- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- VR topik
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaymoira
tag
Asszem FXCONV-ot kell használni kis összeg (<$25k) esetén és valszeg arra váltja a típust.
Itt írnak erről, hogy idealpro csak >25k esetén van:
https://www.ibkrguides.com/kb/article-1708.htmEgyébként én úgy tudom, hogy alapvetően a withdrawalnál annyira nem hisztiznak. Akkor hisztisek, hogy ha beutalod átváltod és aztán kivonod a tőkét bármi trade nélkül és csak currency conversionre használod az IB-t.
-
axioma
veterán
válasz
Blaymoira #998 üzenetére
Koszonom! Hat ez a buy-sell nem intuitiv, de megjegyzem. Az se latszott hogy van me'g egy lap. Bocs a kezdos benazasert.
A masikat is, sztem olvastam mar, csak az nehezebben ragad meg amikor megnyugtato, csak az ha problema lehet. Nem a fee zavarna de ki is rakhatnak ha surun utalgatok, az remlik. [Epitkezes eve, utana csak befele akarok lapatolni.]Jott ket figyelmeztetes, az elso olyasmi mint ersten hogy lehet hogy nem felel meg a szabalyoknak azt ignore-oltam, de az az idealpro 25k usd limitet nem eri el es emiatt mashogy lesz kezelve az is normalis? Vagy nem idealpro fx tipus kell nekem?
-
Blaymoira
tag
Nem mutatja hogy mibol lesz valtva es az indulas v erkezes az 5000 db, sajna huf is van rajta 5e, amiatt nem szolna.
Preview-ban látod a teljes értékét a megbízásodnak. Egyébként deviza esetén úgy van, hogy az tickerben az első deviza az, amit veszel a 2. meg amiben quoteolva van az ár.
Tehát USD.HUF-nál. Ha veszel akkor USD-t veszel forintért, ha eladsz akkor USD-t adsz el forintért
Kiutalás:
Ha bemész a kiutalás menübe ott írja:
"ABOUT WITHDRAWALS
Fees: One free withdrawal is allowed per calendar month. Subsequent withdrawals using this method will incur a fee of EUR 1.00 at IBKR.
" -
axioma
veterán
TW nem fut el nekem sem [win11], config file-ban xmx4096m atallitasa utan sem, pedig ott egyertelmu volt a limitaras usd -> huf valtas, mutatta h 5000 usd -> xxxx huf a megbizas. Mobilon igy jo lesz [kép] ? Nem mutatja hogy mibol lesz valtva es az indulas v erkezes az 5000 db, sajna huf is van rajta 5e, amiatt nem szolna.
Masik kerdes, havi 1 kiutalas az rolling 30 days vagy dec. vege utan januarban 1x barmikor? -
User_2
tag
emeld tovább, csúcson kell csak, átlagban nem ennyit használ,
csendes járatban kevéssel is eldöcög.
ez az ára a minden platformra fejlesztésnek, ha az alkalmazást Java konténerbe teszik.
emlékeim szerint a Java gyárilag sem képes 4Mb-nél többet használni, akkor se ha szüksége lenne rá.
a leírt jelenség előfordul még akkor is ha egy másik Java-ban fejlesztett program is fut párhuzamosan, system monitorban nézd meg, külön soron java -ként fogja cimkézni a másikat is és tws-t is, mouse over-rel tudod megkülönböztetni. -
vnorbi
aktív tag
Köszi a tippet. Olvastam ezt máshol, de ott más menüt írtak hozzá, ott meg nem volt. Mivel végül az alapbeállítással is sikerült neki stabilnak lennie, ahogy írtam, végül ezt nem feszegettem tovább.
Most felemeltem 1500-ra (ez is duplázás az alapbeállításhoz képest, és a 4 GB-ot kicsit túlzásnak érzem a teljes 8 GB-omból). Ettől is gyorsult az indulás, és a Mosaic is picit dinamikusabban "mozog".
Amúgy nem tudom, ez a java heap size mennyire érvényes a teljes alkalmazásra. Csak mert ugye van a fő java process, ami elindít néhány chromium böngészőt is maga mellett, és azok is eszik a memóriát.
Közben véletlenül sikerült rájönni a kifagyások okára is. Most egy kilépés során megint "befagyott". Ez úgy néz ki, hogy az ablakban frissülnek az adatok továbbra is, de semmilyen kattintásra nem reagál. Az az ok, hogy valamilyen ablak előugrik, ami rögtön el is tűnik (most először láttam is a felvillanást, korábban nem). Kattintást csak ebben az ablakban érzékelne, de ez ugye nem látszik éppen, és elő sem lehet hozni sehogy. Például ez tűnik el:
Viszont ha tudom, hogy kell lennie egy ilyen nem látszó aktív ablaknak, és nyomok egy entert, ami a "No" gombot választja ebben az esetben, akkor visszakapom az irányítást az alkalmazáson.
-
Blaymoira
tag
válasz
tom120514 #992 üzenetére
Igen, Európában a legtöbb országban csak 20k EUR-ig van betétbiztosítás. Egyébként is maximum csalás esetén kapsz vissza értékpapírt vagy ha csődbe megy az a cég ahol a cash van tárolva. A legtöbb bróker csőd vagy csalás esetén a részvények nagyon nagy része sose veszett el, hanem megvoltak így azokat technikailag nem is kellett kártalanítani a betétvédelemből.
Azon a linken, amit küldtem nagyjából leírja az IBKR, hogy mik a garanciák arra, hogy nem fognak lelépni a pénzeddel.
-
Blaymoira
tag
válasz
tom120514 #990 üzenetére
20k EUR nagy valószínűséggel, hacsak nem fogsz margin számlán shortolni.
Az SIPC csak az IBLLC-nél tartott eszközeidre vonatkoznak, amik kvázi csak a margin esetén fordul elő.
Itt részletesen leírja: https://www.interactivebrokers.ie/en/general/security-investor-protection.php
"To the extent that your securities (or cash balances, to the extent they are acting as margin in support of a short stock or option position carried by IBLLC) are custodied at IBLLC"
-
tom120514
őstag
Nem egyértelmű nekem, mekkora összegű védelem van a náluk lévő eszközeimre. Van ugye az ír ICS EUR 20k 90%, mert oda tartozom, mint magyar ügyfél. Ugyanakkor azt mondja, hogy egy rész az amerikai SIPC alá eshet, ami jóval magasabb. Ki tudnátok ebben infóval segíteni?
-
kovaax
őstag
Megnéztem pár forrást, össze-vissza vannak az eszközeim utolsó árai, gondolom attól függően, hogy melyik tőzsdéről veszik az árakat (dec 24-dec 30-as dátummal vegyesen), szóval a franc tudja, hogy milyen árfolyammal számolnak ők. A TBSZ-ek lezárásáról kell kapjunk valami kimutatást, az azon szereplő értékek lesznek a mérvadók. Majd meglátjuk, hogy azon mi lesz.
-
Simia
junior tag
Nekem is lenne kapcsolódó kérdésem: a Total Contribution (Activity Statement számlaadatok szekció) értéke hogyan változott a 2024-es számlán, ha egyáltalán változott?
Simán összeadta a 2 számla Total Contribution-jét, vagy a 2019-es pillanatnyi aktuális értékét adta hozzá a 2024-es normálisa számolt értékhez?
Azért kérdezem, mert most zárták a szeptemberi ticketemet, hogy már jól számolják a TC értékét, és az én számláimra valóban így van, de kiváncsi vagyok, hogy rollover után is alkalmas lehet ez a szám adószámításra, avagy nem...
(saját '19-es számlám sajnos nem volt)
-
kovaax
őstag
BÚÉK!
Reggel jött két "Daily Activity Statement for 12/31/2024" a két számláról 7 óra magasságában, és lám, megszűnt a TBSZ-2019, és átment minden eszköz a TBSZ-2024-re!
Szerk.: Így az eszközök 80%-a a TBSZ-2024-en van, 5 év múlva, ha marad a szochó, ezt szét kell majd kapni valahogy...
-
vnorbi
aktív tag
Ránéztem, egyelőre vegyesek a tapasztalataim.
A Mosaic nézet folyamatosan kifagyott eleinte, például egy megbízás rögzítése közben (semmi hibaüzenet még konzolban sem), de már attól is, ha bejelentkezés után rögtön be akartam zárni nulla művelet után.
Aztán a TWS Classic nézetben nézelődtem kicsit, az egy kicsit fürgébb, mint a Mosaic. Innen ki tudtam lépni, és azóta a Mosaic is stabilabb. Sikerült vele megjegyeztetni, hogy nem kell minden indításkor a napi hírablakot is betöltenie, talán ez volt neki sok az első próbálkozásoknál. Így sikerült megbízás megadását is végigcsinálni.
Ubuntu 22.04, 8 GB RAM.
-
Ixion77
addikt
válasz
360xbox360 #962 üzenetére
Én tegnap délelőtt sikeresen vezettem át.
-
lindor88
újonc
már kétszer is hívtam az ügyfélszolgálatot hogy nem lehet TBSZ-re átvezetni. Elvileg dolgoznak rajta a fejlesztők. Amúgy nem értem, EU/USA timezone is bőven 31.-e még.
Reméljük megoldják
-
tototos
addikt
Na néztem egy activity statementet 71 EUR volt az egész éves fee, 101,840.95 EUR volt a basis. Ha jól számolom ez 0,07%.
-
rallyeati
újonc
válasz
Nálam sem enged sajnos átvezetni...
-
tototos
addikt
Na letöltöttem a desktop appot, ott ki lehet választani a gettex2-t. Innentől itt veszem az ETF-t.
-
kovaax
őstag
válasz
Nekem általános problémáim vannak az idővel IBIE-nél, gyanús, hogy van amit valami US idő szerint mérnek, van amit meg IE/EU...
Szerencsére az egyes tőzsdék nyitvatartási idejét a helyi időnek megfelelően kezelik...
-
360xbox360
tag
Meddig lehetett TBSZ-re atvezetni ma tudja valaki? Ma irtak jova a 23an kuldott penzt, viszont mar nem enged atvezetni.
-
vnorbi
aktív tag
Én egyelőre csak Windows-on néztem meg, de ott sem vittem végig tranzakciót. Tervben volt Ubuntura felrakás, de nem jutottam még odáig.
-
tototos
addikt
Hol kellene látnom ha vontak havi díjat? Pár hónapja van már IBn számlám de eddig nem nagyon láttam dijlevonast.
-
Blaymoira
tag
Weben nem lehet választani, de az iBot-ot meglehet kérni, hogy küldje egy bizonyos tőzsdére az ordert. Elég körülményes...
Mobilon pedig úgy lehet, hogy az ISIN alapján keresel és ott hozzá tudod adni watchlisthez a tőzsde specifikus terméket és azzal már oda küldi az ordert.
-
vnorbi
aktív tag
A tőzsde kiválasztására az IBKR Desktopban és a Trader Workstationben van lehetőség.
-
korcsi
veterán
válasz
werszomjas #929 üzenetére
A tőzsdék vannak felsorolva, itt megtalálod az IB díjait illetve országonként a tőzsdék díjszabását.
Számít még, hogy milyen elszámolási módba vagy "Tiered" vagy "Fixed", halandóknak rendelkezésre álló pénz (pár ezer euró) a "Tiered" olcsóbb.
Így egy vételt a gettex-en le lehet zavarni 1,25 euró-s díjjal.Itt vannak még releváns információk.
-
avl
senior tag
válasz
Kereskedesi helytől is függ a dij, volt mar rola itt szo, erdemes rakeresni pl. "gettex" szóra, min. díj ott alacsonyabb, stb. IB oldalan is van díjakról infó (tiered, fix); ...aztan megleshető, hogy az összegednél mi a neked jo
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #934 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon néznék, inkább csak az algoritmus miatt kell, hogy téged "védjenek".
Meg a saját popójukat, hogy ők tényleg mindent megtettek, nehogy a tapasztalatlan júzerek elveszítsék a pénzüket.
VBTC meg BTCE ticker-re keress rá, hogy oda mit ír ki.
-
nort_on
senior tag
válasz
werszomjas #932 üzenetére
Annual-t meg likvidet is tedd feljebb.
Meg lehet kell neki egy kis idő mire "frissíti". Ha holnap sem megy, mondjuk EU tőzsdék zárva (mit akarsz venni, milyen BTC ETF? USA ETF-et nem tudsz), akkor ügyfélszolgálat, hogy miért nem megy.
-
nort_on
senior tag
válasz
Blaymoira #930 üzenetére
+1 ide, werszomjas kicsit "szépíteni" kell a jelenlegi helyzeten.
-
Blaymoira
tag
válasz
Weben mindegy melyiket fogod választani, mert a smart elérhető csak így hiába választasz mást a "VWCE STK@SMART" fogja választani.
BTC ETF-re vagy rossz a risk tolerance-od vagy kevés a net worthod.
A Financial Profile-ban: "Investment Objectives & Intended Purpose of Trading" esetén kell speculation is.
A Net worthot pedig tedd 200k felé szerintem.
-
werszomjas
addikt
válasz
Blaymoira #928 üzenetére
EUR van a számlán, abból venném, weben lépek be, és nálam van több VWCE ticker is, habár különbséget nem látok közöttük.
VWCE STK@SMART
VWCE STK@AEB
VWCE STK@FWB2
VWCE STK@IBIS2
VWCE STK@BVME.ETF
VWCE STK@GETTEX2
VWCE STK@EUIBSI
VWCE STK@TRWBITAkkor mindegy melyiket veszem?
Azt olvasom, hogy a díjban lehet különbség, illetve eladásnál ugyanazon a tőzsdén kell eladni, vagy a smart akkor is működik, és pl gettexen vett eladható ibis-en?Más:
Vennék bitcoin ETF-et
A tesztet már kitöltöttem, chatgpt segített, alapos ismeretekkel rendelkezem, de mégsem engedélyezi. Mi kell még hozzá? Van valami min jövedelem? Elég szar így ez az IB, hogy nem tudok rajta egy nyamvadt BTC ETF-et megvenni -
Blaymoira
tag
válasz
werszomjas #927 üzenetére
Azért mert a "pontosan ez" is több tőzsdén van listázva különböző devizákban és mind ez egy termékként van kezelve. Azaz át lehet konvertálni őket a különböző verzióikra, ha nagyon szükség van rá. Ezt meg tudod nézni a justetf.com-on, ha a Stock exchange fülre kattintasz.
Na most itt látod az összes elérhető tőzsdét minden devizára. Továbbá a "SMART" tőzsde az az IB-nek a saját algoritmusa, hogy eldöntse melyik tőzsdén kapod a legjobb ajánlatot adott devizára egy időben.
Ha neked EUR-ban kell, akkor a VWCE kezdető tickerek kellhetnek. Weben csak a smart routing elérhető. Pl.: "VWCE STK@SMART"
-
werszomjas
addikt
Ha beírom a VWCE ISIN IE00BK5BQT80 kódját, ami elvileg pontosan ezt az egy ETF-et jelenti, miért hoz az IB több találatot?
Melyik lesz pontosan ez? -
Simia
junior tag
Én panaszkodtam, mert a Wise integrációs beutalás (egy hosszabb aznapi érkezéses sorozat után) 2 illetve 3 napig tartott.
Ezt a választ kaptam:
Tehát a support álláspontja szerint 48h az még elfogadható.Azóta egyébként nekem stabil 1 nap a beutalás Wise integrációval.
Siránkozni lehet, végülis ha elegen picsogunk, lehet hogy egyszerűbb lesz megoldaniuk a problémát mint ticketekre válaszolgatni :-D.
-
peetie1
aktív tag
Volt olyan időszak, amikor a Raiffeisen számlára is bent volt 1-2 óra alatt a pénz, aztán történt valami és azóta 1 nap nekem. És mindent ugyanúgy csinálok a kezdetektől. Sőt, olyan is volt hogy elfelejtettem jelezni a beutalast, de mivel a közleményben ott volt minden, az is beért.
Lehet az ugyfelszolgalaton kellene panaszkodnunk, de annyira meg nem zavar, ha 1 nappal később ér oda. -
sb
veterán
Fura... nekem az az első és egyetlen feltöltésem a számlanyitás után 2-3 nap volt legalább... plusz volt benne egy hétvége, épp ezért türelmesen vártam, péntek délutáni indítás után, de ahhoz képest is bőven túlment az elvárhatón munkanapokban is.
Hát igen, Fxpro ill. Plus500 számlám van, egy rakás feltöltési móddal, kártyás feltöltések, azonnal ott van a pénz... ehhez képest elég elmaradott.@Blaymoira, köszi, igen, olvastam a hsz-ed, ill. épp azért arra is reagáltam, csak kicsit általánosabban tettem fel a kérdést hátha vannak részletek amikre nem figyeltem és kéne, deviza, stb...
@attiati
Én már nem emlékszem az első utalásra, de adja magát, hogy kell azonosító. Ill. ha IBKR oldalról indul a "linkelt" Wise számlára akkor eleve adná magát, hogy mindent lát a rendszer. Konkrétan az aktuális Wise egyenleg is megjelenik ugye.@SpdY24
Milyen devizát utaltál? -
vadcoca
tag
...egy HU kezdetű Raiffeisen-es számlát látok célként, elvileg annak is gyorsabbnak kellene lennie...
Nehogy azt hidd. Egy szégyen ez a beutalás része az IBnek.
Én pl még örültem is mikor Raiffeisen-es lettem, hogy milyen f@sza lesz nekem, hamar beér IBre. Hát a nagy sz@rt. Nekem még soha nem ért be napon belül, 1-2 nap a szokásos. Másoknak meg simán.
Mindegy, a többi része IBnek kárpótol, csak ciki kicsit 2024ben ekkora cégnek. -
SpdY24
csendes tag
Köszönöm, tehát nem lehet/kell külön még egy értékpapír számlát nyitni mint a TBSZ-ek esetében. Csak ebben akartam teljesen megbizonyosodni. Egyébként ki mit vett az utolsó napokban illetve ki mit vár a 2025-ös évtől a pénz piacon? Én VWCE és IBC1 az egyszerűség kedvéért.
-
Dendytv
senior tag
Szintén csak infóként én le venni tettem be pénzt péntek este, ma délelőtt kaptam meg. Úgy hogy az péntek este ment ki maga a kivételi kérelem valahol 21-óra körül, +hétvégére mégis ma délelőtt olyan 10-óra körül megkaptam, hétvégén teszek fel pénzt, majd le írom mennyi idő volt nekem.
-
SpdY24
csendes tag
Sziasztok. Csak infóként, én ma UniCreditből utaltam be IB-re előre jegyzett utalással és kb 20 perc alatt ott volt a számlán a pénz. Van viszont egy olyan kérdésem, hogy amit nem szeretnék TBSZ-re tenni azt csak a sima számlámon majd megveszem? Eddig még csak TBSZre vásároltam az elmúlt 2 évben de a mostani szabályozás miatt nem szeretnék extrán adózni ha esetleg 3 év múlva kellene a pénz. Köszi.
-
RoBos
senior tag
Van aki csinált TBSZ2019-es rollovert? Kapott erről bármi visszajelzést, ill. mit lát a számlájával kapcsolatban?
-
sb
veterán
válasz
Blaymoira #906 üzenetére
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de úgy láttam, hogy Wise oldalról is lehet indítani utalást és IBKR felületről is az összekötött Wise számláról. Én ha jól emlékszem a próbautalást utóbbival próbáltam és több nap volt mire átment (HUF-ban). Van jelentősége, hogy melyik oldalról indul? Azt gondoltam az "összekötött" IBKR oldali gyorsabb lesz.
Ill. devizában melyik gyorsabb? A HUF-os utalásnál egy HU kezdetű Raiffeisen-es számlát látok célként, elvileg annak is gyorsabbnak kellene lennie pl. egy EUR Sepa utaláshoz képest, nem? Revolutról EUR Sepa utalások (máshova) eddig nem tűntek túl gyorsnak.
Köszi!Szintén a 24-es TBSZ feltöltés miatt kérdezném.
-
bbubo
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalat alapján mennyi idő alatt ér át csatolt Wise számláról EUR az IBKR-hez úgy, hogy használható is legyen?
TBSZ 2024 feltöltés lenne a cél ... -
Blaymoira
tag
válasz
Csavargoo8 #903 üzenetére
Tippre várj 1-2 munkanapot, ha valami kézi elfogadás kell, akkor hétvégén nem lesz meg
-
Csavargoo8
csendes tag
Sziasztok,
Elakadtam a számlanyitásnál. Látszólag rendben végigment, de a Státusznál mégis hibát jelez.
Ha az áttekintésre megyek, akkor a Szerződések ellenőrzése és aláírása oldalra dob vissza, ahol már nem jelez hibát. Ha itt mindent elfogadok, "aláírom" a szerződést és rányomok a Folytatásra, akkor ezt az üzenetet kapom:
De a Státusznál ugyanaz az állapot fogad. Hiába csináltam meg már háromszor, nincs semmi eredménye. Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- HP JetIntelligence 410x patronok
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest