- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Kapott a procim egy VX450-et, így 3800 felett még lehet prime-olni, csak fél perc után leállítottam, mert szegény procc hőmérséklete alulról nyaldossa a 90 fokot
1.55V-on
-
VinoRosso
veterán
válasz
Larry303 #13491 üzenetére
itt nem a terhelés nagyságán volt a hangsúly hanem az elosztásán. Az meg szerintem elég jó a krízisnél is. Az más kérdés, hogy mennyi a folyamatos terhelés, hogy hány %, de ez sokminden mástól is függ. Hacsak nem assemblerrel csinálják az egész játékot, és nem annyi az adatterülete ami belefér a gyorsítótárakba, a cpu kihasználtság nem nagyon megy 80% fölé. Bár a stalkernál pl 1 magon volt hogy 100%ot mutatott a feladatkezelő, process explorer már csak 95%ot.
-
Zájec
veterán
akkor azért lehet hogy van még "kraft" a procidban,, söt valószinü..
nemlátom milyen hütöd van, nincs rajta az adatlapodon...nekem nem egy kis VID-es procim van.. tegnap csináltam egy kis 3Dmark-ot...
1.6v 3780mhz közel 6000 pont a cpu score..
szobahönél csináltam bent, nem mentem kis.. sajnos a karim nem tud többet..
úgyhogy a összpontszám nem sok...
Prime95-ni én se tudok,, nekem a tápom is és a lapom is korlátozhat a továbbiakban..
legalább is magas tuning alatt értem ezt... -
Zájec
veterán
válasz
killerjohn #13480 üzenetére
akkor vegyél nForce 780i / 790i lapot.. azon van SLI
nehogy azt mond hogy ez drága
-
taxi
aktív tag
Biosban a "normal cpuVcore"megegyezik a VID-el?
-
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn #13479 üzenetére
Nekem a Gigabyte GA-X38-DQ6-al még gondom nem volt... stabilnak tapasztalom, és a Quad megy benne 3.6-on
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #13479 üzenetére
elnézést, azt kifelejtettem, hogy fontos hogy SLI-s legyen, mert veszek még egy 8800GT-t...
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
kidobom a fenébe ezt a p5k-ws alaplapot. gyűlölöm... tudtok ajánlani valami nagyon jó alaplapot quad alá ? (konfigom az aláírásban). legfontosabb a stabilitás. a második legfontosabb a tuningpotenciál
előre is köszi!
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13461 üzenetére
Akkor neked felesleges a tuning is... az is csak azért van, hogy gyorsabban megcsináljon valamit a gép, nem?
-
Macka
veterán
válasz
old_artist #13470 üzenetére
Szerintem 3 GHZ-t még illik azzal a hűtéssel is vinnie.
-
raskolnikoff
őstag
válasz
old_artist #13472 üzenetére
Elég jó. Nézegesd, én mára kidőltem...Ja igen, 4.50 a legfrissebb verzió...
[link] Szedj le innen egy frissebbet. -
old_artist
addikt
válasz
raskolnikoff #13471 üzenetére
everesthome220en.exe-t találtam, az jó lesz? Letöltöm és nézegetve próbálgatom (mint kezdő).
Most a hőmérsékleteim (mindenből átlagosan, zárt házban) 31-40 között mozognak. -
raskolnikoff
őstag
válasz
old_artist #13470 üzenetére
Sztem "egy picit" lehet minden gond nélkül. Egyébként meg amíg bírja. Tedd fel Everestet és tesztelged vele, nézd közbe a hőmérsékletet és ha 65-70-et eléri turbóztatás közben akkor vszínű elég neki az aktuális.
-
old_artist
addikt
Köszönöm!
Csak az zavart, hogy első olvasásra meglepődtem, mivel ellenőrizni akartam a CPU-t.
Még egy kérdés, látom, hogy Te is Gigabyte-s vagy:
Nem tudom feltelepíteni a giga cd-ről az "Easytune5" programot (mivel most raktam össze az új gépet) - nem engedte.
Fontos/kell ez a program?Amúgy meddíg lehet (egy picit) normál BOX-os hűtővel egy kis tuningot adni?
-
taxi
aktív tag
Bocs az FPO-k lemaradtak #13466-nál.
L738A814
L745A196
L734B436
Nos ezekre lennék kíváncsi. -
taxi
aktív tag
válasz
old_artist #13467 üzenetére
Semmi gond,csak takarékoskodik.-Ha nem kell dolgoznia,visszafogja magát
Ha tuningolni akarsz esetleg,vagy ha zavar,akkor A BIOS-ban a cpu menübenC1E disable. -
old_artist
addikt
Üdvözletem mindenkinek!
Az aláírásom alatt található config-ot nem tuning-módban használom!
Nem tudom, hogy valaki találkozott volna-e a problémámmal (lehet, hogy nem is probléma), pedig sűrün és sokat olvasom a topicot, de hozzászólásokban még nem leltem:
Tehát, CPU-Z v 1.44.1.
Megnyitom (életemben először),és valami (számomra) furcsaságot tapasztaltam: a Core Voltage 1.120V néha 1.280V, a Clocks-ban (pl. a Multiplier x6.0 néha x9.0, a Core Speed 1600.2 MHz néha 2400.2 MHz. stb) állandó mozgásokat tapasztalok.
Ez normális? - ha nem, akkor mi okozhatja?Köszönöm a válaszokat előre is!
Ne lőjetek agyon, mert idegen vagyok még ebben. -
taxi
aktív tag
Tud valaki segíteni?(Westlake-nál nem találtam ilyet)Ezek közül érdemes valamelyikre rápróbálkozni?-Le akarom cserélni az enyémet(L737B545)a magas 1,325VID miatt.
-
^Boss
őstag
hat szerintem nem torvenyszeru, lehet mas volt a gyenge pont, valamit valoszinu nem szeretett az a lap, amit a maximus lazan vesz
mindenki fikazza x38at, de nekem nagy elorelepesnek tunik, egyszeruen gordulekenyebb eddig minden..
-
^Boss
őstag
bizony
de akinek eleg 1,38v @ 3,6, az irjon ram, itt pihen a dobozaban (bar ha belegondolok, a premiumban ez a proci is 1,37-38-on volt csak stabil.....)
-
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13456 üzenetére
Ennél azért újabb CCE is lehetne ;) ez ősrégi, 2003-as verzió, már "discontinued" régen. Természetesen az újabb CPU-kat nem ismeri, az új utasításkészletek sebességnövelő hatását nem tudja kihasználni. De a CCE SP2 már nem olyan rossz választás, de ez sem tökéletes... SSE2-ig eljut, de tovább nem (pedig pl. az SSE4 - de már az SSE3 is - nagy sebességnövekedést okoz). Támogatott: Dual-Processor(Dual-Core) MMX/SSE/SSE2...
-
^Boss
őstag
reg irtam ide, kerult hozzam egy uj proci, nem is magamnak szantam de aztan itt ragadt.. VID 1,2V, eddig 1,32V 3,6-on, ejjel lesz hosszabb prime az eddigi 1 oras helyett, holnap szolgalok eredmenyekkel
-
KTompi
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Még minidg lapot keresek, de egyre feljebb kerül a mérce.
Kérdés: EX38 DS4 és EX38 DS5 között mi a különbség tuning terén? Érdemes azt a plusz 3k-t rááldozni? Esetleg egyéb alternatíva 40-45k környékén?
-
twine
veterán
válasz
KTompi #13446 üzenetére
Érdekes módon most hogy igazán nekifeküdtem "tesztelgetni" melyik progi mennyire küldi meg a procit, az Adobe Encore programja, +-80% kihasználtság körül mozgatta a procit
Erre már azt mondom hogy kezd OK lenni.....Ettől függetlenül a TmpegEnc valóban megközeliti a +-95% proci-kihasználtságot,,,,ami azért jobban tetszene,csak a nagy bajom vele az hogy nem tudom a munkámhoz használni (kódolgatni oda-vissza jópofa, de amint egy Normális DVD-t ki kell adni a kezeim közül elfexik a program mert nem erre találták ki
Néztem ugyan a gyártó honlapját, de......nekem a programjaik olyan "home kategóriának" tünnek! Sajnos ezt a végtermék minőségére is értem...)
-
Beowulf_78
addikt
Ide is beteszem...van egy elcserélhető Q6600-om...VID 1,2375 FPO: 734A950.
Kellene érte Q746 E8400,E8500 ráfizetéssel vagy bármilyen tuningos darab ami normális fesszel viszi a 4,3-4,4 ghz-et.
A quad 1,178V@3200mhz Prime95 stabil ill. 1,360V@3,6ghz.A max. Prime stabil eredmény 9x415 az az 3735mhz 1,44V-vel (léggel). A magok max. load 77-77-74-74 fokosak 3735mhz-en! Nem kizárt hogy menne többet is...
A kp.-s ajánlatokat privibe kérném akit esetleg érdekelne. -
twine
veterán
válasz
Larry303 #13447 üzenetére
A keresztkérdéseim nem kötekedések, hiszen mint mondtam minden megoldásra illetve ötletre nyitott vagyok, tehát előre is Peace,,, de ha irnia és olvasnia kell a vinyóra, akkor kétmagos procinál miért tud közel 100% lenni kódolás alatt? Pedig ott is irnia és olvasnia kell a vinyóra....főleg hogy stripe-nál ez elvileg ugyanabban a pillanatban is történhet(irás-olvasás)....
-
KTompi
aktív tag
Pl.: TMPEGEnc 4.0 tud csak normálisan DV-DVD (MPEG2) konverziót több szálon... a többi program enyhén szólva sem kezel rendesen 4 magot... legalábbis a saját tapasztalatom szerint (igaz 1-2 hónapja próbáltam én, azóta jöhettek ki újabb verziók). Codec packot én sem használok, csak bevált codeceket. (mondjuk Vista-t sem használok...)
-
twine
veterán
válasz
KTompi #13441 üzenetére
MIlyen codec gond lehet? Pillanatnyilag zsir uj a Vista, és csak aZ Adobe, illetve a Canopus álltal telepitett codec-ek vannak a gépen.....semmi egyéb "codecpackot" nem használok (elvből)......És nem extra tömöritgetésekről beszélek,,pusztán nyers DV-ből..Mpeg2 DVD Formátumra történő kódolásról....
-
twine
veterán
Hogy egyértelmű legyek: igen csak egy Raid0 tömböm van a gépben amin melózok álltalában, és egyéb szimpla HDD-k,....(olvastam már hogy tömbön belül a másolás lehet akár lassab is mint ha két külön HDD-n mozgatnánk az anyagot, de ez nállam szerencsére nem igaz) Elég gyors tömbön belül is az adatmozgatás(mondhatni baromi gyors
)
-
KTompi
aktív tag
Akkor ott codec gond lesz, de annak a kibogarászása csúnya meló lesz... pl. a DV codec nem támogat több szálat, viszont a tömörítő igen, de várnia kell az előző codec kimenetére és hasonlók. Ha egyéb meghajtóról dolgozol RAID-re, akkor ott nem valószínű, hogy szűk lenne a keresztmetszet (az említett Samu 50MB/s-et tud kb a vége fele is, ha T166-os...)
-
twine
veterán
válasz
KTompi #13438 üzenetére
Igen....Raid0......De ennek pont hogy gyorsitani kellene....
Sőt most jut eszembe legutóbb ami kiverte a biztositékot az nem is tömbön belüli meló volt... egy Samsung SataII 320Gb-os 16Mb cache-es Hdd-n volt a "nyers anyag", és a Raid0-tömbre irta a kész anyagot......
De ugyanez a procc kihasználtság Raid0-tömbön is......tehát ezért nem gondolom hogy egyéb szűk keresztmetszet lenne.....
De nyitott vagyok mindenre,,csak legyenek ötleteitek.,.....
Thx -
twine
veterán
Sziasztok!
Egy kérdés valószínűleg sokadszorra ebben a topicban(bocs, pedig sűrün és sokat olvasom a topicot, de egyértelmű egyenes válaszra még nem leltem):
MIért nem tudom video kódolásnál közel 100%-ra kihajtani mind a négy magot?
Procoder3-at, és adobe encore-t használok illetve Premiere CS3-at, amik elvileg mind támogatják a multicore procikat....
Elkezdek kódolni mondjuk a procoderrel, és azt látom hogy mind a négy magot kb +- 50%-al küldi....de miért? Ha lekapcsolok a processzről két magot, akkor a használt két mag egyből felugrik 100%-ra, tehát két magot hajt 100%-al,,, négyet viszont nem hajlandó....
Értem én hogy van benne tartalék, meg melette lehet még melózni....De mi van akkor HA ÉN NEM AKAROK mellete semmit,csak azt hogy "kódóljon mint az állat"?!
Van erre valami megoldás? Mert igy gyorsabbnak gyorsabb ugyan két magnál, meg jobb a "multitask",,na de valahogy mégsem az igazi
Nem hiszem hogy egyéb szűk keresztmetszet lenne.... Stripe-olt tömbön kódolok meg melózok, tehát nem hiszem hogy HDD, vagy ilyesmi lassitaná a folyamatot...
Köszönettel
Twine -
Macka
veterán
válasz
Gorneck #13434 üzenetére
3600Mhz-n 1.46 volton.Szerintem sem menne többet,ezen stabil,nem fagyogat. Néztem fogyasztásmérővel a rendszert, Prime+AtiTool szőrös bigyó alatt evett 360 Wattot, de akkor a monitor is be volt kötve.
Tervezek nyár körül egy 3870 CF rendszert, inkább e miatt érdeklődök. -
KTompi
aktív tag
válasz
Beowulf_78 #13433 üzenetére
Ha 9800GX2-t akarsz SLI-ben akkor biztosan
Egyébként elég egy jó minőségű 450-500W-os is... még 5 merevlemez, 2 optika mellett is... lásd az aláírást, és nincs leterhelve az 500W-os
még akkor sem, amikor csúcsrajáratom a rendszert (a teljes felvett teljesítmény nem éri el a 420W-ot, ebben már benne van a táp vesztesége is, ami kb. 18%)
-
Macka
veterán
Bezzeg nem vagyok napközben, és halad a totyik.
Szerintetek, ha bedobnék a gépsárkányba egy 750Watt körüli tápot, jobban menne a Quad tuning?? -
válasz
BraveHeart #13426 üzenetére
hát én nb-nek már a 3Gigás értékhet is asszem 1,6 voltot adtam! Esetleg próbáld meg az óvatosan emelgetni!
-
BraveHeart
tag
-
-
nah, énis letudtam a locsolkodásos témát... (de utálom
)
VID-es téma az enyém 1,3125-ös mint Zájec kollégáé, és mégis jobban megy m4ci!-é. Tudom extrém körülmények között extrém hűtéssel de akkoris
-
Zájec
veterán
ha eltudod adni a jelenlegit és kitoldot kb.15k-val akkor hajrá kérem..
én se birnám kihagyni a kalandvágyat az újdonság miatt.. és viszonylag nem
nagy anyagi áldozatott kell hozni az UPgrade miatt..
a táppal kapcsolatban majd megy a privi,, most megyek tovább locsolkodni
a console-t a "0" hozod elö.. pont azt ird be amit irtam.. se nem több se
nem kevesbb karakter.. mert akkor nem fogadja el... "/cg_drawlagometer 1"
az 1 elött szóköz van, tehát nem alsó vanal és nem egybe kell irni... -
Zájec
veterán
értem... azért ahogy figyelgetem a procikat, akár westlaake listáján is,,
azt látom hogy valamilyen szintü párhuzam azért van.. de értem mit mondasz..
mondjuk hiába "nagyobb" a VID fesze, lehet hogy tuningban tovább is mehet
esetleg, csak a több feszt szereti... én is igy vagyok kb a procimmal..
ugyan magas a VIDje , de nagyon szépen hasit magasabb órajelen,, csak a feszt
is igényli.. na meg a hütést is persze, de én elégedett vagyok a melegedésével
úgyahogy kordában tudom tartani,, ami jelenleg korlátozhat az a tápom, utána
meg a lapom...legalábbis ha nagy terhelés pl. Prime-nál.. úgyhogy kellene
egy olyan tápot vennem amit épp árulsz,, már korábban is szemezgettem a
hx520-al...tetszik mert moduláris táp.. ezáltal rendezett házbelsöt lehet kialakitani..kiprobáltad amit a COD-hoz irtam?
-
-
válasz
Beowulf_78 #13399 üzenetére
hát igen a 200k-s ár neépp baráti... na mind1. Ami még érdeks és m4rc! baártom hívta rá fel a figyelmem, hogy a q6600 (G0-nak) és a Q9300-nak ugyanakkora tdp-t írnak. Ez azért kicsit meglepő.
-
Macka
veterán
válasz
csokisbugyi #13400 üzenetére
A VID az,amit a BIOS-tan látsz,amit pedig a CPU-Z mutat,.az pedig már droppolt érték.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
csokisbugyi #13400 üzenetére
Core Temp...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kempingezés és sátrazás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Ryzen 3 3200G processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged