Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hypo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #13790 üzenetére
Hat naponta nezem a forumot, de minek birjak annyit ha mar elottem megkerdeztek dolgokat, nem kell annyit beszelni olvasni kell
))
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #13788 üzenetére
Nekem holnap megy Hondám szervízbe. 25.000 km alatt elfogytak a fékbetétek. Mecsek rulez...
Van tippem,hogy a szervizköltségből vehetnék egy 9800 GX2-t. -
szacsee
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #13788 üzenetére
A Nexxos gyengébb és nagyobb az ellenállása is...szal szerintem Black Ice, de kérdezd meg az öreget ez ügyben..Procira van jobb blokk, csak volt szériahibás belőle, amin repedt a tető, ezért nem ajánlottam az Enzotech Sapphire SW-1-et. A második legjobb a D-tek, viszont 1-2 fok van köztük max és a D-teknek kisebb az ellenállása..
-
Beowulf_78
addikt
válasz
szacsee #13783 üzenetére
Köszi!
Azért annyira hülye nem vagyok a szám.tech-hez...bár a vízhűtéshez nem értek, de néztem egy online boltot ahonnan találomra, paraméterek alapján a radin kívül (Én a Nexxos Extreme3-mat néztem) mindent tipust sikerült eltalálnom amit írtál.
Egyébként ennél erősebb procira való vízhűtést nem lehet összerakni?
Jó az ha az embernek legalább az érzéke adott a dolgokhoz! De mivel az imént írtam hogy munkanélküli vagyok, azonnal nincs kedvem kirántani 50ft-ot a zsebemből vízre, szóval lehet, csak május-június környékén, a nagy melegek előtt lesz csere.Függ attól hogy munkanélküliként mennyi segélyt kapok...mod: Macka: Sokba biza...még 1500km és szelep állítás,olaj,olajszűrő csere,sport légszűrő tisztítás...hasonló nyalánkságok.A vizem árában lesz bőven a szervíz.Csak hát a D-Tek Fusion blokkra ha ráülök, max. fájni fog, de nem fog elvinni sehová.
Ezért kénytelen vagyok a szervízt választani per pill.
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #13786 üzenetére
Sokban van a Babetta,mi?
-
Hypo
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #13735 üzenetére
Hu akkor szerencsem van, elotte vegig olvastam az itt irott tuning otleteket es meglepodtem amikor lattam az 1.2 VID et, aztan csak megprobaltam fesz emeles nelkul a dolgot es siman vitte , esetleg tudtok valami tanacsot hogy meg feljebb toljam, egyet le kell szogeznem azert nem akarom szet tuningolni csak ugy modjaval a hutesem nagyon jo halk nem akarom azert hogy ha porog 100% on akkor hangos legyen, de eddig ugy nez ki prime95 el se megy feljebb 50 nel.
-
Pubszon
veterán
válasz
Beowulf_78 #13778 üzenetére
Nem ott, hanem mikor a suhancok berugják a labdát az ablakon, na ott van aztán nemulass.
(#13777) slett27 nem is holnap fogom, hanem majd ha felkeltem MA!
-
Pubszon
veterán
válasz
slett27 #13774 üzenetére
Ezek vannak fent most a gépen és ezekkel fogom megnézni:
Call of Duty 2
Call of Duty 4 - Modern Warfare
Counter-Strike Condition Zero
Counter-Strike Source
Crysis
Far Cry
GTA3
Need for Speed ProStreet
NFS Most Wanted
Quake 3 Arena
Serious Sam
Serious Sam 2
The Godfather The Game
Pokoli Szomszédok, Pokoli Szomszédok 2 LoL
-
slett27
addikt
válasz
slett27 #13769 üzenetére
Közben megtaláltam. De NEM lettem okosabb.
-
Pubszon
veterán
válasz
Beowulf_78 #13768 üzenetére
Holnap megfogok sok olyan játékot nézni amik még akkor jöttek ki mikor nem volt 4 magos proci, és megnézem hogy melyik mennyire használja.
Pl: GTA3, Serious Sam, NFS Most Wanted stb...pár hete vagy 2 napig senki nem írt ide
-
Beowulf_78
addikt
Hihetelten...ebben a topikban nagyobb a forgalom éjjel mint nappal.
-
Zájec
veterán
válasz
szacsee #13762 üzenetére
minél jobban faggatlak , annál jobban kezdelek érteni..
szóval a légnél az volt a baj hogy átlépte a 80-at, akkor ezért hibázott..
lehet hogy volt hatása a pll-nek a légnél is, csak nem tudott érvényesülni a magas höfok miatt, valami ilyesmire gondolok,,, ( ez csak érdeklödés részemröl )az hogy most neked mennyi fesz kell a 3.6 ghz az egy dolog, mert nagy a szórás,
tehát csak nagyjából tudok viszonyitani , ha mellé mondasz egy vid-et is..
de érdekel , nézd meg kérlek.. pll az melyik fesz, nálam VTT van, esetleg az?
1.3v ról indul.. nálad az melyik az asus lapban?(#13764) Pubszon: pedig hogy modták korábban hogy nem használja ki a cod2 a négymagot.. ehhez képest 400 fölé lódult az fps, ami korábban 300 körül volt..
pedig a kétmagos is 3.4-en ment meg most a négyhengeres is..
szóval még órajel külömbségröl sem beszélhetünk igazán. -
szacsee
nagyúr
válasz
Beowulf_78 #13756 üzenetére
Mire akarsz vizet?
Ha a procira csak, akkor a legolcsóbb..
Vizes topikba szeretettel várunk...amúgy keresd Nyugdíjast Pű-ben Ő a dealer...nála lehet rendelni, mi szem-szájnak ingere és össze is segít állítani a rencert, hogy mi kéne neked oda..
Ja most jut eszembe Soak-ot kérdezd Zájec ez ügyben, mert Ő aztán elötte is sokat tesztelt, de a víz után is nyomta rendesen és ha jól emléxem le volt esve az álla.. -
szacsee
nagyúr
Léggel is játszottam a PLL-el, csak semmi hatása nem volt szerintem, mivel a szutyok hűtő 80 fok fölé engedte mindig..ja és télen nyitott erkélyajtónál..
Lehet hogy nyers eredmény, de sztem az is közrejátszik, hogy most max 50 fokos a proci prime alatt max, léggel meg 85 is megvolt..
Na mindegy én ezt tapasztaltam, de kérdezz meg egy vizes kollégát, hogy neki mi a tapasztalata.
Amikor megjött a wasser sokat bütyköltem, de ha érdekel megnézem pll nélkül most mennyi fesz kell 3,6-hoz. -
Pubszon
veterán
A CoD 2 csak nekem használ 4 magot?
LOL -
Beowulf_78
addikt
Tényleg a PLL-nek,FSB Term-nek mennyi a max. Quadnál 24/7-be?
-
Zájec
veterán
válasz
szacsee #13754 üzenetére
a primehoz kellett az 1.42v... azt birta gyári hütö? nekem ez jön le..
utána meg 1.36v nyomtad de már vizzel.. biztos a finomhangolás miatt ment akkor
kevesebbel...pll-t is felnyomtad,, ezéltal lehet hogy alacsonyabb feszen is elment..
lehet hogy az 1.42v még valami nyers eredmény volt.. de azt a gyári hogy birta ?
mondjuk ha kiteszed a téli hidegbe akkor lehet hogy elbirja.. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #13753 üzenetére
Most 2-es szorzót használok 5-5-5-15-öt és alapfeszt, mert elősször a proci végét akarom megkeresni. Most tuti nem szól közbe a ram, meg small fft-nél úgy sincs sok szerepe.
Fesszel nem vacakoltam, nem hangoltam anno gyári 2,3V-ra belőttem meg 4-4-3-8-ra és így 930 felett nem próbáltam még és akkor is csak teszt erejéig ment így. Lehet megy többet is (remélem). De 360-390-es fsb környékén úgy is elbúcsúzhatok a 3-as ramszorzótól.
mod: Lehet 8-as szorzóval és magasabb fsb-vel jobban járok. Már ha bírja a deszka a magas fsb-t.
-
szacsee
nagyúr
Léggel P95 stabilhoz kellett 1,42V is...még az öregnek néztem anno, amikor összedobtam a vizet, akkor meglestem mi változott és pll buzerálással (igaz nem nagy mértékben 1,6) ment stabilan 1,36V-al. Annyi viszont lehet, hogy gyári lég volt, nem pedig überbrutál heatpipe-s csoda.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jó vízzel menne az 3,8 körül kb 1,41V-al is...
Saccra abból kiindulva, hogy nálam a gyári lég után mindenből elvehettem 0,05-0,07V-ot és így is stabil. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szacsee #13747 üzenetére
Én is attól félek, hogy 930 körül kifullad a T800. 310FSB-nél bírta a 3-as szorzót 2,3V 4-4-3-8-al. De sztem több nem hozható ki nagyon. Pár darab volt/van ebből is ami megy 1000MHz környékén is. Most, csak +0,1V-adtam az északihídnak. Load Line Calibration nem lőttem még be, most 1,36V-ot ad a lap terhelve CPU-Z szerint. Elvileg 400-as fsb birnia kéne a DS4-nek is röhögve. Most tesztelek 360-as fsb-vel. Jelenleg 61-57-57-61 de még csak pár perce melegítem a magokat. Meglátjuk mi jön ki.
-
szacsee
nagyúr
Hoppáré..fölvilágosodás..
Vedd vissza a szorzót és a memót, hajtsd 1:1-ben...asszem gigánál 2x a jelölése.
Nézd meg 400x6-on, majd 430-on, ezen simán menni kell, majd pl 450-en is, ha stabil, akkor emeld a szorzót, ha nem akkor wallos sajna, bár nem nagyon találkoztam a fórumon olyan Quaddal ami 400-at nem vitte volna...átlag 450-460-at vinni szokták. -
szacsee
nagyúr
Gorneck kedvenc márkájával hajtom..Asus P5K Deluxe.
Semminek nem adtam fesz, csak a procinak és a memónak + a dropp elkerüléséhet a Load Line Calibration Enabled.
Viszont azt észrevettem, hogy a PLL-el stabillá lehet tenni, de 400-as FSB-hez nem kellene adni neki elvileg semminek, csak a procinak, P35 északi hídnak szerintem nem nagyon kell fesz, max X38-nál van ilyen fícsör.
A ramom igaz csak 1000-et bír 4-4-4-8-on, de ha jól olvastam a tied 930 körül megáll, tehát ha én az 1000-es memófrekihez nem adtam semmit és 450-es FSB-ig minden auto-n volt, vagy alapon...kivéve a procifeszt. -
szacsee
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #13743 üzenetére
390-en jó lenne... Talán benne van. Memóhoz hozzápasszintva még akár jó lehet. Kérdés mennyire szereti a 2,5-es szorzót a P35... Na, meg, hogy bírja-e a 975MHz-et a ramom 930MHz-volt eddig a legtöbb amin próbáltam.
mod: de előbb megkeresem a proc végét.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Beowulf_78 #13739 üzenetére
Igen, c1e, eist kikapcsolva. PCI-E frekvencia fixálva 100-ra. Most 9x350-en load 1,36V-al 61-57-57-61 fokosak magok, több mint 1órás Prime small fft után/közben. Holnap nekirugaszkodok a 360-as fsb-nek.
-
Qru
MODERÁTOR
Az új deszkával neki estem Q-t tépázni. Eddig nem vmi fényes de haladok felfelé. 9x400-at nem vitte 1,5V-al sem. Vmit nem jól csinálok sztem.
Most 1,4V-al 9x350-en tesztelem.
-
Beowulf_78
addikt
-
Macka
veterán
válasz
Bűn ennek a CPU-nak nem vizet adni.
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #13730 üzenetére
Az enyém meg 1.325-ös VID-es, és 1.46-on viszi 3.6Ghz-t. Kicsit slank.
-
marses
csendes tag
háát ez nekem elég kínai még kezdő vagyok. Ha valaki ráér az alapelveket elmagyarázhatná kezdve onnan hogy mi az az FSb és mire kell figyelni.
köszi -
Zin
őstag
alapfeszen meddig birja quad?3,2?
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13725 üzenetére
Ha már 2 GPU van rajta illik jól mennie (kivétel ahol a CF behal, mert ott veri a 8800GTS is)... egyébként a GX2-nek sem teljesen kiforrott a drivere, hát még ha ott is feljavítanák az SLI linket... de ez másik topic témája.
-
Hypo
csendes tag
válasz
KTompi #13719 üzenetére
Igaz
En most lettem boldog tulaja egy q6600 konfignak, ki is probaltam eloszor 3.0 en siman vette az akadalyt nem kellett vcore hoz nyulni se a memoriakhoz, aztan kiprobaltam hogy szorzo 8 on es 400 igy 3.2 n is siman megy szinten nem kellett emelni a feszt, biztos tudna sokkal tobbet fesz emelesel de nekem ez is boven eleg es abszolut nem melegszik igy a gep maradt halk, persze meg egy kicsit megmernek kockaztatni de a fesz emeles es memoria emeles nekem mar magas
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #13718 üzenetére
Akkor vegyél nVidiát...
-
Beowulf_78
addikt
válasz
KTompi #13719 üzenetére
Munkára felesleges E8400,E8500...
Arra ott a Quad feltéve ha olyan jellegű munkát végez ami kihasználja a 4 magot, vagy az E8200.
Szvsz. kis hazánkban kellene körülnézni.Sokan azért veszik a wolfokat mert jó (volt) a tuningpotenciál.Világviszonylatban viszont biztos többen vannak akik lefossák a tuningot.Ország és anyagi helyzet függő, és ebben hazánk nem igazán jeleskedik.Ergo minnél olcsóbbat és minnél nagyobb teljesítményt kihozni belőle.Kis pénzű embereknél ez evidens.
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13711 üzenetére
Szerintem a tuning egy olyan dolog, hogy jó ha van, de nem garantált és soha nem lesz az. A 8400-nek a kutya kötelessége azt az órajelet hozni, amit ráírtak. Ha felette 1MHz-et sem tud, senkit nem lehet hibáztatni...
Van aki azért veszi a wolf-ot - vagy akár a Q9300-at - mert alapórajelen jobb, mint a többi... van akinek ez többet ér, mint a tuning, főleg, ha munkára használja.
-
Beowulf_78
addikt
Nem szándékozom procit cserélni az idén, hosszútávra kell.Az új játékoknál pedig elkél a +10-15% többlet teljesítmény, mert ez FPS-ben is jelentkezik. Crysis wolfival 1680-ba átlag 42fps, quaddal 34fps.Ilyen fps-ek mellett számít a +mhz. nekem az is jó lenne ha használhatóbb drivereket írna az Ati...ebben az esetben lehet nem kellene feltétlen a 4,3ghz.Amíg ez nem valósul meg marad a mega brutál proci teljesítmény.
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78 #13716 üzenetére
De milyen alkalmazáshoz kell 4.3GHZ+???
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #13713 üzenetére
Igen.Igazad van...abban az esetben ha az E8200-ök is FPO függőek lennének.De azokból mindegyik jól megy, tehát ott a szerencse kérdése nem feltétlen igaz.
Soak-kal értek egyet...beetetés szaga van a dolgoknak.Lehet a Yorkokkal is ez lesz..
Tény és való hogy fáj, mert az Intel félrevezetéséből adódóan cseréltem el a Q748 E8400-et...ha tudom hogy ez lesz biztos nem adom el.Most megint vadászhatok valami normálisabb darabot.
-
Macka
veterán
válasz
Ha az intel az 520-530 FSB-t garantálná,akkor nem 45K-ért árulná a Wolfokat.
Én a helyedben örülnék,hogy ilyen jó Quadom van. -
AirBooms
addikt
válasz
Nem akarok veled vitázni, de szerintem te értesz valamit nagyon félre.
A legtöbb ember úgy veszi az E8500-at (vagy E8400-at, vagy bármely procit), hogy még azt sem tudja, hogy mennyi az alapórajele - a tuningolók pedig messze kisebbségben vannak! Az hogy egy proci mennyit megy az alapórajelen felül, az csupán szerencse kérdése, semmiféle előírás nincs erre vonatkozólag! Még ha ez neked fáj, akkor sem!
-
Soak
veterán
válasz
Ezt simán el kell fogadni ... szvsz senki nem hibáztatható ezért ,hogy nem ugy megy egy-két FPO mint a legjobbak .... örülni kell ,hogy van olyan FPO ami jól megy ... sajnos ez a beetető széria azért bejött az intelnek... nem véletlenül ment jol az első széria .... aztán csak lehet ,hogy én vagyok paranoiás
-
Beowulf_78
addikt
válasz
AirBooms #13710 üzenetére
Akkor az E8200-ök miért tudják? Ráadásul mindegyik kivétel nélkül viszik laptól függetlenül a 8x500-at..
Tehát az E8400 ami drágább 8k-val és nagyobb szorzós is, igen is tudnia kellene azt amit a kistesó tud.A 8500-ről ne is beszéljünk a 64k-s árával.
Jó oké...akkor szted ez a normális hogy 64k-ért 9,5x333-at tud illetve ez a kutya kötelességük? Mert akkor biztos én vagyok hülye a témához.A világon nincs az a hülye ember aki ezért venne E8500-öt, aki 160mhz-ért kiad +20k-t. Tehát nem ez a kutya kötelességük.Te félreértettél valamit.Nem mondtam hogy ezért be lehet perelni az Intelt.A megadott gyári specifikációkat tudják.Tény és való.De senki se ezért veszi a wolf szériát..
-
AirBooms
addikt
válasz
Beowulf_78 #13709 üzenetére
Miért lenne kutyakötelességük?
Szerintem a kutyakötelességük 9x333-at menni! -
Beowulf_78
addikt
Elkeserítő a helyzet wolfik ügyében...mindenhol Q805 FPO-k vannak, és szarul mennek.
Én meg a Quadomat nem fogom lecserélni E8400-re ami max. 4ghz-et megy normális fesszel, mert teljesítményben alig gyorsabb a 4ghz wolfi a quadomnál.Max. 5% .
Vicces hogy akinek nem megy a magas fsb az meg van lőve, mert az E8200-ök hiába mennek jól, ahhoz lap is kell hogy menjen 530-540-es fsb-t 8-as szorzón.
A mostani E8400 meg hiába tudják a 9-es szorzót, nem lehet kihasználni, holott kutya kötelességük lenne a 9x 480-490-es fsb-t teljesíteni 24/7-be. -
KTompi
aktív tag
-
Laraxior
titán
mindenki q9450 ebbe a konfigba...még híre sincsen a cuccnak...nemhogy processzor a láthatáron... csak nehogy nagyott essünk hogy esetlegesen rosszabb lesz mint mire számítunk.Bár ez mostanában nem jellemző a 'Zintelékre
-
keIdor
titán
válasz
marses #13700 üzenetére
Játékra NEM kell 4 mag... fölösleges... 4 játék használja ki látványosan, de a többi hozzá se nyúl.
(Ami látványosan használja: Colin Dirt, Supreme Commander, Assassin's Creed, Unreal Tournament 3.)
Amiket Gorneck írt azok valóban jók, viszont 9600GT miatt húzni kell, hogy kihajtsa a kártyát! legalább 3GHz-re. Bár a 750i nem megy valami jó FSB-t úgyhogy a 8 szorzós proci talán jobb választás! (E6400, E6420, E6750, E8200)
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest