Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
válasz
silmatauki
üzenetére
Így van, sokszor érzem én is Air 2-nél, hogy jegyzeteléshez még a 9.7" is kicsi.
Mondjuk a 12.9-es Pronál már előjön az is, hogy nem nagyon tudod méretéből fakadóan kézben használni, tehát jól át kell gondolni, hogy mire is kell az embernek a tablet, csak jegyzetelésre, vagy menet közbeni netezésre, emailezésre is. -
zolikaDB
veterán
válasz
üzenetére
A kiállított darabon 10.x.x volt. Hogy a dobozban mi van, nem tudom. Próba-szerence alapon veszel egyet, bekapcsolod, és ha nem az van rajta, akkor elállsz a vásárlástól. Még indokod is lehet rá

Urak: NINCS PIROS EGYES A BEÁLLÍTÁSOK IKONON NÁLAM SEM!
Air 2, 9.3.1. Kitörlöm és kész. Ha van frissítés, jelez, törlöm, és nincs ikon. -
válasz
vadászcsiga
üzenetére
DEMO szoftver van rajta, hogy a sok egybites alkalmi nyomorék ne rakjon rá jelkódzárat

-
r3dsnake
nagyúr
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nálam sincs ikon, pedig iOS9-en vagyok és dobni szokta a frissítés ablakot.
-
Noxy
veterán
válasz
vadászcsiga
üzenetére
JB, és volt, nincs.

-
zolikaDB
veterán
Oké. Rossz helyre írtam be.
Nekem is Air 2 van, ezt láttam a MM-ban, bumm. Ha valaki ilyet akar venni, mert ennyit szán rá, és olvasgatás a cél, akkor annak jó lesz. Eleve ha tollas a sztori, eszébe nem jut a delikvensnek az Air 1. -
silmatauki
őstag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Egyettértek - ha nagy az árdifi. Márpedig az Air2-t soxor megkapni nagyon durva árengedménnyel: én a 2. sajátomat (igaz, “csak” 16GB-s modell, de sima fejlesztői / tesztergépnek az tökéletes) tavaly júniusban(!) 329 eur-ért vettem újonnan, hivatalosan.
Plusz gondolat: ha a Pencil miatt venné a Pro-t, akkor a Pro 9,7” helyett inkább a 12,9”-et érdemes meggondolni. A 12.9”-cel élmény a tollhasználat; sok Windowsos tollos gépnél jobb pl. PDF-annotálásra (amire főleg én használom).
-
válasz
zolikaDB
üzenetére
Annyit nem adnek erte. 10es iossel meg nagyon jol porog de jovore mar lassu lesz az 1GB RAM miatt
Air2 apros kereskedoknel 120k korul sokkal jobb (3magos bivaly CPU, 2GB ram) legalabb 3 evig porgős lesz. meg

Jelenleg pl alig marad el sebessegben a Pro9.7tol (tudok mert mind a ketton volt) -
zolikaDB
veterán
Akit erdekel: MM-ban 90k a sima Air.
-
Ide is beírom

iPad Pro 12.9" 32GB Silver (ezüst hátlap, fehér előlap) @ iStyle
-33% / -100k

ennyiért még az ÁFAcsaló aprós neppereknél is olcsóbb 30ezer forinttal, konkrétan a használt ára szokott 180-190k lenni.
ugyanúgy vonatkozik rá az 1+1 év garancia (1 év jótállás, 1 év szavatosság), és ahogy írják minden tartozék jár hozzá. Ma voltam átvenni egy hasonló demo gépet, és fóliás bontatlan dobozt adtak.
Azért demo, mert demo-iOS megy rajta (bolti iOS), hazamész, iTunesra rádugod, nyomsz egy Restore-t és rendes iPad-ed van.
-
_ocsisajt
őstag
Mi a véleményetek erről?
Vagy tudtok itthon (vagy ebay) boltot ami/akitől lehetne jó árban ilyen trifolderes covert venni?
Köszönöm
-
Ragnar95
félisten
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Pont ezért írtam, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, számára mi a fontos, mire használja a gépet.
Jegyzeteléshez valóban jobb a Pro, de ez egy réteg igény, nagyon sokan nem jegyzetelnek tableten. -
LordAxwell
senior tag
Akkor valószínűleg nekem tökéletes lesz az air 2-is.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
Ragnar95
üzenetére
Szerintem a Pencillel egy új dimenzió.
Mindenféle tollat kipróbáltam előtte, tartósan egyiket sem tudtam használni komoly tevékenységre. De ezzel némi gyakorlás után olyan, mint papíron.
Ha valakinek az elmélyült gondolkodáshoz, kitaláláshoz, tervezéshez alap a firkálás vagy sokat kell jegyzetelnie - és ezek elég alapvető funkciók. Esetleg olyan a szakmája, hogy ügyfél jelenlétében kell feljegyeznie dolgokat, ahol a gépelés és egy élére állított eszköz elválaszt, akkor ez nagyon megéri. Iszonyat mennyiségű papírt spóroltam vele, szerintem összegszerűen is. Aláírásokon is, bár azt meg lehet előre rögzített aláírással is oldani, de ezt így csak előkapom, abban a percben, amikor igény van...
Engem eleinte csak érdekelt, nem hittem, hogy jelentős különbséget okoz, és azt tapasztaltam, hogy de, okoz.
És nekem a Smart Keyboard töltése is nagyon bejön, nem kell még egy olyan eszközt is töltenem, amit nem minden nap használok, észre se veszem, hogy mikor merül le, de amikor kéne éppen, akkor persze azonnal rájövök...
Ha megengedhetném magamnak és csak döntés kérdése lenne, akkor a fentiek figyelembe vételével döntenék a szokásaim alapján.
Ha csak vennék egy minél gazdaságosabb változatot, ami még jó hosszabb ideig, akkor nem, akkor jó az Air 2 valóban. De amire pl. én nem gépet, hanem direkt tabletet akarok használni, annál 90%-ban pont a Pro tulajdonságai jönnek be. Illetve, ha Airt vennék Pro helyett, akkor rá sem jönnék, hogy ez mennyivel szélesebb körben használható a saját tevékenységi körömben.
-
Ragnar95
félisten
válasz
üzenetére
Említettem mindkettőt
SoC = System on Chip --> magába foglalja mind CPU-t, mind a GPU-t...
A kamerát valóban nem említettem, illetve a hangszórót sem, szerintem a kamera pont a legkevésbé fontos szempont egy tabletnél, a hangszóró hibáját pedig valószínűleg javította az Apple, mivel már jó ideje nem lehet róla olvasni. Nálam amúgy sosem jelentkezett hangszóró hiba, bár én csak tavaly októberben vettem Air 2-t.
Persze mindenki döntse el magának, hogy számára mi a fontos, de szerintem átlagfelhasználásra jelenleg ár/érték arányban veri az Air 2 a Pro 9.7-et. -
LordAxwell
senior tag
Igen úgy gondoltam, hogy a hardvere elég erős lesz-e. ipad mini 2-m volt, 3 évig kihasznált, tavaly szeptember körül adtam el, ki akarom próbálni a rendes ipad méretet.
-
Ragnar95
félisten
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Szerintem nagyon nem éri meg a Pro a felárat jelenleg. Az Air 2 hardvere is bőven elég lesz még 1-2 évig minimum és aprós árakat nézve kb 1.5x annyiba kerül a Pro 9.7, mint az Air 2.
Ráadásul RAM pl ugyanannyi van mindkét készülékben, tehát ha nem kell Apple Pencil, szerintem nem éri meg a felárat a jobb SoC + kijelző átlagfelhasználásra. -
vadászcsiga
félisten
válasz
LordAxwell
üzenetére
Én, úgy hogy Airem van, nem vennek 2-t csak pro-t. Ha ez lenne az első ipaded akkor talán.
-
Noxy
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Basszus ha jobb áron van, akkor mi a kérdés?
VEDD MEG.
Hogy a fenébe vársz ötletet, ha még az összeget sem írod le. -
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
Air2-t megéri most venni? Persze jobb áron mint boltban. 32gb cellular.
-
dorika87
őstag
válasz
üzenetére
Nem, ilyen lista tuti, hogy nincs. Soha nem kértek még tőlünk sem.
Meg aztán és ha valaki onnan jön Magyarországra...
Húgom úgy kapta a fényképezőt ajándékba, hogy sógornője aki kint lakik hozta neki Karácsonyra, és amikor haza utazott Amcsiba akkor meg azt nem vitte vissza, mert ide hozta. Ennyi erővel fordítva is megkérdezhetnék, hogy amit hoztál azt miért nem viszed vissza....
egész egyszerűen erre nem lehet szabályozást és ellenőrzést csinálni, mert lehetetlen nyomon követni.
Arról ne is beszéljünk, hogy ha egy 15fős csoport megy és pl. variálnak a csomagokkal, mert valakinek eléri a súlykorlátot a bőröndje a másiknak meg még sehol nincs akkor átpakolnak cuccokat ennek érdekében.
Szóval erre nincs semmi szabály.
Vehetsz te notebookot is és beleteszed egy laptoptáskába doboz nélkül. Lehet már hónapok óta kint vagy tönkrement a sajátod és vettél helyette egy másikat... és ez sehol nem érdekel senkit.Szóval ezt így simán meg lehet oldani, és még soha nem származott belőle baj (hozzáteszem tényleg csak 1db-ról van ilyenkor szó)
-
dorika87
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem hülyék, egyszerűen ez van, hogy ha valamit doboz nélkül szállítasz az életben nem fognak rájönni, hogy az a saját cuccod-e vagy kint vetted.
Teszem azt veszel egy okosórát USA-ban és doboz nélkül a karodon hazahozod. Az életben nem fog kiderülni, hogy az te ott vetted.
Vagy amikor húgomnak hozták ajándékba a fényképezőgépet. Ott volt a ruhák között a bőröndben, és miért ne lehetne az az utas saját gépe? Szóval ezeket nem tudják kideríteni, csak ha új bontatlan csomagolásút hozol, szóval az egyértelmű.Amúgy meg itthon ezek a gsm boltok akik árulják 115 körül nem vagyok benne biztos, hogy apple garival adják.
-
dorika87
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Ha Apple garival 115ezerért van itthon akkor tényleg nem éri meg.
Amúgy meg ha doboz nincs simán haza lehet hozni. Párom vitte a MacBook Proját és az iPhone-ját is magával az útra és ugyanúgy haza is fogja hozni, hisz a sajátja és nem ott vette. Ha a táskába beletesz a noti mellé egy iPad-et, azt a vámosok nem fogják tudni, hogy új. Hoztak már így haza ismerősék karácsonyra ajándékokat doboz nélkül. -
dorika87
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
természetesen doboz nélkül lenne hazahozva. Így azt senki nem tudja, hogy saját-e vagy ott vettem.
-
dorika87
őstag
Ez nem szimpla közlés volt. Kérdeztem vásárlással kapcsolatban.(kérdőmondat volt) Ha azt itt nem lehet vagy nem szokás akkor elnézést érte mert nem tudtam.
Pusztán csak szerettem volna megtudni, hogy érdemes megvenni a fent említett áron, vagy nem? Esetleg Magyarországon is van bolt ahol megkapom ugyanennyiért?
Teljesen mindegy hány éve volt valaki külföldön, lehet tudott volna ajánlani egy olyan üzletet amit mi nem ismerünk vagy nem is hallottunk róla.
Azért van a fórum, hogy kérdezzünk, és ha valaki tud válaszol rá.
Ha nem tudtok akkor inkább nem kell visszaírni szerintem, mert így csak az ember van megbántva ezzel a hozzállással és stílussal.
Ettől függetlenül köszönöm a választ, de azt nem tudtam meg, hogy 370dollar körüli áron megéri-e a mini 4 vagy sem? Mert ha valaki azt írja, hogy hagyjam a fenébe, mert itthon is megkapni ennyiért, akkor nem foglalkozunk a külföldi vásárlással. Tulajdonképpen csak ez lett volna a cél
-
dorika87
őstag
Olyan választ hátha valaki jártas a témában és ismer más jó boltot. De nem értem ezt miért kérdezed hisz leírtam a hozzászólásban, hogy attól kérdezem aki jártas ebben, van tapasztalata, esetleg már vásárolt kint és ismer jobb boltokat ahol érdemes még szétnézni.
-
dorika87
őstag
Sziasztok. iPad mini 4 32gb wifit szeretnénk vásárolni USA-ban személyesen. Egyelőre 3 üzletben néztük (Walmart, Bestbuy, Microcenter) és a WM-ben bizonyult a legkedvezőbb árunak ($371.80)
Aki jártas a témában esetleg tudna ajánlani más boltot ahol érdemes körülnézni, vásárolni? Köszönöm -
-
-
viera
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Pénteken vásároltam egy játékot iPad-re és akkor egyből levont 2 euro-t,fura is volt miért nem 5-öt vont le mert annyiba került valójában.Erre ma levonta az 5 euro-t is amit nem értek.Mire vonta le akkor a 2 euro-t?
-
hszilard666
veterán
Stét'
Beszállok a buliba egy iPad 2 vel
Bevallom hogy eddig tök uselessnek véltem az ipadet az iOS miatt, mert hogy a mobilomon ugyanazt meg tudtam csinálni, főleg az után hogy Plus os mobilt vettem legutóbb. De aztán használtam pár hónapig egy mini-t és elgondolkodtam rajta, ma meg találtam 21k ért egy 16 os cellularos kettest, mondom ennyit nekem megér. És tök király! Tudok nem a mobilomon fórumozni, amíg kicsomagolok egy csokinyuszit
-
vadászcsiga
félisten
Legújabb frissítéssel sikerült iPaden is elb.szni a messengert. Airen totál zavaros. Ugrál a billentyűzet, megnyitáskor nem a legutolsó üzenetet látni hanem párral feljebb.
-
-
Oldman2
nagyúr
válasz
univerzita
üzenetére
Hogyan lehet a Chome-al feltelepíteni?
Letöltöm, feltelepítem és kész.
A letöltésen kívül hol jöhet még képbe a Chrome?
-
_ocsisajt
őstag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
köszönöm!
-
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Mennyire "necces" ilyen boltbóó vásárolni?
Mire vigyázzak, hogy rendesen tudjam a garit érvényesíteni?
Köszönöm!
(sosem volt még almám semmiből, sorry)
-
Oldman2
nagyúr
Fura problémám van, ami nem szorosan az iPad-hoz kapcsolódik (de mégis :-) ):
Windows 10, Chrome böngésző, bármilyen iTunes linkre kattintok (legutóbb pl. ez), azt mondja a Chrome hogy nincs az iTunes telepítve, pedig bizony telepítve van. Azaz nem nyílnak meg az iTunes linkek Chrome-ból.
Hibaüzenet ennyi: "We are unable to find iTunes on your computer."
Mi a fenét csináljak? Az iTunes már újra lett többször is telepítve...
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Nem tudom, lehet, hogy van, de én csak ezt ismerem, erről tudom, hogy veszett jó. Egyébként láttam hasonlót, nem állítom, hogy nem érdemes rákeresni, csak azt nem próbáltam és nem is emlékszem rá, mert amikor láttam, pont nem érdekelt, úgyhogy nem jegyeztem meg sajnos.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
ArrayOfLilly
üzenetére
Hát, jó jó köszi
...de nincs valami olcsóbb kínai megfelelője? -
lufl
csendes tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Köszönöm, megpróbálom!
-
ArrayOfLilly
aktív tag
válasz
vadászcsiga
üzenetére
Maga a tok vékony, de a hajtogatható része nem, viszont cserébe atom stabil és nagyon jól használható. Kellemes tapintású, erős, minőségi darab, évek óta használom.
A vastagsága zavaró kezdetben, de annyira jó, hogy amióta az elsőt megvettem egy iPad Mini 2-höz, úgy nagyjából 3,5 éve, azóta mást nem szívesen használtam.
Minin kényelmesebb, mint a 9,7"-on, de arra sem találtam jobbat.
Ha valaki függőlegesen is ki szeretné támasztani, meg vízszintesen is, stabilat akar, sokat cipeli kézben, esetleg sokat olvas kézben tartva, akkor ez egy nagyon kényelmes alternatíva.
(Az egyik legjobb dolog, hogy a kihajtogatható részét ráadásul lehet körömrágás helyett tekergetni, hajtogatni, gumit piszkálni rajta, folyton matatós embereknek elmélyült gondolkodáshoz is ideális választás. :- ) )
-
vadászcsiga
félisten
Nekem meg olyan hátlap kellene Airre ami vékony, és kihajtigathato belőle egy tamaszték. Smart case kilöve.
-
galaxys80
veterán
válasz
access_denied
üzenetére
Köszönöm neked is. De, mint írtam természetesen nem azt vártam, hogy valaki keresgessen nekem az e-bay-en cuccokat.
Pozitív vagy éppen negatív véleményekre voltam kíváncsi, hogy ne járjak úgy, hogy mondjuk a flash drive-ot fel sem ismeri az ipad. Vagy az első felrakásnál elreped a tok. -
access_denied
senior tag
válasz
galaxys80
üzenetére
Annyit segítek, hogy smart case-ből is van sok fajta. Én pl. olyat kerestem, ami hátul szilikon és mellette le is lehet venni az első, mágneses covert.
A hátsó sziliokon abban különbözhet, hogy van amelyik a covert megfogja, magyarán először fel kell tenni a frontot és csak utána a hátsó elemet (nem találtam képet), illetve van amelyik nem fogja meg és levehető marad a front.
Csak a képek érdekesek az elv miatt.
-
galaxys80
veterán
válasz
access_denied
üzenetére
Sose értettem ezt. Segíteni nem akarsz,nem tudsz, de azért kommentelsz.
Tapasztalatokat vártam nagyokos.Hátha valaki már rendelt ilyet és bevált neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- Bittorrent topik
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Air 2, 9.3.1. Kitörlöm és kész. Ha van frissítés, jelez, törlöm, és nincs ikon.

SoC = System on Chip --> magába foglalja mind CPU-t, mind a GPU-t...