- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Monospace fontokban minden karakternek u.a. a szélessége.
-
bpx
őstag
Üdv. Szerintetek ezzel a fv-el mi a gond? A feladata az lenne, hogy a str paraméterként kapott Stringet adott formátumra varázsolja. Van egy static int hossz változo, amely szabályozza a formátum hosszát. 2 dolgot kellene csinálnia: ha a kapott str hossza kisebb mint hossz, akkor feltölti szóközökkel, hogy az str hossza hossz érték legyen. A másik eset, hogy amikor a kapott str hossza nagyobb mint hossz, akkor levágja a str-t hossz-3 -ig és a végére fűz "..."-stringet. Na én ezt így írtam meg, de valamiért nem egészen jól működik:
public static String levag(String str) {
if (str.length() < hossz) {
for (int i = 0; i < hossz - str.length(); i++) {
str += " ";
}
}
if (str.length() > hossz) {
char[] sv = str.toCharArray();
str = "";
for (int i = 0; i < hossz - 3; i++) {
str += sv[i];
}
str += "...";
}
return str;
}
ötlet?a for ciklusban levő feltétel minden iterációban kiértékelődik
tehát az első esetben a ciklus törzsében növeled az str hosszát a hozzáadott space-szel, és utána már arra a stringre határozza meg az str.length()-et a következő iterációban, ami 1-el több, mint eredetileg volt
így két irányból "fogy" a hozzáadandó space-ek száma és kb. feleannyi hosszig fogja rakosgatni a space-eket az elvárt helyettciklus előtt tárold le a kapott string hosszát egy változóban, és azt tedd be a vizsgálathoz
szerk: húha belezavarodtam, lehet mégse úgy kell, mindjárt kipróbálom

-
eziskamu
addikt
public class FrameA/FrameB extends JFrame mind2
FrameA A = new FrameA();
mondjuk most legyünk A-ban
A-ban van egy gomb ( jButton1)
Erre írtam egy eseménykezelőt:
private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt){
this.setVisible(false);
FrameB B = new FrameB();
B.setVisible(true);
}Ezek után B-t látjuk. Szóval ebben a helyzetben hogy tudok hivatkozni A jButton1-jére? (setEnabled)
Én raknék a FrameB-be egy (akár public) FrameA parentFrameA változót, majd a
FrameA-ban a FrameB B = new FrameB(); sor után raknék egy B.parentFrameA=this; sort és kész.Később pedig a FrameB tipusú B-ben ki kell adni egy parentFrameA.setEnabled(true) -t
Vagy lehetne egy harmadik osztályt telepakolni statikus változókkal, pont ilyen célokra. -
eziskamu
addikt
Megint elírtam, szóval a 2 frame külön java fileokban vannak. Most írok egy nagy baromságot: szóval mondjuk a-ból hivatkozni szeretnék egy b-ben levő button-ra: Ha pl JFrame b = new JFrame("b") és van benne egy jButton1 akkor aból a b.jButton1.setEnabled-el nyilván nem tudok hivatkozni,de valami hasonló megoldás létezik?
Az mindegy, hogy külön fájlban, de hogy indítanád őket? Amúgy tudsz. Ha nem private változó.
-
eziskamu
addikt
Igen
Konkrétan mi kéne és hogyan? Én csinálnék egy harmadik classot statikus Frame (vagy a megfelelő gyermek tipusú) változókkal, és azoknak példányosításkor megadnám a Frame-ek referenciáját, és akkor el tudod érni az egész csomagból. Mondjuk lehet nem elegáns és még gány is, de első lépésnek jó lesz. Mondjuk lehet szívni hosszabb folyamatok során, hogy nem fog látszani menet közben az eredmény, de az már egy más történet. -
skoda12
aktív tag
// AFrame.java
import java.awt.event.KeyAdapter;
import java.awt.event.KeyEvent;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;
public class AFrame extends JFrame {
public AFrame() {
setSize(800, 600);
setDefaultCloseOperation(EXIT_ON_CLOSE);
JLabel label = new JLabel("AFrame");
add(label);
this.addKeyListener(new KeyAdapter() {
@Override
public void keyPressed(KeyEvent e) {
BFrame bFrame = new BFrame();
bFrame.setVisible(true);
}
});
}
public static void main(String[] args) {
AFrame aFrame = new AFrame();
aFrame.setVisible(true);
}
}
// BFrame.java
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;
public class BFrame extends JFrame {
public BFrame() {
setSize(800, 600);
JLabel label = new JLabel("BFrame");
add(label);
}
}Tudom, hogy gány a kód, de példának jó lesz.
-
skoda12
aktív tag
-
Lortech
addikt
-
eziskamu
addikt
Nem, májusra kell, csak egyrészt, ha van időm, majd szeretném bővíteni is. Másrészt magamból kiindulva ha most nem kezdem el, akkor soha...
Gondolkodtam olyan funkción is, hogy címjegyzés import/export. Ezt a biz. Outlook által támogatott wab formátumot kellene kezelnie a proginak. Mondjuk ez még messze van, csak szeretek előre gondolkodni. Azthiszem alaposabban át kell tanulmányozni az apidoc-ot, mert vannak bizonyos dolgok, amiket csak bizonyos osztályokkal lehet megcsinálni. Egyébként érdekes ez az api, nem gondoltam volna, hogy ennyire leegyszerűsíti a dolgom. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a dolgok elméleti működését az apidoc egy büdös szóval nem említi, és úgy globálisan szinte senki. Lehet a leírásból mindenkinek magától érthetődő, hogy hogyan is épül fel az egész rendszer és csak én vagyok gyenge képességű.
Ha jól rémlik nem csak wab-ba lehet exportálni címlistát. Viszont PST-hez kapásból találtam cuccot: [link] komplett levelek importálásához.
-
eziskamu
addikt
Hát ez példa, nem magyarázat. Aza vicces, hogy ha a properties-be elég 1 dolgot beletenni ( ugye kulcs - érték párokatvár, ennek megfelelően: "mail.pop3.socketFactory.class","javax.net.ssl.SSLSocketFactory") , és ez akor kell amikor nem ssl-lel akarok csatlakozni, hanem simán pop3-mal. Ezért írtam, hogy kicsit homály ez a rész. Egyéként addig megvagyok, hogy rácsatlakozok a mail serverre, megkérdezem tőle mennyi email jött/van a mappában. Most ott tartok, hogy addott msgnum-levelet lekérek és megjelenítem. De ez is izgalmas, ui. minden megy, csak éppen a levélnek a tartalmát (magát az üzenetet) nem tudom elővarázsolni..
Én se ismerem magát a mail API-t, de kezdetnek nem is rosz amit elértél. Vagy holnapra kell a kliens?

-
eziskamu
addikt
Átnéztem a doksit (amit fontosnak tartottam). Esetleg tudna valaki egy kis magyarázatot adni a properties - session - store trió konkrét működésére. Nézegettem beansben, hogyan is lehet operálni velük.
Addig megvagyok hogy kell egy properties osztályu változó, amit a setProperty metódussal feltöltök kül. dolgokkal. Ha feltöltöttem akkor beteszem az egészet a session nevü változóba egy getInstance fv-el. Ez után pedig jön a store osztály, aminek egyik paramétere lesz a sesson, és ennek van connect metódusa.
Mi alapján kell megadnom a properties típusú változó tartalmát?

Ilyesmit keresnél?: [link]
-
eziskamu
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy próbálkozott-e már valaki Közületek email kliens program megírásával java nyelvben? Valami egyszerű kliensre gondoltam, egy alap program lenne, melynek funkciói emailek lekérése, küldése. Mennyiben bonyolítaná ezt a feladatot a kül. szerver os-ek, protokollok közötti eltérés. Mivel lehetne a legegyszerűbben megvalósítani ( pl írni/szerezni egy java kompatibilis telnet modult) ?
Válaszaitokat, illetve minden építő jellegű hozzászólásaitokat előre is köszi.

Úgy rémlik, valaki pont ebből írt szakdolit, úgyhogy nem lehetetlen

Szerintem első körben egy egyszerűbb POP3-as klienssel kezdjél és utánna már IMAP és SMTP támogatás is jöhet.
Más levelezőprogram se tud sokkal több protokolt, inkább csak megspékeli mindenféle hitelesítési és titkosítási eljárásokkal.
De pl a freemail.hu is annyira faék, hogy telnettel is tudsz leveleket lekérni, ha ismered a parancsokat, de inkább használj megfelelő API-kat
.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Mesterséges intelligencia topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Játékosok asztalára: MSI MPG 271QR X50 monitor tesztje
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Lenovo IdeaPad notebookok
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - számlával. Frissítve: 04.25
- Ryzen 7 9850X3D // Számla // Garancia //
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- 3440 x 1440 100Hz!!! 65W PD 34" CURVED 1800R Samsung C34H890WGR - 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Működik.
Konkrétan mi kéne és hogyan? Én csinálnék egy harmadik classot statikus Frame (vagy a megfelelő gyermek tipusú) változókkal, és azoknak példányosításkor megadnám a Frame-ek referenciáját, és akkor el tudod érni az egész csomagból. Mondjuk lehet nem elegáns és még gány is, de első lépésnek jó lesz. Mondjuk lehet szívni hosszabb folyamatok során, hogy nem fog látszani menet közben az eredmény, de az már egy más történet.