- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Azonnali informatikai kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
lancellott
tag
válasz abridabri #5898 üzenetére
Az xmp-vel nekem csak bajaim voltak. Manuálban pici plus feszt kell tolni procira ramra.. persze ésszel, nekem sokszor ez vált be. Nem tudom hány memória aljzat van a lapodon, de találkoztam olyannal is, hogy nem mindegy melyik slot-ba teszed a memóriákat. Gondolom a BIOS frissítésének (többnyire) hasznosságát nem kell külön részleteznem.
[ Szerkesztve ]
Ne higgy olyan élőlénynek, amelyik 5 napig vérzik, de nem döglik meg!!!
-
ffodi
veterán
válasz abridabri #5895 üzenetére
Lehet, hogy azóta megoldódott, de...rég volt ugyan, viszont emlékeim szerint van azon a lapon egy "Retry" gomb. Amikor másodjára elindul és megakad a bootnál nyomd meg. A memory training elég érdekes dolgokra képes ennél a lapnál, anno én is szívtam vele.
∂яσнυη:
A legalább 3200 MHz-es RAM az necces, maradjunk inkább a max. 3200 MHz-es RAM-oknál, CPU terén emlékeim szerint a Broadwell-E (tehát pl. egy 6800K) sokkal gyengébben szerepelt tuning terén, mint egy Haswell-E (pl. 5820k), így ha 4,5 GHz vagy fölé akarsz menni stabilan, akkor jól gondold meg mit veszel. Emlékeim szerint ennél a platformnál nem volt gondom a hűtéssel (lég).
Szolgáltatásban és teljesítményben előrelépés az X299, de ebbe csak akkor szállj be, ha jó áron tudod beszerezni az alkatrészeket. Itt a 8+ magos CPU-khoz érdemes valami komolyabb lapot venni, itt már nincs gond a 3200+ MHz-es RAM-okkal, viszont a CPU kupak nem forrasztott, így tuning mellett problémáid lehetnek a hőtermeléssel/hűtéssel. Ha már tuning: itt magasabb CPU órajelekre is számíthatsz (4,6-4,8 GHz). 8-12 magig 4,5 GHz (1,15-1,2V alatt) alatt delid nélkül hűthető (tehát nem szállnak el annyira a hőfokok) általában léggel, felette még vízzel se feltétlen, delid mellett viszont 4,6-5 GHz is hozható akár léggel.
Ha most kéne venni, akkor kíváncsiságból kipróbálnék egy Ryzen-t (pl 3900X-et). Új platform, ami elég jól sikerült, az ára viszont nem néhány 100 euró, viszont erősen versenyképes az Intel árazásával.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
BITBOYS
addikt
válasz abridabri #5898 üzenetére
Akkor ez csak kompatibilitási hiba lehet, sajnos láttam már ilyet. Nekem a tiédhez hasonló csak 4-es sorozatú memóriáim vannak 3000MHz-es quad, 4GB-os modulok.
Volt olyan lapom amibe pont ezt produkálta, másikban tökéletesen működtek. Viszont valamiért csak úgy mennek xmp-be, hogy 125-re állítja az fsb-t magától. Ha én szeretném beállítani a memóriákat már panaszkodik a lap és nem akarja a 3000MHz-et.
Valami nem kerek, de leszarom -
-
atidzsiforc
őstag
válasz abridabri #5239 üzenetére
nem veszem bantaskent. barmilyen modern 3d benchmark, vagy jatek alatt ez van, gpu porog 100%-on (980ti-vel hajtok 1080p monitort), proci 50-60%-on porog. quake champions, meg doom 2016 megy a gepen, meg a hellbladet toltam ki a minap, az is viszonylag modern motoron megy (ue4). bf1 nincs meg, de bf4 alatt le tudom csekkolni, mit csinal.
szintetikus cpu benchmarkok nyilvan jobban tekerik, prime95 max heat stress teszten felmegy 80-82 fokig is, de az p95.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
mpierre
veterán
válasz abridabri #5227 üzenetére
A cpu foglalat elég nagy, gondolom majdnem mindegyik deszkánál gond ez, ahol vrm-et a cpu fölé rakták. Nálam az ud4p-nél a TRUE is beleért a vga-ba, de a kettes slot is tud ×16 ballagni (szerencsére). Amíg nem váltottam vízre, addig volt ilyen öszvér megoldás.
@helkis: Igen ügyes megoldás. Az olcsóbb lapok közt addig keresgéltem, amíg az ud4p jött ki nyertesen. Ott is van limitáció, de nem ilyen. (Mondjuk asus-t meg se néztem. Valahogy mindig volt gondom a deszkáikkal.)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz abridabri #5224 üzenetére
Ezek szerint a deszka ilyen, ha jól értem azt a katyvaszt, ami a honlapon van.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz abridabri #5222 üzenetére
Az 5820k-ban csak 28 pci-e csat van. Így tudja a deszka elosztani.
Esetleg, ha biosban be tudod állítani, hogy melyik slot legyen a ×16, akkor van esélyed. Ha nem, akkor csak az első.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz abridabri #4965 üzenetére
Megvan a cucc ,de egyelore csak 4,2n hajtom 1(,288V) ,mert melegszik a proci is meg az alaplapi VRM is .
Rendeltem egy monoblockot a mostani univerzalis cpu blokk helyett ,igy legalabb az alaplap is hutve lesz. Meg egy nagyobb radiator is kell ,es utana remelem mar jok lesznek a hofokaim ,es mehet 4,5 re .
Nezegettem teszteket a quad vs dual chanelrol,de minimalis kulonbseget lattam csak. -
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
válasz abridabri #3999 üzenetére
Persze,. De ez csak egy a sok kozul. Ha legalabb 50-50 aranyban lenne az eloszlas, az erne valamit. A gond megint ott van, hogy high-end cpu teren mar nem tudnak semmit 'harcba' kuldeni. Ez meg is latszik a piaci arakon.
Az 5960x, 5820K is nagyon keves helyen elozi meg a 6700k-t, hiaba a sok szal, ugyan ott vagy vele. Ha rendesen meglenne irva egy game, akkor az sem igy lenne.Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i9 9900K