- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Az mennyire valószínű, hogy egy xeon (es) jobban fűt mint egy sima k-s verziós proci annak ellenére, hogy kisebb a tdp-je? A hűtő, ami korábban 1.2v-on terhelés alatt 60 fokon tartotta a 6800k-mat, az ezt a xeont (alapórajelen) 70 fokon tartja.
-
syC
addikt
Üdv
Vettem / cseréltem egy Xeon E5-2658 v3 ES-t. Érdekes, hogy a kupakon teljesen retail verziónak tűnik, nincs rajta semmi "ES" szöveg, stb. Cpu-z "ES"-ként ismeri fel. A kérdésem az lenne, hogy állíólag egy picit ezeket is lehet cibálni, méghozzá a bclk emelésével, egyészen pontosan 5%kkal (100->105). Próbáltam a lapomban belőni a dolgot, de nem igazán reagált a gép. Mi lehet a gond? Szorzóval is szórakoztam, de azzal sem történt semmi. Mi lehet a gond?
-
syC
addikt
Hali
Nem terveztem tuningolni a vasam, de elkezdtem ismerkedni a lapommal és próbálgatni mit tud benne a 6800k. Siralmas
4Ghz-en 1.15v-al be sem bootol a windows, 4.2-n 1.25v-tel nem primestabil. Hozzátartozik, hogy csak a cpu feszt emeltem, minden más auto. Sajnos nem találtam épkézlább leírást a laphoz OC ügyileg, úgyhogy megy a tapogatózás. Van esetleg valakinek tapasztalata a evga x99-cel?
-
syC
addikt
Esetleg még annyit fűznék hozzá, hogy annak a lehetősége is megvan ha x99 mellett döntessz, hogy a kevés a 6/12 akkor 1-2 év múlva szerezhetsz bele olcsón egy sokmagvas xeont akár, valszeg arra mérséklődni fognak az árak (pláne ha használt). 14/28 és így tovább. Persze ez az újabb genre is igaz lesz, kérdés melyik milyen árban lesz.
-
syC
addikt
válasz
mpierre #5249 üzenetére
Köszi!
Amúgy ezek a ramok mennyire melegszenek? Kevesebb fesszel mennek, mint a ddr3, gondolom kevesbe is melegszenek. Jól érzem hogy hülyeség vizet dobni rájuk? Esetleg render vagy valami igen memo intenzív tevekenyseg kepes megizzasztani őket?mod: költői kérdés: miért drágább a webshopokban az 5820k mint a 6800k?
-
syC
addikt
Hali.
Egy kis segítség kellene ram választás ügyben. Azt visszaolvastam, hogy ha az oc-toplisták élére akarok ugrani, akkor 3200 cl14 , vagy jobbat nézegessek. Viszont nincsenek ilyen szándékaim, de azért fontos lenne a gyors memóriaelérés. Egy lájtos tuning mellett (példának okádékáért mondjuk 5820k @ 4.0) milyen képességű ramot ajánlotok?
Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest