Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz
proci985 #25465 üzenetére
Nem adtam nekik feszt, alapfeszen próbáltam.
lbalog01: Én is arra gondolok, hogy + fesz kéne, viszont a hűtésem szerintem nem lenne már úgy elég.
Egyébként alapfeszen a memóriák stabilak (1,87 V-ot kapnak), ha húztam a procit, akkor adtam feszt a memóriáknak, hogy 2,1 V-on menjenek, de így sem volt stabil 3,0 ghz-en. Viszont 2,88 ghz-n, mind az ibt, mind a linx hiba nélkül lefutott többször is. Először gondoltam a hőfokra is mint probléma, de 2,88 ghz-nél még magasabbra is felment, mint amikor 3,0 ghz-en próbáltam. Szóval én is arra jutottam, hogy alapfeszen 2,88 vége ennek a konfignak. Feszt nem akarok emelni, mivel a hűtésem nem a legjobb, egyenlőre megelékszek ezzel is.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok! Korábban már kérdezősködtem a tuning miatt. A lényeg a memóriáim 800 mhz CL4-ben alapfeszen hibátlanul mennek, ha a proci nincs húzva. Ha 3,0 ghz-re húzom a procit (alapfeszen), akkor már ibt, linx hibát ír. Kipróbáltam a procit 2,88 ghz-en, az ibt, linx hiba nélkül lefutott.
Ez a 120 mhz-e emelés már sok lenne alapfeszen? Az befolyásolja a memória stabilitását, ha 800 mhz-en megy, de az fsb magasabb? -
zolee0307
őstag
Szerintem is a 90 Tj max lesz a jó, régebben néztem valamelyik oldalon, hogy mennyi a Tj max, de már nem emlékszem hol (az intelenek az oldala volt, ha jól emlékszem), és akkor le is mentettem az értéket jegyzettömbe.
Laci2277: Megnéztem mindkét általad linkelt oldalt, és szerintem az inteles lesz a jó, igaz csak ott B2 és G0 van feltüntetve.
Maradok a 90-nél, mert a 80 nagyon alacsonynak, a 100 meg soknak tűnik.
-
zolee0307
őstag
Leszedtem a Core Temp 1.0 RC3-at, ott a Tjmax 85. Hogy van ez, melyik érték a helyes?
-
zolee0307
őstag
válasz
proci985 #25393 üzenetére
Én is melegre gondolok, egy kis ME3 alatt voltak 50 fokosak a magok, egyébként ez alatt marad a hő. Feszt nem nagyok akarok emelni, de nem tudom a memóriáknak érdemes- e adni + 0,3 voltot, mert a memóriákra 2,1 volt van írva.
Mondjuk egy napja használom 3,0 ghz-en a procit és nem volt eddig semmi probléma. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Megint próbáltam húzni a gépemet (GA-P35-DS3 lap, Q6600 B3-as, 2x1 Gb 800 mhz-es Corsair Cl4-s ram) és a biosban beállítottam az fsb-t 9x333-ra, a memóriákat 4-4-4-12-re 800 mhz-re, feszek normalon. A gép megy rendesen, de linx és az ibt hibát jelez, sőt ibt alatt kékhalállal újraindul. A hőfokok (meleg van a szobában) olyan 72 fok körül voltak. Próbáltam adni a memóriának +0,2 Voltot, a cpu-t 1,3125 V-ra állítottam be, de így se volt jó. Prime95-vel viszont semmi gondom nem volt (ennél már visszaállítottam a feszeket normalra), max 62-63 fok volt a max, hiba nem volt.
Korábban ezzel a beállításokkal az ibt simán lefutott, igaz, akkor nem volt ilyen meleg, akkor a max 60-62 fok volt.
Az okozhatja a problémát, hogy nagyon bemelegszik a proci? Mert csak erre tudok gondolni.
Most használat mellett (net, filmnézés) a max hőfok 48 fok volt, de átlagban olyan 35-38 fok között van. Így használhatom a gépet?
-
zolee0307
őstag
válasz
pokbubi #25352 üzenetére
A q6600-hoz nem árt egy jó hűtés, mert tud melegedni. Én legalább egy 500 w-os tápot ajánlanék hozzá. A tuningnál első körben biosba a pci-t rakd fix 100-ra, a memóriákat 800-ra, és kezd el emelni az fsb-t. Nekem 9x333-on fesz emelés nélkül megy, igaz most a meleg miatt alapon van. Amikor emeled az fsb-t a memóriákat úgy próbáld visszaosztani, hogy 800 legyen. A biosban én a feszeket normálra raktam, nem auton, de feszt én nem emeltem, mert ahhoz nem nagyo értek. A hőfokra figyelj 65 a max terhelésnél.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy B3-as Q6600-nál mennyi a még elfogadható hőfok? Jelenleg alapfeszen 3 Ghz-en jár, és olyan 30-35 fok körül van a hőfok, mikor nincs igénybevéve (internet, stb). Játék alatt (Mass Effect) olyan 56-58 fok volt eddig a max, amit a real temp rögzített. Ez még elfogadható, mehet így a proci?
-
zolee0307
őstag
válasz
proci985 #25102 üzenetére
Köszi a választ!
Everesttel nem néztem a hőfokot eddig. Intel burn testtel és prime95-el teszteltem, a hőfokok eltérőek: CoreTempnél 65 fok körül szokott mozogni, HWmonitornál az eltérés + 5-10 fok szokott lenni, ezért nem tudom melyik a valós.
Eddig 3.2 Ghz-ig húztam a procit, ekkor a vistánál volt már probléma, de win 7 alatt intel burn testtel és prime 95 alatt stabil volt. Próbáltam a gyári tuning beállításokat manuálisan beállítani a biosban, azzal is stabil volt, igaz az csak 2.9 ghz volt.
A feszültség beállításánál az jó, ha a cpu-z-ben lévő feszültségértéket állítom be manuálisan a cpu-nak? Feszt nem nagyon szeretnék emeleni, viszont észrevettem, hogy a bios néha elég magasra állítja be, ha auton hagyom. Azt hiszem ha manuálisan normálra van beállítva a fesz, akkor az 1.3125 V, ez elég, vagy kellene emelni rajta?
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az alaplapom biosában van automatikus tunig funkció, ezt érdemes-e használnom, vagy kézzel érdemesebb-e beállítanom a dolgokat a biosban. Régebben próbálgattam a tuningot, de az utóbbi időben nem nagyon csináltam és kicsit megkopott a tudásom.
Lenne még egy olyan problémám, hogy a CoreTemp nekem kb. 10 fokkal kevesebbet mér, mint a HWmonitor? Melyik lehet a jó érték?
-
zolee0307
őstag
válasz
Superman #9320 üzenetére
Csak az a bajom ezzel, hogy nem tudom eldönteni most stabil-e a proci, vagy nem. Mondjuk a játékok mennek rendesen vele, ilyen téren nem volt vele gond. A másolás, tömörítés, cd-írás is megy rendesen. Mondjuk maxra leterhelni csak a prime-al tudom a rendszert, de hát amilyen progikat használok azok közül semmi sem használja ki 100%-ra a rendszert.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
szerintetek a prime mennyire megbízható teszt progi, mert mostanában tesztelgettem a procim 8x400-on 1.375 V-ot állítottam be a biosban, ami a cpu-z szerint 1.280 V terhelésnél, az mch-nak és az fsb-nek adtam 0.1 V-ot + a memóknak 0.3 V-ot. A prime blend tesztje lefutott hiba nélkül, 2 órát nyomattam. A másik a large FFT's teszt is lefutott rendesen, de a Small FFT's teszt esetén újraindul a gép olyan 20 perc után, meg egyszer az egyik magra hibát írt ki. Mikor hazamentem ugyanilyen beállításokkal nyomattam a primeot annyi, hogy az mch, fsb normál feszültségen volt és akkor újraindult, de korábban simán futott a prime.
+ a vista egy idő után furcsa dolgokat csinál:nem jön be a vezérlőpult és a számítógép tulajdonságai, csak felvillan egy másodperce és annyi. Most nem stabil a procim ezekkel a beállításokkal? -
zolee0307
őstag
válasz
Larry303 #8805 üzenetére
Egyenlőre ez a 8x400 tűnik jónak, persze nem volt annyi időm teszelgetni mint szerettem volna. Mondjuk ezzel is meg vagyok elégedve, mert az nforce n650i sli-s lapom max 2.7 ghz-et tudott. Ehhez képest elég jól állok.
Jó lenne a 9x400-at meglőni, bár a 3.3-3.4 Ghz-el is megelégednék, persze egy kis memória tuning mellett. Lehet, hogy csak a memóim fogják vissza a cpu-t, de majd kipróbálom 9x-es szorzóm 2x-es memória szórzó (ekkor lassabb a memória) melett is mekkora tuningot tudok elérni. Annyi, hogy a memóriákt időzítését szeretném meghagyni cl4-esen, mert ahogy néztem töltésnél, mentésnél, + egyéb memóriaigényes alkalmazásnál jól jön. -
zolee0307
őstag
válasz
Superman #8803 üzenetére
A proci tuningot úgy vettem vissza, hogy nem 9x356-on járattam, hanem 8x400-on. És így a memók 800 mentek, nem 854-en 9x356-on járatott proci mellett.
De gondoltam, hogy a memókat inkább lassabban járatom (x 2.00 szorzón, a proci 9x.esen), hátha így több mhz-et tudok kihozni a cpu-ból.
Nekem nem felvillant, hanem bejött az ablak, de tök üresen. Mondjuk lehet, hogy ez is olyan jelenség.
-
-
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Hétvégén sikerült egy kicsit tesztelgetni a procim. Most 8x400-on megy 3.2 ghz-en, a memók 800-on 4-4-4-12-ben (fsb:dram 1:1). Annyi, hogy a biosban a procinak 1.375 V-ot állítottam be meg a memóknak adtam +0.3 V-ot. Futattam a prime95-öt, abból is 30-30 percig a Small FFT's és a blend-et, meg 10 percig (sajna időhiány miatt) a az In-place large FFT's teszteket és nem volt semmi probléma. A magok max olyan 69, 68, 65, 65 fokig mentek, itt megálltak (Core temp szerint). Szerintetek ez még normális hőfok? Meg ennyi prime elég neki, hogy tudjam stabil a cucc?
9x356-on próbáltam, ekkor a memók 854 mhz-en, 4-4-4-12 mentek, de a prime olyan 15 perc után megfagyott és a gép kékhalállal újraindult. Mondjuk crysis így is ment, de a vista elég érdekes volt, mert a vezérlőpultból eltünt minden, a számítógép tulajdonságait nem tudtam megnézni, ilyenek. Most a proci, vagy a memó miatt volt ez? Utánna a fenti beállítások voltak és akkor jól ment a vista.
A másik meg, hogy CPU-Z szerint a proci fesz idle 1.326, load 1.264, 1.280 és 1.296 és 1.312 V között mozgolódik, mondjuk nem ugrál össze-vissza ezek között az értékek között, hanem beáll egyre és azt tartja elég sokáig. Csak a terhelés változása esetén (mikor a prime ugrik a következő tesztre) változik. Annyi, hogy az 1.280 V az ami a legtöbbször van. Ez normális ennél a lapnál, hogy ennyit droppol?
És szerintetek kevesebb fesszel (olyan 1.35-1.36 V) is stabil maradna a cucc, vagy maradjon a 1.375 biosban a drop miatt?
Boccs a hosszú hsz-ért, de még új vok ebben a quad tuningban.
-
zolee0307
őstag
A srác 2.4 ghz-es duo-t hajtott 3.2-n. Mondjuk nekem sem jött be az nv chipset, a memória sebességét csak lefele tudtam csökkenteni, tuningolni egyáltalán nem tudtam. a lapnak egyébként jó biosa volt tuning szempontjából szvsz, csak a lap maga nem az igazi.
Egyébként egy kis on is legyen: a quadot (példának az én b3-mat) 8, vagy kilencszeres szorzón érdemes használni?
-
zolee0307
őstag
Az ok, hogy a B3-ok fogyasztásban és tuningolhatóságban, meg hőmérséklet szempontjából elmaradnak a G0-tól, csak kiváncsi voltam, hogy esetleg a B3-as steppinges quadoknál is van-e olyan fpo, amiből már lehet következtetni, hogy jó-e, vagy nem.
Abban igazad van, hogy a quadot nem szerette az nforce650i deszkám, de egy két magossal (legalábbis a vevő szerint) nagyon jól megy.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Erről az fpo-ról van infótok: L702C511. Egy B3-as quad. Érdekelne, mert a mostani lapomban 3.2 Ghz-et megy, a régi nforce 650i-ben meg csa 2.7 ghz-et.
-
zolee0307
őstag
válasz
enterlaci #8523 üzenetére
Szivesen! Nekem a régi n650i lapban a proci max 2.7-en járt, mindent állítottam és nem ment, a memóriák tuningja meg egyáltalán nem ment. Jól döntöttem, hogy lecseréltem egy p35-re. Egyébként miután eladtam a lapot, a srác aki vette, mondta, hogy kétmagos procival nagyón jól megy. 4 maggal már problémái voltak.
-
zolee0307
őstag
válasz
Superman #8514 üzenetére
Még egyenlőre ennyin próbáltam, majd hétvégén még megnyúzom, mert szerintem még 1.4 Voltig elmegyek, mert 1.375-nél a cpu-z szerint full load alatt 1.280 V-1.296V-ot kap a proci, idleben 1.326 V-ot, szóval a drop miat még lehet kellene adni. egyébként a magok 68, 67, 64, 64 fokosak.
Lary 303:
Nekem a prime egyáltalán nem ír hibát, figyelmeztetést sem csak kékhalállal újraindul. Lehet nyomok egy memtestet, hátha esetleg a ram nem bírta, mondjuk csak 0.2 V-ot adtam neki, az mch-nak, meg az fsb-nek 0.1 V-ot. -
zolee0307
őstag
válasz
zolee0307 #8509 üzenetére
Tuningbarát -e ez a proci.Azt tudom, hogy B3, látszik is rajta, mert azért 3.2-ön 1.375 V-on 68 volt prime alatt, mondjuk 8 perc után újraindult (a három tesztfajta közül a középsővel: max fpu stress, heat, meg ilyesmik vannak hozzá írva.) kékhallállal a gép, de a crysis fullon ment több órát simán.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
A procim fpo-ja L702C511, vidje 1.3125 (mondjuk amikor nincs terhelve 1.6125). szerintetek ez milyen lehet ez a proci?
-
zolee0307
őstag
válasz
Anthony28 #6866 üzenetére
Én a 300 w körüli értéket alapra gondoltam. Az ok, ha húzom és emelem a feszt akkor durván nő a fogyasztás. De ha abból indulunk ki, hogy a quad húzva egyen 200 W-ot, a gtx húzva egyen 175 w-ot, plusz még az alaplap, memók, odd, vinyó + a ventik, akkor szerintem olyan 420 W körüli fogyasztás jönne ki. A tápom meg elvileg lead 480 w-ot.
Nekem egyszer 2780 Mhz fagyott le a prime 95 olyan 5 perc után, de szerintem nem a táp miatt. Én úgy tudom, ha a terhelést nem bírja a táp lekapcsol, újraindul. Mondjuk én próbálgattam a tuningot, csak a procit húztam és 2780 mhz fölött már nem indul el, bootnál lefagy. Próbáltam 8x-as szorzóval, az eredmény cmos clear lett. Feszeket is próbálgattam. Adtam 1.4 V-ot a procinak semmi, 1.5 V volt a max. semmi eredmény. Adtam a memóknak, az fsb-nek, nbe-nek semmi, nem megy magasabbra. Viszont az fura nekem, hogy a memóriának adok 2.1 v-ot a 4-4-4-12 miatt, minden alapon van és nem indul el a rendszer, ha a memó fesze is alapon van akkor viszont igen.
Egyébként nem nagyon akarom 3.6-on járatni, mert szerintem a hűtés nem nagyon bírná. Megelégednék olyan 3.2-3.4 Ghz körüli eredménnyel is.
-
zolee0307
őstag
válasz
Anthony28 #6852 üzenetére
Nekem egy BSII 500W-os tápom van és simán megy vele a quad-om, meg a gtx-em. A két 12 V-os ág nekem egyenként 18 A-adnak le és a két összesen 480W-ot ad le. Tuningon még nem tudom, mert nem nagyon megy, de a tápos topicban azt mondták, hogy az én konfigom olyan 300 W körül fogyaszt és, hogy elég még tuningra is a tápom. Haveromnak is hasonló a konfigja, annyi, hogy két vinyója van, meg két odd és a procit 1.375 V-on 3.2 Ghz-en járatja, a memóknak adott 2.1 V-ot és a gtx-ét olyan ultra körüli szintre húzta és megy neki a rendszer frankón az 500 W-os chieftech tápjával, ami gyengébb, mint az én fsp-m.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy B3 steppinges quadot meddig lehet húzni?
Mert nekem max 2750 mhz meg, mondjuk alapfeszen. egyébként a ha biosban auton hagyom a feszállítást a cpu-z szerint 1.376 V-ot kap a cpu. Ez nem sok egy kicsit? Annyi, hogy most 1.3 v-ot állítottam be a biosban, ami terhelésnél (cpu-z szerint) 1.246 V.
És a mag hőfokok mennyik lehetnek max? -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Szerintetek hőfokban mennyi a max egy Q6600 cpu-nak? Prime 95 alatt 1.35-1.375 V bios-ban beállított fesszel olyan 80-85 fokra melegedtek a magok core temp szerint. Ez már sok neki?
-
zolee0307
őstag
válasz
Samanbacsii #6491 üzenetére
Nekem is előfordult, hogyha magasabb volt a ram mhz-e rosszabb időzítéseket állított be a bios, de az a pár mhz ami a memóriákból kihoztam édeskevés. Én is felraktam a legújabb bios-t, de nem történt változás. És nekem az a bajom, hogyha mind a proci, mind a memória tuningolva van egyszerűen a bios egyből safe mode-al indít és visszaáll alapra. Tehát csak a procit tudom húzni (unlinked módban), viszont ilyenkor ha az fsb-re nem egész számot (300, 350, 325 stb) állítok be a ramok lassaban járnak mint 800 mhz. Ha linked módban tuningolok akkor megy a ram is feljebb, meg próbálgattam a fsb:dram arányt is váltogatni, de akkor sem megy. Ráadásul a lapom dual biosos és egy sikertelen tuning után visszateszi a második bios chipben lévő biost a fő bios chipbe.
-
zolee0307
őstag
Hát jó lenne megpróbálni havernak a lapjában csak nem tudom lenne kedve szét, meg összerakni a gépet, de megpróbálom rábeszélni. Viszont az is a bajom, hogyha a proci mellett a memória is tuningolva van egyből safe mode jön be és visszaáll minden alapra. A memóriákat sem tudom benne húzni, pedig mennie kellene ezeknek is 900 szvsz.
Samanbacsii: én is próbáltam 1.4 Voltal és azzal sem ment feljebb.
-
zolee0307
őstag
válasz
Nyugdíjas #6420 üzenetére
a 1.41-es Cpu-z vel nézem, ott terhelésnél kap 1.376-ot, de mivel a C1E és az EIST be van kapcsolva visszaveszi a feszt 1.325 körülire. Egyébként b3 steppinges a proci.
Most 1.3 V-ot adok neki és így terhelve 1.264 V, terheletlenül 1.284 V. Próbáltam magasabb fsb-vel alacsonyab szorzóval, de úgy már azt sem viszi, amit 9-es szórzóval (2.7 ghz) vitt, alapból lefagy. Próbáltam feszt is adni az sem segített. Egyébként már kipróbáltunk haverral mindent, egy csomó variációt. Ha linked módban tuningolom (akkor fsb növeléssel nő a memória frekije is) alapból safe mód jön be és visszaáll alapórajelre, próbáltam több fsb:dram arányt is. Unlinked (itt lehet külön állítani az fsb-t és a memóriát) módban, ha csak a procit húzom 2.7 ghz a max, 2780-on még bejön a win, de prime alatt 10 perc alatt kifagy a win, viszont ha memóriákhoz is nyúlok, akkor lásd fentebb.
A chipsetnek is adtunk 0.1 v.ot és az sem segített. Valszeg alaplapcsere, ha el tudom passzolni.Jorus:
Próbáltam külön külön is, de a memóriához hozzányúlok lefagy bootolásnál. A proci max 2750 mhz-t bír, viszont ilyenkor a memóriák 794 mhz-en járnak, de ha ekkor beállítom 800 mhz-re akkor safe mód és visszaáll minden alaplapra. De csak unlinked módban tudom tuningolni. -
zolee0307
őstag
válasz
Nyugdíjas #6411 üzenetére
Fesz emeléssel is max 2.7 ghz. Egyébként cpu-z 1.376 V ír a cpu volatge-ra. De próbáltuk emelni és semmi változás. De ha memóriának emelem csak a feszt, akkor be sem bootol, pedig 4-4-4-12 -őn a memónak 2.1 V kéne, de nem müködik. Viszont alapfeszen a memória megy 4-4-4-12-ben. De ha a procit és a memóriát is tuningolom akkor meghal a rendszer
. Nem tudom miért.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Egy Q6600 B3-as steppinges procinak mennyit kellene bírnia max, mert én 2.7 ghz-nél nem tudom feljebb vinni. Vagy a proci a ludas, vagy inkább az alaplapom? Bár én az alaplapomra gyanakszok.
-
zolee0307
őstag
Én is a memóriára gyanakszok, de a pcx szerint az alaplap és amemók is jók. Eddig úgy néz ki, hogy a memóriát kitudom cseréltetni, csak corsair xms2 pc6400 cl5 van náluk 800 mhz-es és kites.
Helkis: a gigabyte küldött egy f8d biost, esetleg majd azt megpróbálom, vagy az f7-t. Azt, hogy milyen procival tesztelték nem mondták.
Feszt nem adtam neki, de a cpu-z szerint 1.31-1.4 körül volt a vcore. Lehet, hogy a tt tápom nem adott rendes ampert neki. Az fsp-t most fogom kipróbálniRemélem a memóim a ludasak, ha kicseréltetem majd kiderül, csak cseréljék már ki.
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ha processzor hibás csinálhat-e olyat, hogy a vista 64 bit kékhalálozik (eddig a memory managmentre, video memory managmantre és a page file-ra hivatkozott), valamint telepítésnél kifagy kékhallállal a vista, meg játékból is kilépeget, töltésnél is, meg simán a játékból. A memtest hibákat írt ki, meg a vista memory diagnostic tool is, ha két memóriamodul van benne, 1-el nem ír ki hibát. A pcx szerint náluk az alaplapom és a memóriáim együtt hiba nélkül működnek. Lehet, hogy a procim hibás? Nincs húzva, minden alapon megy.
-
zolee0307
őstag
Játék alatt és idle-ben is előfordult. a biost nem tudom, de az alaplapnál a honlapon az f4-es bios-t írják a procihoz. Túlmelegedni szerintem nem tud a proci, mert egy big typhoon van rajta és 60 fokra van belőve a risztás a biosban. A tápfeszekről nem tudok mit mondani, mert most adtam el a TT TR2 W0093 500 W-os tápom és vettem egy fsp bsII 500 W-osat és még nem tudtam az fsp táppal kipróbálni.
[Szerkesztve] -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem idevaló a kérdésem, de már kezd elegem lenni a gépemből. Az a problémám (vista 64 bitem van), hogy a konfigomnál a memóriák egyenként hiba nélkül mennek, de párban sem a dual channel, sem a single channel mód nem jó, mert a memtest és a vista memóriadiagnosztikája is hibát ír ki. Volt pár kékhalálom memory managment, video memory managment és page file-ra hivatkozott a windows. Játékból többször kilépett az asztalra, töltésnél is volt rá példa. Vista telepítésnél is volt kékhalál.
A szervízbe visszaküldtem a memóriát, alaplapot, winchestert és ott azt mondták, hogy a szervíz és ők is (pcx) letesztelték többször és náluk működik minden frankón, hiba nem jött elő.
A proci okozhathat-e ilyen hibákat? -
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a két memóriám együtt nem akar működni, a memtest és a vista memóriadiagnosztikája is hibát ír, ha mindkettő be van rakva. Végig próbáltam minden slotba és ua. a helyzet, egyenként megy.
A garanciás gyerek a pcx-nél azt mondta, hogy teszteljem le a procimat, lehet, hogy az a hibás. Azt mondta, hogy a procinak a memóriavezérlőjével lehet vmi, de én úgy tudom, hogy csak az amd prociknak van memóriavezérlője. Egyébként, ha a proci rossz, akkor okozhat-e ilyen problémát? -
zolee0307
őstag
válasz
hunnylander #1867 üzenetére
Néztem tesztben a Big typhoon-t, a simát, nem a VX-est, elég jól szerepelt hűtés téren.
[link] [link]
Nekem olyan 45-50 fok körül tartja a procit, szerintem ez jó, egyébként beállítottam a biosban, hogy 60 foknál jelezzen warningot, de még eddig nem jelzett.
Soak!
Egy pár helyen olvastam, itt a ph-n is hogy nem rossz alaplapok ezek tuning terén, bár akkor lehet, hogy még nem nagyon tesztelték az ilyet, mert tesztben inkább a 680i-t láttam csak. Mondjuk elég sok mindent lehet a biosban állítani.
[Szerkesztve] -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Q6600-mat meddig tudnán tuningolni egy GA-N650SLI-DS4 alaplapban (1 8800 GTX Oc és 2 Gb 800 MHZ DDR2 memória esetén). Olyan 3GHZ-et szeretnék kihozni belőle, csak nem tudom, hogy hogy érdemes tuningolni.
Mit kellene emelni a procinál, a memóriánál, stb. Feszt nem nagyon akarnék adni, mert nem tudom, hogy a tápom (Tt TR2 W0093 500 W) elbírná e a tuningot. Egyébként egy Big Typhoon VX hűti, ha ez esetleg számít vmit.
Bocsi a láma kérdésért, de tuning területén nem nagyon vagyok járatos. -
zolee0307
őstag
válasz
#72042496 #1673 üzenetére
Vártam ezt a kérdést.
Azért vettem Quadot mert bízok abban, hogy 2-3 évig bírni fogja. A régi gépeim egy 1 év alatt annyira lementek nullára, hogy csak na. Az egyik most két éves, két év folyamatos fejlesztés ellenére se ér sokat. Most remélem vagy 3 évig nem akarok hozzá nyúlni, bár ha így halad a számtech fejlődése ez se fog kibírni max 2 évet.
Olvastam néhány helyen, hogy azért 1 éven belül már ki fogják használni a 4 magot (remélem) a játékok is stb. Egyébként elég jó áron jutottam hozzá, nem sokkal volt több mint egy 2 magos. Tuningolni majd szeretném csak még most ismerkedek a konfiggal, mert még nem volt ilyen komoly gépem, meg a ramjaim most gariban vissza vannak küldve, úgyhogy még arra is várok. -
zolee0307
őstag
válasz
drako76 #1649 üzenetére
Tesztprogival ok, hogy le lehet terhelni a 4 magot, de én nem vagyok ilyen tesztelgetős. Ha a valós alkalmazásokat nézed pl.: játék (mondjuk én inkább játszok, meg filmnézés meg ilyesmi, de inkább játszok), akkor azok még nem tudják mind a négy magot leterhelni. Nem tudom az ilyen renderelések meg videó tömörítések mennyire terhelik a négy magot, de én ilyeneket úgysem csinálok a gépemen.
Szóval szerintem 29 A amit a tápom lead bőven elég - a mennyit fogyaszt a gépem topicban modták nekem - a konfigomnak.
Szerintem még minimum 1 év kell, hogy a 2 magot kihasználják és utánna fog jönni a négy mag kihasználása, szerintem.
Szerintem ezt érdemes elolvasni: egy ph-s teszt [link]
Itt a Q6700 fogyasztott 232 W-ot
[Szerkesztve] -
zolee0307
őstag
Ott egy Core2-vel nézétk, ami 3 Ghz-re volt tuningolva, ha jól emlékszem. Viszint szerintem az a lényeg, hogy a videókártyának elég volt 15 A a teszt szerint. A Q6600 TDP 130, nem? És szerintem ezt akkor fogyasztja, ha max terhelésen van és ugyebár én még egyenlőre nem tudtam leterhelni mind a 4 magot 100%-ra. De javitsatok ki, ha ez nem így van, mert nem vagyok olyan nagy szakértő ebben.
-
zolee0307
őstag
Nekem a Q6600, 8800GTX egy Tt Tr2 w0093-as 500 W-os táppal simán elmegy (14 és 15 A a két 12 V-os ágon), eddig nem volt vele gond.
Nekem a tápos topicokban azt mondták, hogy az én tápom elég ehhez a konfighoz, talán még egy sli-s rendszert is elbírna.
Nekem kb 300 W-ot fogyaszt a konfigom
A stalker full grafon simán ment, úgyhogy a terhelést bírja a tápom. De a ph-n a gtx tesztjében kipróbáltak egy fsp tápot ami csak egy 12 v -ággal rendelkezik 15 A-el és simán ment vele a konfig. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy néztem múltkor CPU-Z-vel a Q6600-mat és az tünt fel, hogyha simán csak a win fut akkor a szorzó leesik 6-ra, viszont, ha elindítok egy progit akkor felmegy 9-re. Ez mitől van? Lehet, hogy hülye kérdés, de annyira nem vagyok elmélyülve a procikban. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Q6600-t mennyire lehet tuningolni egy Gigabyte GA-N650SLI-DS4 lapban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest