budapest Baristas, Fekete, Bean Busters (20g-os dupla!!!)) de sajnos nem ízlenek különösebben. Az illatuk beájulós, fantasztikusan jó, de az ízben csak kalmopirin és citromlé jön. Szóval ennek inkább spec vonalon van jelentősége?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Köszönöm az infót :-) Sajnos nem tudom, szűkítő került-e bele, ami biztosan: 10 barra beállítva a nyomás (ez van szűkítővel megoldva?), rézkígyó a bojlerre, PID és egy Rancillio gőzkar. Remélem sokáig jó lesz még :-)
A HC topicban régebben szóba került többször (már nem nagyon olvasom) az alubojler-"probléma", azaz hogy kerül-e alumínium a kávéba és ha igen, az milyen gonddal járhat. Ez izgatott akkoriban engem is, de valahogy feledésbe merült. Ti mit gondoltok?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz RetepNyaraB #4223 üzenetére
Oké, nálad állítható a nyomás, akkor itt meg is van a válasz, nálam nincs ilyen lehetőség Az "érzésre" az e nélkül szerelt főzőknél lép fel, de akkor ha figyelem a szűrő alját (nyitott kar) és megjelenik az előnedv akkor hagyni kell. A sav a fenti spec kávéknál jelentkezett, de ahogy olvasom, ezt is tanulni kell. Szerintem ha sokadszorra sem jön be, nem érdemes vele foglalkozni, az nem a te stílusod. Szóval az olaszt próbáltam előáztatni, de nem éreztem különbséget, de nem szoktam, csak próba volt. Tökéletesek így is, az egyszerű Aldis kávékból Most hozok a Coolcaffe-ból pár zacsival, decaf és sima, tesztelgetek kicsit :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Újra lehet kapni a Pennyben azokat a Selection-öket? Juhúúú :-)
Hétfőn vettem a Cool Caffe-nál 2 negyed kilós saját pörkölésűt és egy fél kilós Dallmayr koffeinmentest. Én össze szoktam keverni fele-fele arányban, így nem üt meg a dupla és többször is jöhet :-)szerk: nekem ez volt a kedvenc robis blendem azok közül, amiket eddigi rövid kávés pályafutásom alatt kóstoltam (kb. 40-50 féle kávé). Akkor itt az ediginél csak 2000 Ft/kg volt, de baromi friss. Caffe Corsini Superior
szerk2.: (#4230) maross: nem fogod megbánni :-)
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Igazából ez is kotyogós, csak egy modern, elektromos fajta, mint a Szarvasi gépek. Nincs motor, nincs bojler, az összes beleöntött vizet felforralja és ez távozik a kar felé. Szóval ha szeretik a kotyogós kávét, jó eséllyel ezt is szeretni fogják és ebbe is ugyanaz a gyári tégla (előreőrölt kávé) mehet. Az eszpresszó macera, ez nem. Azt nem tudom, mennyire lesz minőségben előrelépés, de elképzelhető, hogy jobb lesz vele a kávé. Esetleg egy olcsóbb olasz téglát is adhatsz mellé ajándékba (Lavazza, Segafredo) hogy új ízeket tapasztaljanak.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Igen, az jól hangzik, de nem értenék, miért előrelépés a jelenlegi kotyihoz képest. Őszintén szólva én nagy lelkesen beszereztem egyet pár éve, de elég ritkán használom. Az, hogy egy pici kávé mindig kifolyik és ráég, az eléggé befolyásolja az elkészült kávé ízét, nekem ennyi a bajom vele. A román verzióm van, nem tudom, az olasznál is fellép-e ez az előnedv (ehhe :-) ) gond. Ennyiért nem sok az a gép és egy próbát szerintem megér.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
Örülök :-) Mindenképp kérdezz rá, de van egy olyan érzésem, hogy le fognak beszélni róla. Az a gép, amit kiválasztottál, szerintem tökéletesen megfelel. Amennyi kávét akarnak inni, annyi vizet raknak bele; a kávémennyiséget a szűrő mérete fogja behatárolni. Ugyanúgy, mint kotyogósnál, itt is tele kell pakolni, nem letömöríteni, csak lazán lesöpörni a felesleget. Hajrá :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
looser
addikt
válasz koxkids #4294 üzenetére
Remek választás volt az őrlő, gratulálok hozzá! Nehogy visszatérj a nyomásfokozós karhoz :-) A naked kiváló arra, hogy lásd, milyen a lefolyás, nem csatornázódik a kávépogi, nem fröcsköli szét a kávét vagyis konzisztens az őrlemény és megfelelően tömörítesz. A gép beszerzése után pár hónappal vettem és azóta csak azt használom. Érdemes a HC topicba átmenni szerintem az ezzel kapcsolatos kérdésekkel; kezd kicsit professzionalizálódni ez a topic is.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest