- Obsbot blog: AI funkciókat ígérő, mégis megfizethető webkamerák
- Megfizethető miditoronnyal gyarapodott a Phanteks Eclipse termékcsaládja
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- A G.Skill DDR5 memóriájával lassacskán a 13 GHz-es határt ostromolják
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- OLED TV topic
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szertnék kérni.
Van egy X99-es rendszerem (részletesebb adatok az adatlapomon).
X99-SOC Champion.
A benne lévő 5820-as proci 4 Ghz-re van húzva, a ramok 2666-on mennek XMP-ben (2800-ask egyébként, véletlenül a boltban 2400-as helyett ilyet kaptam).
Amióta volt az a bizonyos Win10 frissítési bug (nem működő satartmenű, és egyebek, azóta újra tettem a win-t), azóta random fagy a gépem szűz rendszerrel, az idő előre haladtával egyre többször gyors egymásutánban, holot előtte ment vagy egy hétig hiba nélkül (előtte meg kb 2 hetet).
Az aida mehet akár négy órát is, semi hibakód (amikor nem fagy).
Ha default értékekkel ál fel a gép akkor is (tehát no OC).Sőt tovább megyek egy VGA csere után csak lépésről lépésre áll fel.
Azaz csajk és kizárólag 1200 Mhz-en megy a proci hat magja smmivel sem többel.
Belépek a bios-ba, beállítom a proci normál értékeit.
Ebben az esetben ha bekapcsolom az XPM-t akkor visszaáll az alap 1200-as órajelre kérdés nélkül.
Ha 3600-on felál, ramok default-on, akkor egy újraindítás alkalmával beállíthatom az XMP-t és akkor már azt is hajlandó lenyelni, tehát azzal az értékekkel gond nélkül megy.Utána, ha beállítom a procit 4000-re, akkor azzal is feláll és minden megy.
Egyébként ezekkel az OC értékekkel használtam előtte egy évig arendszert fagyás és minden gond nélkül.
Amire gyanakszom, az az , hogy ezt a ramot, ami most ven benne, kb 3 Hónapja raktam be, lehet hogy ezeket nem szereti.
Ami még lehet, hogy lemerült az alaplapi elem, és hardver cser után azért felejt el mindent.
Lehet hogy a lapon pukkant ki valami?
Néztem a kondikat, de semelyik sem púpos.Szerintetek mi lehet a fagyás oka?
Eléggé idegesít és nekem szükségem van a munká miatt a stabilitásra, meg szar géppel nem akarok karácsonyozni.Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Olaj
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest