- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Én raknék a FrameB-be egy (akár public) FrameA parentFrameA változót, majd a
FrameA-ban a FrameB B = new FrameB(); sor után raknék egy B.parentFrameA=this; sort és kész.Később pedig a FrameB tipusú B-ben ki kell adni egy parentFrameA.setEnabled(true) -t
Vagy lehetne egy harmadik osztályt telepakolni statikus változókkal, pont ilyen célokra. -
eziskamu
addikt
Igen
Konkrétan mi kéne és hogyan? Én csinálnék egy harmadik classot statikus Frame (vagy a megfelelő gyermek tipusú) változókkal, és azoknak példányosításkor megadnám a Frame-ek referenciáját, és akkor el tudod érni az egész csomagból. Mondjuk lehet nem elegáns és még gány is, de első lépésnek jó lesz. Mondjuk lehet szívni hosszabb folyamatok során, hogy nem fog látszani menet közben az eredmény, de az már egy más történet.
-
eziskamu
addikt
válasz
FehérHolló #2068 üzenetére
Ha jól tudom annyit jelent, hogy egyszerre egy szál férhet hozzá a szinkronizált metódusok hívásának/futásának idejére az objektumhoz, a többi vár. De pl itt bővebben és talán pontosabban írnak róla:
[link] -
eziskamu
addikt
válasz
FehérHolló #2065 üzenetére
Nem pont adatpufferelésre, de talán arra is jók.
Most hasraütésre, és guglira: [link]
Amúgy mintha a Vector is az lett volna, de mostanában már nem nagyon használják. -
eziskamu
addikt
Úgy rémlik, valaki pont ebből írt szakdolit, úgyhogy nem lehetetlen
Szerintem első körben egy egyszerűbb POP3-as klienssel kezdjél és utánna már IMAP és SMTP támogatás is jöhet.
Más levelezőprogram se tud sokkal több protokolt, inkább csak megspékeli mindenféle hitelesítési és titkosítási eljárásokkal.
De pl a freemail.hu is annyira faék, hogy telnettel is tudsz leveleket lekérni, ha ismered a parancsokat, de inkább használj megfelelő API-kat.
-
eziskamu
addikt
válasz
skoda12 #2015 üzenetére
Mondjuk ez is egy munkahely, de végül is nem a programozás miatt tartanak, az csak hub a tortán. Elődöm Accessal poénkodott, lehet nekem is célszerűbb lenne, de szeressük a Javát, meg most van egy komolyabb feladatom is.
Akkor inkább Maven hasraütés szerűen
.
NetBeans-ben már pont az előbb tudtam Hibernate-val az adatbázis egy táblájába sort beszurni.
Van remény, már csak ki kéne találni miket is csináltak a varázslók -
eziskamu
addikt
válasz
ZeroCool #2012 üzenetére
Igen inkább, és főleg magyar nyelvűre, bár az gondolom csak álom
gygabor88: Most mégy csak bele szeretnék látni (egy két kisebb önálló program), mert vagy csak tulmisztifikálva körbeírják, vagy a mélyébe ugranak az EE témának.
A Hibernate meg fontos lenne olyan szempontból, hogy adatbázisokkal kell néha szórakoznom, bár nincs nagy változatosság szerencsére, úgyhogy SQL utasításokat passzolgattam át, és eddig még jól megvoltam vele
De ha jól sejtem Hibernate-val megírva könnyen át lehetne állítani a programjaimat másik gyártó adatbázisához is. Annak idején mutatták is, de ANT-al még jól megkavarták a dolgot, és sok minden nem "jött át" -
eziskamu
addikt
válasz
ZeroCool #2006 üzenetére
Na igen, a webes technikáknak és az EE-nek áll a világ, főleg Java fronton ahogy nézem. Az ÁNYK-n kívűl más tisztán JAVA-s asztali alkalmazást nem is láttam mostanában (kivéve amit én dobtam össze
)
Azért hogy semmire ne lenne jó a Swing, hát picit erős. Ahogy írtam marhára nem használom ki a "képességeit", de azért könnyebb asztali progikhoz még jó, az persze más kérdés, hogy komoly fejlesztőknél már nem játszik. Az SWT-t amúgy miért nem említetted, mert az se webes UI keretrendszer?
-
eziskamu
addikt
Na nézegettem, ha csak simán frémeket hozok létre sima java projectben, akkor nem kell neki a SAF, éljen a lustaság, maradok a netbabnál
-
eziskamu
addikt
Eclipse-hez milyen ingyenes (Swing-hez való) GUI buildert ajánlanátok? Olyan kellene mint a Jigglo vagy mint a NetBeans GUI buildere.
Most végül is mi lesz a NetBeans GUI builderével, hogy az általa használt Swing Application Framework kikerül a 7-es JDK-ból? Van valami BSAF ami tudná helyettesíteni állítólag, de indításnál mindig hibát dob, igaz utánna indul vele is a projektem.
Amúgy mire jó végül is a SAF? Azt értem, hogy nem egyenlő a Swing-gel, de igazából sose mélyedtem bele, csak "feldobáltam" az alkatrészeket. Ha valami meg hosszan beakasztotta a GUI-t, szálba raktam és onnan meg invokeLater-eltem.
-
eziskamu
addikt
válasz
erikke17 #1960 üzenetére
Nem épp programozás kérdés.
Ezt nézd meg
A javás progik gyorsabb inditását biztositja, de nem létfontosságú, ha már ennyire zavar. -
eziskamu
addikt
válasz
Lortech #1958 üzenetére
Alapból be van a NetBeans szerint, de kézzel, egyessével sincs hatása semmire.
A procihasználat 1,8GHz-s 2 magos core2-n olyan 15-20%, ha gyorsan össze-vissza mozgatom az ablakot. A winamp cibálása 10-15% ugyanilyen körülmények között.
Modjuk kikapcsoltam a ddraw gyorsítást, mert átméretezésnél nem hogy gyorsított, hanem még jobban szaggatott a kép, és a frame átméretezése nem mindig követte azonnal a benne lévő jpanel-t . Így most csak néha röccen. Mondjuk az átméretezés már megeszik 50-60 százalékot is. -
eziskamu
addikt
válasz
Lortech #1956 üzenetére
Ablakos alkalmazást megcsinosítottam
Amikor mozgatom az ablakot akkor látszik az egész, mert setLocation-al mozgatom ha az ablak tetején fogom meg egérrel (mousePressed-el kezdeti pozíció mentése, mouseDragged-el a setLocation eljárás futtatása) A mozgatás közben torzulnak is a frame elemei és el is törnek a különféle mozgásfázisoknak megfelelően. Valahogy így:
[link] -
eziskamu
addikt
Na egy új kérdés. Swing alatt VSYNC hogyan? Már kész egy applikáció, Matisse-al össze lett kattingatva, majd annyit bűvészkedtem, hogy ne legyen windowsos "dekoráció". Megoldottam, hogy ezután is mozgathassam/átméretezhessem. Már csak azt a fránya V-sync-et kellene megoldani, anélkül, hogy alapoktól újra kellene írni.
-
eziskamu
addikt
válasz
Revolit #1951 üzenetére
Van rá egy nagyon amatör javaslatom. Legyen egy külön osztály, aminek mondjuk egy statikus változója tartalmazza az objektumot (csak legyen időben értékadás
), de esetleg a már létrehozáskor is átadhatod magát a hívó objektumot egy új paraméterként (a hívott objektum konstruktorának paraméterlistáját kibővítve).
-
eziskamu
addikt
válasz
Lortech #1719 üzenetére
A doInBackground belsejét próbáltam már kikommentelni is, a Netbeans Profilerével meg még most kezdtem ismerkedni
Az osztály:
class sMin extends SwingWorker<String[], Void> {
@Override
public String[] doInBackground() {
//try{Thread.sleep(300);}catch(Exception e){}
String cszam=s2.getCSzam();
String azon=s2.getAzon();
String[]ts2;
ts2=ca1.getElement(cszam, azon);
if(ts2==null){
ts2=getSor(cszam,azon,ts2);
ca1.pushElement(cszam, azon, ts2);
return ts2;
}
return ts2;
}
@Override
protected void done() {
String[]ts2;
try {
ts2=get();
try{hKod.setSelectedIndex( Integer.parseInt(ts2[0]));}catch(Exception e){}
mFaz.setSelectedIndex(getIndex(ts2[1],mFazok2));
nmDesc.setText(ts2[2]);
ibDesc.setText(ts2[3]);
juDesc.setText(ts2[4]);
dolg.setText(ts2[5]);
mJel.setSelectedIndex(getIndex(ts2[6],mJelek2));
mFazItemStateChanged();
s1.setIt(false);
} catch ( java.util.concurrent.CancellationException e) {}
catch ( Exception f) {s1.setIt(false);}
}
}
És ahogy példányosítom.
private void showMin(String cszam,String azon){
boolean b1=false;
try{
b1=!pb0.isAlive();
}
catch(Exception e){
b1=true;
}
if(!s1.isTrue()&& b1){
s1.setIt(true);
pb0=new Thread(new Runnable(){public void run(){pBar();}});
pb0.start();
}
//try{sw0.cancel(true);}catch(Exception e){System.out.println(e);}
s2.setCSzam(cszam);
s2.setAzon(azon);
sw0=new sMin();
sw0.execute();
}
Azt majd még megnézem, hogy nem-e a pb0 okozza a bajt, ami egy progressbar-t húzogat össze-vissza, mert azt még marhára nem tudom, hogy szerezzek pontos infót, az adatbázisművelet állapotáról, de arra a 2-3 mp-re nem is kell pontos infó, valamint majd átírom propertychange-re a vezérlését. -
eziskamu
addikt
Nekem bajom lenne a Swingworkerrel (de lehet inkább a java futtatókörnyezetet kellene hangolnom, a végén kiderül miért).
Eddig nem bajlódtam azzal, hogy megakasztják a felületet az adatbázisműveletek, amiket a program előző verziója is használt, de most bonyolítani/"fürgébbé" tenni akartam a programotLétrehoztam egy új osztályt ami megvalósítja a Swingworker-t . Elég sokszor példányosítom az osztályt, és hívom az execute() metódusát, és ahogy nézem megmarad a memóriában (java.exe memfoglalása nő, minden execute() során, de addig még sose próbáltam, hogy be is teljen a teljes memória, viszont gyengébb gépre lenne a progi). Próbáltam .cancel()-t is, hívni, ha utólag (!) kiderül, hogy nem kellett volna futnia (igazából a műveletek alig tartanak 1-2 másodpercig, de közben egy táblában elmozdulhat a sorkijelölés, ami hatására újra indul a példányosítás és az execute() közvetetten).
Próbáltam a garbage collectort is hívogatni, de csak egy picit ugrik vissza. Igazából csak akkor csökken le a programot futtató java.exe memfoglalása, ha az alkalmazást lecsukom a tálcára, akkor viszont teljesen, még talán kisebb is lesz a memfoglalás, mint mikor elindult a program. Esetleg ez egy prefetch szerű dolog a java.exe-ban, és automatikusan alkalmazkodik a szabad memóriához? -
-
eziskamu
addikt
Egy szövegben (txt állományban) hogyan lehet a benne található e-mail címeket kigyüjteni? Próbáltam reguláris kifejezésekkel, de nem sikerült csak akkor, ha egy darab e-mail címből állt az a szöveg. A Matcher osztály find metódusával próbáltam, és a netről szedtem e-mail szűrő kifejezéseket, de szövegbe ágyazva lévő címeket nem találja, mégha 2 sor van és mindkettő egy e-mail cím. Ha a szűrőfeltételnek pl a ".hu"-t adom, akkor megtalálja az összes ilyet.
-
eziskamu
addikt
Na megint lenne egy Netbeans-os kérdésem:
Van egy Netbeans DesktopApplication project. Hogy tudom erről a programról/ablakról levarázsolni a windowsos címsort? Esetleg a javaw.exe-t kellene bűvölni hozzá, vagy megy valahogy Netbeans alól is? -
eziskamu
addikt
Öszintén szólva nem találom az a fő setVisible részt, valamint nincs is olyan metódusa a desktopapplication3view-nek. De az initcomponents függvénybe se találok ilyet. De nem is engedi a NetBeans szerkeszteni. Ha a főpanelt buzerálom, az se segít. az initcomponents hívása előtt ugye nem is létezik az objektum, fordítási hiba. Utánna meg mint halottnak a csók.
-
eziskamu
addikt
Az egészet annyira nem osztanám meg, mert céges, meg mert béna vagyok
A lényeg , hoyg a Netbeanssal lett létrehozva, Java Desktop Application profillal, Basic Application felülettel.
Van 3 (4, de az nem oszt nem szoroz) osztály: az egyik a program elindításához és a felület beröffentéséhez:package desktopapplication3;
import org.jdesktop.application.Application;
import org.jdesktop.application.SingleFrameApplication;
/**
* The main class of the application.
*/
public class DesktopApplication3 extends SingleFrameApplication {
/**
* At startup create and show the main frame of the application.
*/
@Override protected void startup() {
show(new DesktopApplication3View(this));
}
/**
* This method is to initialize the specified window by injecting resources.
* Windows shown in our application come fully initialized from the GUI
* builder, so this additional configuration is not needed.
*/
@Override protected void configureWindow(java.awt.Window root) {
}
/**
* A convenient static getter for the application instance.
* @return the instance of DesktopApplication3
*/
public static DesktopApplication3 getApplication() {
return Application.getInstance(DesktopApplication3.class);
}
/**
* Main method launching the application.
*/
public static void main(String[] args) {
launch(DesktopApplication3.class, args);
}
}Másik meg maga a felület, meg az eseménykezelők, és bele van zsúfolva a progi nagy része, igaz nem túl elegáns, de még éppen átlátom, meg működik is. A FrameView osztály kiterjesztése.
A konstruktora így kezdődik:public DesktopApplication3View(SingleFrameApplication app) {
super(app);
initComponents();Meg van egy AboutBox osztály.
Most hírtelen ennyi. -
eziskamu
addikt
Senki sem Javázik? UPPP
-
eziskamu
addikt
Üdv! Adott egy NetBeans 6.7, de a 6.1-el is ugyanez a gondom (Windows XP-n). Csinálok a GUI builderével egy alkalmazást, és azt szeretném, ha a program ablakának a méretét, pozícióját, kiválasztott fület NE jegyezze meg becsukáskor. Próbáltam nézni, milyen fájlok módosulnak, de nem találom, mi tartalmazza ezeket az infókat. Próbáltam amit csak lehetett az indításkor alaphelyzetbe állítani eljárásokkal, de hatástalan. Van valakinek valami ötlete?
-
eziskamu
addikt
Valaki tudna segíteni az ant használatába xp alatt? Hiába állítom be (már egy batot is csináltam és a cmd-ben is indítom) a pathban az ant helyét valamint az ant bin könyvtárát, és az ANT_HOME-ot, az 1.7-es panaszkodik hogy az ANT_HOME nincs beállítva, az 1.6.5-ös nem találja a build.xml-t, az 1.5.4-nek meg az egész build.xml nem tetszik, ahogy van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó garanciás,új állapotu projektorom kihasználatlanság miatt!
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged