- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- ZIDOO médialejátszók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz kimi02 #26294 üzenetére
Nem akaromén hirtelen, már vagy egy hónapja nézegetem a hűtőket.
A tököm tudja, hogy jobb-e de mivel fekvő házam van, nem fér el nagyobb. Vagy marad a Zalman CNPS7700 ALCU.
Vagy Scythe SHURIKEN, ami épp nem kapható nándikánál (sikeres volt az akció )
Vagy maradna a Geminii SSzóval, ha eladó szóljál!
mod: a felét mint amit gondolsz
Komolyabban, 5k postával?[ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz kaoszpapja #26296 üzenetére
most nézem nem jól válaszoltam a kérdésre
mármint nem az E0 melegszik jobban[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz kimi02 #26295 üzenetére
Föleg az alacsony VID-es C0-ás procik, de azonos VID esetén, többségében, is a C0-ás.
Sajnos ez saját tapasztalat is.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
kimi02
őstag
Szerintetek melyik melegszik jobban, az E-8500- E0-ás a VID -1.2500 , Vagy az E-8500-C0-ás Vid : 1.225
-
Sziszifeca
őstag
válasz Gál István #26288 üzenetére
Proci csere után mindenféleképpen új Windowst kell installálni!!
Utána tuti jó lesz.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
puttputt
őstag
válasz Gál István #26291 üzenetére
Hányas biost használsz?
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
Hawk1979
őstag
válasz Gál István #26288 üzenetére
Bios default beállítás,illetve cmos reset megvolt előtte/utána?
-
lipi67
nagyúr
Hát..kivesézted rendensen,ez tény!
Szép és precíz(és értékes!!!)munka!Gál István : A lapod topikjában próbáld meg inkább.
Kben táp ki.bekapcs..nem segít?[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Gál István
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
A konfigomban most cseréltem le az E6750-et egy E8400-ra.
Mivel P5K lapom van, megtörtént a BIOS frissítés, de most indításnál nem jut el a windows betöltésig sem.
Tudnátok segíteni mi lehet a probléma?
Előre is köszi,
Isti
-
sz.j
nagyúr
válasz lipi67 #26286 üzenetére
"... de jövhéten leülök reggel s du-ig tesztelni fogok...."
Én meg lassan-lassan befejezem a tesztelgetést, mert szvsz ebből a konfogból kihoztam a maximumot.
Ma is "nyomattam" a prime-t, de "csak" egy szerénynek mondható 1,008V@3420MHz eredményt értem el ..., míg más szorzóval, ezen a feszen, van ennél jobb is.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lipi67
nagyúr
Én is!
Hétrvégén lefoglal a 2 törpém,de jövhéten leülök reggel s du-ig tesztelni fogok.Remélem lesz eredménye..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
sz.j
nagyúr
-
dangerzone
addikt
válasz DerStauner #26283 üzenetére
A 75-80 fok meg afölött káros. Szóval no para! ;)
-
DerStauner
senior tag
szevasztok!
ha a 8500-som 60-70% loadnál huzamosabb ideig 60 fok, akkor az még nem káros a processzornak?
jó hűtő van rajta, még a nyári melegben is max 55 fok volt, de úgy néz ki, vagy poros, vagy már megkeményedett a paszta. majd jövő héten újra lesz pasztázva, meg ki lesz tisztítva.
csak addig is, remélem, nem káros a 60 fok.
-
lipi67
nagyúr
sz.j :Jó tipp volt a felfogatás!Leszedtem a rúgókat,2-2 alátétet feltoltam a csavarokra,majd vissza a rúgókat.Nagyon picit még meg tom mozdítani,de most már tök jó.
S most..Zárt házban,22°-os szobában:
[ ]
Köszi még 1x![ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
-
sz.j
nagyúr
-
proof88
addikt
Én mondjuk asszem levettem róla a műanyag légterelőt, és úgy raktam fel az alaplapra, majd amikor stabil volt, visszaraktam rá a műanyagot, valami hasonló gondom volt vele... de felrakásnál tényleg nem kell kiakasztani semmit, ahogy fentebb írták. Én egyébként azt tudom tanácsolni úgy általánosságban lga775-höz, hogy amikor felrakod a hűtőt, egyik kezeddel még fogjad, másik kezeddel pedig egyenként igazgasd be az alaplap lyukaiba a 4 fekete (vagy fehér) cuccot, mert véletlenül meg lehet csinálni, hogy benyomod fullra az egyik rögzítőt és onnantól kezdve soha nem tudod benyomni az átellenes rögzítőt.
Nah ez elég érthetetlen... szóval én úgy csinálnám egy tx2 felrakását, ha nagyon necces a helyzet, leveszem a műanyag terelőt róla, finoman ráhelyezem a hűtőt a helyére, közben beigazítom a rögzítőket a lyukakba, nem erőteljesen, csak hogy tényleg a lyukba nézzenek és ne félre, és ha mind a négy belelóg a négy lyukba, akkor kezdem el teljesen benyomni őket, és persze átlósan kell, tehát mondjuk a bal felsőt és a jobb alsót benyomod full erővel egyszerre, aztán a maradék kettőt... bármennyire is egyszerű az, vannak buktatói, én is szívtam vele anno.[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz leftyke #26274 üzenetére
Csak kiírod cd-re a memtest86 isot és arról bootolsz be, semmit nem kell vele csinálni, hagyd 4-5 passt futni, bár a hibás memók hamar kiesnek. Egy táblázatba fogja írni a hibákat és a helyüket.
Ha hibázik a memtest, indítsd újra, ha ugyan azokon a helyeken hibázik, fizikai hibás a mem, ha nem lehet próbálkozni feszültség emeléssel.[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
leftyke
aktív tag
a hiba Futtattam a memtestet és hamar hibát kaptam,csak nem tudom milyen hiba lehet ez. Időzítés 5-5-5-15,fesz.: 2V
-
leftyke
aktív tag
Prime alatt 1.32V a fesz. Ennyit találtam gondolom ez egy összegzés.Minek kevés vajon a fesz?
[Thu Mar 05 13:26:49 2009]
Self-test 1024K passed!
Self-test 1024K passed!
[Thu Mar 05 13:42:01 2009]
Self-test 8K passed!
Self-test 8K passed!
[Thu Mar 05 13:57:35 2009]
Self-test 10K passed!
Self-test 10K passed!
[Thu Mar 05 14:12:44 2009]
Self-test 896K passed!
Self-test 896K passed!
[Thu Mar 05 14:27:49 2009]
Self-test 768K passed!
Self-test 768K passed!
[Thu Mar 05 14:42:50 2009]
Self-test 12K passed!
Self-test 12K passed!
[Thu Mar 05 14:59:14 2009]
Self-test 14K passed!
Self-test 14K passed!
[Thu Mar 05 15:16:03 2009]
Self-test 640K passed!
Self-test 640K passed!
[Thu Mar 05 15:32:04 2009]
Self-test 512K passed!
Self-test 512K passed!
[Thu Mar 05 15:47:38 2009]
Self-test 16K passed!
Self-test 16K passed!
[Thu Mar 05 16:02:44 2009]
Self-test 20K passed!
Self-test 20K passed!
[Thu Mar 05 16:17:51 2009]
Self-test 448K passed!
Self-test 448K passed!
[Thu Mar 05 16:32:53 2009]
Self-test 384K passed!
Self-test 384K passed!
[Thu Mar 05 16:49:00 2009]
Self-test 24K passed!
Self-test 24K passed!
[Thu Mar 05 17:05:12 2009]
Self-test 28K passed!
Self-test 28K passed!
[Thu Mar 05 17:20:37 2009]
Self-test 320K passed!
Self-test 320K passed! -
plaszy
őstag
válasz leftyke #26259 üzenetére
Valószínűleg kékhalált nyomott a rendszer, ami instabilitást jelentett.
Esetleg kevés volt valaminek a fesz., vagy a ram nem bírta a beállított időzítést vagy sebességet.
Kicsit próbálj meg finomítani a dolgokon, hátha eredményre vezet.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
leftyke
aktív tag
válasz kimi02 #26266 üzenetére
Ezeket használlom és 55fok felett még nem volt a procim. A hűtőt kisem hajtja maxra 1150rpm-nél megáll az 1500ből.
Robust Graphics Booster.........................[ Auto ]
CPU Clock Ratio....................................[ 9 ]
Fine CPU Clock Ratio...............................[ 0 ]
CPU Frequency ...................................[ 445 x 9 ]******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 445 ]
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ]
C.I.A 2 [Disabled]******Advanced Clock Control******
CPU Clock Drive.................................[ 800mv ]
PCI Express Clock Drive.........................[ 900mv ]
CPU Clock Skew..................................[ 0ps ]
MCH Clock Skew..................................[ 150ps ]******DRAM Performance Control******
Performance Enhance [Standard]
Extreme Memory Profile (XMP)....................[ Disabled ]
(G) MCH Frequency Latch.........................[ 333MHz ]
System Memory Multipler..........................[ 2.00 ]
Memory Frequency 800...........................[ 890 ]
DRAM Timing Selectable............................[ Manual ]CAS Latency Time................................[ 5 ]
tRCD.............................................. ....[ 5 ]
tRP............................................... .....[ 5 ]
tRAS.............................................. ....[ 15 ]
******Motherboard Voltage Control******Load-Line Calibration [Enabled]
CPU Vcore [ 1.350 ]
CPU Termination[ 1.30 ]
CPU PLL[ 1.500 ]
CPU Reference .[ Normal ]MCH Core[ 1.300 ]
MCH Reference 0.743 ]
MCH/DRAM Refernce .[ Normal ]
ICH I/O [ Normal ]
ICH Core[ Normal ]DRAM Voltage [1.800 ]...................[ 2.00 ]
DRAM Termination [0.900 ]...................[ Normal ]
Channel A Ref [0.900 ]...................[ Normal ]
Channel B Ref [0.900 ]...................[ Normal ][ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz kaoszpapja #26263 üzenetére
Hát..nemtom.Ha azt..akkor furcsán akarja.
Mivel pöcköket írt vagy mit(már elakadatam),azt hittem h oldalt a két karmot akarja kiakasztani a bordáról.Ha nem..akkor nem értem,h mi a baja.Csavarhúzó-fordít ,levesz...leftyke: Nálam már hasalt el 210%-on,de ebbe nem mennék bele(mi a stabil)Én 2-300% és ha ok,ok.Kben..Ha szenved a ram,s kritikus határon van,akkor maga amemtest sebességhéből is láthatod.Ha kva lassú..közel a tudása végefelé jársz a tuninggal.
[ Szerkesztve ]
-
kimi02
őstag
Szerintetek tuningnál érdemes lecserélni a Cooler master Gemenii s-t , Arctic Cooling Freezer EXTREME-re?
leftyke :
Neked ha jól tudom ilyen hűtőd van,mondanál egy-két hőfokot? Esetleg képet tudnál be linkelni?? Milyen CPU Vcornál milyen hőfokok vannak??
[ Szerkesztve ]
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz lipi67 #26258 üzenetére
nem a procit akarja kivenni? csak nem tudja levenni a proci hűtőt, nem értem mien pöcköt akar kiakasztani a hűtő alatt. de bevallom elég zavaros amit leírt
wid22: nah hogy van ez akkor? remélem nem veszed lehordásnak mert ahogy leírtam annak tűnhet de azért jó volna he le írnád mien beállításokon operáltál 3.6-on.
-
tocso83
csendes tag
Egy kis E8200 Tuning:
Max Fsb
Max Órajel
Giga EP45-UD3R
Proc Vcore: 1,325V
Mch: 1,28V
Mem: 2,08V -
-
leftyke
aktív tag
Hali mindenki. Indítottam ma egy primot délbe hogy míg suliban vaok had menjen. Mikor hazaértem a gép újra volt indítva. Mivel még nekem sosem talált hibát nemtudom milyen az ha talál. Az újraindítás lehetett attól hogya prime újraindított hiba miatt vagy máshol keressem a hibát?
-
lipi67
nagyúr
válasz kaoszpapja #26256 üzenetére
Lehet,h a bordáról akarja levenni a ventit,nem?Én azt hittem...
Lahorva Mind jól mér,csak a tj.max-ot állítsd be 100re és ok!
kicsigeri: Milyen kis agresszív lettél![ Szerkesztve ]
-
kaoszpapja
aktív tag
milyen pöcköt akarsz te kiakasztani a tx2-őn? azokat a fekete b@szásokat amikkel oda van rögzítve a laphoz azt kellene elfordítani a nyíl irányába és hopp lent van a hűtő és utánna kell kiakasztani egy pöcköt azt ami lefogatja a procit. ez is simán megvan 10 másodperc alatt. te egyből a lefogatót akartad kiakasztani? így nekem már az is kérdéses hogy mit megy az a proci. írd már le milyen beállításokkal nem akart menni az a proci 3.6ghz-et
-
Lahorva
tag
válasz dangerzone #26251 üzenetére
Köszi. Tudsz esetleg ajánlani valami progit ami pontosan méri a hőt?
-
Lahorva
tag
Sziasztok!
Gyári hűtővel meddig mehetek el a tuningban (E8400)? -
plaszy
őstag
válasz dangerzone #26247 üzenetére
Holnap már lehet, hogy P5Q Pro-ban fogom az E8500-at tesztelni...
Aztán már csak az OCZ Reaperek kellenének.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
wid22
aktív tag
válasz proof88 #26238 üzenetére
A hütö levétele: nem tudok alányulni a TX2 nek hogy kiaksszam a pöcköt, Nem férek hozzá AMD t sokat cseréltem egy kart lefelé kel nyomni és kész 10 másodpec az egész intelt nagyon "szuperül" megcsinálta valaki nagytudásu.
3600Mhz mindenre elég még de azért cserélek procit. -
lipi67
nagyúr
Kicsit olyan mintha bios bug lenne.Abit IP35-E 13-as biosa volt ilyen,még szorzót se nagyon engedett állítani.
Nem alacson fesznél néztem kben,hanem 1,36v-on,borzalom.Igaz,én is ludas lehetek,kapkodok.(közben 1 gépet telepítek,szerelek,főzök-nincs időm rá .Talán holnap.)Köszi mindent![ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
válasz dangerzone #26241 üzenetére
Na majd akkor ennek én is utána nézek. Bár most dolgozom, de majd holnap sort kerítek rá. Viszont nekem ez a 4,11GHz is elég.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
sz.j
nagyúr
válasz lipi67 #26236 üzenetére
P45-höz nem tudok feszeket mondani (nekem P35-ös lapom van), de érdeklődj a lapod topikjában, valszeg több síkerrel jársz.
Másnak mintha segítene a kisebb szorzó. De várjuk ki a végét.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz plaszy #26240 üzenetére
Tudom.
De azért annyira nem rossz az. Mert az a biosos fesz érték load-ban kb 1.3V alatt van. Az meg jó.
Szóval load 1,35V- alatt menne az 4300-at is ...sztemÉn is azt hittem hogy szar a procim. De aztán felvilágosítottak hogy loadban kell nézni az 1,35V-ot . Úgy meg megy 4380 körül.
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
válasz dangerzone #26232 üzenetére
Dehogy használom 4300-on, csak 9.5x433=4113,5-ön. De ehhez már 1,33125V kell BIOS-ból.
Szóval én is elgondolkodom egy E8400-ason, vagy alaplap meg ram cserén.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
dangerzone
addikt
-
-
lipi67
nagyúr
8,5-es szorzóval milyen beállításokat használtál?
(nálam..be se indul uazzal a fesszel! )Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
wid22
aktív tag
válasz dangerzone #26232 üzenetére
Csak 4300-at megy neki 24/7-ben
Ha lesz idöm leülök egy sajnálni milyen " SZ@" procid van. Az enyémhez mit szolnál E8300s 1.35 volton megy 3600 Mhz n 8-10 másodperc Orthos. Följebb semmit nem megy else indul 1.40 1.45 volton se. Intel procit kjicserélni....alaplap kivétel a minimum meg a többi TX2 hütöm van azt is levenni.......Nem semmi. Ezért marad a proci. -
lipi67
nagyúr
válasz Sziszifeca #26212 üzenetére
OCZ Reaperek jók,s mennek is-gaz áruk is van.Viszont..Én tuti Patriot Viper-öket vennék.Én 8gigával nyomtam(4x2)800-asok együtt 1150 felett mentek.2x2giga meg..
[1200 fölött]-s az áruk..vicc 11,5k volt 2x2giga..[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
Persze!Mindent megnézek majd..de mostanában kva későn kerülök gép elé...
Felhasználom a tesztjeidet stb..csak idő kérdése..(vagy csinálok vmit vnem,így bele-belekapni nem igazán szeretek)Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Hunnia
tag
Van valakinek hasonló konfigja?
Minek kell a biosban plussz feszt adni a cpu-ram feszen kivül, hogy csak egy stabil 4Ghz-et el tudjak érni? Most ezeken kivül minden fesz érték normal-on van.
Memóriának max.2.3v-t ir azt megkapja, nemhinném, hogy az miatt dob el a prime, procinak biosban 1.3v-t adtam.
???3.8Ghz (9.5x400) tök stabil, biosban1.2625 cpu fesz és 2.24 ram fesszel, ramok igy 1066-on mennek.
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz kaoszpapja #26224 üzenetére
Ja, meg kell mondani a frankót, aztán csak nem adnak szart
-
syC
addikt
Srácok! Valaki nem akar megszabadulni tuningos e8400 e0-ásától?
•
-
kaoszpapja
aktív tag
-
Sziszifeca
őstag
válasz dangerzone #26223 üzenetére
De a Kingston Hyper X az CL7, az nem rossz? nem az a gyorsabb ami kissebb CL??
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz dangerzone #26223 üzenetére
akkor már inkább valami jóféle kingmax, azok jobban mennek mint ezek és olcsóbbak is,
csak itt is úgy kell bemenni a boltba hogy:
- kingmaxot kérek 1066-ost cl5-öt kétoldali csippest uff!!! - és jól az asztalra csapsz[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz dokee78 #26221 üzenetére
Nagyszerű. Attól még egyszerűbb ha 1066-os ramot veszel, mert az biztosan megy eleget egy wolfdale-hez.
Sziszifeca: Geil ultra, kingston hyper x -ből 4 giga 17 k körül van iponban pl.
Én részemről nem vennék 800 mhz-s ramokat, bármilyen tuningmenő is legyen. Csomó plusz feszt kell nekik adni, én meg nem szeretném ha esetleg emiatt degradálódnának.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz dangerzone #26213 üzenetére
Nézd meg ősember lapján a tuning szekciót!!!
Nahát a 2x2GB 800MHz Ballistix még az 1140MHz-t is viszi.[ Szerkesztve ]
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz Sziszifeca #26219 üzenetére
attól függ milyen órajelen. 5ghz-hez már nem árt, viszont ha van egy tuningos 800-asod
ami tudja az ezret akkor azzal 4.75ghz-et tudsz menni. 18k-ért 2x2gb 1066-os ramot csak fikában lehet kapni, ezért egy csx 800mhz 2x2gb-os kit-et ajánlok 18k-ért vagy ugyanezt csak csx diablo-ban +1k-ért, ha bemész a boltba és mondod hogy ilyet kérsz és hogy D9GMH chip legyen benne akkor még az 1200mhz se lehetetlen. -
Sziszifeca
őstag
válasz dangerzone #26217 üzenetére
És a stabilabb tuning eléréséhez szükséges az 1066-os memória?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
chege
aktív tag
Am tényleg van valami ebben a szorzóban, 3,7nél járok 8x szorzóval és jobban megy mint 9,5el. Ha eljutok 4 gigáig majd beszámolok
-
dangerzone
addikt
válasz Sziszifeca #26214 üzenetére
Erre a kingmaxok is bőven jók. Mhz-ben többet mennek mint a corsairjaim. Amúgy ocz reaperek vannak még olcsóbban. Esetleg vmi geil .
-
kaoszpapja
aktív tag
nekünk 2.3v-al vitte a 800-as kingmax az 1150-et p5q-ban
mondjuk a kingmaxok nagyon tudnak menni ha jót fogunk ki. ez is például 2 oldali chipes mars volt -
Sziszifeca
őstag
Te nem tudsz 2x2gb 1066-os ramban jófajtát ajánlani nagyon max 18k-ért?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
dangerzone
addikt
válasz Sziszifeca #26212 üzenetére
2*2-es 1066-osat vegyél.
Nem nagyon hallottam olyan 800-as ramról, ami vitte vna az 1100-at. Ha van is ilyen, akkor kva drága....
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Az E8500-asomhoz most 2x1 gb 800@1050-as memóriám van.
- Bővíteni szeretném 4gb-ra, szerintetek mivel járok jobban, 4x1gb, vagy 2x2gb-al?
- Valamint 2x2gb 800-as, ami húzható akár 1100mhz-ig, vagy 1066-ost vegyek?
- Nem nehezebb a 2x2gb-al belőni a rendszert?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
dangerzone
addikt
Nekem volt egy e8200-am. 1,33V-on loadban ment 4 ghz-t. Utána meg már exponenciálisan több fesz kellett neki. Az e8500-am ugyanennyi fesszel 4250-et megy. Szóval a 8200-as aránylag jobban teljesített.
Attól függ, milyen különbség van árban a kiszemeltjeid közt. Én speciel az E8400-at ajánlanám. Talán azok közt van a legtöbb jobban tuningolható példány. Ennél már az e8500 a legtöbb helyen 8-10 k-val drágább. Annyit viszont nem ér meg.
[ Szerkesztve ]
-
sK0t
tag
Üdv.!
E8200- vagy 8500 közül melyiket érdemes megvenni ?
Ha nem alap frekvencián akarom használni, hanem úgyis húznám egy kicsit.
Akkor lenne valami teljesítménybeli különbség, mondjuk egy 4GHz-n járatott E8200 és egy 4GHz-n járatott E8(5,4,3)00 között?Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz dangerzone #26207 üzenetére
-
dangerzone
addikt
válasz kaoszpapja #26206 üzenetére
Copy that!
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz dangerzone #26203 üzenetére
hidegben jobban megy mivel csökken az ellenállás és értelemszerűen ha nő a hőmérséklet nő az ellenállás.
-
MPowerPH
félisten
válasz dangerzone #26203 üzenetére
Többet is megy hidegben, és kevesebb az esélye, hogy károsodik.
Don't Tread On Me
-
dangerzone
addikt
válasz Hawk1979 #26201 üzenetére
.... naccerü
De amúgy ha -50 fokon tartom, vagy 80 fokon, mi különbség van teljesítményben? Hidegen többet megy, vagy nem degradálódhat annyira? Nem lesz belőle nagy eséllyel kisnyúl ?
BMW001: Na valami ilyesmi válaszra vártam, hogy mennyire éri meg. Köszi. Akkor nem hajtok ilyen áron az 5ghz-s validra.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz dangerzone #26200 üzenetére
Nem ölöd meg vele, de károsodik a proci. Szerintem hanyagold a dolgot, nem éri meg.
Don't Tread On Me
-
Hawk1979
őstag
válasz dangerzone #26200 üzenetére
Igen,degradálódhat.Most jó? De lehet,hogy csak élettartalom csökkenéssel jár.De az is lehet hogy bambi,vagy kisnyúl.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Gondolkodjunk? Ryzen 9 3900x Érdekel OEM Hibátlan CPU INGYÉ FOX
- AMD A8-5600K Quad Core FM2 processzor
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest