Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
-
Paxker315
veterán
válasz
Janusz001 #1439 üzenetére
Igazából a hátránya, hogy norm kereskedési órákon kívül nem lehet törtekkel kereskedni. Másról nem tudok. Btw, ha "rendszeres befektetést" szeretnél, ott úgyis pénzösszeget adsz meg, aminek a vége sokszor lehet tört-vásárlás.
-
kovaax
őstag
válasz
Janusz001 #740 üzenetére
sima számlán eladva van nyereség és adóvonzata
Ez a jobb lehetőség! A rosszabb, hogy kimegy a normál számlára az eszköz, és elkezd esni az ára... Idén amikor belefogtam a lakáscserébe, az első dolgom az volt, hogy eladtam ATH-n azokat az eszközöket, amikre szükségem volt (többért vettem, mint amennyiért eladtam, ez volt a
tervrealitás), hogy nehogy valami gebasz miatt beessenek a piacok, és kevesebb pénzem legyen hirtelen. Persze ezzel buktam majd 3 havi emelkedést (néztem csártot, 5-6% körül), mivel nem ment minden simán a lakáskereséssel, de nem szoptam be mondjuk egy 10-20%-os korrekciót (vagy akármennyit). Szóval el kell dönteni, hogy mennyire szükséges az a pénz, amit kiveszel a TBSZ-ről, és ha nagyon, akkor még a TBSZ-en eladni jó áron, ha nem, akkor meg mehet ki az eszköz, és vagy nyersz a dolgon, vagybukszmarad az eszközben (Trump első ügyködéseire nagyon kíváncsi vagyok, például)... -
UberMutant
őstag
válasz
Janusz001 #740 üzenetére
miért ne adnád el a TBSZen az utolsó kereskedési napon és vennél ki pénzt?
egyébként értékpapírnak csak akkor lenne adóvonzata, ha év végi utolsó kereskedési nap és az eladáskori kereskedési nap között lenne árfolyamemelkedés. ha mégis véletlenül emelkedne az árfolyam/ romlana a forint ,olyan marha sok adó nem lehet és kiszámolni sem nagy kunszt.
-
Blaymoira
tag
válasz
Janusz001 #427 üzenetére
IB-n weben és a mobile appban is az alapértelmezett a SMART routing. Ezért, ha kiválasztasz egy tickert az általában az adott termék primary marketjét (leglikvidebb elvileg) fogja mutatni. Attól független, ha beadsz egy megbízást, akkor az smart routingal valahova oda lesz routolva, ahol teljesíthető.
Mobilban ki tudod választani a tőzsdét pár posttal feljebb lett leírva. Weben pedig csak iBottal lehet direkt routing kérni.
-
donat_sz
senior tag
-
kovaax
őstag
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Janusz001 #247 üzenetére
Lehet különbség a kötési díjban attól függően, hogy melyik tőzsdén teljesül a megbízás.
Én matekozom, hogy mennyit fogok tudni venni a forintomból, de újabban azt is csinálom, hogy még a TBSZ-re átvezetés előtt összerakom a megbízást, és beküldés helyett a Preview opciót választva kiírja, hogy nekem csak egy kis apróm van, neki pedig mennyi forint kell összesen, hogy be tudja fogadni a megbízásomat*. Ebben a kalkulált összegben már benne van az 1%-nyi plusz is, amit az automatikus devizaváltás miatt kérnek, és a vétel után visszaadnak. Ennyit vezetek át a TBSZ-re, a többi marad a fő számlán.
Szerk:
*Ha jól emlékszem, ez a forintban kijelzés csak akkor jelenik meg, ha nincs elég fedezet, így nem olyan nagy segítség, ha te meg már előre átvezetted a TBSZ-re a pénzt. Ebben az esetben talán a normál (üres) számlát választva lehet ilyen előkalkulációt csináltatni.
-
Janusz001
őstag
-
Janusz001
őstag
válasz
Janusz001 #240 üzenetére
Hát ezt tényleg nem értem, megnéztem egy csomó ibkr tbsz nyitás és etf vétel guide -t, de valami nem kerek. Tbsz számlán ott a készpénzállomány, az egyéni nullán van, amikor rámegyek az etf vételre, nem ajánlja fel, hogy melyik számlára menjen a vétel, csak közli, hogy nincs pénz. Gondolom nem az a baj, hogy forintban van, tudtommal vételkor ezt automatikusan átváltja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Rendkívüli terméktámogatást ígér a Nothing
- Androidos tablet topic
- LED világítás a lakásban
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Dell G3 3500 Gamer laptop szép állapotban dobozával. (i7 10750h, Gtx 1660ti, 16GB ram, 1TB ssd)
- Asus F15 FX516PR 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3070 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia ajándék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest