Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Nyomtató topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Én se mondtam mást.
Csináld magad(nak) van, kinek a pap, kinek a papné. Listára jó, használatra meg.. Tudod mit? Az se érdekelne, ha prime vagy IBT rögtön eldobna, de amire használom a gépet ott hibamentes lenne, nem zavarna a teszteredmény. Mikor újra divat lett az IBT sokan esküdtek rá, de nem 1x, s nem egy embert dobott ott el a Prime, ahol IBT nem jelzett hibát.
Kben igazad van, támpontnak jó, valamit sak sejtet a prociról, de még az sem 1éertelmű, hogy mit nevezünk"stabil"-nak.-hazudott a meteorológia, kva nagy lehülés van..Itt a szobában most 29°-
Szép napot! -
sz.j
nagyúr
@ Gaben01, lipl67
Hogy melyik teszt és azok mennyi ideig tartó futtatása a jó, azon szvsz kár vitatkozni.
Mert van aki a prime-re, azon belül a Blend vagy épp a Small FFT, van aki az IntelBurn Test-re, más meg a játékok futtatására "esküszik" mint legjobb tesztre.
Aztán vagy beválik vagy nem ......, van akinek lefut a small fft de a blendnél vagy az IBT-nél bedől ..., vagy fordítva.És itt van az idő kérdése is, azaz mennyi ideig fusson egy-egy progi .....
Erre se lehet egyértelmű választ adni ..., döntően a kialakult szokások határozzák ezt meg.
Mert itt a PH-n, de más fórumokon is, a különböző "táblázatokba", "eredmény-listákra" való bekerülés min. fél óra, többnyire Prime95 futtatását, határozzák meg, Ugyan akkor egyénileg mindenki más-más teszt-időt tart elfogadhatónak. Joggal!Én úgy vagyok vele, hogy a félórás Blend arra elég, hogy ezzel felhíja magára a figyelmet a proci, hogy az adott beállítás mellett van "keresnivalója", azaz adott esetben, egy-egy beállításnál érdemes vele tovább foglalkozni. Mert ugye képtelenség több tíz(száz) beállítást sok-sok órán keresztük, extrém esetben napokig (volt ilyen!) futtatni ....
Tehát én továbbra is maradok az eddigi jól bevált szokásaim mellett.
Általában fél óra blend futtatása nekem elég, de a mindennapi használatra szánt beállításoknál továbbra is több órán át futtatom a Blend-et!Természetesen mindenkinek szíve joga úgy tesztelni ahogy jónak látja.
-
lipi67
nagyúr
Hát... Kérdezz már majd meg olyat akinek most van 8400-a, mert mikor én hajtottam 1,1v-on nem volt értelme, viszont nem is volt ilyen dög meleg. 1,176-on, 3,8Ghz-en 43 és 41 °-osak voltak a magok, de nem 30°-os szobában..
Nekem is volt egy asus silent square pro hűtőm, annak 2200 volt a max amit tudott valójában ha jól emlékszem, de azt is vagy a megvétel után pár héttel produkálta csak, előtte csak 2000-ren ment. Viszont..Nem volt rossz hűtő, s szép is voltSzerintem ilyen melegben nem vészes a hőfok, az fura csak, hogy 10° eltérés van, gondolom szenzorhiba..
ha nemIHS-es, jól van rajta a hűtő és minden ok vele, sztem ne foglalkozz vele. Főleg, hogy a hő nem jó dolog ugyan, de a fesz nyirná ki úgy is. 24/7-ben úgy se lesz sose olyan meleg, kazán a prájmolás is.VID+vdroop feszen, nem lesz baja, Neked annyi se kell. Szard le. (azért egy pasztázást, hűtőigazítást megér a dolog)lassan lépek, ha nem vszolnék ..bealudtam. Jó éjt!
-
Slyer
senior tag
válasz
lipi67 #30094 üzenetére
igazából húzni nem akarom olyan nagyon brutálisan, esetleg egy 8x400-at megpróbálok, utána 8x450 majd 8x500
a minap vettem egy asus square hűtőt, 1800-as fordulaton megy benne a venti, és a magok prime alatt 65 és 55 fokosak 1,1V mellett. a ventinek a fordulatát mivel tudnám feljebb venni? vagy normális ez a hőfok ilyen hűtővel?
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gaben01 #30092 üzenetére
Nem, nem ezért írtam!. Meg se fordult a fejemben, hogy kötekedsz stb!!!
Igen , én is csinálom úgy ahogy írod, csak ha tuningtáblázatokba kell, nem mind1 sajna, hogy milyen feszen stb..Én alul nem is nagyon nézem, nem "izgat fel", hogy mennyire tudok lefelé menni (mert sose fogok ki olyan jó procit). Viszont egy Vid, egy emberi fesz meg a közepe, sztem ebből mérhető le reálisan egy proci ereje. Mert alul hiába vigéckedik ha mikor feszt is kap, meghal, melegedik stb..Mint régebben a 65-nél. 1,2v/1,3V/1,5V Ha ezekben bizonyított, az volt a jó. IBT nekem is volt, hogy "villámIBT"volt. Klikk , egy villanás és ki is lépett. Most megy, de nem használom, csak 24/7-re (ha tényleg be akarom lőni)mert Mindent prájmoltam, s azt szeretném tudni (ha van időm és kedvem), hogy az előző procijaimhoz képest mit tud az esetleges új jövevény..
Még 1x: sajnálom ha félreérthető voltam!
(#30093) Slyer: H a az t kérdezed, hogy Vid 1,2v normális-e, miért ne lenne. Ha azt, hogy 8x és nem 9x kezd..Nemtom, de nálam a 8500-ös tette. Megnéztem, nálam a nem éppen brutál (finoman fogalmaztam) C0-s 8400-es 1,225-ös Vid-del 1,176-on volt csak 3825-ön, 1,2v-on még nem érte el a 4GHz-et a "drága", 1,36 kellet 4,3GHz-hez. Cserébe jól bírta a feszt és 1,53v-on (valós) még prájmoltam vele különösebb melegedés nélkül 4,6GHz felett. Nálad tuti jobb eredmények lesznek
-
Slyer
senior tag
Az normális hogy egy E8400-nál az alapfesz 1,2V? és alapból a biosban 8x333mhz van beállítva... most felraktam 9x333-ra a feszt meg leraktam 1,1V-ra, eddig a prime stabil (1024k-t most fejezte be) kérdés: van esély arra hogy mondjuk 1,0500-al elmenne a gép 9x333-on?
-
Gaben01
őstag
válasz
lipi67 #30090 üzenetére
Nem állt szándékomban semmiféle igazamat keresni/bizonyítani.Inkább csak leírtam én hogy csinálom.Pl kipróbálnám azt a nyomorult ibt-t is,ha elindulna,de minden verzió programfuttatási hiba üzenettel reagál.(lehet kéne már egy új oprendszer,ez a mostani elég régi)
Attól függetlenül,hogy nem rakosgatom be az eredményeket,azért nyomom én is a tesztelgetést,bár ebben a dögmelegben nem nagyon erőltetem neki.Igen,unalmas játék a prime,én éppen ezért úgy szoktam csinálni,hogy addig csökkentem a feszt/emelem az fsb-t (attól függően hogy adott órajelhez tartozó legkisebb feszültséget vagy adott feszültséghez tartozó legnagyobb órajelet keresek),amíg a prime nem dob hibát a 8K-s tesztben small fft alatt.Amikor hibázik,akkor egyel visszáb állítom a feszt/fsb-t és ha nem hibázik,akkor hagyom 1-1,5 óráig futni.Így nem olyan vészes a tesztelés idő szempontjából.
A small fft-s tesztet csak azért kérdeztem meg,hogy legyen valamennyire valós összehasonlítási alap,még akkor is,ha csak fél órás teszt.Nálam ahol a blend alatt nem hibázik,ott small fft alatt elvérzik.Így elsőre azt mondom,hogy sz.j elég korrekt 8400-est vett és kíváncsi vagyok rá mit tud (ugyanolyan lapunk van ráadásul). -
-
lipi67
nagyúr
Alul-felül durva eredmények..Grat mindenkinek.
Kár volt benéznem ide. Eladom a q9400-et és vissza 8xxx-re..(#30085) Gaben01 Neked is, neki is igaza van. Neked azért mert fél óra szart se ér, neki meg azért mert "úgy szoktuk meg", mindenki úgy csinálta. Nem is véletlen, hisz nem olyan izgalmas játék, főleg az ilyen "öreg Rókáknak" akik nem 1-2 tesztet csinálnak (mint Ő). Másik meg az, hogy nem lenne igazságos sem, hisz félórás eredményekkel értelmetlen lenne összehasonlítani egy több órás tesztet. Ami meg 24/7-es..az tuti nem 30perc teszt után lesz az.
(halkan mondom, én már..24/7-re is beállítok valamit- lényegtelen most, hogy mit- ha nem tetszik neki, majd pár nap és kiderül, jelezni fogja. -
ADAM1337
nagyúr
vid-en kezdés: [link]
-
Gaben01
őstag
Jó jó, de mint általában sokan mások is, én is max fél órát szoktam futtatni Én speciel a small fft-re esküszök és minimum 1 órát hagyom futni,volt már olyan,hogy 50 perc után eldobta magát az egyik mag és pár percre rá a másik is.
Tegnap úgy jártam,hogy a több óra small fft-vel kitesztelt beállítással lefagyott a gép,miközben a prototype-pal játszottam.Biosban kapott egy picivel többet a proci és már nem is volt gond.Lehet ez a durva meleg is bekavar,nem tudom.
Ettől függetlenül elég durva az a 9x445@1,104V.Egy small fft-t is ráengedsz majd? -
sz.j
nagyúr
válasz
ADAM1337 #30076 üzenetére
Mint ahogy a honlapomon is kiírtam, és itt a topikban is többször írtam, számomra eddig is elég volt (és valszeg elég is lesz) a Blend-test. Bár vannak akik a Smarll FFT-re vagy másra esküdnek én maradok ez mellett.
Ettől függetlenül ha épp nem lesz más elfoglaltságom, lehet, hogy futtatok egyet, a leírtak szerint, a kérésedre. De ezt ne vedd igéretnek.
bzs73
Mivel előzőekben egyértelműen az LLC Disabled vált be, ezért most is ilyen beállítással kezdtem el a tesztet.. De természetesen majd, úgyan úgy mint a C0-nál, bekapcsolt LLC-vel is szándékom megnézni.
-
sz.j
nagyúr
Nem értem félre, mert nincs mit félreérteni....
És az baj, hogy így csináltam..., vagy esetleg van rá valami előírás? Úgye nem/nincs?!
És ha ilyen jó megfigyelő vagy, akkor azt is észrevetted, hogy milyen sorrendben linkeltem be az eredményeket?
Mert úgye az átlagnak számító "legrosszabb" eredménnyel kezdtem, majd a ma készült 1,184V-as eredményen át, a végére hagyva az eddigi legjobb eredményt.
Na ehhez kellett. -
bzs73
őstag
Na félre ne értsd sz.j a kérdést.
4ghz-1.104v@19.52-20.23-ig
4ghz-1.200v@20.29-21.02-ig
Na most én még ilyet nem csináltam hogy valami tesztet lenyomtam pl.1.104v-on és rá pár percre ugyanazt lenyomom 1.200v-on is.Mi értelme?Ált alacsonyabb feszen próbálom tovább nem jóval magasabb feszen.fsb is ugyanaz,szórzó is.A külömbség se kevés feszbe.
Mégegyszer mondom semmi kételkedés bennem csak nem értem,mert én még nem csináltam ilyet. -
sz.j
nagyúr
-
keIdor
titán
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
Kezdésnek gondolom ez is elég: 1,152V@4005MHz
Ha esetleg nem, légyszi szóljál és meglátom, hogy mit tehetek az érdekedben.
-
Slyer
senior tag
Sziasztok! Nemrég szereztem be végre egy E8400-at. C0-ás, alap órajelen 100-os terhelés alatt everestel nézve a magok hőfoka 72 és 68 fok. Ez nagyon sok gyári hűtővel? Kéne vennem egy jobb hűtőt? előre is köszi!
-
sz.j
nagyúr
Tévedés ..., ennek más a VID-je
Az, hogy a hőfokok "csálék" az valszeg sensor hiba, de nem lennék meglepődve ha a "szuper" polír is besegítene ebbe, mert csillog-villog, de nagyon "párnás". (Később majd rakok fel képeket).
Ha lesz időm, akkor átpolírozom.
Legrosszabb esetben marad az asszimmetria, de csökkenni fognak a maghők. -
sz.j
nagyúr
E0-ás: 1,184V@4005MHz
-
sz.j
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
ADAM1337 #30029 üzenetére
Ez a vége E8500@0,992v 0,97v-n BSOD volt.
4gigához 1,16v kell, 1,25v (vid) 4250mhz, 4500hoz meg 1,34v folyt köv. -
ADAM1337
nagyúr
De rég jártam errefelé.
Dobok egy gyors eredményt, most kezdtem tesztelni.
E8500 @ alapórajel [link] -
plaszy
őstag
válasz
dangerzone #30025 üzenetére
Én Win7-et használok, mióta bzs73 kolléga adott egy tippet...
Tuningban sajnos nem hozott javulást a Vistához képest, de gyorsabb lett a rendszer szemmelláthatóan.
Szóval, ha teheted akkor Win7 Build 7264. -
johniee
senior tag
válasz
dangerzone #30025 üzenetére
Természetesen Win7
a 7127-es Build van fent, a 7100-as RC-t frissítettem erre. Nagyon bevált. Egyik ismerősöm pedig a 7264-et használja, azzal sincs probléma.
Lényeg, hogy legyen hozzá magyarítás[link]
-
dangerzone
addikt
válasz
Pisty666 #30005 üzenetére
Mondjuk mi lenne, ha kisebb fsb-vel néznéd?
Talán az 500*8 -al próbálkozz inkább . Állítom meglenne stabilan 1,3V-tal...johniee: Ez win 7 vagy vista? Ha win 7, milyen verziót használsz?
Csak mert nekem most szarja össze magát az xp-m, és gondolkodok, hogy vistát tegyem vissza ,vagy win7-et. -
johniee
senior tag
Én is jövök már eggyel akkor
kép
Prime stabil, csak 2 óránál kékhalálozott egyetígy nem tudtam lementeni a képet.
(lehet h nem kelett volna a hangkarimat csesztetni Prime közben)
-
bzs73
őstag
válasz
F e Z o #30017 üzenetére
Na itt az enyém is 3ghz@0.920v.Látod nem csak te használod alulfeszelve.Egyből itt vagyunk ketten is akik mégjobban alulfeszeltek.
sz.j.:szép az nagyon egy co-s procitól.Szerintem a legjobb co-s proci itt a ph-n.
-
F e Z o
veterán
Látom mindeki nyúzza a wolfiját. Csak én használom alulfeszelve, alapórajelen?
8400 (e0, vid 1.225) 1.05V-on 1 óra prime stabil. -
MPowerPH
félisten
válasz
Pisty666 #30011 üzenetére
Húha, hát az van amire számítottam.
Akkor ne is Prime -old többet, mert nem lesz lassan mit kitesztelned.
Megdöglik az a szegény, ha így folytatod.
Srácok, ne csináljátok már ezt. Miért vagytok saját magatok ellenségei?
Tessék utána kérdezni mindennek, nem szégyen az. Az elején én is minden szir-szart megkérdeztem, mert nem akartam bajt csinálni magamnak. Az ember nem úgy születik, hogy minden a kisujjában van. 70C fölött ekkora fesszel határozottan nem egészséges a Prime95 használata!!!
-
MPowerPH
félisten
válasz
Pisty666 #30009 üzenetére
Nah, akkor egy kérés. Nekem az az 1,44v Prime -ra nagyon soknak tűnik, ez nem olyan bika hűtő szerintem. Jó, csak nem ilyen feszekre.
Prime -old úgy, hogy közben megnyitod a Core vagy a real temp -et, megnézném én azokat a hőfokokat. Előfordulhat, hogy nem melegedős darab a procid, de állandóba így szerintem akkor se használd. -
Pisty666
csendes tag
-
lala42
őstag
-
Pisty666
csendes tag
Tessék
http://virtualcomputer.hu/E8400.jpgLajos te mennyin tudtad hajtani ezt a procit?
-
Tibiajax
nagyúr
hi,
fpo-t csak dobozról (eredeti dobozáról) lehet kideríteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gran Turismo
- PlayStation 1 / 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest