- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Dell notebook topic
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Vertux Notebook hűtőpad - ARCTIC - ilyet használt már valaki?
Vagy lenne valami ajánlásotok egy Lenovo Ideapad Gaming 3 -hoz? -
Espla
aktív tag
Thermaltake - Massive EXTREME
-
Espla
aktív tag
válasz
beach head #6340 üzenetére
Ölben nem-igen használható szerintem. USB-re kell kötni. Sajna mindig be kell kapcsolni és van hogy elfelejtem. A led fény világít bekapcsolt állapotban, három fokozatban. Én nem hallom semmi hangját 3-as fokozatban sem. De általában félretolom a gépet és külön monitort, billentyűzetet, egeret használok.
Most már inkább ezt vettem volna: Cooler Master NotePal Ergostand III (R9-NBS-E32K-GP)
Nincs fénye és a hálós mintázat jól néz ki rajta. Nem textil, hanem fémháló.
Csavarható a sebességállító. -
beach head
senior tag
Szia! ez mennyire hangos? Egy lenovo LOQ 15,6os gép alá kellene, a deepcool u-pal helyett mert az nagyon hangos és nincs gumitalpa, így az asztalon még hangosabb. Ez elmegy usb-ről vagy kell neki külön táp? mondjuk így ha ölben tartva használnám nem tudom mennyire lehet kényelmes így hogy van egy kiemelkedő kör alaku talpazata
-
Csupati
őstag
Sziasztok!
Egy Notepal U3 nak van még értéke? 3 db 120mm es házventi ,230-12V adapter és egy kapcsolóval van megcsinálva, a gyári ventiszett is megvan hozá. -
Espla
aktív tag
Ilyet vettem: Zalman - ZM-NS3000
Szép, nem használom állítva, bár lehet úgy fújná jobban a levegőt. Fehér két ledcsík jelzi a három pörgési fokozatot, három erősségű fénnyel, fényt nem lehet kikapcsolni.
A 17" nem a képernyő méretre vonatkozik! -
Espla
aktív tag
Szeretnék venni egy hűtőpadot, de olyan alap kérdésem lenne, hogy ezek szívnak vagy fújnak?
Ha lefele elszívják a levegőt (lefele fúj), az nem ellentétes irány? Mert általában alul a gépek beszívják a levegőt és oldalt hátul távozik a laptopból a meleg levegő. -
slywild
csendes tag
Sziasztok. Milyen hűtő padot ajánlottok egy MSI gamer laptopnak?
-
katsi
tag
Sziasztok!
Tavaly vettem egy Asus Vivobook 14x Pro OLED laptopot, amit munkára használok, azonban az RTX 3050 4GB kártyája miatt játékra is okés egy fullHD monitorral.
Azaz okés lenne.
Történik ugyanis, hogy játszom a Baldur's Gate 3-mal, felbontás, grafika belőve úgy, hogy 40-45 körüli FPS-em legyen, tehát a játék tökéletesen folyamatos, azonban 15-20 perc után elkezd pár másodpercre beakadni. De még a hang is. Az FPS leesik ilyen 1 frame/5 secre, majd fut tovább a játék simán, kb fél percig, majd ugyanez történik.
Hozzáérve a billentyűzet tetejéhez az tűzforró.
Van, amikor ki is kapcsolja magát a gép.
Kontaktsrpével befújtam, nem jött ki por, a gép viselkedése nem változott.
Más játékkal is ugyanezt csinálja, pl. a Pillars of Eternity is ugyanígy viselkedik, pedig ott csak a karakterek 3D-sek, a hátterek 2D-sek.Szerintetek segítene ezen egy laptophűtő?
Ha igen, mit javasoltok, milyet vegyek ehhez a géphez?
Vagy 1 év után szét kéne szedni és újrapasztázni? -
olahmate1991
tag
Sziasztok!
MSI CROSSHAIR 17-es notebookhoz keresek hűtőpadot. Milyen hűtőt tudnátok ajánlani?
Köszi -
Csupati
őstag
Sziasztok, szereztem egy Notepal U3 mat , és a gyári 3db 80 as ventit kicseréltem 2 db 120as asztali ventire , aminek saját tápot adtam, kötődobzban toldva és a kötő dobozon egy kapcsoloval. A P3200 idle be kb 33.5 C ha kikapcsolom a moddolt hűtést 7-8 fok után abba hagytam a mérést. De 39.2 ig felkúszott a hőmérséklet, még a terheléses teszt hátravan, illetve csak felcsavaroztam a rácsra a ventiket , és nem vágtam ki a rácsot a ventiknél. Egyenlőre ugy néz ki ha az ember kicsit hajlamos foglalkozni vele a Notepal U3 igéretes hűtőnek néz ki, de gyári állapotban sem rossz. Terhelés alatt 60-61 fokról visszaesett 55-56 fokra. A gyári ventikkel ez kb 2 fok volt.
-
dinersgala
tag
Sziasztok,
Asus rog g513 hoz milyen hűtőt ajánlotok?
Játék közben 95 fokra is felmegy. -
Sziasztok,
Ilyen kapható itthon valahol, vagy be szerezhető?
/akár eBay is jó lehet vagy Ali.../ -
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Full konfigos Dell E6540-hez (i7-4810MQ, HD 8790M) szeretnék hűtőpadot, feljebb olvastam a Cooler Master NOTEPAL L1-ről, ez megfelelő lehet?
-
Speedy007
őstag
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni hogy lehet milyen laptop hűtőt ajánlottok Lenovo Legion 5 15ach6h alá? Jelenleg egy Deepcool Wind Pal [link] hűtőt használok de zavaró a "zúgó" hangja új kora óta most még inkább hogy "csendesebb" a laposom az elődjéhez képest. Fontos lenne hogy a hűtőpad elején legyen "fék" ami meg akadályozza hogy le essen előre felé a laptop mivel ágyban használom főleg laptop asztalon jysk-ben kapható fekete bazi nagy Mern fantázia nevű
-
Helló,
Asus ROG Strix G713QM-HX1139T laptophoz milyen hűtőt ajánlatok?
-
eorito
újonc
Sziasztok!
Nekem egy ASUS TUF Gaming F17 FX706-os gépem van, i7-10870H procival és GeForce GTX 1650 Ti dedikált VGAval. De nekem ez munkaeszköz.
Így nem a túl melegedés ellen, hanem a laptop ventik fordulatszámának, ezáltal a keltett zaj csökkentése miatt lenne szükségem rá.
Jelenleg a gép Silent venti módban van, ami által Power saver energia sémával megy a gép.
Így kb min. 3500-on pörögnek a ventik, ami nap 8 óra meló mellett zajos.
A laptophoz 2 db 24" DELL monitort használok, külső egérrel és billentyűzettel.
Vettem egy Cooler Master Ergostand III laptop hűtőt, 23 centis ventivel, állítható fordulatszámmal, állítható döntéssel. De igazából pár száz fordulatnál több csökkentést nem tud elérni a gép 2 db ventilátoránál. És még a Performance és Turbo venti üzemmódról, vagy a High performance mód bekapcsolásának lehetőségéről nem is volt szó.
Reménykedem, hogy lesz hatékony ötlet. Előre is köszi.
https://www.asus.com/Laptops/For-Gaming/TUF-Gaming/ASUS-TUF-Gaming-F17/ -
Deepcool UPal-al milyen tapasztalataitok vannak? Ezt venném rögtön 2-t is. Viszont az egyik helyen a laptop billentyűzetét használják, és nem találtam a neten arról infót, hogy mennyire billeg, leeshet-e a laptop stb. Gondolom értitek mire gondolok
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Dell Inspiron 7567 alá melyik pad, vagy melyik elrendezésű lenne az ideális?
Illetve van egy adag MX-4 pasztám. Érdemes cserélni a gyárit? Köszi a segítséget! -
beni121
aktív tag
Sziasztok!
Érdémes drágább laptop hűtőt venni, és ha igen milyet? Vagy teljesen mindegy? Kb 10 ezerig bezárólag.
Előre is köszi
-
vbbb
őstag
A laptop kialakitását figyelembe véve beszákoltam egy Deepcool N1-et. 79C jelenleg a maximális hőmérséklet 91C helyett, de az időjárás is hűvösebb lett. Szóval nem teljesen hiteles a mérés. Maximumon használom amikor kell, egyébként meg alacsony fordulaton. Ha nem akarunk túl sokat kiadni érte, de vackot se akarunk venni jó lehet másnak is.
-
dbaresz
friss újonc
sziasztok,
egy hp elitebook 840-hez keresek laptophűtőt. ez egy 14"os gép, i7, filmvágásra és játékra használom, kap rendesen terhelést, és nagyon vacak a ventillátora. Bal oldalt van és balra fújja ki a tűzforró levegőt, extrém esetben le is fagy a progi.
egy olyan hűtőt keresek, amit ölbe véve tudok használni, halk, nagy teljesítményű, állítható a dőlésszöge, kompakt és tartós.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
vbbb
őstag
Ez a koncepció érdekesnek tűnik és tesztek alapján még működik is:
Sajnos nem találok itthon boltot ami árulná, pedig ennek legalább látnám értelmét.
-
vbbb
őstag
Üdv! Van egy régi Asus x550lb 15,6" CPU:i7 4500U mellé egy 740M VGA-val megtámogatva. Gondoltam játszogatok kicsit vele ebben a kánikulában. Alap hőmérséklete 45-50C, játéknál maximum 91C. A Tj. Max 100C, szóval szeretném legalább 90C alatt tartani ha lehetne.Nem valami szellős házat csináltak neki, alul éppen van közép tájon pár bemetszés - alsó kép - és mondhatni ennyi. Nem is tudom honnan tudja ezt a levegő mennyiséget beszivni ez a szerencséten. Van valami ajánlott halk de jobb hatásfokú hütőpad ami jó lenne nekem? Köszönöm!
-
marquuard
veterán
Sziasztok. Egy Lenovo G505s-t (AMD A8-as változat) szeretnék hűteni. Notepal CMC3 jó lehet? Igaz, 15"-os gépig írja, ez 15.6" de a gép alját elnézve nem tűnik problémásnak. Mehet alá egy CMC3?
-
carius22
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy Asus Zephyrus S GX502 GW laptopom és szeretnék hozzá vásárolni, egy olyan Cooling Pad-et ami megfelelő lenne az ágyban gameléshez, a gép újra lett pasztázva Kryonauttal. Az ár nem számít a lényeg a hűtés.
Előre is köszönöm a választ. -
djtom1981
tag
Szia!
Mivel a notid nagyjából alul középen kéri a friss levegő javát, a Cooler Master Notepal L1 hűtő passzolhat hozzá, amúgy is jó híre van. Nem mintha a Zalman nem ugyanilyen elven működne, de erről több jót hallani.
Egyébként jómagam is nemrég kezdtem foglalkozni ezzel a témával, mióta lett egy gamer notim, amit office módban is nagyon jó használni. Azt viszont észrevettem hamar, hogy itt 8-10 éve a piacon lévő hűtőpadokról beszélgetünk, ez így normális ebben a termékkörben? Például az előbb említett típus még mindig népszerű, tervezek is venni egyet. -
espeke
tag
Sziasztok!
Acer Aspire 5 a515-51g típusú laptophoz keresek megfelelő hűtőpadot.
Az ár kb. 5e forint körül van, két típust néztem.
A Zalman csendes, a CMaster állítólag kevésbé. Fogalmam sincs mit kell nézni, hogy jól passzoljon a laptophoz. Mellékeltem a hátuljáról egy képet.Köszönöm a segítséget!
Zalman ZN-MC3
Cooler Master Notepal L1 -
tibcsiworld
aktív tag
válasz
kovianyu #6309 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy a semminél minden jobb! Én olvastam minden szuper hűtőpadról, a boltban odaadta, ami nekik bevált (esperanza, nem találtam meg pont azt a típust) És nyáron is csak attól, hogy alatta van, és nem is megy, érezhető a javulás!
Ha vendégségbe viszem, kitámasztom egy vastag könyvvel, és annak is van már hatása! A lényeg, hogy nem kell feltétlen a legdrágább! -
kovianyu
friss újonc
Kedves Project: A!
Köszönöm a segítséget, mindenképpen utánanézek.
A "gyerek" szerint nem ártana, gondolom nem keveset játszhat.Ha már segít, az már pozitívum. Köszönöm még egyszer! További szép estét!
-
Project: A
tag
válasz
kovianyu #6307 üzenetére
Szia!
Volt egy időszak amikor játszottam laptopon...
Akkor szembe jött velem egy full HD játék ami sajnos nagyon "szaggatott"...
Kicsit utána járva a dolgoknak, egyértelművé vált hogy túl melegedés miatt vissza szabályzott a teljesítmény, akkor vettem a lenti hűtőpadot és bevált.
A játék tökéletesen játszhatóvá vált!DE azt tudd, hogy egyik hűtőpad sem gyógyít csak megtéveszti a hőmérőt aminek köszönhetően nem szabályoz le az eszköz.
Kicsit hangos, de nagyon jól hűt és nem utolsó sorban sebességszabályzós.
Én ezt ajánlom neked:
https://notebook-huto.arukereso.hu/deepcool/wind-pal-17-dp-n242-wpal-p298190679/Hogy megfogadod-e az már a te dolgod.
u.i.: gamer laptop általában plusz hűtés nélkül is jól végzi a dolgát..
-
kovianyu
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. A fiamnak szeretnék notebook hűtőt venni Karácsonyra, de én egyáltalán nem értek hozzá.
Ilyesmi gépe van: https://www.emag.hu/msi-gf63-laptop-intel-hexa-core-i7-8750h-4-10ghz-es-processzorral-15-6-full-hd-8gb-1000gb-nvidia-geforce-gtx-1050-free-dos-fekete-8rc-448xhu/pd/DGB8CZBBM/?cmpid=87202&gclid=CjwKCAiAxMLvBRBNEiwAKhr-nK-HGsRN7fkhJHyNDYD17a2EBxcRo-iIF-c4MjHg99Bih9MoOoC5GhoC3d4QAvD_BwE
Tudnátok ajánlani valami jó hűtőt hozzá? Előre is köszönöm! -
FurrierX
csendes tag
Sziasztok!
ASUS ROG STRIX G G531GV (G531GV-AL022) notebookhoz szeretnék hűtőpadot venni. Mit ajánlotok?
Link a géphez: https://www.asus.com/uk/Laptops/ROG-Strix-G/
Köszi a válaszokat!
-
SATO98
csendes tag
-
Sziasztok!
PS4Pro alá keresnék laptop hűtőt. Tudnátok valami jó, de megfizethetőt ajánlani, ami megy USB-ről és nem túl hangos?
Köszönöm
-
törölt tag
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
Dell G5 alá keresek hűtőpadot, sajnos a Notepal L1 nem vált be, gamer laptophoz az elég gyengének tűnik. Valami alternatíva van még? Jobban kellene hűtse kicsit a notit, több ventilátor, lehet, hogy jobb lenne, vagy magasabb rpm számú.
-
JAndras11
csendes tag
Sziasztok!
MSI GP62MVR laptophoz szeretnék padot venni. A keret 5-10 ezer forint, szeretném ha jó minőségü lenne, és olyan paraméterekkel rendelkezne, hogy az ágyba is be tudjam néha hurcibálni.
Eddig ezen akadt meg a szemem: https://www.pcx.hu/zalman-ns2000-notebook-huto-646384 illetve [link]
Szivesen várnék több ajánlatot illetve tapasztalatot! A laptopom háta szinte teljesen rácsozott :
A tippeket tanácsokat előre is köszönöm!
-
erer1000
őstag
válasz
SZKEBE75 #6297 üzenetére
Én meg vagyok vele elégedve.
20 perc Aida cpu+gpu stresszteszt után is 80 fokig megy fel a CPU, hűtő paddal és anélkül is.
Egy nagy különbség van csak, hogy pad nélkül 2,4-2,5GHz környékén áll be az órajel (2,3GHz az alaphoz képest), de maximumra tekert pad eseteben meg 2,8-3GHz-en
Szóval + 400-600 MHz többletet hoz a hűtő -
SZKEBE75
senior tag
Dell Latitude 7280 i5 alá szeretnék venni hűtőt,mit ajánlanátok?
-
erer1000
őstag
HP Pavilion Gaming 15 alá keresnék egy hűtőt.
Elsődleges szempontok közt lenne hogy viszonylag halk legyen, mert kollégiumba vinném majd magammal, és nem igen szeretném a szobatársamat sem egy turbinával zavarniCPU intenzívebb játék után sem throttlingol a laptop a 8300H-val, még 10perc CPU+IGP+GPU stresszteszt után is 2,6-2,55GHz turbót tudja tartani az alap 2,3 helyett, de nem lenne rossz aha a magasabb turbót is tudná tartani
állítható dőlésszög előny, de nem kötelező
max 10k-t gondoltam a dologra.előre is köszönöm a segítséget
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, mivel a régi hűtőpad tönkrement,ami kb 5-6 éves volt, helyette szeretnék valami halk és hatékony notebook cooler-t ami 15.6-so laptopoknak való:
Lenovo Y580-am van : Link => i7-es váltogat GTX 660-al megspékelve, kinézetét a linken láthatjátok
TT Massive23 LX notebook padom volt de.Amit szeretnék kérni:
- ne legyen hatalmas, mert vagy asztalon vagy az ölemben lesz
- Halk legyen a ventilátor és ne villogjon vagy ki lehessen kapcsolni.
- esetleg a ventilátor(ok) cserélhetőek legyenek, de nem kötelező.
- árban 10-12kamit eddig néztem és tetszett:
- CM NOTEPAL X-SLIM II ~ 6-7k
- Thermaltake Massive A21 => 9k
-Deepcool MULTI CORE X6 - 7-8kSajnos annyira nem értek hozzá az első CM jónak tűnik, az utolsó deepcool pedig lehet hangos lesz hosszútávon.
-
mikej95
aktív tag
Sziasztok!
Egy MSI GS63VR 6RF alá keresek notebook hűtőt.
Cooler Master NotePal L1 notebook hűtő (R9-NBC-NPL1) már próbáltam és bevált, de nem annyira hordozható, mint szeretném. Egy olyan hűtőre lenne szükségem mely hozza ugyanezt a teljesítményt és elfér a laptop mellett. L1-nek még nagy előnye, hogy nincs mozgó alkatrésze a ventilátoron túl, támasztéka fix, kevesebb dolog tud rajta elromlani, eltörni. Ha már lecserélem, szeretném hasonlóan masszív konstrukcióra cserélni.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Plaguee
tag
Sziasztok!
Van valakinek hasonló laptopja esetleg vagy ki mit ajánlana egy ilyen gép alá:
Acer A515-52GFő szempont minnél jobban hűtsön az ár kb max. 12e ft.
Köszi a válaszokat előre is!
-
Balint8
újonc
Hali!
Tudtok ajánlani hűtőt egy Asus Rog Strix Gl703vd laptophoz ami 17,3-as. Az ár kb 8 vagy 9 ezer forintig lenne jo. A válaszokat előre köszönöm.
-
MoRT2195
tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy ilyen laptopot és érdeklődnék, hogy milyen hűtőpadot ajánlanátok alá játékhoz?! Válaszokat előre is köszönöm!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Vele mik az eddigi tapasztalatok? 15,6"-os Predator alá vettem a mai napon, de ha van sokkal jobb alternatívátok cserélem.
Köszi!
-
bakosarpi
tag
válasz
appleGjuice #6283 üzenetére
Nekem pont ez van, hp omen alatt. Tökéleteses teszi a dolgát, 10-15 fokot húz le. Üdv!
-
appleGjuice
tag
Sziaszok! Adott egy Lenovo Y530, aminek a képen láthatóan hátul a két szélen található a ventillátora. Erre a felépítésre szerintetek melyik lenne a leghatékonyabb hűtő?
Egy ilyen néztem, ezen 4 kis venti van, és talán pont a két szélén segítene rá.
[link]Köszi előre is a válaszokat!
-
gyvince
senior tag
Sziasztok tudtok ajánlani olyan laptop hűtő padot amit ágyba is kényelmes használni 15,6 coll én yenkee yns 210 néztem aszem jól írtam valami hasonló van??
-
csiga8
senior tag
válasz
bakosarpi #6276 üzenetére
Köszönöm a választ, bár ha írnál esetleg konkrét típust, még lehet megfontolnám.
( A Zalman ZM-NC3 berendelve, de még nincs kifizetve)A gépet szétszedtem, újrapasztáztam.
Noctua NT-H1-el ( kb vagy 2 éves paszta) a gyári pasztás 60-65 C-ról 57-59C vitte le a hőfokot nyugalmi helyzetben.Kipróbáltam a friss MX4-el, azzal 59-61C lett, de már nem érdekelt, így hagytam.
Ha a hátsó lábai alá kb 15 mm-s magasítást tettem, hirtelen 5-6C fokkal hűvösebb lett.
Az erőforrás figyelőben megtaláltam, hogy az iastordatamgrsvc.exe 25-40% CPU használatot okoz.
A folyamatot leállítva látványosan csökkent a CPU hőmérséklete és 6-8%-ra esett vissza a CPU használat.Avast Cleanup-al az az iastordatamgrsvc.exe indtását letiltva ( meg még pár felesleges dolog) a CPU hőfok nyugalmi helyzetben, gép alábakolva, 40-43C fok, a venti 2800 rpm, néha le is áll a venti, amikor 39C lesz a CPU.
Emiatt bátorkodtam a Zalman ZM-NC3-at megrendelni, gondolván az így már elég lesz akár egy egész napos könyveléshez is.
Ha van csendesebb, jobb ajánlásod, elfogadom.
-
bakosarpi
tag
Mi a nem túl drága? 200ft-ért nincs. 6-7ezer ft, szerintem nem vészes. Küldj egy képet az aljáról. Üdv!
-
csiga8
senior tag
Üdv!
Adott egy 6-7 éves Toshiba Satellite L-555-11U [link] ( de keveset használt) laptop. ( Win7 + könyvelő progik SSD-n)
Annak idején könyvelésre használt mobil számítógép volt, most 4 év állás után ismét előkerült a szekrényből.
( könyvelésre lenne használva )Rettenetesen melegszik, böngészés közben is képes 60-65 C-fokon működni a proci, nagyon nem is megy lentebb a hőmérséklet. Próbáltam szétszedni, de nem alulról szétszedhető, így inkább hagytam, és csak a szellőző réseken visszafelé kompresszorral kifújtam, de nem sokat ért.
Az oldalán fújja a meleg levegőt, a ventije 3700 rpm-en jár.
Eshetőleges megoldásként gondoltam a laptophűtőre.Szóval keresek egy HALK, 17” laptop alá való hűtőt, ami azért nem is túl drága.
Miket tudtok ajánlani?
Érdemes elvinni újrapasztáztaztni? Milyen pasztával csináltassam?Vagy hagyjam a fenébe, és inkább dobjak össze innen a HA-ról ( félgép) egy használt gépet inkább?
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok,
kezdetben én is alapvetőn azzal a kérdéssel fordultam volna a fórumozókhoz, hogy a Legion Y520 alá milyen hűtőt válasszak, de azóta már utánajártam és most már 3 lehetőség között kéne döntsek.
- Deepcool U-PAL
- Deepcool MULTI CORE X6
- CM NOTEPAL L1
Mind a 3-ról jókat mondanak, a legfontosabb pedig az, hogy jó a légmozgás, amit produkálnak, jól hűtik a gépeket, amiket velük használnak. Amit az Y520-ról (talán a Y720 is ilyen) tudni kell ilyen esetben, hogy hol szokott főként melegedni a laptop teste, ennél a típusnál főként a billentyűzet jobb oldalánál, a felső részben érezhető leginkább a melegedés. Ezért igencsak azon gondolkozok, hogy talán jobb választás lenne, amelyiknél a széleken is van ventillátor, közel a jobban melegedő területekhez. Ezért is gondolom, hogy a 2 Deepcool közül bármelyik jó lehet. A Multi Core X6-on ráadásul a 4 ventillátor páronként be-kikapcsolható, így lehetséges, hogy alapvetően elég a felső 2-t működtetni. A tesztek és vásárlói visszajelzések alapján annak ellenére, hogy ilyen sok ventillárot van benne, nagyon halk. Még keresem a legjobb ajánlatot, de valószínű, hogy innen nyer valamelyik.
Esetleg nektek van tapasztalatotok a fenti típusokról? -
Nova_
tag
Sziasztok!
Lenovo yoga 520-hoz tudnátok ajánlani valami hűtőt vagy "alátét" félét?
Tesóm nemrég vett egyet és az ágyban használja legtöbbször, és gondolom nem jó a laptopnak ha a paplan alatta a levegőt teljesen elzárja.Válaszokat előre is köszönöm!
-
SATO98
csendes tag
Már annyiban nem éri meg hogy a nagy ventis (fordulatszám: 500~800 rpm) míg ami neked most van 1200 rpm. És még olyat is írnak hogy légáramlás ami szintén alul marad, a 63 CFM, a mostani 75 CFM el szemben.
Viszont nem értem ezt a ki fújó, és a meleg befújását. Alul szívja be a levegőt a lapi. vagy nem?
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Nagy a dilemma. Van egy ASUS ROG Strix Scar II notim. I7 8. generáció + GTX 1060.
Vettem alá egy ilyen padot. Airblade 500Nem igazán győzött meg, terhelve CPU -1 fok, GPU -4 fok.
Arra gondoltam, esetleg 1db nagy ventissel jobban járnék., hiszen a Scar II a felső harmad 2 oldalán alul fújná ki a meleget, de a 4 ventis hűtők viszont fújnák be...
Néztem helyette egy ilyet.
Thermaltake Massive23 GT -
rondabogancs
csendes tag
Hello mindenki.
Nekem is lenne egy kerdesem: Adott lapotop Legion y520 amihez vettem egy Trust GXT 278at mert valaki ajanlotta. Ahogy elnezem a ventilatorolk nem fedik le rendesen a laptop venti godroket, mivel a masodik elegge kozepre csuszik ahol mar nincs a hutopadnak ventilatora.A kerdesem az lenne hgoy lehet e ebbol valami baja a gepnek hgoy az egyik venti nem kap rendesen levegot vagy hogy oda nem fujja be a huto?
A valaszokat elore is koszonom. -
jhonnycorvo
csendes újonc
Sziasztok
Én annyit tudok hozzátenni, hogy vettem egy laptophűtőt de usb-ről használhatatlan és feleslege mert alíg mozdítja meg a levegőt. Belefogtam egy tuningba és egy külső szabályozható táppal adok neki áramot és így 9,5 volton üzemeltetve viszont már jól keveri a levegőt. Stressz tesztet próbáltam és igy nem emelkedik 75-76 fok fölé a hőmérséklet ami amgy felmegy 80-82 fokra. Nekem így bejött
-
SATO98
csendes tag
Én igazából még mindig azt mondom hogy egy usb-ről üzemelt hűtő semmire sem jó, konnektoros meg szinte nincs is.
De ha bárki tudja cáfolni várom a tapasztalatokat, hogy mennyit használ egy usb-s hűtő. -
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
5000 Ft-ig bezárólag, milyen notebook hűtőt érdemes vásárolni? 15,6"-es laptopra.
-
jhonnycorvo
csendes újonc
Sziasztok
lenovo legion y720-hoz a deepcool multicore x6-ot néztem ki.[link]
Valaki tud véleményt mondani róla?
Köszi -
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Szinte biztos, hogy a Dell 7577 gépet veszem hamarosan, és ha nem is ér sokat de szeretném kimaxolni a hűtést egy laptophűtővel, így a kérdésem az, hogy milyet nézzek, ami a ventikre tolja rá a friss levegőt, vagy ami a gépet hűti középen, esetleg van valami ajánlott darab?
Köszi előre is!
-
garage112
aktív tag
Hátul hűtős laptophoz melyik a legajánlottabb hűtő, ami viszi is lefelé a hőfokot?
-
Mydgard
tag
Üdv!
Erről a hőtőpadról mit lehet tudni, megéri az árát?
Cooler Master NotePal A200
Nézegetem a favoritot is - Cooler Master NotePal L1 - de van aki azt írja, hogy mozog rajta a notesz, az meg nem frankó.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
bazsi83vp #6250 üzenetére
A felsoroltakból szerintem a Deepcool N1, annak 80CFM/1000rpm a max. légszállítása és ezt 20dB(A) zajszinttel teszi. A CMC3 75,4CFM/700rpm 21dB(A). Amúgy a 200mm-es nagy ventilátorral rendelkező hasonló hűtők is kb. ezt hozzák. Így már lehet a design és a pénztárca is tényező a döntés meghozatalában. Mivel nálad pont alul, középen kell a hűtés, a ZM- NS2000-et nem erőltetném.
-
bazsi83vp
senior tag
Egy Latitude laposhoz milyen hűtőpadot tudtok ajánlani, ami lehetőleg nem túl csicsa? (led fényár, beépített harangjáték stb. nem érdekel
) Az alja a gépnek ilyen, az alsó nyílás alatt csak a ramok vannak. Az esetleges hordozhatóság nem szempont.
-
bakosarpi
tag
Sziasztok, sok gondolkodás után, egy thermatake cln0015 (17dba)-ra esett a választásom, mert számomra elsődlegesen az alacsony zajszint játszott szerepet. Amint megjön, és kipróbáltam, megírom a tapasztalatomat. Üdv!
-
Freezbeee
tag
Sziasztok !
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e hűtőt venni ha csak a notebook oldalán van szellőzőnyilás, az alján nincs? Nagyon forró tud lenni hosszú használat után főleg töltés közben de nem tudom hogy segitene-e rajta bármit is .
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam írok, hátha a jövőben valaki hasonló cipőben fog járni, mint én. Dell Latitude E5530-hoz (i5-3210M) kerestem hűtőpadot. Mivel jól le van burkolva nem sok reményt fűztem a dologhoz, de gondoltam próba cseresznye. Itt a fórumon se ajánlottak hozzá semmit, csak a jól bevállt CMC3-at, szintén próba alapon.
Kis olvasgatás után a DeepCool N1 BLACK -re esett a választásom. Ahogy olvastam ez is bevált típus itt, csak nem a legolcsóbb kategóriában.
Max fordulatszámon használom, mivel így sem hallani a működését. A laptop ventilátora hangosabb... Hátsó lábakat kihajtottam.
Előtte:
Proci: 50-88 °C ( Terhelés függő, a 88 °C-ot körülbelül 20 perc játék után mutatta, de a Chrome is meg tudta izzasztani)
HDD: 50-56 °C ( Igazából a magas HDD hőmérséklet értékekre kerestem valami megoldást )Utána:
Proci: 40-62 °C ( Teszteltem huzamosabb ideig is játékkal, 67-72 °C volt a max)
HDD: Stabil 41-42 °C nagyátlagban. Nagyon néha felkúszik kis időre 44 °C-raEzeket az értékeket most 26 fokos szoba-hőmérsékleten produkálta.
Kíváncsi leszek majd a meleg nyári napokban hogy teljesít, de egyelőre úgy látom megérte azt a durván 5k-t.Minden jót
-
Akelaman
tag
válasz
mirci18 #6240 üzenetére
Szia, szerintem ennyièrt jòk, de amire àltalàban èrdemes odafigyelni:
Mèret: -àltalàban èrdemes egy szinttel nagyobbat venni
-szàmìt-e a hordozhatòsàg
Anyag: -àltalàban minèl több fèm annàl jobb
Ventillàtorok: -egy nagy vs. több kisebb, de àllìthatòak-e
Hűtès ereje: -fordulatszàm /rpm/
Zajszint: - /db/
Hàtlap: - ha ölben akarod hasznàlni nem jò, ha szùr/vàg
Usb: - egy usb portot ugyebàr elfoglal, de ad-e helyette, esetleg mèg pluszba is
Àr: - mennyit szànsz rà, a dràgàbb nem feltètlen jobb.Ha a bolt oldalàn nem is, Googlèban àltalàban hamar megtalàlod a specifikàciòkat. Esetleg mèg lehet teszteket olvasni, vagy vàsàrlòi vèlemènyeket. Az utòbbiakat csak òvatosan. Igazàbòl csak te tudod mi szàmìt igazàn neked.
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
olyan szemszögből nézve, hogy a laposom ne visítson amikor nézzük a filmet a tv-n stb. stb. akkor erre megoldás lenne egy ilyen hűtőpad?
azért vagyok kétségekben, mert mi van ha olyan áramlatokat generálna, ami esetleg még ront a keringésen stb?
-
bakosarpi
tag
Sziasztok! A leghalkabb hűtőpadot keresem, mert sajnos a hp omen 15-öm, még alapjáratban is "hangos". Tudtok ajánlani valamit? Ár nem igazán számít. Köszönöm!
-
concrete86
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Dell Vostro 5568, 1 hónapos notebook. Alumínium, i5 7th gen, geforce 940MX, ssd. 10 perc játék után (sima felületre téve) kikapcsol a gép. Tudom én, hogy ezt nem játékra tervezték, de tényleg nem játszatok vele fél óra GTA-t?
Ha a hátulját kitámasztom valami magasabb helyre, akkor jobb a szellőzése alulról és nem kapcsol ki.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ez egy ilyen árkategóriában is elfogadható, vagy vissza kellene vinnem a gépet?
A másik pedig, hogy nagyon jókat olvastam ezekről a vákuumos hűtőkről. Mi a véleményetek?
Köszi előre is! -
DeanRain79
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem annyi lenne,hogy egy Asus ROG Strix 17,3"-os lapihoz milyen hűtőt ajánlotok?
A Cooler Master L1-ről olvastam,hogy jó lehet,viszont kicsi lenne a 17"-os max méretével.
A Cooler Master NotePal Ergostand III-t találtam ami elvileg jó 17,3"-os lapihoz. Esetleg van valakinek tapasztalata róla? (Ventilátor fordulatszáma 800 rpm ,Levegőáramlás 72 CFM ami talán nem rossz eredmény, teljesítmény,viszont semmi mást nem tudok róla.) Ára kissé húzósabb,mint az L1 pl. -
MOZTAAP
csendes tag
Üdv!
Asus GL702-höz lenne szükségem egy hűtőpadra. A gond, hogy ezen hátul két oldalon van a "forró pont", szimmetrikusan, és hátul fújja ki a meleg levegőt. Mit gondoltok, mi lenne az ideális választás? Hálás köszönet a segítségért!
-
formula01
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 7567-hez keresek hűtőpadot.
A gép alulról (bocsi a linkért, mobilról vagyok):https://www.weable.co.za/media/product/e72/dell-inspiron-7567-i5-7300hq-is7567-i57300-81tbred-c51.jpg
A max keret amit rászánnék kb. 10e Ft.
A kinézett darab: Cooler Master Notepal U2
Megfelelő lenne? Esetleg van hatékonyabb alternatíva?
Előre is köszi!
-
idegen lény
addikt
válasz
idegen lény #6232 üzenetére
Ez talán jó lenne hozzá, de csak 15 colig kompatibilis, az enyém meg 15,6 colos.
-
idegen lény
addikt
Sziasztok! Pontosan így néz ki az én laptopom alja is. 15,6 colos. A jobb fölső sarokban lévő négyzetrács szokott inkább porosodni. A radiátor előtt van az asztalon, és például játéknál hangosabb. Tegnap egy videólejátszás is akadozott. Nem tudom, hogy van-e értelme ezeknek a hűtőknek, vagy csak azért tudnak hűteni pár fokot, mert megemelik a gépet. Mert akkor inkább aláteszek két nagyobb kupakot. Ha mégis kell hűtő hozzá, akkor a lehető legolcsóbbat szeretném, de ne legyen túl hangos, mert akkor ugyanott vagyok.
-
Ximitrio
újonc
Sziasztok!
Pont a mai nap tettem szert egy Asus ROG gl553ve gamer laptopra és a nagy teljesítmény és magas hőfokok miatt szeretnék valami hatékony plusz hűtést adni neki.
Mit javasoltok?
Vákuumos vagy inkább pad? -
xlaxix
tag
Sziasztok!
Laptop hűtőpadot tervezek venni, de sajnos nem tudom melyik lenne a legjobb vétel. 5000 forint körüli árkategóriában gondolkodom.
Asus K501L laptopom van.
Játék közben miután átmelegszik az asztal, eléggé melegszik a gép is.Ezeket néztem eddig:
DeepCool MULTI CORE X6 Ez most le is van akciózva.
Astrum CP170
CM NotePal L1
DeepCool WIND PAL FSÍgy elsőre a Multi Core tűnik a legjobbnak szerintem.
Szerintetek milyet kéne vennem?Előre is köszi!
-
skatebab
tag
válasz
INTELligent #6225 üzenetére
hali itt egy rövid videó igaz 20-as a típus de nem vészes a dolog (szedtem már ilyen gépet szét)
-
XDModesty
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy jó pár éves tohsiba l850 13u gépem, és régóta szenvedek már hűtési problémákkal. Terhelés alatt 95 fok körülre melegszik, és visszaveszi a teljesítményt, az FPS leesik a béka segge alá. A ventijét cseréltem (nem használt), a pasztát cseréltem (nem használt). Mi a fenét tudok még vele csinálni?
Előre is köszi.
-
INTELligent
senior tag
válasz
spyduck #6216 üzenetére
Szia!
Ahogy olvasom a fórumot, láttam a cikkeket, amiket linkeltél, és hát ráébresztett, hogy a pasztacserére nem is gondoltam. Arról esetleg tudsz megbízható leírást linkelni, hogy hogyan érdemes lépésről lépésre eljárni, mert még nem csináltam ilyet... (Latitude E6430 az alany)
Köszi előre is!
-
Istuu15
senior tag
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hama-notebook-hűtő-fekete-53065-1172150.html#term_C3_A9kjellemz_C5_91k
https://www.emag.hu/a-laptop-huto-15-6-usb-6-ventilator-fekete-cic6b/pd/DPX7G3BBM/
Üdv! Ezekről mi a véleményetek?
Milyet érdemes venni?
-
Nemrég megjelent a CM Notepal L2, feltételeztem hogy a nagysikerű L1 utódja. A hivatalos oldalon a fordulatszám és a ventilátor átmérő megegyezik, ellenben a levegőszállítási érték max 20 CFM (ez mondjuk inkább elírás). Ja meg kikapcsolhatatlan módon kéken világít. Hát sajnálom, kár érte.
-
sellerBP
tag
válasz
marquuard #6221 üzenetére
Hali! Én azért választottam, Deep Cool-t, mivel ez tudott a legtöbb levegőt szállítani. 1 hete használon idáig ok, dehogy mennyire tartós,arra sajnos nem tudok válaszolni. Elégedett vagyok vele idáig. Árérték arányban a legjobb. És nem csili-vili mint az 2 Thermaltake amit néztem.Mobilról írtam remélem nem esik szét a szöveg
-
marquuard
veterán
Sziasztok. HP Elitebook 8570p-hez keresek laptophűtőt 5e Ft-ig. Ha egyáltalán létezik ilyen ennyiért. Semmiféle kiindulási alapom nincs. Köszönöm szépen!
-
mateglaj
tag
Sziasztok!
Acer aspire f5-höz keresek minél jobb ár-érték arányban hűtőt.
Egy kérdésem pedig még lenne, hogy megéri "gamer" hűtőt venni? Amit én láttam az egy Trust márkájú.
Előre is köszönöm! -
aximcore
csendes tag
Sziasztok, van egy y50-70 laposom és most már kezd meleg lenni számára, pasztázás / takarításon kívül szeretném megtámogatni egy hűtőpaddal kettővel szemeztem és nem tudok dönteni, Cooler Master NotePal Ergostand III és Cooler Master NotePal XL. Utóbbi mellett azt szól, hogy papíron több levegőt tudd mozgatni, előbbi állíthatóság és az a plusz egy usb sem rossz dolog. Szerintetek ?
-
sellerBP
tag
Én nem szarakodtam tovább vele vettem egy ilyet [link]. (Deepcool Wind Pal FS)
Remélem beválik Lenovo Y720 alatt. Viszonylag, halk, de azért lehet hallani,hogy mennek a ventik. Állítható a ventilátor fordulat száma, illetve ki is kapcsolható. Nem egy csili-vili, és pont ez a jó benne.
2 USB port van rajta. 1 szabad marad,mivel szüksége van tápra usb-ről. -
Devo94
újonc
Sziasztok, Lenovo Legion Y520 laptop-hoz tudtok ajánlani valami jó kis hűtőt?
Előre is köszi!
-
sellerBP
tag
Sziasztok! Erdekelne hasznal-e itt valaki Thermaltake Massive23 LX (CLN0015) vagy Thermaltake Massive 23 GT (CLN0019)-es hutopadot? Erdekelne a velemenyetek rola. 2 USB portot is dobna bar azt nem irjak,hogy 2.0-as vagy 3.0-as. Lenovo Y720-ala vennem, hogy lehutse.
-
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Picit érdekes kérésem lenne, de adott egy ASUS RT-AC87U-s router, mely elég forrófejű és több helyen láttam, hogy hűteni a legcélszerűbb egy kisebb teljesítményű notebook hűtővel lehetne.
Kérdésem az lenne 5-6k-ig mit ajánlotok?Ahogy visszaolvastam, ő a legjobban ajánlott (CoolerMaster L1). A routeren van USB port mellyel a ventillátort meg tudom hajtani ugyhogy nem gond.
Ezen kívül olyan megoldás is érdekelne, hogy sima hütőpad ventillátor nélkül, melyre szerelhető 1-2 db 8-9cm-es ventillátor, mert van 1-2 halk corsair ventilátorom.Segítséget előre is köszönöm.
ui: Az ok amilért szeretném hűteni, mert Brodcom chip van benne, mely híres a melegedésről. Jelenleg 80-85 fok környéke a CPU mely benne van és ezt szeretném lejjebb vinni, mert elég meleg vna a szobában. (jelen esetben is meg van emelve a routerem, hogy a meleg ne szoruljon be alá.
-
sellerBP
tag
válasz
spyduck #6202 üzenetére
Hello! Nincs még a kezembe noti. Jövőhéten megkapom elvileg,ha beérkezik a boltba ahova rendeltem. Akkor marad ez hűtőpad amit mondasz, ha tényleg ennyire megbízható ez a Cooler Master L1-es széria.
Ahogy már kérdeztem,ha rákerül a PCH hűtésre a paszta + borda bukom a Lenovo-s garanciámat? Mert, ha igen akkor inkább visszavágom nekik gariba és cseréljenek alaplapot ha elszáll az egész tervezési hiba miatt
Hűtőpadot megkapja jövőhéten addig max nem nagyon játszok + SSD-t + plusz rammot ha minden jól megy jövőhónapba.
-
spyduck
nagyúr
"Egy korábbi tesztünkben már egymásnak ugrasztottuk az egyes itthon is kapható hűtőpadokat és a verseny ár-érték győztese egyértelműen a CM L1 lett. A titok nyitja valószínűleg a ventilátor – ne hagyjuk megtéveszteni magunkat az apró lapátokkal szerelt darabokkal. A CM L1 egyetlen ventilátora optimális mennyiségű levegő mozgat meg és méreténél fogva azt is halkan, hiszen kisebb (és létszám fölényben levő) versenytársaival szemben elég alacsonyabb fordulaton dolgoztatni ugyan azért a hűtési teljesítményért. Nagy előnye még, hogy a levegőt el és nem rá vezeti a notebookra, így nem fog porosodni a laptop belseje."
-
spyduck
nagyúr
válasz
sellerBP #6200 üzenetére
A pasztázos cikk-ben ott van a CoolerMaster L1, szerintem ez a legjobb ár/érték arányú hűtőpad. Az összehasonlító tesztet itt találod egy 3x drágábbal.
PCH hűtést meg tudom neked csinálni, sőt még a fém paszta cseréjét is. Keress meg privátban és elmondok mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged