- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- SSD kibeszélő
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
donat_sz
senior tag
Korábban simán tudtam a főszámlán eurót váltani. Most is szeretnék a főszámlán váltani, de még ha maradna akár 100eFt, akkor is ezt a hibaüzenetet adja:
Változott itt valami? Sima ER.HUF Forex Buy lenne :/
-
donat_sz
senior tag
Kicsit komolyabban.
Jogos a pont, hogy adózni mindenképpen muszáj lesz belőle.
Mivel még nekem nem volt meg a teljes vest, így eladni se tudom, így vagy év végén eladok a vest után és jöhet egy "megmacerázás" vagy kivárok, hogy egy évvel később már úgy adózzam le, hogy mások tapasztalatait felhasználom.
Eladás uán mehet is majd be a TBSZ-re, ahol majd automata váltással felhasználom.U.I. tetszik a kabala részvény opció, hogy visszaveszem a TBSZ-en! Így se jelentős összeg.
-
donat_sz
senior tag
1)
én emlékeim szerint ezt használtam:- IB (activity statement) szerint forintosított összege
Későbbi nap beérkező deposit figyelmen kívül hagyható?
Szerintem az első odaérkező összeg elégséges kell legyen, én így járnék el. Feltételezem a transzfer volt az első összeg a TBSZ-en.2)
másnap letöltött activity statmentet használtam, de lehet csinálnék egy egyedi riportot ami csak a transzfert tartalmazza.3)
nem rémlik4)
az rémlik, hogy esetleges törésnél, hogy jól számoljanak, ahhoz praktikus -
donat_sz
senior tag
Hasonló helyzet itt is mint avl-nél. Nnálam is ad hibaüzenetet, ha az beírom a jelzett minimum 5%-ot.
Én is avlelhez hasonlóan értelmezem a kitöltendőket, de én is "első bálozó" vagyok e tekintetben, eddig minden befektetés utáni adózandó már eleve szerepelt a bevallásomban..Nekem még az is kérdés, hogy így a 293. sorban fel kell tűntetni a keletkező szochót (13%) is. Jól értem?
-
donat_sz
senior tag
Link szerint már 2024.01.01-től változás van.
2024. január 1-jétől a külföldről származó jövedelem adóztatására mindkét állam saját jogszabályai alapján lesz jogosult, az USA-ból származó jövedelmet nem egyezményes országból származó jövedelemként kell majd kezelni.
-
donat_sz
senior tag
storno
-
donat_sz
senior tag
válasz
karotnyelt10 #1584 üzenetére
Az aktuális tbsz-re érkező első pénz kell.
Ha ez a transzfer akkor az. A transzfer masnapjan már riportbol látható kell legyen a ft-os érték ami átért, a riporttal egyutt kuldendo a nav-hoz. -
donat_sz
senior tag
válasz
AeSDé Team #1541 üzenetére
+1 az automata váltásra
egyedüli negatívuma, hogy az a áltáskori árfolyam kockázat kezelése miatt nem tudod a teljes összeget levásárolni, de ez részemről az éves újra súlyozások miatt amúgy sem gond, ill. ha valaki a VWCE/EUNL/SXR8-ba teszi 100%-ban a pénzét, akkor ott meg a tört részvény megoldás még erre is. -
donat_sz
senior tag
Hasonlóan álltunk a témához, vagyis én eddig ugyanígy álltam, de bevallom zavar, ha a pénz nem ér át 1 perc alatt egyik helyről a másikra, így "kockáztattam" kicsit és a siker megnyugtatott, ennek hála most már nem zavar hogy akár 1-2 nap is lehet a beutalás.
Szerk: közben a NAV visszajelzett, hogy a TBSZ bejelentést megkapták, nincs több dolgom. Kevesebb mint egy nap volt!
-
donat_sz
senior tag
Az egyedi intervallum riportban nekem továbbra is jónak látszik.
-
donat_sz
senior tag
Annual riport 2024-ről a már IBKR nyitottra nekem elérhető, viszont a transzferált TBSZ-ekre valamiért nem. Másnál is hasonló a helyzet?
-
donat_sz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EREDETI Apple Watch ULTRA óraszíjak (BLACK TITANIUM) - 49mm
- Apple Watch ULTRA 2 49 mm - Black Titan, Black Ocean Band - MAKULÁTLAN! - 3 ÉV GARANCIA
- Razer Core X eGPU
- MSI Cyborg 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i7-13620H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 1,5 év garancia
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged