-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo5991
őstag
tudnatok ajanlani kerlek a 10,5os prohoz vedotokot vagy billentyus tokot 30k alatt ami bevallt nektek?! koszi
-
Süvi
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Szerintem, általános felhasználásra, Ipad irányításra, aki a linkelt egerek közül tud választani, főleg az MX széria közül, jobb eszközzel fog rendelkezni, mint az emberek 90%-a.
Akik nem játszunk, szerintem ezek már a jobbak közé tartoznak
, nyilván sok szempontból meg sem közelítik a G szériát. -
Süvi
őstag
válasz
kkdesign
üzenetére
Linkelem ismét, Bluetooth egér, második videó
Amiket olvastam, azok alapján úgy gondolom ,hogy pl. ezen Logiteches egerekkel fog menni, de azért várok majd teszteket.
-
adalbert1
veterán
válasz
kkdesign
üzenetére
Valaki linkelt pár hozzászólással fentebb egy videót, ott volt benne lightning-usb átalakító (igaz, az valami kamera átalakító eredetileg), és azzal ment az egerezés. Az illető próbált volna bluetooth-os egeret is, de azzal nem működött (igaz, csak 1 fajta volt neki otthon, tehát még nem írnám le a dolgot). Valami több portos átalakító szerintem is jó lenne, igaz, még ötletem sincs, hogy mennyire használnám ki komolyan az egerezést és a külső meghajtó csatlakoztatást (egyelőre még csak várom, hogy az emag leszállítsa az ipademet
). -
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Olvastam, lattam par ipadOS ujdonságot, koztuk azt hogy mukodik vele majd az egér. Azt szeretnem kerdezni, hogy amely ipadeken csak lightning csati van, azokhoz vannak/lesznek hubok szerintetek? Vagy ha egerezni akarok majd, csak receiver nélküli bt egeret keressek hozzá? Egy hub azert is lenne erdekesebb nekem, mert abba meg tennék akár pendrive-ot is, ha működhet. -
Csápájev
őstag
Sziasztok
Teljesen laikus vagyok a témában, sosem használtam iphonet (illetve hazudok,mert a 3sg-t igen) ,de szeretnék venni itthonra (facebook,youtube,pubg mobile) egy tabletet használtan olyan 50ig.
Az ipad mini 3 -on gondolkodok,40körül már van.
Szerintetek jó választás,elfut rajta a PUBG mobile? Illetve nem tiszta számomra,hogy mindegyik generációs miniből van retinás és nem retinás kijelzős változat?

-
gergo5991
őstag
amit én látok az minden app bezárásakor egy hullám végigmegy a kijelzon, szerintem valami optimalizáló lehet mert nem egységes a felbontás mindenhol vagy nem tudom, de hasznalat kozben semmi vibráció semmi észlelhető "rossz" nincs.
Holnap elugrok boltba megnézem az ipad prókat azok is ugyan ilyenek-e de szerintem ez nem hiba
-
KZP
őstag
válasz
gergo5991
üzenetére
Nekem augusztusban lesz 1 éves, ugyanez a típus. Mostanában kezdett előjönni a fehér folt (white spot), a home gomb felett kb. 4 cm-rel. Leginkább fehér háttérnél, szöveg görgetésénél feltűnő, de más, világos árnyalatoknál is látható. Ahogy olvastam, ez típushiba, és minden készüléken jelentkezik, így hiába is cserélnék ki garanciában, később ugyanez lenne a helyzet...

-
gergo5991
őstag
sziasztok meglett az ipad prom 10,5os, azt vettem eszre a kijelzon hogy amikor kilepek egy appbol akkor mintha a kepernyo kozeperol egy hullam mintha vegig menne a kijelzon mindig
ez normalis rendbe van igy? telefonal probaltam lekamerazni de mintha csak szabad szemmel lenne lathato -
Süvi
őstag
Na végre egy teszt, amiből látszik: Úgy tűnik, hogy Lightning – USB 3 kameraadapterrel fog működni
-
Köszi.

Más, hogy működik majd a nyílt béta? Hogyan lehet majd engedélyezni és mi történik ha kijön a végleges ios 13, vagy iPadOS, lefrissít majd arra, vagy maradok akkor is bétán?
Lényeg a lényeg, megoldható az hogy a nyíltbétát használjam amíg kijön a végleges és az esetleges bugokon kívül jár ez bármilyen hátránnyal?
Illetve, le kell gyalulni mindent mielőtt nekilátnék? -
válasz
Alex91
üzenetére
Nem vágom ezt a billentyűzetet, nálam a pro 12.9-en vannak külön ékezetes és szám gombok is, havernál viszont a tavalyi sima ipad-en nincsenek ékezetes gombok külön, a számokra nem emlékszem. És nálam nem kell suhintani alapból a számokat adja be, suhintásra pedig a + karaktereket
-
Ringman
félisten
Köszi, megnézem majd ezeket.
Tegnap a pdfelementet tettem fel, scannernek eddig office lense-t használtam.
Onenote app jónak számít?
Egy 3D pdf-es app kellene még és egy olyan browser, ahol alul van address bar.
Ez az első apple termékem, szóval elég szokatlan minden. Gyári billentyűzeten nem lehet felső sorban az első layerre rakni a számokat?
-
Süvi
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
Nagyon sokat jegyzetelek a Notability alkalmazásban
Aláhúzásra, anyagok kijegyzetelésére, kijelölésére használom a Documents by Readdle és a PDF Expert programot
Mind a kettő kiválóan alkalmas Felhők szinkronizálásra, különösen a Documents, amely mapparendszerek szinkronizálására is alkalmas.
A Readdle alkalmazások közül ajánlom a csomag megvételét, amely tartalmazza a Scanner Pro alkalmazást, amely nagyon nagyon jó scanner alkalmazás. -
Ringman
félisten
milyen appot javasoltok ipad pro 10.5+pencil használata esetén:
- pdf-ek (tervrajzok) és word dok-ok korrektúrázására/megjegyzések hozzáfűzésére
- jegyzetelésre ("papírra" és fotóra)
nem kizáró ok, ha párezer forintba kerülnek, a havi előfizetéses konstrukciókat első körben kerülném.onedrive (ill. onedrive for business) fiókkal jól működnek az appok?
van lakossági és üzleti előfizetésem is. (meg egy zoho is, látom nekik is van notebook appjuk) -
Mr.C
őstag
válasz
Thewent12
üzenetére
Van mobilflotta topik, ott könnyebben találsz megoldást
-
Thewent12
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen, itthon digi van.
“A cégnél jelenleg egyetlen tarifára fizethetnek elő az operátor valamilyen már meglévő vezetékes vagy műholdas szolgáltatását használó lakossági ügyfelei, ez a már eleve beszédes nevű "DIGIMobil Teszt", ami nulla forintos havidíj mellett hálózaton belüli korlátlanságot, hálózaton kívül 5 Ft-os belföldi percdíjat és 50 GB benne foglalt adatmennyiséget kínál.”
Gondolom ez lenne az. Ez jol hangzik, koszi a tippet!
-
btudos
nagyúr
-
Thewent12
aktív tag
válasz
ittakary
üzenetére
Igen, en is ilyen 500 forint koruli osszegrol olvastam itt eddig, de azert a 4 ezret sokallom, foleg amennyi penzt naluk hagyok havonta..
Az nem rossz. Nekem csak a netem telefonra egy tizesben van.
Bemegyek majd egy uzletukbe es rakerdezek azert, de ennyit biztos nem fogok fizetni nekik. Akkor marad majd a megosztas telefonrol.
-
Thewent12
aktív tag
Telekom honlapja szerint korlatlan internet melle a multi sem tablethez 4000 forint/hó. Ez lehetséges? Nem örülnék ha az ipadre ennyit kéne fizetnem pluszba.
-
válasz
sebgutkopf
üzenetére
Igen.

-
Chosen
addikt
válasz
talamasca
üzenetére
Slideover-ben megy a multitasking lapozgatás 10.5 Pro-n is?
Sebesség milyen? Van visszaesés iOS 12-höz képest?
-
talamasca
senior tag
Nos.
Délután feltettem a 10,5” iPad Próra az iPadOS 13-t.
Eddig teljesen bugmentes, alkalmazások közül minden megnyílt.Viszont kipróbáltam a lighning/USB pendrive-t.
A Files-ban nem nem látszik. 😟
3 eset lehetséges:
- nincs még támogatva és későbbi betában jelenik meg (downloads menüpont sincs, ellentétben a Keynoteon látottakkal)
- Csak a cameraUSB -n rá dugott normál pendrive lesz a jó.
- Csak USB-C lesz támogatva (ezáltal 3. Gén. Prók csak)Az utolsó lehetőségnek ellent mondanak a megjelent cikkek.
Ha kérdés van, írjatok.
-
válasz
univerzita
üzenetére
Nincs iphonom
én szeretnék hívást indítani a benne lévő kártyáról
csak nem találok a store-ban megfelelő alkalmazást -
Celular ipaddal lehet telefonálni?
van benne sim kártya
-
NGA
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Én már régóta sima 9,7 ipadot (most ipad 6. gen) használok. Az egyik legfontosabb, amire használom, azok belsőépítészeti, lakberendezési magazinok pdf-ben olvasása. Tökéletes rá, és a 32 gb-os memória is bőven elég. Mivel kértem digi mobilt, így a net sem okoz gondot, a telefonomon megosztom rá. A megoldás nekem a Microsoft Onedrive. Ide felmásolom a legfrissebb magazinokat, és letöltöm. Általában 20-30 magazin van fent, ez bőven elég, ha bármi kell, azt csak lekapom a felhőből.Erre biztosan nem vennék pro-t. Általános tartalomfogyasztásra tökéletesen elég a sima ipad
-
törölt tag
Talált valaki videót az egértámogatásról, ahol valamilyen remote desktop appal is megmutatják? Vajon ott is ilyen böszme nagy kurzor látszik?
-
Sziasztok
Mikortól lesz elérhető a frissítés? -
gergo5991
őstag
istylerol sikerult (tegnap óta 2 ujabb boltban már nem kapható, vészesen fogy
) berendelni a 256gbosat wifi cellular 10,5 prot, remelem az átvétellel nem lesz gond mert rokonokhoz rendeltem ok meg nincsenek mindig otthon, ugy irták a futár majd fog telefonon és emailben is értesiteni hát megpróbálom lebeszélni vele hogy jó legyen -
adalbert1
veterán
Hehe

A minit lassan kizárom, és a pro-t is.
Szerintem a 32G-s sima ipad lesz az én gépem, a nagyobb tárhely úgy, hogy lokálisan alig fogok valamit tárolni, nem éri meg számomra a plusz pénzt, főleg, hogy elméletileg az ipad OS tud majd USB-s driveokat is kezelni, tehát ha mégis helyhiányba kerülnék, akkor áthidalható.
Leginkább szakmai anyagokat olvasnék rajta, nagyrészt szöveg, néhány ábrával illusztrálva, de lehet, hogy képregényeket is fogok.btudos: próbáltam már összehasonlítani, inkább azért érdekeltek volna a személyes tapasztalatok, mert amit 5-10 percig nézegetek az üzletben, az lehet, hogy hosszabb távon már pont elviselhetetlen (pl. ennyi ideig még a mini kisebb kijelzőjén is olvasgatok, de lehet, hogy 1 óra múlva már sokkal jobban fárasztaná a szememet, vagy zavarna az állandó nagyítgatás, esetleg fél óra után már jobban zavarna a sima ipad tömege, stb).
mr.tamasbiro és Rage47: köszi nektek is a véleményeket (és persze smc-nek és btudos-nak is).
-
Thewent12
aktív tag
válasz
elprimo
üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
A 64-es kisebbik pro-t betudnám szerezni 255-ért egy ismerőstől viszont ugye ez csak wifis. Dizájnja jobban tetszik, mint a 10.5-nek és ugye újabb is, csak úgy érzem jól jönne néha a 4G, főleg mivel nem szeretném lemeríteni percek alatt a telefonom aksiját internetmegosztással. Valamint ugye a 2017-esnél négyszer annyi tárhely van, ami nekem valószínüleg jól jönne, mivel főleg utazásnál szeretném használni böngészés mellett filmnézésre. Van olyan, aki a 17-es modellről váltott az újakra, illetve szerintetek ezen feltételek mellett melyik a jobb vétel. Józan ésszel a régebbi mellett döntenék, főleg hogy még pencilt és tokot is szeretnék hozzá. De kíváncsi lennék itt is a véleményekre.
-
btudos
nagyúr
válasz
adalbert1
üzenetére
Volt Minim, pont a PDF-ek miatt cseréltem nagyobbra. Egy A4-es oldalt pont nehézkes volt olvasni, ha a teljes tartalmat szerettem volna látni, a nagyobb modelleken ezzel nincs gond. A mérettel hamar meg lehet barátkozni, de legegyszerűbb, ha bemész egy APR-be, vagy Media Marktba, ott vannak egymás mellett, össze tudod nézni a méreteket.
-
válasz
adalbert1
üzenetére
Szerencsére gyerekek ritkán tudnak maguknak ilyen összegű eszközt venni, felnőtt emberek révén pedig el kell tudnunk dönteni hogy mire is van szükségünk. Sajnálom ha téged összezavar a sokféle ipad, remélem azért megoldódik majd.

Azt vedd figyelembe hogy a minin sokkal kisebb lesz a szöveg, nem tudom milyen PDF-t olvasnál, de pl egy képregény már zavaróan kicsi lenne nekem.
Amit én még szívesen látnék az Apple kínálatában az egy 2018-as pro külsővel megáldott Mini, de akkor végképp összezavarodnának az emberek
-
adalbert1
veterán
Sziasztok,
van olyan közöttetek, aki rendszeresen minin olvas pdf-eket?Egy ipad 6 (2018) vételén gondolkozom, de kicsit nagynak érzem, hosszú távon nem kényelmetlen a használata? Főleg olvasásra/böngészésre használnám, néha esetleg sorozatnézésre (hbo go/netflix).
Egyelőre úgy gondolom, hogy ilyen felhasználási módok mellett elég a 32G-s is, de a 128-as is tetszik.Mivel ezt üzletben egy kicsit nagynak találtam, így került képbe a mini, viszont annál attól tartok, hogy a kisebb kijelző miatt kényelmetlenebb lesz pdf-eket olvasni, illetve azon is gondolkozom, hogy megéri-e a 40k felárat a hardware-e a sima ipad-del szemben (illetve a minivel szemben áll egy kb. fele annyiba kerülő androidos modell is, ami már pár éves, de számomra ugyanazt tudja nyújtani, szóval így még jobb érv kellene a mini árának kifizetésére).
Illetve most, ahogy a topicot olvasom, felmerült az akciós pro modell is, de ennyit már nem szeretnék költeni a témára.
Igazából kicsit összezavaró, hogy ennyi féle ipad van, és még azonos típuson belül is többféle variáció van, szóval ha 20-30 ezreket ugrunk, akkor mindig van egy újabb alternatíva, és így gyorsan el lehet jutni a legolcsóbb ipad árától a 200k-s pro modellig. -
Arról találtatok infót, hogy a régi Pencil latency is csökken vagy csak az újé?
-
amúgy egy dolog, amit már tényleg beletehettek volna és nem tudom mi a tökömnek húzzák már: időjárás applikáció?
aláírom a számológép is kellett már, de az időjárás legalább ennyire hiányzik
-
Ringman
félisten
van tapasztalat arról, hogy melyik csuklópántos tokot érdemes rendelni ipad pro 10.5-höz? azt hiszem épületek felméréshez az lenne talán a legkényelmesebb - így látatlanban.
valami ilyesmire gondolok, de aliexpresses tokok méretpontosságával vannak fenntartásaim. (meg hogy karcolja-e a burkolatot belülről)
-
gergo5991
őstag
ha az istyleban veszek ipad prot cellular kivitelben, az kártya / szolgáltatófüggetlen? szóval akármilyen szolgáltatótol használhatok bele kártyát ami eu-s?
másik kérdés: valaki találkozott a white spot issueval? -
Ringman
félisten
válasz
jófejsrác
üzenetére
iPadOS is compatible with these devices.
12.9-inch iPad Pro
11-inch iPad Pro
10.5-inch iPad Pro
9.7-inch iPad Pro
iPad (6th generation)
iPad (5th generation)
iPad mini (5th generation)
iPad mini 4
iPad Air (3rd generation)
iPad Air 2
szerk:
közben más is írta, nem frissítettem az oldalt -
Süvi
őstag
válasz
talamasca
üzenetére
Köszönöm a kérdést, néztem, de nem adott választ a kérdésemre, mint ahogyan a linkelt kép sem.
Számomra nem kérdés, hogy 3. generációs Ipad prokon fog menni, de hogy a többivel mi lesz???
Ezért írtam a következőt: "Szerintem csak USB-c-n, de nagyon örülnék, ha menne Lightning – USB 3 kameraadapterrel is a hagyományos pendrive."
Az USB-c-s ipad pro-k eddig is máshogy álltak a külső eszközökhöz, mint a "régi" gépek. -
Mr.C
őstag
Számomra csupán 2 hasznos újítás van:
-otg
-szövegkijelölésa többi engem nem érint, de sokaknak kedvezhetnek ezek a bejelentett funkciók
-
Süvi
őstag
válasz
univerzita
üzenetére
Szerintem csak USB-c-n, de nagyon örülnék, ha menne Lightning – USB 3 kameraadapterrel is a hagyományos pendrive.
Tetszenek az új hardverek is.
Ha gyűjtök még egy kicsit lehet, hogy tudok venni egy monitorállványt
Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- IPAD Pro 12.9 2.Gen 512GB Wifi+CELLULAR, ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁS SZÁMLA. GARANCIA
- ONYX BOOX note air2 plus + gyári tok + gyári billentyűzet
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).

Király!