- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Milyen videókártyát?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
válasz
lokalisalj #2420 üzenetére
Hmmm, nekem úgy tűnik, hogy a tierednél jön rá pluszban az exchange fee, fixednél nem.
Commissions Stock Europe | Interactive Brokers Ireland
BUX Stock Fees | Interactive Brokers Ireland -
aAron_
őstag
válasz
donat_sz #2130 üzenetére
Köszönöm, de ez alapján, illetve hogy más még csak nem is válaszolt, az a konklúzióm, hogy ezekre nem igazán van válasz. Abban azért bízom, pláne, ha nem történik feltörés, hogy ezeknek a kérdéseknek jelentőségük nem lesz.
2. Activity statement alkalmatlan jövedelem megállapítására, úgyhogy ez valami más, ami IB-nél le sem generálható. Kombinálva régi Random Capitalos kivonatokkal együtt talán.
-
aAron_
őstag
TBSZ transzferhez lenne pár kérdésem.
1. Nem teljesen tiszta, hogy a transzferrel nyitott TBSZ bejelentésénél pontosan mi az "elhelyezett pénzösszeg". GitHub guide nekem nem tűnik teljesen megalapozottnak.
Lehet először beérkező értékpapír transzferek:
- Eredeti devizanem szerinti (nálam EUR) összege
- IB (activity statement) szerint forintosított összege
- MNB árfolyam alapján forintosított összegeLeírás alapján a 2., de mégis miért, ezt mire alapozza?
Későbbi nap beérkező deposit figyelmen kívül hagyható?
Sajnos a releváns jogszabály nem túl bő szavú (de lehet valami elkerülte a figyelmem):
Szja. tv. 67/B.
"(8) * Ha a befektetési szolgáltató, illetőleg a hitelintézet adatszolgáltatásra nem kötelezett, e § rendelkezései akkor alkalmazhatóak, ha a magánszemély a befektetési szolgáltatóval, illetőleg a hitelintézettel megkötött tartós befektetési szerződéssel igazolhatóan a szerződéskötést, lekötési átutalás esetén e tényt – neve, adóazonosító jele, a befizetett pénzösszeg, az átutalt pénzügyi eszközök, pénzösszeg értékének feltüntetésével – az első befizetést, lekötési átutalás esetén a lekötési átutalást követő 30 napon belül bejelenti az állami adó- és vámhatóságnak, [...]"
2. Itt pontosan milyen igazolásról van szó?
"(8) * [...] és rendelkezik a befektetési szolgáltató, illetőleg a hitelintézet által a (6) bekezdés szerinti tartalommal kiállított olyan igazolással, amelyből a tartós befektetésből származó jövedelem megállapítható."
3. Erste (vagy bármely más bef. szolgáltató) bárkinek adott ilyet?
"(12) * Lekötési átutalás esetén az átadó befektetési szolgáltató, illetve hitelintézet a lekötési átutalással érintett pénzösszegekre, pénzügyi eszközökre vonatkozó igazolást (lekötési igazolás) ad a magánszemélynek és a lekötési utalást fogadó befektetési szolgáltatónak, hitelintézetnek
a) az elhelyezés naptári évéről és az elhelyezés naptári évében a tartós befektetési szerződés alapján befizetett összegről (lekötött pénzösszegről),
b) az átutalt pénzösszegekről, pénzügyi eszközökről, az eltranszferált pénzügyi eszközök megszerzésére fordított összegekről és
c) az átutalás napjáról."4. IBKR-ben rögzítendő bekerülési áraknak van bármilyen jelentősége? ETÜ estében alkalmas lenne tax report generáláshoz, de TBSZ-nél már nem, akkor ennek mi értelme?
-
aAron_
őstag
Nekem gond nélkül átment minden azóta, KELER és deviza számlaszámok nélkül.
Azóta felhívtak telefonon, hogy tervezek-e még náluk befektetni, ha nem, miért. Mondtam, hogy nem, mert nagyon drágák, különösen a deviza váltás, Interactive Brokershez képest. Itt véget is ért a beszélgetés. De lehet inkább hallgatnom kellett volna. Remélem nem lobbizza ki senki, hogy csak belföldi szolgáltatónál lehessen TBSZ-t vezetni...
-
aAron_
őstag
Ezt érti valaki? XDEM árlépésköze tőzsde (GETTEX, Xetra) alapján 0.001 és nem 0.005, IBIE ezt miért nem támogatja?
-
aAron_
őstag
válasz
banderasz77 #1966 üzenetére
Pedig van. Paperen simán vettem GETTEX-en smart routinggal. US4581401001
-
aAron_
őstag
válasz
DarkByte #1872 üzenetére
Nem tudom mennyit teszel havonta félre a fizetésedből, de 50 ezres blokkokban gyorsan (IBKR integrációval) és ingyen lehet még mindig utalni Wisetól. Nekem ez a módszer bevált.
Korábban többen írták, hogy elvi okokból is már csak így csinálják. Egyetértek. Így Revonak sem kell ezt a gusztustalan sarcot odaadnia nekik.
-
aAron_
őstag
Én ezt nem igazán értem. FXCONV-val váltottam HUF->EUR-t az előbb, viszonylag kis összeget. Mégis, állandóan nyafogott, hogy nincs elég fedezet, még akkor is, ha ~10 EUR-nak megfelelő HUF-ot meghagytam volna. Korábban teljes HUF egyenlegre kattintva sikeresen váltottam, ezért tovább próbálkoztam. Végül sikerült most is, de előtte vagy 5x elutasította.
-
aAron_
őstag
válasz
Blaymoira #1789 üzenetére
"IB01 esetén lenne kamatelőny"
USD-s hozamot ne hasonlítsd össze egy az egyben eurós hozamokkal. Más deviza, ingyen ebéd meg nyilván nincs. 4.15%-os egyéves risk free USD hozam pont annyit ér, mint 2.15% risk free EUR hozam.
"Adózás után is 3,65% kamatot adna."
ETÜ esetében nem lehet előre tudni, hogy mennyi lesz az adó (kvázi devizás effektív adókulcs), maximum becsülhető határidős HUF devizaárfolyamokkal.
-
aAron_
őstag
Rajtam kívül könnyen lehet, hogy nincs ilyen őrült. Kipróbáltam: ha valaki Wise-ról akar pénzt küldeni tranzakciós illeték mentesen 50 EFt-os batchekben manuálisan, akkor arányosítva kb. 4200 EFt / órával számolhat, vagyis óránként 19 EFt-ot lehet vele keresni felső limit elérése előtt.
Advanced lehetőség: ugyanerre egy script írása.
Már csak azt remélem, hogy nem tiltanak ki sehonnan.
-
aAron_
őstag
Korábban volt róla szó, hogy hogy kezeli IBKR a lejárt ITM opciókat cash accounton amennyiben nincs elég részvény put esetében vagy pénz call esetében a számlán. Az is érdekelne, hogy mi van, ha valamilyen spread pozícióban lehívják a kiírt opciót (automatikusan lehívásra kerül a vett opció és bukom a spreadet?), mennyi pénzt kell tartani a számlán, mindig a maximális veszteségnek megfelelőt, stb.?
Szeretném most teljes terjedelmében megismerni, hogy az ilyen szituációk technikailag hogy néznek ki. Bárki látott már erről bármilyen dokumentációt? Én eddig nem találtam semmit. Feltételem itt kéne egyébként: IBKR's Knowledge Base
Bárcsak lehetne margin a TBSZ
-
aAron_
őstag
Ezzel kapcsolatban azóta derült ki bármi? Csak egy SEC szabályt találtam erre, de IBIE-t az nem kéne befolyásolnia. Cash vagy margin számla?
#696avl: Köszi a megosztást. Látszik ebből, hogy óvatosnak kell lenni még a Xetrán is. Fogalmam sincs pontosan mi történhetett. Fura, hogy 86000 EUR volumenben pont ugyan azon az áron volt több kötés.
-
aAron_
őstag
Itt elérhető a KID. Van fee ez a alapján. Amúgy ez nekem is új.
https://www.interactivebrokers.co.uk/en/trading/products-metals.php
-
aAron_
őstag
Long, vettem
ITM, strike > share"Egy put opció esetén ha nincs az adott részvényed, akkor shortod lesz az adott részvényre. Amit jó eséllyel a szolgáltató azonnal zár is (cover) ha nem margin az account, ergo megkapod a nyereséget."
Nem teljesen értem.
- IBKR automatikusan él az opciós jogoddal
- Kölcsön vesz részvényt neked, amit megkap az opció kiírója
- Megkapod a strike szerinti árat
- Hogy kerül vissza a részvény az eredeti tulajdonoshoz? -
aAron_
őstag
-
aAron_
őstag
Mi történik, ha long ITM részvény put opció lejár cash accounton úgy, hogy nincs részvényed?
Próbálom kideríteni, de nem túl egyszerű.
-
aAron_
őstag
Kért már bárki lvl 2 option hozzáférést? Mennyi idő alatt hagyták jóvá neki?
-
aAron_
őstag
-
aAron_
őstag
Referral programmal gyakorlatban most mi a helyzet, képben van bárki?
Account Delink mail óta ugyan úgy aktív a referral linkem, meg tudok hívni (elvileg) bárkit. Terms and Condition-ben nem látok semmi kizárást EU-s állampolgárok számára. Nem lett update-elve semmi még?
Van bárki, aki már több, mint 1 éve hívott meg TBSZ-en befektetőt, aki egyébként biztosan teljesítette a tőkekövetelményt? Valóban nem jár a gyakorlatban a 200 USD ebben az esetben?
Ha jól emlékszem, volt egy menü pont, ahol a korábbi referral-ok megnézhetők voltak, de most sehogy sem találom. Tudja bárki, hogy ez hogy érhető el?Meglett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest