- Egy fontos tényező akadályozhatja a csúcstechnológiás chipgyártást az USA-ban?
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lortech #5447 üzenetére
Nalunk a bevezetes a szamitaselmeletbe 1-2 tárgyak alapozótárgyak voltak a kódolástechnikához és algoritmuselmelethez, ahol kő keményen olyan matek van, amit az informatikában alkalmaznak. De bsz1-2-nel is Kitért az oktató a különböző alkalmazasaira az tanult dolognak. Analízis 1-2 meg a jelek es rendszerek es szabalyozastechnika targyaknak az alapozó tárgyai. Ezek inkabb a villamosmernokoknek valo dolgok... Szerencsere a 2 targy egybe lesz vonva az uj tantervben. Adatbazisok targyat kifelejtettem, az az algoritmuselmelet utan jon, es ott az adatbazisok matematikai alapjait tanuljuk meg.
Ma pont keszultem algel vizsgara, es neztem a felvett eloadas videokat. Hashről volt szó, és mondta a tanárnő, hogyha a hashtáblába beszúrásnál linearis próbát alkalmazunk, akkor azert megyunk az indexeken negativ irányba, mert akkor a vegen 0-hoz kell hasonlitani, es a compilerek is minden osszehasonlitast 0-val valo osszehasonlitasra vezetnek le. Mig ha pozitiv iranyba mennenk, akkor a vegen M-1-gyel kene összehasonlítani. Valami ilyesmi volt, de a lenyeg, hogy nagyot neztem, hogy a matematikus tanárnő, hogy vagja a processzorok elvi mukodeset
nem vartam volna tole el.
Bocs a random ékezetek miatt, mobilrol irtam es neha hasznaltam a keyboard suggestion-jeit, neha meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- SEGWAY Ninebot Kickscooter G30 Max II elektormos roller teljesen újszerű állapotban!
- Samsung Galaxy S25 256gb, új
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- PlayStation 5 Fat/Slim HDMI csatlakozó csere, garanciával, aznapi elkészüléssel, üzletből!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RX 6800 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest