Hirdetés
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- A TCL egyebek mellett egy 1040 Hz-re képes monitorral készül az idei évre
- A pénztárcák imádni fogják az ID-Cooling új CPU-hűtőit
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Lortech
üzenetére
Nalunk a bevezetes a szamitaselmeletbe 1-2 tárgyak alapozótárgyak voltak a kódolástechnikához és algoritmuselmelethez, ahol kő keményen olyan matek van, amit az informatikában alkalmaznak. De bsz1-2-nel is Kitért az oktató a különböző alkalmazasaira az tanult dolognak. Analízis 1-2 meg a jelek es rendszerek es szabalyozastechnika targyaknak az alapozó tárgyai. Ezek inkabb a villamosmernokoknek valo dolgok... Szerencsere a 2 targy egybe lesz vonva az uj tantervben. Adatbazisok targyat kifelejtettem, az az algoritmuselmelet utan jon, es ott az adatbazisok matematikai alapjait tanuljuk meg.
Ma pont keszultem algel vizsgara, es neztem a felvett eloadas videokat. Hashről volt szó, és mondta a tanárnő, hogyha a hashtáblába beszúrásnál linearis próbát alkalmazunk, akkor azert megyunk az indexeken negativ irányba, mert akkor a vegen 0-hoz kell hasonlitani, es a compilerek is minden osszehasonlitast 0-val valo osszehasonlitasra vezetnek le. Mig ha pozitiv iranyba mennenk, akkor a vegen M-1-gyel kene összehasonlítani. Valami ilyesmi volt, de a lenyeg, hogy nagyot neztem, hogy a matematikus tanárnő, hogy vagja a processzorok elvi mukodeset
nem vartam volna tole el.Bocs a random ékezetek miatt, mobilrol irtam es neha hasznaltam a keyboard suggestion-jeit, neha meg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- DJI Mini 3 RC drón szett - újszerű állapotban, táskával
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Microsoft Xbox Series X 1TB Játékkonzol 2 konti (kiegészítőkkel)
- ZBook Fury 17 G7 17.3" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Mini / 64GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 100%
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Új könyv: Grandpierre Attila: Az élő világegyetem könyve
- BESZÁMÍTÁS! Asus EX-B365M i5 9600K 16GB DDR4 500GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T3 Plus 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
nem vartam volna tole el.