- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Chromecast topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Beni2360 #13144 üzenetére
csak hogy ne lepődjön meg senki: [marketinsider: coffee]
valszeg még a "gödörben" volt az alapanyag ára, amit vettél.
-
apholyon
aktív tag
-
-
válasz
Beni2360 #7216 üzenetére
dm-ben kapható desztillált víz, 5L/650ft. [link]
Kell készíteni egy pufferoldatot, de közvetlen is sózható a víz.
Keserűsót kapsz a gyógyszertárban valami 200g 300ft szóval nem egy ház ára, a másik pedig szódabikarbóna.
Különböző receptek vannak a víz "ízesítésére" mert desztvízzel nem igazán lesz jó a végeredmény.
Jellemzően 1-1,2 gramm keserűsó és 0,2-0,4 gramm szódabikarb kell 5 literbe. Századgramm pontosságú mérleg sajnos szükséges.
Molnár Attila barista videós magyarázata [link] -
válasz
Beni2360 #7111 üzenetére
Az első nem, mert nem időmérős és legalább kezdetben az tök fontos. A második esetleg igen, de nem mértem ki mennyire pontos; gyanítom nem túlságosan. A kifolyó ital grammra okés lesz, de a bemenő, ahol azért nem baj, ha két tizednél nincs nagyobb difi a valósághoz képest - na ebben nem vagyok biztos. Egy Acaia tizedesnek elhiszem amit mutat. De annyiért legyen is igaz
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Beni2360 #7108 üzenetére
Köszi! Nem szűrőztem még, ezért kicsit hülye kérdéseket teszek fel, bocs mindenkitől.
Az áztatást úgy kell elképzelni, hogy beleteszem a szűrőt egy tál vízbe és bennehagyom 15 percet?
Konzumpro 7109: Köszi neked is! Neked melyik Brita kancsó van? Én az Alunát meg a Marellát néztem most, meg a Laica Clear Line kancsót a biflux betétekkel. A sima betétek jók inni meg a főzőbe is? Vagy a főzőbe a kimondottan lágyvizes kell?
-
-
avirid
tag
válasz
Beni2360 #7036 üzenetére
Attól függ éppen melyik gyártó/pörkölő mit akar vele jelezni:
- meddig lehet friss,
- szerintük meddig lehet elfogadható kávét készíteni belőle,
- meddig fogyasztható - és itt még mindig kérdés, hogy legalább vagy legkésőbb...
Szóval lehet hogy két év a dátum, de utána 1 évvel sem biztos hogy rosszabb mint 2 vagy 1 évesen, persze előbb-utóbb megromlik, de azt a gyártó sem tudja, hogy ezalatt az idő alatt mi minden érte a csomagot, minek volt kitéve, ami esetleg jobban gyorsítja a romlást. -
-
-
-
justgiveup
tag
válasz
Beni2360 #7002 üzenetére
Nincs magába szívott nedvesség. Kibontás után rögtön légmentesen lezárni és úgy fagyasztani. Kiengedésnél pedig előző este kivenni a fagyasztóból, nem kinyitni és várni, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Így nem lesz hirtelen párakicsapódás a kávészemeken.
A sütővel csak ártani tudsz. Nem kívánatos hőhatás, oxidáció.
Szóval a fagyasztás nyugodtan mehet, hardcore is. -
capafog23
őstag
válasz
Beni2360 #6986 üzenetére
Sajna nincs ilyen vákumcsomagoló/fóliázó gépem.
Ezért gondoltam ilyen légmentesen záródó üvegre.
De akkor az elmélet jó 250g-onként lefagyasztani és akkor minden héten elővenni "1 adagot".
Tudom hogy az adagonkénti fagyasztás meg a single dose örlés a tuti, de ez nem a hardcore topic.
-
válasz
Beni2360 #6988 üzenetére
Ott is van aki erre esküszik meg van, aki arra. Általánosan az adagonkénti fagyasztás elég tuti megoldás. A zacsi ki-be, közben nyitogatva az nem annyira, de ha elfogy egy hét alatt, akkor az is elmegy. Persze akkor már fagyasztani is felesleges :)
Viiktor1989@ a tamper a legkisebb probléma, erre volt is valami hosszú összehasonlító teszt nemrég. Ha nem cseszed el végzetesen (ferde, felszippantja az őrleményt kihúzáskor, durván félretömörítesz) akkor az jött ki, hogy nagyjából mindegy. Nem hittem volna, de a számoknak muszáj engedni. Általában előtte az eloszlatás tud félremenni. Büntetőbb kosárral, mint pl vst remekül látszik, ha kicsit is nem egyenletes. Spriccel, simán odébb megy akár 10 másodperccel a lefolyás. Mindez a GC mellett. Bizonyára vannak jobb gépek, amelyek megengedőbbek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged