- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Martin97
aktív tag
válasz lood55 #37400 üzenetére
Szia!
Emeld az fsb-t (host clock).
Állítsd manuálisra a feszültséget, mert auton a lap szarrá feszeli a procit. Oszd vissza a ramokat, hogy ne limitáljanak. A pci órajelet fixáld 100-ra.
Csodát ne várj, mert nem egy tuning lapod van. Esetleg, ha kifullad az alaplap adhatsz neki egy kis feszt.
A procidat ha tuningolod is akkor is max a 7770/90. De az utóbbival már tuti, hogy cpu limited lesz. Én r7 260x-et hajtok (7790 oc) fullhd-ban, egy 8200-al (3,4 ghz-en). Az előző 7200-at húztam 3,8 ghz-ig, de még úgy is cpu limitem volt. Az LGA 775 már eléggé gyengécske fullhd játékhoz.ÜDV
Martin97 -
Ranko
csendes tag
sziasztok! keresek 1 intel core 2s prockót! Adott 1 lenovo t61 modell, az alap 2ghzes proci néha beadja az unalmast, cseréni szeretném.
Ennél komolyabbat hol kapok nálatok? Nézelődtem, asztali tehát laptopba nem való!
Ehhez a modellhez hol találok listát, mit lehetséges bele tenni?
További kérdés a gpu, ami 1 nvidia 128mb qadro néven van, ez helyett mit? Vki help!
-
csurenzoo
aktív tag
Itt vannak a támogatott procik
Hardveraprón találsz néhány T7xx processzort.Vga cseréje sztem nem lehetséges. Maximum ha külső vga-t vennnél, de én ebbe nem fektetnék a helyedbe.
-
Ranko
csendes tag
válasz csurenzoo #37405 üzenetére
Kérem, amely boltban vettem, közölték velem, lehetséges cserélni, mert 128mb os és dedikált. De a könyve is ezt mondja ki, most akkor ha integrált, miért mondták szakik, hogy dedikált meg képesek egy 1gbos atira kicserélni??
Nem lehetséges, hogy van ebből dedikált meg integrált is?
Arra gyanakszom 128mb dedikált meg 1gb ram integrált, vagy sem? Átvágtak volna két éve ennyire? Még szórólapon is rajta, 128mb integrált 1gb ram dedikált, ezért vettem, most meg. Áhh. de megfogom csináltatni, mert jól tudtam terhelni, film konvertálás vágás, cod2, san andreas simán futottak rajta.
-
ecology_83
tag
Sziasztok!
Van egy P5B alaplapom és vettem ma bele egy E8300-at (2.83GHz/6M/1333).
Korábban egy E4300 volt benne minden gond nélkül.
Viszont az E8300 nem akar működni vele, a BIOS felismeri, látja is a menüben hibátlanul. De amikor elindulna, akkor kiírja, hogy "Unknown CPU detected. BIOS update is required to unleash its full power.
Értem, hogy mit ír ki, viszont a 2104-es legújabb BIOS van fent.
Kingmax 4x1GB KLDD48F-A8KB5-FHES RAM van benne.
A proci lehet meghalva, vagy az alaplap nem szereti? Semmit nem találok róla, hogy bárkinél baj lenne...
Valaki segítségét szívesen venném!
Köszönöm! -
zolynet
veterán
Jó rég írtam ide is (2013), mondjuk már nem is nagyon nyüstölöm az e8400-ast.
Ma vettem ki a DS4-ből, faterom gépbe költözik, váltja a kis e2180-ast.
Xeon 5430-as ketyeg mától a DS4-be, melynek a memóriavezérlője (valószínűleg) kezd rosszalkodni, már csak két slot-ban szereti a memóriákat.Life is too short to stay stock!
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Szerintetek egy P35-DS4 lapban lévő E8400-as proci kitudja hajtani a Nvidia Geforce GTX 750 2GB DDR5 videokártyát?
Kösz a választ.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
zolynet
veterán
Annyira potom összeg egy 5430/5440 xeon proci, tessék szépen leváltani a kis 8400-est. Ha eladod akkor kb 4-5ezer forintból megvan a csere. Én is azért cseréltem le, mert majd egy 750Ti vga fogja váltani a jó öreg 8800gt-t, és ahhoz is már azt mondták kell a kraftosabb proci. Illetve tényleg nem tétel egy olyan 4magos cpu.
Csináljak valami tesztet a 8800gt-vel a 5430 xeonnal?
Sztem max 1hónap és megveszem a 750Ti-t, és azzal is csinálhatok, hogy lássuk a különbséget.
Ja, még a 8400-em is megvan 2hétig, szóval épp vissza tudom tenni egy teszt erejéig.[ Szerkesztve ]
Life is too short to stay stock!
-
Martin97
aktív tag
válasz zolynet #37411 üzenetére
Szia!
Engem érdekelne, mert tervben van a fejlesztés. Igazából az első fázis (8gb ram) már megvan. A következő lenne egy E5440. Én egy gtx 950-en gondolkozom a xeon mellé.
Illetve ha lehet még egy fsb-re is kiváncsi lennék, hogy mire számíthatok a p35-ös lapommal.
Valahol lehet képeket találni a kocsidról? (Feltűnt, miközben néztem az adatlapod.)
ÜDV
Martin -
zolynet
veterán
válasz Martin97 #37412 üzenetére
Nekem memória szempontjából épp csökkenés volt, 2x1gb-ra, mert úgy néz ki hogy a lap memória vezérlője kezd makacskodni. Vadászok 2x2gb-ot, bár lehet alaplap csere lesz, mert van hogy a 2x1gb-al is kékhalálozik, csak úgy random. (van hogy bekapcsolás után 5perccel és egy restart után elmegy egy napot is kékhalál nélkül)
Milyen tesztre gondoltál?Honda klub topikban ha a nevemre szűrsz találsz pár képet a kis ek4-ről.
Nemrég jártam meg vele a Nürburgringet, az aztán élmény volt.
Itt van egy kép a sok közül.Life is too short to stay stock!
-
Metron5200
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is C2D E8400 van a gépemben, és nemrég rátaláltam arra, hogy egy kis módosítással Intel Xeon processzort is "megeszik" az alaplapom.
Én EZT <-- nézegettem, nagyon jónak mondják(persze nem egy modern i5, de hát ez is több mint az E8400)Ti ajánljátok ezt a cserét? Mekkora teljesítménynövekedésre számíthatok? Valaki váltott már át Xeon procira közületek?
Illetve egy másik kérdés, félig-meddig off topic: van a gépembe egy HD7750 vga, az mennyivel jobban muzsikálna, a Xeon procival?
Utolsó kérdés, ez az igazi off-topic: A Vga PCI-E 3.0 is tud, de nekem a lapom csak 2.0-ig támogatja, ez mekkora mínuszt jelent a teljesítményében?
Előre is köszönöm! -
zolynet
veterán
válasz Metron5200 #37414 üzenetére
3hete cseréltem az e8400-ast e5430-ra, azért nem 5450-re mert ezt se fogom kihasználni.
Cseréje végtelenen egyszerű, két bütyköt kell levágni, és kész is. Videó mutatja a mikéntjét: katt
Szerintem látványos különbség lesz, csak keress rá neten egy két szóra csak kiad valami zaftos fps eredményeket.Life is too short to stay stock!
-
Martin97
aktív tag
válasz zolynet #37413 üzenetére
Én játékok és tuning miatt bővítettem, mert már kevés volt a 2gb 667-es ram. A meglévőkell sokkal jobban tudom húzni a procit.
Ha csinálnál egy-két olyan játékkal egy fps mérést, amikkel játszol azt megköszönném. (Bár 8800gt-vel nem biztos hogy szembetűnő különbség lesz.)
FSB-tesztnél (szorzó minimumon, bár ezt gondolom tudod) meg valamilyen stabilitástesztre. Bár ez a memvezérlőt is terheli, szóval nem biztos, hogy a chipset vége fog kijönni eredményként. De ha már bebootol, esetleg aida cpu qeen is lemegy akkor az már jó.
Egyébként a 2 magossal ment már a lapom 500-510 fsb-t stabilan, de azt nem tudom, hogy egy 4 magos mennyivel terhelné jobban. 470-480 felett már nagyon elégedett lennék.
Szerinted egy ilyen xeon mellé jó párosítás lehet egy gtx 950?
Nagyon jól néz ki, főleg a fehér-fekete kontraszt. Gondolom, hogy nagy élmény volt, este el is olvasom a beszámolót.
#37414 Metron5200: Semmi hátrányod nem származik a pci-e 2.0 használatával a 3.0-val szemben.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nagyon leült ez a topik, lassan kikopnak ezek a kétmagos cuccok már.
-
-
Nokia735
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem lenne CPU-val kapcsolatban hátha tudtok segíteni.
Szerintetek mitől van az hogy az egerem néha kihagy Windows illetve játék alatt?Mintha 1 pillanatra kihúznám és visszadugnám (optikai usb-s egér) Cseréltem a gépbe CPU-t (E8400 at 4 magos Xeon-ra) és mintha azóta csinálná,windowst nem tettem újra még.Lehet valami ötletetek?
Esetleg hibás lehet az új CPU vagy csak Windows csere kellene? -
őstag
-
Nokia735
csendes tag
Win reinstall megvolt,nem segített,viszont ha nézem a hőfokot,különböző értékeket mutat magonként a coretemp. Egeret néztem másik portba,ott is ugyan ez.Kiveszem hátha nem fekszik tökéletesen bele a CPU.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk most ~2 GHZ -en megy a C2D proci, 3 GHZ-en érhezhetően simább a böngészés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zoltanz #37428 üzenetére
Jaja, én is levettem anno, de aztán rá kellett jönnöm, hogy az a 10W nem ér annyit amit a böngészés közben néha a mikrolag okoz. Nem mai daranok ezek már, kell nekik a legalább 3 Giga.
Na meg aztán rászoktam a moddolt Minecraftra és azért az alaphoz képest harmadolódott a képkockaszám, kellett a tuning oda is. Szerencsére alapfeszen megy jó nagyot.
Sajnos a s775 egyik legnagyobb hátránya, ha feszültséget piszkálsz akkor elmegy a Speedstep és marad végig a full feszültségen. Az viszont már nyom a fogyasztásban, na meg hőtermelésben. Inkább az a baj, pörgettyűzni kell a ventit, mert amúgy passzívan megy, feszemelésre viszont már elég szarul reagál a passzív hűtés. -
Dr. Romano
veterán
válasz Nokia735 #37422 üzenetére
Én is hasonlóval küzdök már egy ideje. Nem csak a vezeték nélküli egeret dobálja, de más USB-s eszközöket is (kártyaolvasó, USB hub billentűzet). Van pár tippem:
- vissza kéne vegyek a tuningból (esélytelen meg régebben nem volt ilyen)
- fárad a tápegység
- fárad az alaplapA táp lassan 8+ éves az alaplap meg már 6 biztosan. Semmi sem megy örökké.
Egyébként vicces hogy az E8400-am még mindig elegendő számomra. Pedig néha még játszom is. Vagy velem van valami baj, vagy túl jóra sikerült ez a CPU
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Nokia735
csendes tag
válasz Dr. Romano #37432 üzenetére
Kicseréltem az egeret 2 napja és nem tapasztalom a hibát.Előtte vissza raktam az E8400-ast és azzal is produkálta a hibát,tehát nem a 4 magos CPU-val van a hiba az már biztos.Ha újra jelentkezik a gond,akkor alaplap gyanús a dolog,vagy esetleg Ram.
E8400-as CPU elég erős a mai napig,köszönhető a 6 MB Cash-nek
Köszönöm,hogy írtál. -
törölt tag
válasz Nokia735 #37433 üzenetére
Anno bitang erős órajelteljesítményt kapott és viszonylag magas órajelet. Meg mert mára nincs akkora ugrás játékokban, már elérték azt a szintet, amik akár alacsony beállításokon is a többségnek elegendő. Azt meg viszi a s775 is.
A 6MB kess az inkább az FSB adta korlátok miatt volt. Nagyon lassan érte el a memóriát, a 6 Megába viszont jó sokat be tudott tenni és onnan dolgozni vele már normális tempóval, illetve jól beosztani és időzíteni az adatot az L2 és a memória között.
[ Szerkesztve ]
-
Nokia735
csendes tag
válasz Dr. Romano #37438 üzenetére
Érdekes...az E8400-al semmi gond nem volt,mármint a hőmérséklet mutatására gondolok.Alapból 30-35 C terheléssel 62-65 C
Alaplapot nem cseréltem,maradt a régi,mondjuk lehet ráférne egy BIOS frissítés. -
törölt tag
válasz Dr. Romano #37438 üzenetére
Nem rossz az, van alsó határ ami alatt nem mérnek, nekem egyik se ment 30 fok alá, 1-2 fokos víznél se.
A hőmérőnek az a dolga, hogy a 90-100 fok környékét jól mérje és bekapcsolja a védő funkciókat. Arra is vannak beállítva, alatta nem mérnek annyira pontosan vagy nem is mér egyáltalán. Az már procinként változó, van amelyik nagyjából pontosat mutat 30 fok körül is. -
zoltanz
nagyúr
Most sikerült belőnöm stabilan a Xeon-t 0,968-1,160 V-on 6-7-es szorzón váltogat. Visszavett Bus Speed órajelen is stabil pl 266 ---> 133 MHZ-en néztem, megy akár SpeedStep-el is. Feljebb sztem nem nagyon tudom állítani mivel 1,160 V a max.
Az Intel prociknak (kivéve az Atom) az ütemezőjük szerintem nagyon jó és összehangolt.
-
törölt tag
válasz zoltanz #37442 üzenetére
Én is szórakoztam vele régen, ment kerek 1V-on 200x9 1.8GHz-et. Lehetett vele netezni is rendesen, de ahogy felpöccintettem 3 Gigára érezni mekkora az ugrás úgyhogy nem is szórakoztam vele utána többet. Minecraftról nem is beszélve, annak meg kell a 4GHz is.
[ Szerkesztve ]
-
Biga123
addikt
Ő izé visszanéztem kíváncsiságból a PM eket.
2008 márciusában vettem a 8200 -at .
Az testvérek között is 8 év.. És a mai napig megy hiba nélkül. A kezdetektől 3.5-3.3GHz re húzva.
És mindenki parázott a degradációtól
Jó vétel volt, nem bántam meg , és még most se érzem h le kellene cserélnem.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
törölt tag
válasz Biga123 #37447 üzenetére
Degradáció masszív fesz és hő mellett jön, a 3.5 GHz minden csak nem az.
Igen emlékszem én is mikor vettem sok éve 25-ért. Szerettem is, szépen fejlesztgettem felfelé, amíg nem jött a s775 agymenés, hogy minden 4x annyiba kerül mint amit ér, na akkor nagyon felkúrt, aztán a vége az lett hogy szépen le is cseréltem. -
zoltanz
nagyúr
Kell néznem egy ventit, ami a VGA-t és az északi hidat hűti. Ráadásul a tápcsatlakozó (20 tűs) is útba lesz a légáramnak.
Eredetileg a gyári CPU hűtő az északi hidat is temperálja, csak most hőcsöves van rajta és lentről fúj.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz zoltanz #37449 üzenetére
Ja, azoknak az a baja. A házszellő meg nem elég, vagy csak akkor lenne ha ordítanának azok is. Én is nyárra mindig applikáltam egy ventit az északinak. Télen nem kellett.
Pedig aztán a csuda Giga hőcsöves alaplapjaim voltak szinte mindig. Igaz azok is aluk, csak réz színűre fújva és valami ragasztóval voltak a lamellák a talpra csinálva. Az egyik beszart alaplapomét szétszedtem, hát meglepett a "minősége".[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok, volna pár kérdésem egy E8400-zal kapcsolatban /alaplap egy MSI P45 Neo3-FR/:
- Minden alapon AC Freezer 7 pro-val mennyire normális a 37-40 fok idle, és 60-62 fok Prime alatt?
- Próbáltam növelni az FSB-t 400-ra, de még idle-ban is 50-55 fok körül volt a hőmérséklet, bekapcsolt EIST-tel. Feltűnt, hogy a feszültség is megnövekedett, gondolom állítani kellene Vcore-on a default helyett. Itt ha állítok egy fix feszültséget, az mit ad meg? A maximumot?I did nothing, the pavement was his enemy!
-
törölt tag
Kicsit magasak a hőfokok szerintem.
A feszültségnek nem kellene felmennie FSB állítástól, nincs valami auto tuning bekapcsolva?
Általában 1.25 vagy 1.22 az alap feszültség terhelve és 1.1 terhelés nélkül. Ha defaulton van akkor ennyin tartja, és elég is szokott lenni a 3.6 GHz-hez általában. Viszont ha emeled a feszültséget, akkor azt fixálja, nem fogja levenni terheletlen állapotban. Csak néhány alaplap tudta, sajnos ez a s775 nagy baja volt.[ Szerkesztve ]
-
-
huntenseN
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy E8500 ki tud hajtani, egy GTX 750Ti-t?
Húzni nem tudom a procit, mert SFF gép, és minden OC beállítás hiányzik a bios-ból. -
zoltanz
nagyúr
Téves.
-
-
-
-
őstag
8 év utáni topik élesztés:
Pár hete sikerült fillérekért hozzájutnom egy EP45-UD3R-hez az apróról 4x2GB felejthető Geil DDR2 RAM és egy Bánat OC™ Q6600 társaságában.
F3-as, legelső bios volt a lapon, eredeti paszta mindenhol ennyi év után, tetemes kosz.
Megkapta amit kell, takarítás, MX4, F12 bios, beledobtam az 1200-as LV OCZ Blade csoda kitem, meg az egyik legjobb E8600-am és retro style tesztelgettem kicsit:
Valahogy nem sikerül magasabb órajeleken is nagyon alacsony feszeket elérnem, régen ennél magasabb 4 GHz feszigényű E8400-am 30-40 mV-tal kevesebbet kért 4,5 GHz-en mint az E8600-aim, nem tudom hogy skálázásban fordul át az E86, vagy csak valami más változott a teszt környezetemben.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs