Hirdetés
-
33 280 mAh csak elég lesz
ma Az Ulefone Armor Pad 3 Pro magashegyi kempingezésre is jó, óriás hangfala bulit teremt a semmi közepén.
-
Starsand Island - A Harvest Moon nyomdokaiban
gp Jövőre érkezik PC-re az anime stílusú gazdálkodós videojáték, amelyhez befutott az első előzetes.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ár/érték/tudásban ez a gép elég jó vétel sztem.
"milyen minőségi viszonylatban van a Nespressóshoz képest?" ez attól is függ mekkora kosárral dolgozol, de alapvetően teljesen más egy frissen őrőlt kofiból készült kávé.
Az avx állítása szerint 2-3 perc alatt üzemkész (bár én ezt fenntartásokkal kezelem) de legyen mondjuk 10 perc.
Attól is függ mit iszol reggel, egy presszót elkészíteni nem nagy medzsik, egy tejes ital is max pár perc plusz. Én takarítással elpakolással együtt megvagyok cca 6-7p alatt. Bár már van benne némi gyakorlatom. Azt azért el kell felejteni mint nespresso esetén, hogy 30 sec alatt mindennel készen vagy.
Csapvíz felejtős, pár hónap és kuka lesz a gép. Ásványvíz dettó, ezalól csak a Norda és a Nestlé Vera kivétel bár utóbbinál már paanszkodtak némi vízkőre. Desztvíz csak abban a formában javasolt ha "besózod" keserűsó+szódabikarbóna kombóval és akkor perfekt lesz. -
ribarszki
őstag
Így nem igazán jó. A 17grammból 25-30mp alatt 35gramm kávé jöjjön le. Az már egy tankönyvi lefolyás. Nálad túl gyors a lefolyás, nincs ideje kioldódnia a savaknak, lapos lesz a végeredmény. Illetve savanyúbb.
Próbálj meg az őrlőn finomítani. De ha döglött a kávé, akkor nem tudsz elég finomra zárni, egyszerűen átszalad a víz. Crema nélküli fekete levet kapsz.
Illetve Taltos0711 milyen kávéból főztök? Mivel daráltok?
[ Szerkesztve ]
-
waxos
csendes tag
Ha az inputot grammban méred, akkor az outputot is abban kellene, mert ez ad pontos eredményt. Ha közben ml-re váltogatsz, az tévútra visz. Grammban mérve jobban fogod látni melyik kávénak milyen kivonatolási arány áll jól (input output arány). Klasszik kávénak általában az alacsonyabb, világos pörkölésnek a magasabb szokott jól állni. Ha sikerül elérni a kívánt mennyiséget, de mondjuk túl gyorsan, vagy túl lassan jött le, akkor az őrlő beállitásával tudod befolyásolni a csapolás idejét.
-
waxos
csendes tag
Ha nem váltogatod sűrűn a kávékat, akkor elég lesz csak addig méregetned, amíg nem találod meg a jó lefolyást, beállitást az adott kávéhoz. Utána már a lefolyásból úgyis látod kell-e még később egyáltalán korrigálni vmit. Ha ugyanúgy jön le, akkor csak az őrlőbe kerülő mennyiséget mérd.
-
RetepNyaraB
veterán
Tetszőleges (dupla) kosár ideális mennyiségű őrleménye általában kipúposodik, mikor beleöntöd. Ez kiskanállal kifejezetten szívás. Aztán el is kell egyengetni benne, különben össze-vissza tömörítesz. Ez is szívás. Tölcsér nagyot egyszerűsít a dolgon, de mindenkinek ahogy tetszik :)
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
őstag
közvetlenül kosárba őrlök, a graef azért nem a legkifinomultabb őrlők egyike, és a 17-18g-ból böven hullana mellé is tölcsér nélkül. próbáltam.
ha már dobozból kiskanalaznék valószínűleg nekem sem kellene, így viszont elég must have"... and I hope you have a great day!"
-
RetepNyaraB
veterán
Nekem van ilyen, kb 3 éves és most dobom ki végre anyjába. Össze-vissza mászkál a mért tömeg, 0.2g simán benne van, ami egy százados mérlegnél kb. a hasraütés-szerű mérés kategória
Ja, nyilván mindegy milyen márkanév, ugyanazok a szorgos shenzeni kezek hegesztik, Mao nevével hő ajkukon.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
inf3rno
nagyúr
A pH határozza meg a reakció sebességét. A pufferoldatoknak higítástól függetlenül nagyjából ugyanannyi a pH-juk. A normál oldatokat ha desztvízzel higítod, akkor 7-es felé fog közelíteni a pH. Ha semlegesíteni próbálod a pufferoldatot, akkor ugyanígy kompenzál egy darabig.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
RetepNyaraB
veterán
Egyrészt jobb, ha felmelegítesz fél liter vizet és abban oldod a cuccot, majd lehűlve öntöd vissza és szépen összerázod. Hidegben csomósodhat, esetleg nem oldódik rendesen.
A pufferoldat készítése felesleges plusz procedúra nekem, én beletolom az 5 literbe és kész. De százados mérleggel, kivéve, ha garantáltan pontos a tizedesed. Ha téved pár tizedet, az érezhető lehet a végén.Innentől hardcore, aki nem akarja nem kell olvasni:
Másrészt nekem jelenleg a puffer (szóda) szerepe igen jól érezhető, mert épp kísérletezem vele. Most olyan 0,42g megy az 5 lityibe, 1,2 keserű mellett (ez utóbbit próbálom majd csökkenteni épp). Ettől a TDS 130-150 körül van, kemény arcok arra esküsznek ne legyen 80 felett, de én abból nem tudok ihatót főzni.
Több puffer mérsékli a savanyát, testesebbé teszi az ízeket (ha úgy vesszük, összemossa a határokat). Mivel többnyire világos tételeket iszom és mindig zavart a citromosság, ez nekem fontos. A 0,2-0,3 nagyon kevésnek bizonyult."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dorian
félisten
Nos, újratervezés van, mert az így visszasózott deszt vízzel kissé keserű ízt kapott a kávé.
És ez [link] a kávé, aminek pont nem kéne ilyennek lennie. Szerintetek a keserűsó lett sok?
A maradék bekevert vizet félre teszem, a soron következő két csomag úgyis sötét pörkölésű olaszos kávé lesz, annak talán még jól is áll majd.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
RetepNyaraB
veterán
Én nem rajongok a mignonért, de azért a lelit freddel nem egy kategória (jobb). A fred nekem nem érne meg nyolcvanat...
Több embert ismerek, akinek gondjai voltak presszóra a mignonnal. De többet, aki vígan használja
AVX kis varia klónja, a 48-as kúpossal? Az pici, dizájnos. Asszem egy százas az is.
Vagy a nagyobbik gc, a gc5. Most vett egy ismim és elégedett (eddig). Az olcsó.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
kmarci25
veterán
A kúpos őrlőt nem szerencsés túl gyorsan forgatni, mert annál több fine lesz, kevésbé lesz konzisztens az őrlemény. Így valószínű nem kifejezetten cél a lassabb forgás, de nyilván így hosszabb ideig is őröl.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Dorian #10031 üzenetére
Biztos a garat kissé szűkre van véve a kések körül. Mondjuk az a Nicaragua tényleg extra nagy szemű. Ha amúgy rendben megőrli, akkor ezzel együtt lehet élni, de jó tudni.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
apholyon
aktív tag
válasz Dorian #10069 üzenetére
Magamnak nem venném meg az automatát, de egyébként nem rossz. Ismerősnél volt (nem emlékszem milyen márka), használtan vették, de sokáig jól működött egyébként. Ezek a "karos" kávéfőzők milyenek?
#10071 kmarci25 Ezzel úgy vagyok, hogy nem kellett elöltöltős mosógép sem a felültöltős után, aztán nem, hogy megszokta, de egyenesen imádja...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
válasz Dorian #10183 üzenetére
Van, még cikkek is vannak róla kajás oldalakon hogyan kell jól csinálni.
Ahogy a whiskey kóláról is vagy a kávés rumos/whiskeys megoldásokról. Nálunk azért nézik le a vbk-t, mert alkesz ital, de ez csak lokális. A töltött cigi is az egy prémium szivarhoz képest pedig alapvetően ugyanazok.#10184 iatti
Három kanállal belecsapom, mint a huzat, de nem mindig van mikor unalmas és megiszom feketén. Valamikor meg fel van hígítva karamellás, tejhabos, mogyoródarabos, mézes Starbucks szerű cuccá a dupla espresso.
Amit nem szeretek az a csepegtetős, félig átlátszó valami. Ha virágos, gyümölcsös, réti széna ízeket akarok, akkor iszok teát. Kávé az csak nyomás alatt készülhet.[ Szerkesztve ]
Automata váltósként a legjobb barátom az akkumulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen