Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen scannert vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samanbacsii
őstag
Köszönet... Megyek próba.
-
Sztojcsi
tag
Mi a tapasztalat, Q6600 prociknál kb mennyi szokott lenni a VID?
Milyen VID minősül jónak?
-
Larry303
addikt
válasz
Samanbacsii #12293 üzenetére
a win ben kapcsold ki az automatikus újraindítást...
így lehetőséged lesz látni a gyönyörű BSOD-t és akkor majd jóeséllyel következtethetsz memóriára, vagy magára a memória alrendszerre... -
bim
veterán
válasz
Samanbacsii #12293 üzenetére
akkor nem az a gond.nekem addig el sem indult a gépem mig a hibás vinyo benne volt...
-
bim
veterán
válasz
Samanbacsii #12288 üzenetére
nekem egy hete volt pont ugyanilyen gondom!
xp csikok után restart...vinyom szépen meghalt.160-as pata samu.
másik vinyárol bootolás közben meg fagyott.kihuztam a rossz vinyát és minden magjavult.még aznap végleg kifeküdt a vinya.. -
Samanbacsii
őstag
Esetleg ha van tippetek másfajta ramra szívesen veszem, 2gb modul.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Pubszon #12289 üzenetére
Automatikus újraindulást, ...a biosban? (Bocs, nem vágom rögtön
) Mert az oprendszer szóhoz sem jut az újrainduláskor.
A memora már gyanakodtam mert többen írták, hogy négy modult rosszabbul kezel a lapom mint kettőt. Elvileg 1066-os de csak 890-en megy most. Eddig memo gondnál kék halál volt és kiírta. Ezért is vettem vissza...
Esetleg vmi memteszt kimutathatja? Pl. a Vistáé boot előtt? -
Pubszon
veterán
válasz
Samanbacsii #12288 üzenetére
Kapcsold ki az automatikus ujraindulást, hátha kiderül vmi a hiba okából.
Amugy lehet hogy a memória az oka. -
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
A következő "jelenségnek" nem találom az okát:
Gép bekapcs után, Vista felállása alatt vagy közvetlenül utána minden hibaüzenet nélkül pillanat alatt újra indul a gép. Jelenleg 3200Mhz 1.35v-on megy a B3, 500w táppal. Majd Prime95 1,5 órát simán, 3d mark simán lefut, 3D max használat, utána napokig megy egyfolytában. Nem tudom merre induljak keresni az okát...
Előreisköszi a tippeket. -
Kristof86
tag
Lenne egy kérédsem a q6600 asomat nem találtam, hogy mennyire húzható Szérája: SLACR L747a845
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
hány foknál kapcsol be a hővédelem ebben a prociban? Mert az enyém nagyon melegszik (70C) viszonylag kis terhelésnél is és kikapcsolja a gépet.
üdv.
-
-
keIdor
titán
-
SimonYana
addikt
-
subaruwrc
félisten
Q6600 24/7 load 1.392v. csini az új validator
-
Larry303
addikt
válasz
Superman #12238 üzenetére
hali, én is észrevettem, hogy nagyon kényes erre, de be lehet lőni rendesen a dolgot...
a lényeg, transaction boosterrel, te nem a ramot, hanem az északi hídat piszkálod....ezért olyan órajelek mellett ahol te járatodszegény már nagyon feszéhes lehet, viszont melegedig is tőle keményen....és 3d alatt ezért jönnek ki sajna ezek a dolgok...ha van még lehetőség próbálj ekkis feszt adni az északinak...(nekem 400fsb mellé 1,45 kell a 4modul stabil hajtásához)
-
Nyugdíjas
nagyúr
SimonYana, Shkiz0:
-
taxi
aktív tag
Hát úgy néz ki hűtőt kell cserélnem zalmi 9500 ennyit tud(?)kép
-Egy nagyon amatőr kérdést engedjetek meg.-Mi a különbség a 8x400 ill.a9x355-ös beállítás között?Az előbbinél 5;5;5;18,utóbbinál 5;6;6;20-on mennek a geilek. -
Samanbacsii
őstag
Estét!
Az tünt fel, hogy Vista64 alatt a Coretemp az 1-2 és 3-4 mag egyforma meleg, Vista32 alatt pedig 1-4 és 2-3. Az eltérés ugyanakkora a párok között: 3-4 fok. Ezek szerint másképpen dolgoztatják a magokat...
Még jó, hogy nem kezdtem el rángatni blokkot rajta. -
Geller72
veterán
-
szab.tam
nagyúr
vagy ha tudnátok dobni 1-2 linket, ahol pár konkrét, teljes beállítás le van írva.
-
szab.tam
nagyúr
hi nektek!
amd x2 6400+ -om van, és a gépemben ez igen gyenge láncszemmé vált. gondolkozom egy q6600 váltáson. egyelőre még csak elvben tuningolgatok, de amd-s lévén pár dologgal még nem vagyok tisztában....
nálatok milyen fsb:ram arányokat lehet állítani? ezek sztenderdek, vagy lapja válogatja?
gondolom 1:1, 4:3.... de van-e pl. 3:2?
ha az áprilisi beharandozott áresés utána a q6700 a mostani q6600 árán lesz, akkor ugye egy jó kis vizes házban, sok +fesszel 10x400-nál a 1066-os ramok 3:2-nél (400:266) mennének alapon. ilyen arányt felajánl a bios? és egyáltalán jól a logika?
a kérdésem elvi jellegű, tehát nem azt várnám válaszban, hogy úgysem megy 4 gigát a q6700, hanem a választható fsb:ram arányok érdekelnek. -
Geller72
veterán
A superpi nem kezeli a 4 magot?
-
subaruwrc
félisten
válasz
SimonYana #12247 üzenetére
te azt írtad hogy szorzóban különbözik majd a q9650 a qx9650től mire én kérdeztem hogy csak abban hogy nem szabadon állítatója a szorzója felefelé nem? erre mondod hogy nem.....csak abban különbözik mert nem szorzó unlockos.
code1005 persze hogy létezik. ezt hívják dropnak. minden procinál ennyit esne a fesz. -
code1005
senior tag
Létezik, hogy P5K lapban beállítok a procinak 1.250V, mire elindul az xp cpu-z már csak 1,208V mutat, terhelve meg 1,168V. Ennyit tud a 3 fázisos táp ellátás vagy sokat enne a proci?
üdv.
-
SimonYana
addikt
válasz
Superman #12238 üzenetére
Nem lehetséges,hogy a DDR2-eseknek elérkezett a határuk és Az új procikat igazán már csak DDR3-al lehet rendesen kihajtani?Mert szerintem az X48 is inkább DDR3-ra alapul majd.Lesznek DDR2-es megoldások,mer jelenleg arra van igény,de csodát nembiztos hogy várhatunk.1200-on pedig elég kevés ram használható szerintem 24/7-ben.Valahogy az intel ugyis rákényszeríti a népet a DDR3-as ramokra,ebben biztosak lehetünk!!!
Ez csak az én elgondolásom! -
subaruwrc
félisten
-
Superman
nagyúr
válasz
SimonYana #12237 üzenetére
OK.
Eddig azt mondtam -lásd fenntebb - hogy nem tudok rájönni, mi okozza azt a jelenséget, hogy nem stabilak a CPU-k egy idő után, pedig mindennapi használatra alkalmasak.
Most világossá vált. Az X38-as chipset és a memóriakezelés hiányosságai. A helyzet a következő: a Tranaction Booster-ben beállíthatok én bármit, amiről úgy gonmdolom, hogy a ram a processzorral együtt fog működni és hiába futnak le a memóriaellenőrző progik hibamentesen 1200 fölött is, jó időzítésekkel. Mert az X38 nagyon furcsán kezeli le a memóriát. Ha neki "nem tetszenek" a beállítások, akkor megáll működni, bármennyire is stabilnak jelezték a memót adott frekvencián és beállítások mellett a tesztelő progik.
Ezért vannak az újraindulások és a random fagyások 3D alatt. 4GHZ felett a Transaction Booster Auto beállításai mellett (memória 1200MHZ) elszörnyedtem, amikor Windows alól MemSet-el megnéztem a memória időzítéseket. A Performance level 14-es volt és csak azért nem több/kevesebb, mert már nincs több érték. Ez roller.
Persze a hetest is bírja a memória, csak a lapnak, a chipsetnek nem tetszik és újraindulással/kifagyással díjazza az átállítást. Na ezért lehet az, ha 4.1-4.2GHZ-nél járok, akkor - mivel már nincs hová hátravenni a memóriák telejsítményét (Performance level), azért hót instabil az egész tákolmány. Ezért már P35-re nem fogok downgradelni, majd lesz valami.
-
Superman
nagyúr
A ramot minimálra vettem le, sőt a Tranasaction Booster disabled, relax level 7.
NB: már kipróbáltam az 1.55-től 1.74-ig terjedő feszeket.- PLL az általam szokásos tartományban mozog: 1.75-18V.
De ha megbokrosodok, akkor a 2Voltot benyomom.
Yorkfield meg nem azért kell. csak úgy.
-
Superman
nagyúr
Na, hogy legyen egy kis on is:
Írtam egy hete, hogy készül egy összehasonlítás játékok alatt 3 processzor bevonásával:
Q6600
E8400
E6850Ami gyakorlatilag készen is van, csakhogy van egy furcsaság, ami nem hagy nyugodni és nem értem, mitől van. A Q6600 esetén kitapasztaltam, hogy mennyi fesz kell neki és ott léggel a melegedés szabott határt a 3.8GHZ-es határ túllépésének stabilan.
Viszont, amikor kicseréltem az alaplapban a Q6600-at az említett két processzorra, furcsa dolog történt: az egekbe lehetett húzni őket, mindkettő FSB-je 540-nél ér véget valahol nyolcas szorzóval, hatossal az E6850 pedig 600-as FSb-t ment, ami tényleg elképesztően magas.
Ami fura: mindkét processzor, legalábbis nálam Prime és Orthos alatt 500 körül megadta magát. Értsd: bármilyen magasra emeltem a Vcore feszt 5 perc múlva újraindult a gép.Ebben az a legfurcsább, hogy játékok alatt 540 körül is stabilak. Tudom, a játék nem terheli le annyira őket, csakhogy ez azért óriási különbség: 500 alatt Prime/Orthos stabilak, utána megadják magukat és 540-en is vígan futnak mindennapi használatban?
A másik furcsaság: teszem azt a processzor 500-as FSb-n stabil 1.48Vcore-al. Hogy lehetséges az, hogy 505-ön nem stabil még 1.6-al sem???? (Holott 540-ig bootol, stb.)
Egyszerűen nem érte, lehet én csinálok rosszul valamit, mert elszoktam már a 2 magosoktól a 4 magos javára, de a Q6600 alatt ez nem volt.
Lehet, egy héten belül szerzek egy négymagos Yorkfieldet, aztán azzal is megnézem, mennyi az annyi.
-
valaki privibe elkldhetné miket irogatott, mert mindig lemaradok rÓla
-
subaruwrc
félisten
-
subaruwrc
félisten
válasz
yakuza.tora #12211 üzenetére
nekünk is jobb lenne
kitakaríttatom a topikot okés?.
-
keIdor
titán
válasz
yakuza.tora #12208 üzenetére
Nem tudom, de a hozzászólások elég durvák
subaru: Arra gondoltam, ami a linkjében van a News Bulletin-nél
kedvelhetik a srácot...
-
Na. prmcsk procija nálam, de egyelőre elmarad az üdvrivalgás
Hiába a polír, még melegebb mint a régi procim volt.
Régi quadom: 3.2Ghz 1.216v 63-61-57-57
mostani: 3.2ghz 1.200v 68-66-61-61
Hónap végén ha pénz áll a házhoz muszáj leszek venni egy TRU120E-t mert ez igy szart se ér. Hiába pasztáztam át már többször is semmi hatása. 3600 meg felejtös mert még 1.3v-al is 80+ fölé megy és egyből hibázik
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest