- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topik
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanchore
senior tag
válasz
subaruwrc #5554 üzenetére
Ez az, hogy nem tudom mitől jelentkezik. Ami óta egyszer elindult, az óta bármit csináltam vele, áramtalanítottam, kábelek le, vissza, akkor is indult, kivéve az első alkalmat, akkor BIOS-ból egyből kiállt erre a hibára, de utána pár ReTry indítással elindult és megy az óta is. Ez a legszarabb hibajelenség, legalább tudnám mivel lehet reprodukálni...
Amúgy a procihoz az EATX12V csatik közül a 8 pin-est és 4 pin-est is be kell kötni tápra? Nem teljesen értem miért van két különböző:
-
Carlytoo
senior tag
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #5501 üzenetére
Ebben egyetértünk.
Carlytoo:
Nekem az X99-cel több bajom volt, mint a mostani X299-cel. A VRM hűtésprobléma meg elég bullshit. Ha hülye a user és 0 légáramlás mellett agyonfeszeli, akkor lelke rajta. Nálam érdekes módon nincs gond ezzel, még akkor sem ha adok neki rendesen.
-
Carlytoo
senior tag
-
#Morcosmedve
veterán
-
hash99
senior tag
válasz
subaruwrc #5392 üzenetére
Nem a lapot nem próbáltam más cpu-val. Mivel a lapra amúgy sincs már garancia és mint kiderült a cpu (is) elpukkant gondoltam előbb gariztatom a procit aztán ha azzal se indul a lap akkor veszek egy lapot is... :/
Ha már itt tartunk neked / nektek jóval több tapasztalatotok van ezzel a platformmal tudtok valami értelmes alaplapot ajánlani mert ahogy nézegetem amazonon neweggen az értékeléseket kb. minden második lap behal... Az egyetlen megkötésem hogy csak atx méretig vagyok jó az e-atx-t problémás lenne betuszkolni a víz miatt.
-
hash99
senior tag
válasz
subaruwrc #5387 üzenetére
Igen a foglalat megsérült amit javítottak a szervízben és sérülés előtt illetve után is ugyanazokat a bajokat produkáltak amit ők nem tudtak kimutatni nekem meg sikerült 3 különböző gépben és még 2 hónap se kellett hozzá. Mind1 ez régi sztori.
Viszont ha beleolvasol ebbe a fórumba láthatod hogy most is ugyanaz a hozzáállás. Ezért nem számítok tőlük semmi jóra.
-
Rasiel
senior tag
válasz
subaruwrc #5333 üzenetére
AIDA64 benchben hozott némi pluszt a Ring Ratio 3000 MHz-re való emellése, ez leginkább a memória olvasás, írás és másolás tekintetében érhető tetten, viszont CPU L2, L3 cache-nél is hozott valamennyi pluszt. Így hagyom, hiszen alapon megy a "hozzá tartozó" feszültségi érték. -
Rasiel
senior tag
válasz
subaruwrc #5331 üzenetére
Azt esetleg még megkérdezhetem, hogy szerinted/szerintetek a Ring Ratio-t/Frequency-t mennyire érdemes piszkálni? Alapértelmezettként 2,8 GHz-re állítja a lap, ezt esetleg van esélyem felfelé tornázni? Ha igen, akkor jellemzően mennyi feszt érdemes még rátenni (alap NB voltage 1,008V).
Azzal esetleg tudok valamit kezdeni, hogy "cold boot"-nál ne írja ki BIOS előtt a lap, hogy overclocking failed? Egyébként tesztek szerint minden normálisan működik, nem hibázik, ergo az én meglátásom szerint stabil. Ezt akkor is kiírja, ha az BIOS OC szekciójában csak a szorzót, illetve a feszültségi értéket feljebb állítom valamivel. Ugyanez a helyzet a RAM-mal is: amennyiben mondjuk beállítok neki szimplán 3000 MHz-et, valamint a DRAM Voltage-ot 1.35V-ra, akkor is a fenti üzenet fogad indításnál. Ha a PC lekapcsolása után nem nyomom le a tápegységet és úgy indítom el újra, akkor semmi gond nincsen.
-
woros
őstag
-
snecy20
nagyúr
válasz
subaruwrc #5276 üzenetére
Figyelek a VRM hűtésre is, de más jellegű a gond: Akár 100 Mhz emelés esetén is az történik, hogy 3-4 Windows indításig oké, utána nem kapcsol be a gép pár próbálkozásig, aztán amikor igen, akkor resetel a BIOS. RAM-okkal ugyanezt a kört lejátszottam, plusz korábban az XMP profilt sem sikerült normál munkára bírnom. Lehetséges hogy van, amiben nem vagyok elég körültekintő, de egy biztos, korábbi platformokon ment minden szinte azonnal.
Persze nem egy OC lap ez, pláne nem felsőkategóriás, úgyhogy nem is ezért panaszkodtam.
ffodi
Jöhet privátban!
-
snecy20
nagyúr
válasz
subaruwrc #5274 üzenetére
Nem stabil vele semmilyen szinten a még a legkisebb mértékű CPU tuning sem, RAM tuning meg pláne nem, BIOS változtatásokra borzasztóan reagál a lap... volt már dolgom jobb alaplappal is, na.
2 éve mikor megvettem, nem voltam még elég körültekintő, és 60k-nál sem akartam többet költeni alaplapra - ez hiba volt, de itt már korábban ebben megerősítettek, hogy a Giga ebben az árkategóriában nem egy nagy megfejtés. -
JasL
őstag
válasz
subaruwrc #4882 üzenetére
A Strix Compker-es. De náluk többet nem vásárolok. Megfenyegettek, hogy használt alkatrészként veszik vissza a lapot és a procit (1 hét után, 14 napon belül) és 10-20% árcsökkenésre számíthatok. Írtam nekik, hogy ez jogilag nem helyes szerintem. Várom a futárt, hogy visszavigye aztán meglátjuk, de biztos nem fogok lenyelni 25-50ezres árcsökkenést! Aqua-val eddig nagyon jó tapasztalatom van, velük még sosem volt gond, és személyesen át fogom tudni venni, addig el se hozom a lapot, amíg nem látom saját szememmel, hogy legalább ránézésre minden ok.
drsanya: jaja, de kiderült, hogy eatx-et is megeszik a házam, csak azért féltem tőle, hogy befér-e a radiátor mögé... de méricskéltem, és elvileg be. Egy próbát megér.
-
JasL
őstag
válasz
subaruwrc #4841 üzenetére
Bootolható memtest megvolt, a DOS féle képernyős, ahol minden kék.. reggel még lefutott, mostanra már teljesen kék a képernyő, be sem jön. Semmilyen slot cserével sem, win alatt kifagy a gép 1 perc után. Fotóztam jópár kék képernyőt ma, beszúrok párat a végére. PIN elég a 8-as, az alaplapi könyv szerint vagy 8-as, vagy 8-as 4-es (de ott is csak 2x4-et használ valójában).
Az elképzelhető mindent megpróbáltam. Bios upgrade, downgrade, default settings és finomhangolt, Ai Suiteból. RAM ki/be összes, RAM slot csere, RAM egyedül, másik RAM. SSD, másik SSD, HDSentinel healthy. VGA be/ki. SATA SSD, M.2 SSD. Windows pendrive, eredeti win pendrive, rufus, memtest.
Minden fail. Bebootol a Win10, egy perc akár üres asztalon: kékhalál. Hozzá sem kell érni. Táp EVGA Supernova G2 850W, MSI GTX1070, 8x4GB HyperX Predator 2666Mhz, Samsung 950 M.2 Pro.
Az egészben a legszarabb, hogy az egész konfig tegnapig működött, aztán játék közben kékhalál.. újraindit, játék.. kékhalál.. utána már játék se kell és kékhalál.. új win, kékhalál. Különböző SSD-ken is. memtest már le se fut, menüválasztás után full kék képernyő, zéró szöveg.
Win Event log nem képes rögzíteni semmit, derült ég ből a villám, bootkor csak azt tudja rögzíteni, hogy unexpected shutdown.
Nemsokára szerintem be sem kapcsol. Elállok a vásárlástól.
Este már (memtest, mindig ugyanez, újrahúzott pendriveval is):
Többet már fel se töltök.. meguntam a kéket.
-
JasL
őstag
válasz
subaruwrc #4823 üzenetére
Nekem elég jól működik az autofesz, 1.305V-t ad max 4.2Ghz-en, próbáltam manuál 1.28-at, 2 percen belül elhasalt, 1.29-hez meg nem volt kedvem már, sokat nem nyertem volna vele. Lehet, hogy nem annyira pontos, mint a kézi, de annyival többet se ad neki, hogy szétfeszelje. Mondhatni egész jól vannak optimalizálva az autofeszek, legalábbis Strix X99-nél.
6800k-m, 1.3V-on vízhűtéssel, 4.2Ghz mellett teljesen terhelve sem ment 10 perc stressz teszttel 73 fok fölé egyik mag sem, közép 65 fok, CPU sem throttlingolt. Itt álltam meg, 4.4Ghz-et is be tudnám lőni valszeg ha 4.5-ön is épphogy stabil volt valamennyire, de se kedvem, se időm tovább játszani vele.
-
dime27
őstag
válasz
subaruwrc #4776 üzenetére
Holnap szétszedem a rendszert és megpróbálom majd elinditani a gépházon kivül és ha jobb fényviszonyok lesznek délelőtt megnézem a pci-e slotokat is de nem hiszem h deformálva lenne nagy óvatossággal kezeltem mindig is a konfigjaimat!A lapon van biosváltó gomb azt áttettem B állásra de ugyanugy D7-nél megállt...
-
JasL
őstag
válasz
subaruwrc #4765 üzenetére
Én most váltok 4790k-ról 6800k-ra, kicsit megtépem a CPU órajelét, aztán bízom benne, hogy volt értelme kidobni 200k-t a fejlesztésre
(alaplap+cpu+ram+ssd upgrade) Visual Stúdio-ban az MSBuild már tud többszálon fordítani, erre leszek rohadt kíváncsi, mert néha nagyon sokat kell várnom a kódforgatás miatt.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4737 üzenetére
De egy erősebb GPU-val minek váltanék 5820k-nál feljebb!?
SLI-nél lett volna igazán értelme, hogy menjen a 2x x16.
De, ha teszem azt kivárom az 1080 Ti érkeztét, akkor fölöslegessé válik a CPU upgrade. 1 GPU mellé a 28 szálas kezelés untig elég nem? Van még egy Nvme-s M.2-es SSD-m. Az az ami még zabálhat elv ezekből a szálakból.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4734 üzenetére
Igen ezt akartam kérdezni, hogy a videók szerint romlik a minőség (igaz ott x16-x16 -ról butítják x8 x8 -ra).
Csak engem full HD-ban érdekel a butulás, nem 1440p-ben, mint a vidin. BTW: nálam akkor x16 és x8-al menne? Nem x8 x8-on!?Ha lenne értelme mostanság az SLI-nek, mert én azért játszom régebbi gamekkel is, akkor egy 5930k-ra átruháznék.
Gyiku: Quantum Break, Deus Ex Mankind Divided, Rise of the Tomb Raider. Hidd el, már spec ezek is igényelnék az SLI-t. Illetve a Mafia III, főleg, ha lenne SLI profil hozzá.
Illetve már nem tudom mire elb@szni a pénzem. Nem verhetem el az egészet 7végente a csajokra meg a bulikra azért. Egészségügyileg sem a legkifizetődőbb az a mentalistás.
-
-
Reggie0
félisten
-
nullpoint
őstag
válasz
subaruwrc #4621 üzenetére
A tomshardver egyik topicjában ( ha nem fordítottam orbitálisan félre) valami olyat írtak hogy 4x2 szálon kommunikál a memóriával, 4 feed- 4 read , és ha 8 modul van akkor nem tud minden egyes modulból írni meg olvasni egyszerre. Illetve azt is írták hogy 8 modullal a memóriavezérlő is jobban terhelt. Ha rosszul értelmezem akkor javítsatok ki.
-
Vigoth
csendes tag
válasz
subaruwrc #4539 üzenetére
Gigbyete x99-UD4 volt a legelső alaplap amit kinéztem magamnak, de viszonylag sok gond volt vele, és már elég hamar kiesett a listából. Pár bejegyzéssel fentebb leírtam mik voltak vele a gondok és hogy miért vettem le a listáról. Többi Gigabyte alaplapot annyira nem néztem meg, de jelenlegi alaplapom is Gigabyte, elég régi darab és amióta beszereztem elég sok gond volt vele. Mint gyártó nem vagyok válogatós, akármi jöhet, de sajnos gigabyte x99 lapkáinál elég sok rossz dolgot olvastam ami miatt inkább hanyagolnám.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4510 üzenetére
Én is, de hát minél kisebb a felbontás, annál jobban kell a CPU kakaó nem? Akkor majd lehet belövök egy 4.0-s profilt is. Igazából még nem találtam meg az arany középútját a procinak. Szal a lehető legjobb sebességet, a lehető legkevesebb fesz emelésével. Az i7 2600K-m nál ez 4,5 körül volt, itt lehet kevesebb azért. Főleg, hogy nem vízzel hűtöm, csak egy batár nagy toronnyal.
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc #4490 üzenetére
Elég lehet, én a hyperpi 32m-et favorizálom. Core, cache és RAM instabilitást együttesen ki lehet vele tesztelni. AVX-es alkalmazást pedig eleve nem használok (most az RVE10 + Broadwell-E kombóval lehet állítani, hogy AVX-es terhelés esetén mennyit vegyen vissza a szorzóval, úgyhogy ez is meg van oldva
) .
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4448 üzenetére
Jah, akkor nem ilyen Ivy Bridge-féle okádék van a kupak alatt!? Anno a 3570K-m emiatt kellett skalpolnom...
Azt lett inkább vissza 1 gen, de i7, és a 2600K-nak bizony forrasztva az tuti!
Bevallom fájó szívvel válok meg ettől a korosodó tuningos CPU-tól 4,8-at viszi 1,36V alatt beton stabilan 70-75°C gamek alatt, a 980 Ti adja neki a munkát rendesen.
-
Vigilante
őstag
válasz
subaruwrc #4442 üzenetére
Valami paszta lecserélését mondta a hirdető. Aztán lehet csak simán a kupak fölötti részre érette. Lényeg, hogy működjön.
Ebből a képből sok nem látszik, hogy mi a fene van vele.
Ha megy, nyertem 100.000 forintot.
BTW: Eladóvá is válik a teszt után, sztem írok is egy hosszabb terjedelműt róla, a ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1 alatta egyébként. 2,5 év garral, minden szarral. Elv alig volt használva.
Péntek-szombat magasságában minden kiderül.
-
dime27
őstag
válasz
subaruwrc #4409 üzenetére
Asusokrol én egyenlőre nem olvastam sok problémát se itt sem másutt de ha igy van ahogy állítod elnézést...pontatlan voltam...Gigánál inkább azt olvastam hogy a 80e-től felfele lapjaik nem fossák össze magukat tuning alatt, ill sok biosfrissítés jön ki rájuk de nem igazán valósitják meg a problémák megoldását!
-
mpierre
veterán
válasz
subaruwrc #4231 üzenetére
Tudja a fene - alapszinten - nekem sokkal könnyebben ment, mint itt. Vagy a bonyolultsága miatt hamarabb megértettem. Ezt valahogy nem vágom. De az is lehet, hogy csak az uefi felülettel nem vagyok kibékülve és hagyományos bios kinézet lenne, akkor már érteném... Ez a beállítom a szorzót, meg minden feszt auto-n hagyok, nem tetszik.
Mondjuk jogos, hogy ssd mellé már nem sokat dob a ram tempója. Max jól mutat és nőhet egó.
Az uncore-ra még csak rá se néztem, hogy azt hogy húzom...
-
snecy20
nagyúr
válasz
subaruwrc #600 üzenetére
Mire a 4-4.2 Ghz-e kevés lesz ennek a procinak, addigra már maga az architektúra lesz kevés.
Nálam ez egy érdekes dolog volt mert egészen a végsőkig egy 4790k-ban gondolkodtam, aztán szöget ütött a fejembe pár hozzászólás az asztali gép ajánlós topikban, hogyha már i7, akkor ár/érték arányban ez az 5820k kimondottan megérheti. Mivel 2-3k-val drágábban jutottam hozzá mintha 8-9 hónappal ezelőtt vettem volna, így bánom hogy nem korábban léptem meg a vételt, de ez van. Játékok alatt szinte egy az egyben hozza a 4790k teljesítményét még alapon is, aztán hogy mit hoz a jövő, és mennyire hasznosul majd a 6 mag/12 szál, az kiderül, de azért reménykedem hogy ebből a szempontból 4-5 évre jó befektetést csináltam/csináltunk. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #550 üzenetére
Senki nem tudja pontosan....
Pont irtam neki. Az leegyszerusitene a dolgot, mar ha ez igy van. Mind1, holnap irok a boltnak, hogy visszavinnem a lapot, es cserebe kernek egy masikat. Azert igy probalgatva pont az alacsony uncore az, ami visszafogja a ddr4-et. Szvsz mikor a 3.4 helyett raprobaltam 3.7-en, nem kicsit meglodultak az ertekek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #542 üzenetére
Tudom, M/XPower. A vege ugyan az lenne, 3m uj cso, meg 3 littyo hutofolyadek, es 1 nap szerelgetes.
OC socket egyebkent is az Uncore-ban segit, es nem tudom mivel lenne jobb 3500 helyett 4200-on jaratni azt a reszt. Persze, benchekben hozza a score-t, de egyebkent szerintem eszrevehetetlen.
Ez a cikk nem rossz, bar ellentmondast is talalni boven a feszekkel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged