- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
válasz
#64905664 #9639 üzenetére
"Csak kiváncsiságból próbáltam és felforralt vízzel sem jött semmi tiszta volt a víz."
Próbáld meg PulyCaff-al és nézd meg, hogy mitől nem fehér a víz.
Én minden esetre AP papírt rakok a puck alá, elöblítés után pár főzést kibír az is, aztán csere.
Így nem hetente kell zsírtalanítani, elég havonta. -
sherlock82
senior tag
válasz
#64905664 #9457 üzenetére
Nem gondolom h egy kávéfőzőnek baja legyen attól hogy napi 3 kávét főznek vele rendszeresen.
Ha meg attól elromlik akkor no komment.
Ha rendszeresen napi tizet főzök vele akkor karbantartás mellett annyit kikell bírnia szerintem. Ha ötöt akkor ötöt.
Ez nem lehet probléma alap esetben egy kávéfőzőnél. -
cSuwwi
senior tag
válasz
#64905664 #8933 üzenetére
Szerintem is ez lesz. Nekem 702 van, de ez a része hasonló. Ha leveszed a fejét, és összerakásnál nincs pont úgy mint bontáskor (a kosáron van fehér jelzés és mellette is) valamint hátul a jelzés, akkor pont ez lesz: nem őröl vagy nagyon gyengén. Szerencsére rájöttem, azóta jó
-
törölt tag
válasz
#64905664 #7789 üzenetére
Van a Bialetti Mini Express, abból is az egy csöves verzió ami nem forralja szét a keletkező gyenge kis habot, mert egyből a csészébe tolja a főzetet, de az meg azért macerás mert adott a geometria ami nem is biztos hogy annyira jó, meg amikor már elég a jóból, még fújja tovább a híg levet...
Talán egy olyan U alakú cső lenne jó a Mokina középső csövének végébe, ami visszafordul a tartály felé, de az elejét el lehetne lopni egy csészébe.
Ugyanez Brikkával talán egyszerűbben meg is oldható, mert adott a menetes furat a csőben. Talán IMS szűrővel és presszó finomságú kávéval keletkezik valami crema amit érdemes így lehalászni.
Ja meg van egy Cuor di Moka nevű Bialetti is, ami elengedi a nyomást, amikor elér egy szintet a kávé, hogy ne keveredjen bele a túl forró vízzel kioldott híg csersavas főzet az aromákkal teli elejébe. Annak aki nem tudja eltalálni mikor kell elkezdeni kiönteni csészébe. -
goom
senior tag
válasz
#64905664 #7783 üzenetére
Nem. Én egészen biztosan kisebb tudású és tapasztalatlanabb vagyok nálad. És nagy élmény volt olvasni a soraidat, köszönöm! Korosztályban kb. szüleim és köztem lehetsz. Sok-sok emlék jött fel...
Bialetti Moka van nekem is (3 személyes); remélhetőleg még pont egy hétig. Megvettem, jóval drágábban, mint a nagyjából azonos, de noname társai (kaptam is érte hideget-meleget). Előbb 250-es téglák, majd szemes + DeLonghi késes, minden reggel. Ez (még így is) előrelépés volt. Előre forralt víz az aljába: ez is előrelépés volt. Villanytűzhely, kb. 1/3 "lángon": ez is. Közben külön tejhabosító... Pepecselések, de azokat nem bántam. Minőségibb (néha felső kategóriás) kávék: szinte semmi érezhető különbség... Ez fájt.
Mindezek mellett főleg a tömítéssel való küzdelem miatt feladtam. Mostanra a szűrő is kezdi feladni, és mindenáron bele akar pottyanni az aljába. De lehet, hogy én voltam a béna... végülis mindegy már. -
-
Andraskiss6
csendes tag
válasz
#64905664 #7346 üzenetére
Belgiumból egy kamionnyi Nespressot hoztam vissza, reworkre amit Ukrajnában végeznek.
Szóval röviden: kerülendő!
Arról nem is beszélve, hogy ár arány értékében is alul marad.
Bár azt hozzá teszem, hogy ez főzi a leg ihatóbb kapszulás kávét.Na meg a magyar kávé árakon döbbentem le. Majdnem 80%-al lett drágább mint egy éve.
A Hollandoknál meg kb 5%-al drágult a kávé. -
-
_NCT
addikt
válasz
#64905664 #6402 üzenetére
A kotyogóst annyira nem preferálom, elektromos tűzhelyen egyáltalán lehet használni? Mert ismerősöm pl nem tudta kerámia főzőlapon, semmilyen megoldással sem. Láttam, hogy a Gaggia Classic-ot sem ajánlják ,csak a 2015 előttit, Delonghi Dedica-nál sok a panasz a rövid élettartamra. Nehéz szülés ez, a Blitzwolf egy Gorenje, az AVX-et néztem, de ennyi erővel Aliról is rendelhetek olcsóbban.
Lehet várok még vele, emésztgetem a lehetőségeket. Mostanában egy Philips és Delonghi automatát is ízlelgettem, nem túl meggyőzőek….
-
soldier2
őstag
válasz
#64905664 #2380 üzenetére
Olyannyira lenézett műfaj odaát, hogy a legtöbben szabadság alatt kotyogót használunk az otthoni presszó helyett (vagy hogy rosszul elkészített kávét igyunk sok pénzért vendéglátóhelyeken). Amit sokkal inkább lenéznek(zünk) ott a sárga Tchiboés társai kávék amikből semmivel nem készítesz iható kávét. Fagyasztás, adagonként tárolás stb már valóban fekete öves szint, és nem is igényli minden kávé (de ha már 16000 ft-ot adok 1 kg kávéért szvsz nem vagyok hülye, hogy némi macerát bevállalok, hogy az utolsó adag ismajdnem olyan legyen mint az első). A kapszulással személy szerint csak egy bajom van (nem is annyira a kapszula mennyisége mint a jelképezett szemléletmód miatt), hogy jellemzően nem csak az kerülgeti aki kidobja, hanem az ükonokái is.
Félreértés ne essék, nem vitaindítónak szántam, csak megszólítva éreztem magam
.
-
válasz
#64905664 #2380 üzenetére
Gépim van, nem mindenki kézit használ. Nem várok vele, kiveszem a fagyasztóból és darálom.
Ahogy írtam 2-3 perc mindennel együtt.
Nem nézik le, nekem is van 2-4 személyes brikka kávéfőzőim, de nagyon soknak abba a topikba.
Bolti kávét én sem veszek, de megiszom a kapszulásat is, ha annyira gyorsan inni akarok. Abból is van 2 gép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDPL szűrőkkel - megkímélt állapot
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest