- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokisbugyi
tag
Sziasztok
A procim Vid-jet hol nezzem meg? mert a CPU Z core voltage-nak :1,280 at ad, de azt hiszem a biosban 1,3xx van.
Vagy ezek nem is azok ? -
m4rc!
őstag
Szerintetek megéri Q6600-at Q9300-ra cserélni?
-
Zájec
veterán
a consolba kell beirni:: "/cg_drawlagometer 1"
ekkor megjelenik a kis müszer:: a felsö kék vonal a gépnek a laggja,
az alsó zöld pedig a kapcsolaté... most akkor super, ha mindig két vékony vanalat
mutat... ha vastag az már nem jó,, és a belaggolásokat is mutatja..
kapcsold csak be , mindjárt kibújik a nyúl a zsákból..de egy kicsit a fps határt is felkéne engedni..."/com_maxfps 500"
-
Muci7.8
csendes tag
Sziasztok!Lenne egy kis gondom, eddig AMD volt és most váltottam Intelre és pár dolog nem tiszta. Pl:alaplapom 75C' fokon megy, nem sok ez egy kicsit?Nem tuningolt még!A gépem:GA-X38-DS4 , inter core duo 3Ghz,4x1 Gb geil 1066Hz,8800gt 512 Mb,2x320Gb Samsund,450W Chieftec.Ha valaki tud segítsen! Előre is köszi!
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13371 üzenetére
Nem kell patch, alapból kezeli az XP és a Vista is, de még a Linux is...
A játékoknak nincs szüksége a quad 4 magjára, nem tudom miért nem sikerült még megérteni... és a 2 magonként 4MB cache kevesebb, mint a wolf 6MB-ja...
Az X2 nem olyan gyors kártya, amit ne bírna kihajtani egy Quad...
-
Mike 32
aktív tag
válasz
Hát elég furcsa lenne ha Proci limited lenne X2 vel ugy hogy minden részletesség Maxon van.
3870CFnek elég a 3.2G proc.
Persze 1680x1050 ben full grafton
De ez játék függö is -
Dare2Live
félisten
válasz
mutatsz nekem gamet ami 1680*1050 fullban proci limites egy 3.7es quaddal?
-
Beowulf_78
addikt
Ki milyen felbontáson játszik?
Még ez is lehet döntő quad vs. wolfi között...
Mert én 1680x1050 full full-ba nyomok minden játékot az X2-vel amit esetleg képtelen rendesen kihajtani a quad 3,7ghz-en.Még mindig nem fér a fejembe hogy lelépi a wolf 12% magasabb órajelen a Q6600-ot játékok alatt.
Játékokban 10-20% a lemaradása.Attól félek ha benyelem ezt a 10-20%-ot, egyrészt felesleges volt X2 Atit vennem, pedig Far Cry 2-nél lehet pont ez a +% kellene hogy menjen 1680-ba...de említhetem bármelyik idén megjelenő komolyabb grafikai teljesítménnyel rendelkező játékot is.
mod: jah, és nincs valami patch az OP rendszerekre hogy jobban kezeljék a 4 magos quad-ot? Mert pl. AMD-re van és volt is ilyen javítás.Gondolom Q6600-ra is van.
-
Zájec
veterán
-
Soak
veterán
ez FPS lag, nem a kapcsolatbol adódik és nem használok ilyen világi dolgokat mint lagométer ...
... de azért akad ennyire mert ugye alapból a 0.magon is fut ,és az le van teljesen terhelve... mondjuk nem értem ,hogy miért nem teszi át automatikusan akkor a másik 3 magra
-
Dare2Live
félisten
válasz
Beowulf_78 #13367 üzenetére
Ha megy alatt más pl torrent, dc, viruskerető akkor jó a 2mag.
Nem mert használja hanem mert akkor 1 magon csak a game megy.
Persze ki lehet hozni proci limitet ha 1024ben tesztelsz de ugye az pöppet nem életszerü.Meg amikor 15K egy 2magos proci ami huzható 3ghz+ fölé akkor nincs értelme 1magost venni.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13363 üzenetére
Kíváncsi lennék romlanának e az fps értékek a játékot 1 magra kapcsolva.
Szvsz. igen. Még ha nem is 100% használják ki a 2 magot a mostani játékok, de azért kell nekik a 2 mag szvsz.Persze biztos megy 1 maggal is...de kérdés hogy hogy.
Lehet este feldobok egy szűz OP rendszert...ennyi esélyt még adok a quadnak, megnézem úgy hogy muzsikál. -
Zájec
veterán
én meg csak avval játszok szinte... mostmég többet is a COD2-vel..mint a COD4-el.
szóval ,, ne csináljon semilyen pillanatnyi laggot,, de folyamatosat sem...
neked folyamatos laggod van azt irtad.. de annyira hogy még az egér is alig mozog rendsen, az tényleg durva.. nálad a cod-ban a lagometer ki is jelzi a laggot??
ha igen, akkor milyen jellegüt... -
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13362 üzenetére
Mindegyik...? Alig néhány használ ki 2 magot... 4-et meg nyilván csak 1 játék teljesen (Lost Planet).
2 magnál az első magra ráteszed a filmet amit nézel pl. HD-ben, a másikra meg rábízol bármilyen számításigényes feladatot... -
-
KTompi
aktív tag
Megadod neki a futtatható állományt, és kiválasztod, hogy melyik magon futhasson. pl. a COD4 indítófile-ja, az IW3SP.exe-hez (és IW3MP.exe-hez) rendeld hozzá a 1-2-3-as CPU magot, és akkor csak ezeken fog futni. Ha beállítod hogy automatikusan csinálja meg ezt a hozzárendelést, akkor többet nem kell vele foglalkozni
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #13357 üzenetére
Beállítja, hogy egy adott program melyik magon vagy magokon fusson. Tehát, pl 4magnál beállítod a játékot 0-ra meg 1-re közben beállítod a 2-re meg 3-ra egy tömörítést és szépen akadás mentesen (elvileg) fut a dolog. Van néhány játék ami megkergül a többmagtól, ezekénl célszerű beállítani, hogy csak adott magon/magokon fusson. Ilyen volt anno az NFS:MW, két magon néha megkergült és szagatott, aztán begyorsult...
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #13356 üzenetére
Nekem az a jelenség ,hogyha elinditom a CoD-ot akkor ugy laggol ,hogy az egér alig akar mozogni , ilyenkor ha kinezek feladatkezelobe akkor a 0. magon a system 100%-on fut ... igy ha kiveszem azt a magot akkor mar 3 magon fog futni ahol alig van terhelés ezen kivül
-
Beowulf_78
addikt
Tulajdonképpen ez a set CPU Affinity mit csinál?
Mert van 2 magosra is meg 4 magosra is. Valaki le tudná fordítani? Az a legjobb ha a bal oldali oszlopba mindenhez bepipálom a 4 magot?
Vagy ez csak a 0. mag feladata?
-
Beowulf_78
addikt
-
Macka
veterán
Nekem Cod4 csöppet sem laggol.
-
Zájec
veterán
válasz
KTompi #13353 üzenetére
én letöltöttem és fel is raktam.. kérdésem az lenne hogy mit kell csinálni vele..
mire és mit kell beállitani..jelenlegi alapállapot
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #13348 üzenetére
Igen mert a játék bugzik 4magos procival nekem is... annyi a megoldás ,hogy mikor elinditod, nyomsz egy alt tabot , belépsz a feladatkezelőbe és kiveszed a 0. magról a pipát a cod4 exejétől (jobb gomb, affinitás és onnan ki a pipa) és tökéletesen fog futni ..... valami punkbusteres nyavaja
-
Zájec
veterán
válasz
érdekes negativ észrevételeid vannak...
nekem nincsenek ilyen problémák,szinte szárnyal a négyhengeressel..
lehet hogy elállitodot valami, vagy a neted miatt laggol.. -
válasz
nálam semmi ilyen nem volt
-
Beowulf_78
addikt
Még egy észrevétel...létezik hogy laggol a COD4 Q6600-tal?
Csak mert wolfival nem csinálta...fura ez a megakadás időnként.Áááááá agyvérzést kapok.Visszasírom a wolfot!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #13261 üzenetére
Teljesen egyet értek a sráccal. Szvsz sem éri meg lecserélned.
-
m4rc!
őstag
Eladó Q6600
mod.: bocsánat a pofátlan reklámért, de sürgős lenne -
KrAt
veterán
[link] - hátha érdekel vkit
-
Sotho
őstag
válasz
Beowulf_78 #13323 üzenetére
kvadot mennyiér adod?
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #13323 üzenetére
Ehh... a 3dmarkra irtam azt... egy komolyabb játéknál, magas felbontáson és részleteséggel, szűrőkkel, ez az elöny tizedére csökken
-
lamavok
csendes tag
-
lamavok
csendes tag
De ha megy vmi vagy csinálok vmit akkor elmegy ez a sípolás.Csak tálcán hogyha üresben van nem fut semmi akkor van ez igazán.
-
lamavok
csendes tag
Hello!
Tegnap vettem egy Q6600procit és amikor beraktam elkezdett sípolni nemtudom mi.Nem húztam rajta már amióta beraktam azóta ilyen.Csereltem rajta hűtőt.De nekem mondjuk a tápnak tűnik.
Nemtudjátok mit csináljak vele?
Elöre is kössz. -
C64
őstag
Ti ki szoktátok kapcsolni az energiatakarékos módot tuningolásnál?
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #13319 üzenetére
Hát ugy persze ,hogy majdnem annyi-t kap, mivel ilyen felbontásban, ilyen részletességgel persze ,hogy egy ilyen vadállat VGA-t csak nehezen lehet kihajtani ...
-
Beowulf_78
addikt
Persze hogy nem ezen a frekin néztem.Megnéztem volna, ha tudom hogy lesz nálam egy ilyen quad ami viszi a 3735-öt.
De mivel nem tudtam ezért ha jövő héten lesz új E8400-em azt mindenképp megnézem 9x415-ön és akkor beszámolok az eredményről..
Meg szvsz. jó az összehasonlítás mert a quad mhz-ben szűkebb keresztmetszet, viszont 2 maggal több.Tehát azonos mhz-en lehet erősebb lesz a quad, de mivel nem tudja a 4,2-4,3ghz-et ezért csak a wolf mhz-ét tudom a quad max. mhz-éhez csökkenteni.Ami megint csak nem korrekt, mert mind a 2 max. prime stabil eredményen volt hasonlitva.Tehát a wolf magasabb frekin megy prime stabilan 24/7-be léggel, és ez által gyorsabb a gép.
De mindenképp megnézem majd az új wolffal ezt a mhz-et! -
ashot
tag
válasz
Beowulf_78 #13313 üzenetére
Nah az elobb , probaltam allitgatni a biosban, erre a szivarvany minden szineben el kezdett villogni.Persze megint kifagyott kozben.
-
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #13307 üzenetére
Ugyanolyan frekin nézted? mert csak ugy van értelme összehasonlitani 3d-ben ...
-
ashot
tag
Szasztok,
Lenne egy olyan problemam, hopgy most vettem gepet, es minden szep es jo volt kb fel oraig, aztan elkezdett egyre surubben fagyogatni, meg nem ujraindulni a gep. Mar a windows sem indul el. G0 q6600 as procivan, valaki azt mondta kcsiit nyomjam feljebb a feszet, mert cpuz 1,18at mutatott es az keves. Nos felnyomtam 1,29re de igy semindul. Amikor fagy halk melyen zummogo hang megy. Resetelesnel sem indul altalaban ujra. Es nem kap szignalt a monitor. Ket slibe kotottt 9600GTm van.
En arra tippelek hogy a grafkartyaval van valami gaaz. Eloszor a cdjerol feltelepitett driverekkel ritkan fagyott. aztan az uj nvidia driver feltelepitese utan nem is undult a winfos. CSak parancssor is alig akart elindulni, aztan ott toroltem a drivert feltettem a regit, de a fagyas megmaradt.
MSI p7n nforce 750i-s alaplapom van. Memoriakat is kivettem mar, akkor sem valtozott, a vidkarikat is probaltam mar egyenkent minden slotba az sem egitett. Help pliz!!! -
viktor82
őstag
válasz
Beowulf_78 #13309 üzenetére
Hát nehéz döntés,de te tudod!
-
viktor82
őstag
válasz
Beowulf_78 #13307 üzenetére
Azért én meghagyom ,annyit nem ér majd a nahlem jön és megy a csere addig marad!Minden fél évben nem fogom cserélni!
-
Beowulf_78
addikt
válasz
viktor82 #13306 üzenetére
Ennyivel jobb 3d-ben sajnos.Nekem wolfi+X2 18500p 3800p proci ponttal.
Quad+X2 18800p kap holott a proci 5600p kap tehát ha legalább úgy menne mint a wolf akkor 20000p felett kellett volna dobnia. De azt kizártnak tartom hogy a cache miatt van...nem számíthat ennyit a 12 mb ill. a 8 mb közötti L2 különbség..
Viszont az Intel honlapján azt írják 1,5V-ig tolható a fesz...lehet akkor megyek még feljebb.Hátha megy jobban is.Ha meg túl forró lenne úgy is lekapcsol a gép. -
viktor82
őstag
válasz
Beowulf_78 #13305 üzenetére
Tudod mit nem értek!A 3dmark06-ban a procim kap alapon minden 3780pontot +gtsG92 és a wolfdale meg 2800-at és több pontot kap mint én!Vagy jobban kihatja a karit vagy én nem tudom!
Ezért érdemes lecserélni?Ennyivel jobb? -
Beowulf_78
addikt
válasz
viktor82 #13304 üzenetére
Oké, de lehet hogy non-stop dvd-t konvertáltok.
Nekem annyi előnyöm van hogy készen kapom őket, tehát a konvertálási fázist más végzi el helyettem.De tény hogy heti 60db filmet ha le kellene konvertálnom akkor tuti maradna a quad!
Tehát! A nagy kérdés! Aki azt mondja nem cserélné el Wolfdale-re az mire alapozza ezt a kijelentését? Milyen progikat használ amiben jobb a quad?
Mert biztos indokolható miért van az hogy quad-ot senki se cserélne wolf-ra csak én... -
Soak
veterán
válasz
Beowulf_78 #13301 üzenetére
Azért az tulzás ,hogy fehér holló ... bőven van olyan és alatta is
... amugy 3737 szerintem nem bir nagyobb "presztizs" értékkel mint egy normális feszen prime stabil 4,4-es wolfdale....
... de attol fugg ... en biztos nem cserlenek le quadot wolfdale-re
-
Beowulf_78
addikt
Elértem a max. Prime95 stabil eredményt 1,44v-n.Végül is elégedett vagyok, nem döntöttem még el hogy E8400 vagy maradjon e esetleg a quad.
Sajnos kevesebb fesszel nem megy, de nincs túl nagy gond a hőmérsékletekkel.Mint írtam már lenntebb, nagyon jó proci ez mert nem hibáznak a magok.Ha kevés a fesz egyszerűen újra indul. Ebből az 1,2375 VID-es procikból elég kevés van itt a fórumon, mondhatni fehér holló, tehát ennek a "4 hengeresnek" a teljesítménye sokkal extrább, és ritkább is mintha helyette lenne nekem egy 4,3-4,4-et menő E8400.
Persze a teljesítmény az fontos, de 3737mhz Prime stabilan, úgy gondolom nagyobb presztizs értékkel bír, mint egy E8400.
[3737mhz]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motoros topic
- Projektor topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Gamer / irodai szék noblechairs EPIC bontatlan
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest