- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
válasz
eziskamu #2178 üzenetére
public class FrameA/FrameB extends JFrame mind2
FrameA A = new FrameA();
mondjuk most legyünk A-ban
A-ban van egy gomb ( jButton1)
Erre írtam egy eseménykezelőt:
private void jButton1ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt){
this.setVisible(false);
FrameB B = new FrameB();
B.setVisible(true);
}Ezek után B-t látjuk. Szóval ebben a helyzetben hogy tudok hivatkozni A jButton1-jére? (setEnabled)
-
syC
addikt
válasz
eziskamu #2176 üzenetére
Megint elírtam, szóval a 2 frame külön java fileokban vannak. Most írok egy nagy baromságot: szóval mondjuk a-ból hivatkozni szeretnék egy b-ben levő button-ra: Ha pl JFrame b = new JFrame("b") és van benne egy jButton1 akkor aból a b.jButton1.setEnabled-el nyilván nem tudok hivatkozni,de valami hasonló megoldás létezik?
-
syC
addikt
válasz
eziskamu #2071 üzenetére
Nem, májusra kell, csak egyrészt, ha van időm, majd szeretném bővíteni is. Másrészt magamból kiindulva ha most nem kezdem el, akkor soha...
Gondolkodtam olyan funkción is, hogy címjegyzés import/export. Ezt a biz. Outlook által támogatott wab formátumot kellene kezelnie a proginak. Mondjuk ez még messze van, csak szeretek előre gondolkodni. Azthiszem alaposabban át kell tanulmányozni az apidoc-ot, mert vannak bizonyos dolgok, amiket csak bizonyos osztályokkal lehet megcsinálni. Egyébként érdekes ez az api, nem gondoltam volna, hogy ennyire leegyszerűsíti a dolgom. Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy a dolgok elméleti működését az apidoc egy büdös szóval nem említi, és úgy globálisan szinte senki. Lehet a leírásból mindenkinek magától érthetődő, hogy hogyan is épül fel az egész rendszer és csak én vagyok gyenge képességű. -
syC
addikt
válasz
eziskamu #2067 üzenetére
Hát ez példa, nem magyarázat. Aza vicces, hogy ha a properties-be elég 1 dolgot beletenni ( ugye kulcs - érték párokatvár, ennek megfelelően: "mail.pop3.socketFactory.class","javax.net.ssl.SSLSocketFactory") , és ez akor kell amikor nem ssl-lel akarok csatlakozni, hanem simán pop3-mal. Ezért írtam, hogy kicsit homály ez a rész. Egyéként addig megvagyok, hogy rácsatlakozok a mail serverre, megkérdezem tőle mennyi email jött/van a mappában. Most ott tartok, hogy addott msgnum-levelet lekérek és megjelenítem. De ez is izgalmas, ui. minden megy, csak éppen a levélnek a tartalmát (magát az üzenetet) nem tudom elővarázsolni..
-
syC
addikt
válasz
eziskamu #2062 üzenetére
Nos, ezzel próbálom összehozni a dolgot, de még nagyon az elején járok. Egy kis szakmai löketnek nagyon tudnék örülni. Mivel nem ctrlcctrlv-s progit szeretnék írni, így egy kicsit nehezebb
Első körben azt szeretném kérdezni, hogy ha pl egy olyan alap dolgot szeretnék csinálni, hogy szimplán belogolok egy mail serverre, azt melyik függvényekkel lehetne megvalósítani. Még túl sok időm nem volt áttanulmányozni az apidoc-ot, majd talán ma este.
-
skoda12
aktív tag
válasz
eziskamu #2014 üzenetére
Magyar anyagokat felejtsd el, évekkel le vannak maradva. Rákeresel googleben, hogy java ee 5 tutorial és java ee 6 tutorial. Az oracle honlapját fogja elsőnek kidobni. Ott vannak példakódok meg magyarázat is. Ha ezeket végignézed, akkor már tudsz majd magadtól készíteni egyszerűbb projekteket. Ant vagy maven munkahelyen is lesz, nem árt egyikkel megismerkedni, egyébként is megkönnyítik az ember életét.
-
skoda12
aktív tag
válasz
eziskamu #2011 üzenetére
Hibernate honlapján van 2 vagy 3 pdf, azt szedd le és olvasd át.
EE-n belül mit szeretnél tanulni? Viszonylag gyorsan fel lehet szedni annyi tudást, hogy bármelyik részéhez hozzá tudj nyúlni, de érdemes specializálódni, pl Webservices + XML APIs vagy EJB, stb. JSF-be már ne ölj sok energiát, vannak jobb alternativák. JPA mindenképp kelleni fog, mondjuk Hibernate a legelterjedtebb, de Eclipselinkkel is használhatod. -
ZeroCool
csendes tag
válasz
eziskamu #2009 üzenetére
Szia,
Arra gondoltam, hogy ha manapság szeretne elhelyezkedni mint fejlesztő, akkor nagyon kicsi annak az esélye, hogy valahol vastag klienst kell majd fejlesztenie, és pont swing-el. Mostanság vékony klienseket fejlesztenek a nagyvállalatoknál szerintem. (Ezért nem is említettem az SWT-t)
Üdv,
Dani -
Lortech
addikt
válasz
eziskamu #1957 üzenetére
Szerintem egy ablakos alkalmazásnál a megfelelő double buffering a legtöbb esetben elég. Ablakos játék v. animáció már más kérdés.
Swing alapból tudja, saját rajzolgatásnál is egyszerűen implementálható.
Próbáld meg, hátha javít.
JComponent.setDoubleBuffered()
Nem lehet hogy eleve ez a mozgató logika is lassú ? Nem terheli nagyon a procit ? -
Lortech
addikt
-
Avalon
tag
válasz
eziskamu #1601 üzenetére
Én spec egy JInternalFrame-en csináltam ilyet, de JFramenél is működik szerintem, és gyanítom awt-nél is.
setBorder(new EmptyBorder(0, 0, 0, 0));
InternalFrameUI ui = getUI();
((BasicInternalFrameUI) ui).setNorthPane(null);
((BasicInternalFrameUI) ui).setSouthPane(null);
((BasicInternalFrameUI) ui).setEastPane(null);
((BasicInternalFrameUI) ui).setWestPane(null);Mindazonáltal azért gondold végig biztosan ez kell-e neked, mert az ablakoknak kell a címsor, az nem csak díszítőelem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- SSD kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- EAFC 25
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Anime filmek és sorozatok
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest