Hirdetés
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaymoira
tag
Árfolyamban van 0,03%
https://www.interactivebrokers.com/en/pricing/commissions-spot-currencies.php
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
ha etf vásárlásnál hagyom, hogy automatán váltson forintról, ilyenkor ez ingyen van?
tbsz-en volt egy ilyen köröm és nem ír díjat a váltásra -
Zeku
csendes tag
Ha IBKR HUF alapdevizás főszámlán, EUR-t váltottam, ami erősödik. Kell majd adót fizetnem a nyereségem után?
-
Ulrik
tag
Magyar cégek papírjait érdemes IB-n venni vagy van jobb lehetőség esetleg máshol venni?
-
Blaymoira
tag
válasz
csoki9019 #1882 üzenetére
Hát ha olcsóbban nem tudod megoldani sehogy akkor a legegyszerűbb a cash transferálása IBKR-re szerintem. Alapból is utalási díjat számítanak fel.
Erste saját számla és Erste investment között nincs ingyenes átvezetés? Mert onnan már tudnál kártyával bűvészkedni tudtommal.
-
Ebiker
újonc
A TBSZ havi 2000 ft ktg-et honnan vonja IB? TBSZ v. alap számláról?
-
válasz
csoki9019 #1882 üzenetére
Az ERSTE Investment nem utal csak ERSTE bankszámlára és/vagy a bejegyzett 1 db más bankszámlára. Ez a más bankszámla nem lehet pl. WISE mert szerintük az nem bank.
De, már többször utaltattam írásos kérelemmel, szkennelve, amit email-ban küldtem meg az üszi-re. És kiutalták a WISE-ra is. Így nyitottam az IBKR-t, hogy aláírt levélben kértem őket az EURO átutalására és megadtam nekik, hogy mi legyen a közleményben. A cash-t nem transzferáltam csak utaltam.
#1879 Blaymoira: Én is ERSTE Investmentről beszélek. Nincs az ERSTE Banknál semmilyen számlám.[ Szerkesztve ]
-
csoki9019
csendes tag
-
360xbox360
tag
-
tlac
nagyúr
elég sokat írtál, de közben lényegében egyetlen dolog érdekel, hogy tudsz-e közleményt adni ib-n kiutalásnál
erre viszont nem tudok válaszolni, nagyon frissen nyitottam még a számlátaddig elvittem a lépéseket, hogy azt látom, hogy tudok saját magamnak utalni vagy valaki másnak, szervezetnek
utóbbinál több dolog jön elő -
Joe123
senior tag
Pont most nézegetem, hogy van Wise API, azzal meg lehet csinálni hogy feldarabolja az utalást 50K-s szeletekre és automatikusan elküldi több részletben, még kattingatni sem kell.
Kérdeztem Wise topicban van-e erre valakinek kész megoldása, de nem írta senki hogy lenne.
Vagy a másik gondolatom, hogy IB felületen valami browser addonnal makróként rögzítem azt a pár kattintást és az 50K beírását, aztán csak egy billentyű kombót kell nyomogatni és húzza át Wiseról 50K-nként. (Mellé persze le kell még okézni telefonon is.) -
válasz
Blaymoira #1867 üzenetére
IBAN-t adtam. Rosszul csináltam?
Tudtál közleményt írni?#1871 tlac : Láttam a válaszod, csak egy kérdésemre sem volt benne válasz.
De ha gondolod:
Az ERSTE esetében közös EURO számlára utalsz. Muszáj a közleményt kitölteni.
Nem szereti, de ezt tudom.
Utána. Minden évben megteszem. Az idén is meg fogom tenni a 24-es adatokkal. Egyelőre nem éri meg. Tavalyi adatokkal évi 6000-el lett volna több az IBKR.
Igen kib**tak velem, de ez van. Ezt is beleszámolom.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
az ajándékrészvény mennyi idő után szokott megérkezni?
-
aAron_
őstag
válasz
DarkByte #1872 üzenetére
Nem tudom mennyit teszel havonta félre a fizetésedből, de 50 ezres blokkokban gyorsan (IBKR integrációval) és ingyen lehet még mindig utalni Wisetól. Nekem ez a módszer bevált.
Korábban többen írták, hogy elvi okokból is már csak így csinálják. Egyetértek. Így Revonak sem kell ezt a gusztustalan sarcot odaadnia nekik.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
válasz
banderasz77 #1870 üzenetére
Hát csak kérdés meddig. Most hogy a Wise pénzes lett én is így utalok be a havi fizuból az oda szánt részt, de szerintem ez nem lesz örökké így. Sőt, valamiért az sejtem a Revo-nál is megszűnik ez idén valamikor.
aAron_: no thanks
[ Szerkesztve ]
-
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
ERSTE főszámlán tartott EUR-t szeretném valahogy átjuttatni IBKR-hez.
Mi lenne rá a legjobb mód véleményetek szerint, csinált e már valaki hasonló tranzakciót.
1, ERSTE -> Revolut -> IBKR (működhet, vagy nem engedik?)
2, ERSTE -> OTP ahol bankolok -> IBKR (itt nincs otp devizaszámlám, azt létre kellene hozni ott jóváírás kiutalásnak is lenne díja biztosan nem a legkedvezőbb megoldás)
3, ERSTE -> WEBkincstár EUR számla -> IBKR (enged erste webkincstár eur számlára kiutalni? illetve lehet webkincstárról IBKR-hez? feltételezem nem)
4, ERSTE -> WEBkincstár EUR számla -> REVOLUT -> IBKR (webkincstárról tudok revolutra eur-t ezt tudom mert többször csináltam, kérdés erste->webkincstár működik e)
5, ERSTE -> TBSZ-2025 beutalás -> IBKR transfer
Ezen az utolsó megoldáson is gondolkozom hogy mindenemet elvinném Erstétől IBKR-hez, ~10M HUF ról lenne szó, van aki tart IBKR és ERSTE számlát is egyszerre broker/bank diverzifikációs céllal, megérheti megtartani, esetleg mindet eltranszferálni(költség szempontot leszámítva)? -
Erre tud valaki választ?:
Indítottam EURO kiutalást. Felvettem az ERSTE-t kimenő banknak. A Correspondent Bank-nak is az bécsi ERSTE-t. A gond, hogy nem tudom lehet-e és hol közleményt megadni. Anélkül, meg gond lesz.
Valaki utalt már így, hogy számított a közlemény?[ Szerkesztve ]
-
válasz
pictigjis #1862 üzenetére
Van Raiffeisen a BM-nél: [link]
#1863ngaba
1,91 eur-t fizetek váltásonként, nem sokkal kevesebb, mnit a 3 eur-os kereskedési díjuk (+ még 1 eur a kiutalásra a havi másodiktól kezdve). Olyan nagy veszteségük nem lehet. Egyébként a beutalt összeget eleve csak 3-4 nap után lehet kivenni, nem lehet egyből. Tehát úgy nézett ki, hogy ING-s számlára beutaltam, 5 perc alatt bent volt, kb. fél órán belül át is váltottam, aztán pár napot pihent, mire ki tudtam utalni.[ Szerkesztve ]
-
ngaba
aktív tag
válasz
HussarF #1861 üzenetére
Ha nem utalod ki egyből, nem fognak csesztetni szerintem, mivel még kamatot is fizetnek rá... Lehet, hogy a T+2-t is elég kivárni.
Szerk.: Szerintem csak bejelzett nekik valami algoritmus, hogy generálod nekik a veszteséget (nem hiszem, hogy ha nyereségük van, bárkivel kötekednek, ha nem ütközik törvénybe a dolog).
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz
HussarF #1861 üzenetére
nekem ez még a korábbi prémium számla (raiffeisen nincs a bankmonitornál), nem váltottam az újra. de az azonnali áras devizaváltás amúgy mindenkinek elérhető, ha van devizaszámlája is. de az is igaz, hogy nem mindenkinek ugyanolyan árfolyamokat ajánl a rendszer az eddigi visszajelzések alapján
-
válasz
pictigjis #1860 üzenetére
Mondjuk én váltottam náluk az elmúlt hónapban vagy 4x, milliós tételeket. És utaltam is ki egyből. És ez így is csak egy warning, hogy inkább ne. Ami maradt, azt még családtag számláján átváltjuk. De most már nekem is kell valami olyan számlát is néznem, ahol a devizaváltás is kedvezményes. Ez a Raffi, amit emlegetni szoktatok, ez a Bankmonitoros Raiffaisen Prémium számla?
-
aAron_
őstag
Én ezt nem igazán értem. FXCONV-val váltottam HUF->EUR-t az előbb, viszonylag kis összeget. Mégis, állandóan nyafogott, hogy nincs elég fedezet, még akkor is, ha ~10 EUR-nak megfelelő HUF-ot meghagytam volna. Korábban teljes HUF egyenlegre kattintva sikeresen váltottam, ezért tovább próbálkoztam. Végül sikerült most is, de előtte vagy 5x elutasította.
-
Ja, és kipróbáltam az EUR behúzását Wise integrációval, most már azt is keményen sarcolja...
[ Szerkesztve ]
-
Na, eddig tartott a jó világ...
-
Silverchain
csendes tag
Üdv!
Létrehoztam egy új fiókot az IBKR-nél, a desktop gépemen be tudok jelentkezni, de az IBKR mobile app -ban a bejelentkezési kísérleteimre állandóan egyből a Connection lost. Please login again. - hibaüzenetet dobja. Írjak a supportnak, vagy mi lehet a hiba? Már leszedtem, visszaraktam az appot, de egyszer sem tudtam belépni mobilon.
-
Ulrik
tag
A limites vásárlás működésével egy kérdés IB-n:
Ha beállítok egy részvény vásárlást limitesre mondjuk 4 USD-re és visszavonásig érvényben van. Mi történik akkor, ha a mai zárásnál 4,2 USD a részvény ára, de a holnapi nyitónál 3,8 USD. Megveszi a rendszer ilyenkor? Ha nem akkor hogy lehet olyan limites vásárlást beállítani, hogy 4 USD-rt vagy kevesebbért vegyen.
-
Sztenly
tag
Hmm En revolutrol az ING-re utalok forintot és így is egy nap beérkezést ír. Ez normális?
-
seven7
aktív tag
Ma utaltam be először a 2025-ös TBSZ-emre és már vásároltam is rajta FWRA-t, holnap fogom tudni letölteni az activity statementet a bejelentésre, az probléma, hogy tranzakció is látszódik majd rajta a NAV lejelentésnél?
-
Paxker315
addikt
Nem találtam az ING-s IB gyűjtőszámla-számát. A webes felület mindig a raffisat adja ki. Hol lehet megnézni az ING-st?
-
-
pictigjis
senior tag
én ezt értem, de nyugodtan próbáld ki 1000 forinttal, hogy mi történik az ing-s számlaszám használatával. ez az értesítősdi teljesen felesleges, egyetlen általam ismert más brókernél sincs ilyen körülményeskedés. mellesleg ebben a válaszban sincs olyan, hogy kötelező lenne a deposit notificationt megcsinálni, a supportos kimásolt egy sablont, amit talált a kérdésedre
-
válasz
Blaymoira #1834 üzenetére
Az email-t már rég szűröm. Én webes felületen sem akarok ilyet kapni, ne legyen ott a csengő. De ahogy látom, ez mást is idegesít és másnak sem sikerült megfejtenie, hogy kell kikapcsolni
#1835 jana13
Azért próbáld ki. Mi mind úgy csináljuk, hogy nem adunk deposit notification-t és nem arra a számlaszámra küldjük, ahova kellene, hanem az ING-re és ott van a pénz 3 perc alatt.[ Szerkesztve ]
-
jana13
újonc
válasz
pictigjis #1829 üzenetére
Erre biztos ami biztos rákérdeztem az IBKR ügyfélszolgálatánál, és megerősítették, hogy minden egyes utalás előtt kötelező befizetési értesítést ("deposit notification") létrehozni és kizárólag az ott megadott befizetési számlaszámra szabad utalni. Ha ettől eltérsz akkor nem garantált, hogy a pénz beérkezik.
Megkérdeztem azt is, hogy ha esetleg törlöm és újra felveszem a jelenlegi forrásszámlát, vagy lecserélem másik banknál lévőre akkor változhat-e a az IBKR által adott befizetési számlaszám és ezáltal gyorsabb lehet-e a feldolgozás, de a válaszuk szerint a számlaszámokat automatikusan rendelik az ügyfélszámlákhoz és ezek nem módosíthatók a későbbiekben.Az IBKR ügyfélszolgálat teljes válasza:
-----
Dear ...,
Thank you for contacting Interactive Brokers.
We wish to confirm that only bank details received upon creating deposit notification for respective currency can be used.
You should not used the bank details that other users share as funds will not be received.
We apologize if you experience any delays but it will not be possible to receive new bank details as they are automatically assigned to client accounts and can not be changed.
Thank you for understanding and your cooperation.
If you need further assistance please do not hesitate to contact IBKR Customer Service.
Kind regards
Funds and Banking
IBKR Customer Service -
pictigjis
senior tag
-
kuntics
aktív tag
válasz
Ereshkigal #1827 üzenetére
Nem, raifrissen bank, 1200 1008 0179 kezdetűre szoktam utalni mert azt adja be.
-
kuntics
aktív tag
Van valami trükk unicredites beutalás felgyorsításához? Általában 1-2 napokat is várnom kell, akit tegnap beutaltam még nem érkezett meg. Pedig csinálok hozzá előtte kérvényt is a honlapon. Itt vannak az akciók aztán nem tudok vásárolni
-
Nem tudom, hogy más is kapja-e ezeket az FYI: Changes in Analyst Ratings push üzeneteket, de szeretném kikapcsolni őket. Viszont nem egyértelmű, hogy a Notifications settings-nél melyik kapcsoló alá tartoznak ezek. Ezt esetleg tudja valaki?
-
kovaax
őstag
Naptári hónap a hónap, és nekem pl. az első tört hónapra nem számoltak fel díjat (2023 decemberében nyitottam a számlát, hónap végén érkezett meg a összes TBSZ az Erstétől, és február 2-án vontak TBSZ díjat először).
De pl. márciusban eladtam az egyik TBSZ-en mindent, és feltörtem, jóval 2000 HUF fölött volt a költség, mégis levonták a teljes 2000 Ft-ot április elején. Megreklamáltam, azt mondták, hogy dolgoznak az ügyön, majd az 1 éves évfordulón rákérdezek megint, vagy nem. Úgyhogy kb. a hónap elején létező TBSZ-eket nézik csak, hogy van-e, és volt-e rajta valami költséged.
-
Ulrik
tag
MÁK-ból Revolutra lehet utalni forintot?
-
kovaax
őstag
-
Travelos
őstag
Úgy látom mostanában long pozíciókkal nem nagyon lehet pénzt keresni a tőzsdén, nagyon bearish. Komoly szerencse kell hozzá.
Ugye jól értelmezem, hogy ha a januárban nyitott TBSZ számlámat feltöröm, és jelenleg az értéke kevesebb, mint amennyit beutaltam, akkor a NAV felé rendben vagyok, és semmit se kell bevallani? Köszi! -
tlac
nagyúr
a tbsz 2000Ft-os díja hol van leírva?
nem találom a leírások között -
tlac
nagyúr
azért óvatosan
pdfA számla felett rendelkezni jogosult az ügyfélszámláról – törvény eltérő rendelkezése
hiányában – kizárólag a számlatulajdonos nevére szóló más ügyfélszámlára vagy a számlatulajdonos nevére szóló, hitelintézetnél vezetett fizetési számlára kezdeményezhet átutalást.A pénzügyi tranzakciós illeték megállapítása céljából a Kincstár jogosult felülvizsgálni a
kedvezményezett számlaszám ügyfél által bejelentett tulajdonosát. Amennyiben a
felülvizsgálat során megállapításra kerül, hogy a kedvezményezett számlaszám tulajdonosa nem természetes személy, úgy a Kincstár jogosult a pénzügyi tranzakciós illetéket visszamenőlegesen is megállapítani. -
kovaax
őstag
Nézd, 2018-ban, amikor elkezdtem tőzsdézni, megkérdeztem személyesen a MÁK-ban, hogy gyűjtőszámlára hogy tudok utalni, és a néni mondta ezt, hogy vegyem fel saját számlaként, és ne rontsam el a közleményt. Azóta csinálom így. Talán tavaly volt egy olyan esetem, hogy sikerült a Wise gyűjtőszámlájára utalni így (webes felületen akko rmég ha a + gombot nyomtad, nem a saját számlaszámodat dobta fel, hanem a gyűjtőszámlát), és a Wise elkezdett b@szakodni, hogy mi ez, és nem fogadták el a MÁK-os doksit az utalásról, úgyhogy visszaküldték, és akkor futottam egy kört a MÁK-nál is írásban, és egy szót se szóltak a gyűjtőszámla miatt, csak mondták, hogy sok gondjuk van a Wise-zal.
-
kovaax
őstag
Múlt héten csináltam legutóbb forintot. De az euró is megy. Nem szabályos, de egyelőre még működik. Felveszed az IB-s számlaszámot a nevedre, aztán nagyon ügyelsz, hogy jól töltsd ki a közleményt (a szlaszám és a név közti / jelet hagyd ki, simán, mert nem engedi a webkincstár, tehát mondjuk "U12345678 Tamas Pelda").
-
Ulrik
tag
Államkincstárból utalt már be vki direktbe IB-re? Én egyelőre úgy látom, hogy ott csak én lehetek a kedvezményezett és nem az IB bankja...
-
AMD Power
titán
válasz
Oppenheimer #1806 üzenetére
Melyikben gondolkozol?
-
Ebiker
újonc
válasz
Ereshkigal #1801 üzenetére
Érdekes, én is ezt néztem ki magamnak. Kérdés, amit itt ír topiktárs, kell-e hozzá "leveraged products trading permission".
-
Ereshkigal
őstag
https://www.justetf.com/en/how-to/gold-etfs.html
Nekem 4GLD van, de kinek mi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Fotók, videók mobillal
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED monitor topic
- Mindenkinek elérhetővé teszi a képgenerálást a Lossless Scaling
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest