- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. Feltettem már a kérdést az alaplapomnak a topikjában is, de ott nem túl sokra jutottunk, itt hátha tudna valaki segíteni. Szóval az lenne a baj, hogy a procim 9*400-on egyedül csak 1.337 körül képes stabil lenni. És hát szerintem ez nagyon is sok :S Másoknak ez alap fesszel megy.
A beállításaimat szinte akár hogy változtatom nem sikerül. 1.325nél a primre kb a 6. tesztnél kék halálozik, alatta szinte be se jön a vista. A ramnak 2.00V van adva de ha emeltem ez se igazán segített. Jah és C0 steppinges
Valakinek valamilyen ötlete?[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
[OFF]Sziasztok.
Ide is beírok, itt nagyobb a mozgás:
Kinek hogy van felszerelve a Mugen 2 hűtő az alaplapra? Képeket linkelnétek be?
Nem tudom melyik lenne a legjobb választás a legjobb hűtéshez.Köszönöm. [/OFF]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
johniee
senior tag
1,2V (BIOS-ban 1,2625V)-on már 10 perc után hibázott is...Viszont a max hőmérséklet terhelve 46 fok volt IDLE az egyik mag 38 fok körül, a másik meg stabilan 40 fok körül
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
johniee
senior tag
válasz CHIPman #27287 üzenetére
Már ne haragudj 1,325 a VIDje az E4400-nak 1,312-n ment 3,2GHz-et
56 fok fölé nem ment most az E8200 Zalman CNPS 7700Cu-val (Megvan már a Hyper TX 2 is PWM-es ventivel szerelve, de még nem rakom fel, amíg nincs MX-2 paszta. Az is megfordult a fejemben, hogy minek a TX2, ha a Zalman is ilyen jó"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
CHIPman
nagyúr
-
johniee
senior tag
Sziasztok!
Én is beléptem az E8xxx tulajok közé
Első nekifutásra (az E4400-am 3,2GHz-es beállításaival) az E8200
az E4400 CPU-Z szerint 3,12V-ot kapott ezzel a beállítással...
Majd megyek lejjebb, keresem a legkisebb procifeszt ezen a beállításon."Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
winfier
senior tag
válasz Rusher #27284 üzenetére
Nekem eddig csak az 590-en sikeredet stabilan összehoznom .620-volt a maximum amit még ki tudott hozni blend stabilan. A 650 az csak valid volt. Még versenyeztem is vele, de sajna az én lapom 600fsb alatt versenyképes afelett már elég szépen kéri a mch feszt.
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Rusher
őstag
válasz winfier #27283 üzenetére
Néztem persze blendel is az is fut egy ideig, de nem nagyon érdekelt a stabilitás 600FSB-n, mert nem akartam úgy használni...általános dolgokra használtam a gépet és ment is szépen tehát nem elképzelhetetlen így használni csak néha lefagyott. Egyébként asszem Zájec blendelt 650FSB-n is szóval nem lehetetlen stabilizálni a 600-at csak ott már sokszor merülhetnek fel komplikációk
BMW001 Azért írtam az 550-et "kellemes"-nek....elég szépen hasít már úgy is és sokkal stabilabb a masina. Kérdezd meg a RE tulajoktól ők mit használnak ami 2000+ is megy .
-
MPowerPH
félisten
válasz Rusher #27281 üzenetére
Ne viccelj már, én most 1,48V -t adtam az NB -nek, úgy próbáltam. A stabilitást azt nem tudom még belőni, de az a legkevesebb. Viszont ha sok, akk tényleg nem állítgatom. Kellene szereznem valami jó DDR3 -at, ami RE -ben megy szépen 2000MHz -en erőlködés nélkül. Mert ezek a Kingstone -ok 1960 -nál kilehelik a lelküket, bár annyira az se rossz más agyonistenített márkákhoz képest.
Don't Tread On Me
-
Rusher
őstag
válasz MPowerPH #27278 üzenetére
Az már macerásabb....több fesz kell neki és nem teljesen lesz stabil a rendszer...nálam 1.29v kell csak az NB-nek ami mondjuk nem olyan sok. Használható a rendszer, használtam is 1-2x, de előfordult, hogy lefagyott vagy újraindult....mondjuk én nem akartam így használni csak megnéztem, hogy egyáltalán használható-e így....nagyon a határ az már...próbáld ki
550 ideálisabb sztem....be lehet stabilizálni és jóval kevesebb fesz is elég az NB-nek[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Rusher #27277 üzenetére
600 az sok lehet? 4500 -on szeretném belőni a memókat is, de ahhoz 7,5*600 kell, így mennek a ramok 1920 körül.
Akk lehet marad a 4Ghz, úgy könnyebb belőni az egészet.puttputt: hogyne lehetne, 1,5V -ig mehetsz, csak ne gyári hűtővel csináld. Meg azért 1,5V -n már ne Prime -old, egy Valid -ra bőven jó.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
puttputt
őstag
-
puttputt
őstag
válasz Devid_81 #27268 üzenetére
Egyetértek... lassan küldöm be én is az én mai mérésemet, csak várom, hogy feltegyék egy oldalra, validálva.
A prime nekem sem igen ment 60 fölé (C), de feleslegesnek tartom tovább nyúzni, hogy meglegyen az a 0,3-0,5Ghz +,mert az kb. 10 fok növekedéssel járna, ami már nem tetszene a mostani hűtés mellett...
A kép megérkeztéig, ld. az Adatlapom!
:LKBK-Inventor / * Mindig más nő mellett ébredek ... a buszon. ///////////////////////
-
MPowerPH
félisten
Szerintetek 24/7 -ben mekkora FSB az, ami még elmegy?
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz partyphoto #27271 üzenetére
Hát, erősebb nem kicsivel. Bár oda 4 mag ideálisabb lenne.
Don't Tread On Me
-
partyphoto
tag
Tudom lama kérdés lesz, de akkoris felteszem!
E8400-as proci tuninggal mennyivel erősebb az E4400-nál?
Szeretnék cserélni procit, csak tanácstalan vagyok! DTP+HD videó szerkesztés menne a gépen!THX a válaszokat!
Scythe Fan, Noctua Fan
-
Gaben01
őstag
Mára ennyi,holnap még nyaggatom tovább.
4455@1,28Vhttp://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Devid_81
félisten
Jesszusom mi megy itt?!
Nekem ilyen feszekkel mint amiket ti írkáltok, alig megy a procim
E8400 C0 ViD=1.225v
1.28@4000MHz (8x500)
1.37@4250MHz (8,5x500)
1.38@4320 (9x480)Tovább soha nem mertem menni mert a terhelt 1.38volthoz nekem a biosban (köszönjük gigabyte) 1.45625v van belőve.
Sacc per kb terhelt 1.45-1.46 kellhet az 4.5Ghz hez...naazámáá az sok
Viszont a kezdeti nehézségek után, mostanra már a hőfokok nagyon jók.
4320@1.38v csúcs hőfok prime95 alatt 69fok a magoknál.
4000@1.28v csúcs 60 fok[ Szerkesztve ]
...
-
Gaben01
őstag
válasz MPowerPH #27265 üzenetére
Na végre volt időm egy kicsit tesztelgetni normális hőmérsékletek mellett.Érdekesen alakultak a dolgok,ami mögött valószínűleg a lap áll.
A 9x500 nem akart stabil lenni se 1,28V-on,se 1,296V-on aztán már 1,312V-on se (köztes értéket meg nem tudok összehozni,akárhogy variálok,tehát az 1,304V-ot se tudom összehozni).Úgyhogy belőttem a cpu feszt 1,296V-ra és elkezdtem 9x490-ről emelgetni az fsb-t.9x493 (4473) esetén terhelés alatt a bios-ban belőtt érték szépen 1,296V-ig esett vissza a dropnak köszönhetően,de prime stabil volt.Most 9x495 (4455)-ön fut a prime,lassan a 10K passed sor következik,de ugyanazzal a bios-ban beállított feszültséggel,itt terhelés alatt már csak 1,28V-ot kap a proci. Nem igazán értem a dolgot.
Van egy olyan sejtésem,hogy az 500-as fsb-vel lesz a gond.Kapott már plusz feszt a (G)MCH és az FSB Overvoltage is mindenféle variációban,de nem segített.Holnap kipróbálom az sz.j által többször is javasolt feles szorzóval 8,5x530-on és meglátjuk mire megyek vele.Minden esetre ezzel a lappal nagyon nem vagyok kibékülve,jó lenne már visszakapni a DQ6-ot.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
pincehely
addikt
Helló!
A következő lenne a problémám:
Nem tudom az fsb-t tovább húzni 420-nál.
Adtam plusz feszt a lapnak, de a procinak nem tudok, illetve tudok, de hiába, mert akkor is automatikus értéket ad neki a lap, akármennyit is állítok be.---CPU z szerint.
Tehát beállítok mondjuk 1.25 voltot, de a fent nevezett program, és everest szerint is csak 1.124-et kap mondjuk(terhelve).
Hol tudom állítani a biosban, h ne legyen ilyen automatizmus?
Mert gondolom, h ha alapfeszen a proc elment 3400 ig, akkor feszemeléssel, még mehet egy darabig.
Config:
asus p5ql-pro
c2d e 8200
cm hyper 212
geil ultra
sapphire 4850
Jah és ha a pci express sebességét nem hagyom auton, hanem fixálom 100mhz-re akkor sehogy nem éled a gép.http://kefetemap.deviantart.com/
-
politomi
tag
Sziasztok.
Az E8400-ak közül melyik steppinges tuningolható jobban? az E0 vagy C0? Átlagba mekkora fsb-t lehet elérni az e és c verzióval? A válaszokat előre is köszönöm. -
Gaben01
őstag
Már tudom miért szaladtak el annyira tegnap a maghők nálam.A swiftech blokk 4 csavarja közül az egyik szó szerint kipattant a crossbow-ból és hiába próbáltam most visszatekerni,nem kap bele a menetbe.Hosszabb csavarra cseréltem és láss csodát,most 1,296V@9x494 beállítás esetén (csak így találomra hirtelen) 66 fokosak a magok.Este ránézek mostmár a 9x500-ra.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
MPowerPH
félisten
válasz gamekiller01 #27257 üzenetére
Értem, akkor nálad ez a viszonylag magas ViD miatt lehet.
Don't Tread On Me
-
proof88
addikt
Na igen, látom már mindenki majdnem negatív hőfokokat mér már, csak én sütögetek...
-
finest
addikt
E8600-ból milyen steppinges proccot ajánlotok?
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
MPowerPH
félisten
Nem szóltam.
Nekem szobahőn ezt sikerült kihoznom. Sajnos szoba venti az nincs itt, de sikerült lehűtenem a szobát 18C -ra, és kinyitottam a házat.
Már bánom, hogy elszalasztottam a fagyokat, meg lett volna az 5Ghz, főleg a -20 -ban.
VGA az gyenge sajnos, nem valami tuningbarát, de itt most nem is azon van a hangsúly.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
sz.j
nagyúr
válasz MPowerPH #27252 üzenetére
"... Te procid se olyan forrófejű, mint a miénk Gaben -al...."
Még hogy neeem "forrófejű"?
Hát akkor ezek után a hőfokok után minek lehet nevezni?
Valamikor innen indultam:
1,280V-on 2 perc után 80°, vagy szintén 2 perc után 93°
Aztán cserélgettem a hűtőket, és ennek eredményeként eddig jutottam:
83°, vagy 86°De mivel ezek a hőfokok is túl magasak voltak felpolíroztam a hűtőimet és a procit (nagyon hullámos volt a kupakja!) is, és ennek hatására kb. 12-15°C-ot nyertem.
De nekem ez is kevés volt ..., tuninghoz kicseréltem a ventiket (1 db 38 mm-es Ultra Kaze 3000rpm, 1 db 38 mm-es Ultra Kaze 2000rpm, 1 db 25 mm-es S-FLEX 1900rpm, 1 db 25 mm-es S-FLEX 1600rpm), és az összeset egy "Enermax Ultimate Controller" előlapi panelról vezérlem.
Ráadásként, olykor, egy 50cm-es szobai venti is besegít ...Na most akkor milyen is a procim? Továbbra is az a véleményed, hogy nem "forrófejű"?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz proof88 #27248 üzenetére
Mert lehetetlen. Vagyis nem lehetetlen, de mint mondtam, ezt nyitott ablaknál, és még valami turpisság.
sz.j Grat. C0 -tól ez olyan, mintha E0 -t 5GHz -en Prime -olná az ember emberi feszek mellett. Te procid se olyan forrófejű, mint a miénk Gaben -al.
Tolok egy tesztet én is 1.360v -n, kíváncsi vagyok. Anno idáig nem jutottam el, mert nem volt stabil a magas freki miatt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
proof88
addikt
válasz MPowerPH #27236 üzenetére
Szóval azt várnám el a V8-tól, hogy olyan eredményt adjon nekem 22 fokos szobában, mint amit gamerkiller01 mutatott... de egyébként miért ne lehetne lehetetlen ... hiszen a hőcsöveknek nagy szerepe van a hőelvezetésben, de mint mondtam, a bordák meg a csövek langyosak. Kihasználatlan a hűtő. Kb a venti is felesleges ebben a helyzetben, rendszerhűtő meg van úgyis. Tehát vagy nincs mit elvezetni, vagy lenne mit, csak porszem került a gépezetbe... A Kúler Maszterben most nagyot csalódnék... csinál egy motorblokknak álcázott hűtőt és ennyit tudna, nem hiszem... pár nap múlva pontot teszek az ügy végére, kipróbálok minden itt leírt tippeket és ha minden hiábavaló lenne, akkor elmegyek piriputtyba és bedobom a Kúler Maszter igazgatójának kocsiablakát a V8-cal. Ja meg a HyperTX2-vel... aminek a ventije ritkán reped meg és csak magas fordulatszámon. Hát persze, hogy nekem alacsony fordulaton is megrepedt és persze nem csak a lapát, de beljebb is és kifolyt belőle sok cucc... milyen lehet ehh, 300-nál elfolyik a fékfolyadék.
Overlocker: ehh
[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
Még Tru 120 extreme volt rajta akkoriban, házhűtőket is használtam elöl-hátul-felül.
Hogy mennyire valós hőfok, fene tudja, akkoriban még a real temp mutatott legkevesebbett, core temp, everest 10 fokkal többet mért.
Ki tudja, melyik volt az igaz az őskorban. -
MPowerPH
félisten
válasz Overlocker #27245 üzenetére
Ilyet még nem is hallottam... Milyen amd volt? Kipróbálom. Mert akk Athlon64 lehetett, elviekben azok a leghűsebb amd procik, persze X1.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Gaben01 #27241 üzenetére
Nah, Baginál 1,304V -n vitte a 4,5Ghz -t az Abit lapban, azért kérdeztem. Nekem is annyit ment az RE -ben, tehát akkor valahol itt a lapok közötti határvonal.
Gaben, ne is lepődj meg. Én is szenvedek a hővel, pedig nekem magasabb a VID -em, 1.175. Neked azzal az alacsony VID -el még jobban melegszik, ami amúgy normális.
Agy neki nagyobb VTT -t, hátha segít. Nekem segített.Azért mondom én is, hogy megnéznék én e fölött a proci fölött egy másik hűtőt. Szerintem nem sok bírná a kiképzést. Azért kár is hasonlítgatni más hűtőkkel 1.2v+ vid -es procikkal.
Mi lehet egy 1.15v -s Vid -es procinál?! Azt léggel nem is lehet húzni. Dice a minimum, vagy -20 a szabadban.
XaraX: Szép eredmény, és jó hűs a proci is. Nekem ekkora feszen már forrna.
Vagy van külső segítség, vagy vízhűtés?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Gaben01
őstag
válasz MPowerPH #27234 üzenetére
Egyelőre a 9x500 nem megy 1,312V-al, az egyik mag hibázik pár perc után.A fura az,hogy a dq6-ban 1,3V-al stabil volt,illetve 8K passed,aztán nem néztem tovább.A lap még mindig gariban van,ebben az átmenetileg kapott p35c-ds3r-ben pedig nem megy úgy.Ráadásul nagyon gyorsan elszalad a hőmérséklet 80 fokig. A proci polírozott,a blokk polírozott,vízhűtés mellett ez sok ekkora fesznél. A vid 1,1625V.
Nekiállok még variálni a feszekkel,hátha lesz változás.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
MPowerPH
félisten
Na, srácok. Kinek mit megy a procija 4500Mhz -en, normális hőmérsékletek között?
Igazából Gaben CPU -jára lennék kíváncsi, hogy magas frekin is kijön -e a P35 előnye, vagy ott már erősebb az RE.
Don't Tread On Me
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Laraxior #27229 üzenetére
neem.. ez pont arra volt jó, mint bír a Laraxior Edition 8400-es. Azér arra kiváncsi lennék, mi törénhetett ott valójában, az ominózus pillanatokban.. Valóban megkapta-e azt a feszt (jó, drop minusz.. ), vagy egyszerüen értelmezhetetlen értéket kapott és ezért nem tudott be sem indulni... Érdekes dolgok ezek, egy mondjuk biztos, ha vki megkér, h direktbe csináljam ezt meg próba gyanánt, azt tuti picsán rúgom
-
Tibiajax
nagyúr
de, itt hájják meg, ha nem így volt. Mákom volt. Most egy kis időre szüneteltetem a tunningot és átértékelem a világot...
-
MPowerPH
félisten
válasz proof88 #27224 üzenetére
Azt azért elhiheted, hogy gamerkiller01nem szobahőn csinálta. Vízzel talán le lehet úgy hűteni, léggel normális körülmények között nem. Ez egy erős ablak rányitós eredmény, úgy nekem 40C alatt maradtak a magok.
Tibiajax: Atya Isten!!! Hát, ha beindul akkor elég.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
proof88
addikt
Amúgy tudom, hogy nem rossz a hűtőm, mert Hunnia is írta, hogy neki az E8500-a bios 1.3125v fesszel 4080Mhz mellett sem megy soha 60 fok fölé a proci még órákig futó prime95 mellett sem. Idle 29-30 fokosak a magok, 23-24 fokos szobahő mellett.
De itt egy másik V8-as eredmény, gamerkiller01-é. Prime közben max 58 fokos maghők egy E8600-tól, 4.6 GHz-en, 1.376V-tal, szép.
Amúgy múltkor összegyűjtöttem sok tesztet itt, szoktak eltérő eredmények is kijönni. Én nem jelenteném ki, hogy a Hyper212 jobb a TR 120 Ultránál. Anno közös megegyezés alapján így döntöttünk: Hyper212 < Z600 < V8. Árkategóriájában a 212 talán a legjobb.
Viszont a z600 alapból passzív hűtő, arra van kitalálva. A Mugen2-t passzívan lenyomja egy Ninja, de ventivel kijön a Mugen2 ereje.
Itt Henktől olvastam okosságokat.
A héten-hétvégén-jövő héten pontot teszek az ügyem végére, főleg hogy tavaszi szünet is lesz. Most viszont még beadandók, tanulás, na és persze gyakorlok a hétvégi F1-re.[ Szerkesztve ]
-
Tibiajax
nagyúr
válasz MPowerPH #27222 üzenetére
fuh, ne is mondd.. a hétvégén, amikor subaru-nak akartam visszavágni ( ), csak addig szarakodtam a beállításokkal, h sikerült totál elcsesznem a biost. Nem baj, giga lap stabil lap, mindjárt indul is be újra.. beindult, lekapcsolt. beindult, lekapcsolt. beindult, lekapcsolt...
istenem, nem hiszem el. Néztem a fesz-szekciót, hát nem 2.2250-et állitottam be 1.2250 helyett??.... váááá
imára kulcsoltam kezeim utánna, h inkább be se indult, mintsem elküldje a vadászmezőkre szerencsétlent -
MPowerPH
félisten
válasz Tibiajax #27214 üzenetére
Fel, de csak azért mert alacsony a VID, a proci alapból ilyen melegedős. Anno az E8600ES -t 1,3V környékén a Mugen II ugyan így zárt házban és 23C -s szobában 54C körül tartotta, persze a magokra értem. Annak sokkal magasabb volt a VID -je. Szóval a magas VID hátránya az ez. A Gemin II az a E8600 -al még elbírt 1,3V környékén, míg ezzel nem tudott megbirkózni, mert Prime alatt is a 75C -t ütötték a magok, IBT -alatt meg pár pillanat után lekapcsolt.
Az everestben ne nézzétek a proci hőt, az nem reális, valamiért rosszat mutat. Az alaplap kis kijelzőjén 44C körül volt a proci felülete.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Tibiajax
nagyúr
válasz CHIPman #27215 üzenetére
Hát figyuz. Első képtalálatok egyike, rögtön:
Itt az látszik, nemcsak hogy van olyan jó, mint a T.right-ok, de még jobb is.. sztem ez amugy vicc, de ők a szakértők.. Innenstől nem hiszem, h a hűtőd szar. Ha normális mennyiségben raktál rá az mx-2-ődből, levetted a müanyag védőfóliát is, akkor tényleg x, mi lehet. BMW képein látható azért, az aktuális favorit mugen hűtővel is eléggé felmegy a hőfok azért, ha olyan 1.3-körüli dózist kap a cucc. Nincs ezen mit csodálkozni. Én azt mondom, csinálj egy jó/jobb szellőzést a házba, vagy, legalább hogy megvilágosodj teljesen, szedd ki az egészet, le az asztalra alaplapostul és úgy prime.
-
MPowerPH
félisten
Itt egy kis hűtő/tesztprogram reklám.
Futtattam a Prime small FFTs -ot és az IBT -t az egyik 24/7 -es beállításommal, ami 4500MHz@1,28V
A szobában 23C volt, mint azt az everst alapján is látni lehet a 2. hőmérséklet pontban.
A proci nagyon forró fejű, 1,75V a VID -je, szóval egy igazi kazán. Nem futtattam egyiket se sokáig, ez a beállítás már teljesen stabil, a hőfokok meg nem másznak feljebb több idő után se. A hűtő egy Mugen II, a gyári Scythe által mellékelt paszta van rajta, a ház egy Stacker 830, 5 szívó, és 2 kifújó ventivel.IBT(maximum stress) vs. Prime small FFTs
Azért még egy MX2 -es pasztát beszerzek, hátha hoz még pár C -t, de 24/7 -re így léggel is bőven jók a hőfokok, hála a Mugen -nek.
Ez előtt 2 órán át ment a Blend, szóval minden kellően üzem meleg volt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
XaraX
addikt
válasz proof88 #27210 üzenetére
Van egy Asus Striker Extreme lapom.
Amikor hozzámkerült, elég érdekes dolgokat produkált, pl irreális hőmérsékleteket, feszültségeket mutatott bio és minden progi.
Cmos clear és bios frissités után is megmaradt a gond.
Végül a megoldást az elem kivétele hozta meg, kb 2 perc elég volt neki, azóta minden érték rendben van, bármivel nézem.
Csak egy tipp, vagyis tapasztalat az Asus-al részemről. -
proof88
addikt
válasz Tibiajax #27209 üzenetére
Csak langyoska. Viszont mi van akkor, ha igazából jó a szenzor és tényleg nem megy át rendesen a hő? Mert akkor kinyírhatom vele a procit*, ha beállítok 1.5V-ot meg 5xy fsb-t és hadd szóljon, aztán egyszer csak történik valami rossz...
Akkor is rossz lehet a szenzor, ha alapon hihető hőket mér? Tehát 21-22 fokos szobában ~1.1V-on alapjáraton 24 fokot mutat. Amikor 1.3V van 480x9-cel, akkor alapjáraton azt hiszem, olyan 50-60 fok körül vannak a magok.Mindenki: hogy nyilvánul meg, ha egy proci nem bír többet? Csak mert említettem a Pentium D-s esetet, hogy 60 fok körül is visszafogta magát a proci (throttling), mert a TM be volt kapcsolva. Amikor kikapcsoltam a TM-et, akkor IBT indítás után kikapcsolt a gép. Ha egy proci magas fesszel sem bír többet (állítólag Zájecnek volt egy Pentium D-je, amit 4.3 fölé nem lehetett vinni), akkor lehet olyan jelenség, hogy kikapcsol a gép?
Na most, én ezen az oldalon olvastam, hogy a P4-ekben 2 érzékelő van, az egyik a TM-é, és a legterheltebb területeit méri a procinak, és ha túl magas hőt észlel, akkor (50nanoseces késéssel) felére csökkenti az órajelet. Viszont van egy másik mérő is, ami az egész die átlaghőjét figyeli, és ha ez megvan 135 fok, akkor lekapcsol a proci. Na ez a lekapcsolás abban nyilvánul meg, ahogy nálam kikapcsolt a gép? Azt is olvastam, hogy vannak olyan lapok, amik a socket hőszenzorát mondják meg, vannak amik a cpu saját hőmérőjét, és vannak amik mindkettőt. Gondolom, ha más lapban nézném meg, ahogy azt fentebb johniee javasolta, és más hőket kapnék, akkor borítékolható lenne, hogy az alaplap hőmérője rossz és ezt is kapom meg, ellenkező esetben a cpu saját szenzorának értékét kapom meg, ami viszont még mindig vagy jó, vagy nem...
Viszont gondolom a maghőmérsékleteket nem lapon lévő szenzor méri, márpedig azok sem jók, sőt elég logikusak a kapott proci hőhöz képest ... ez az egész azért kellemetlen, mert lehet h tényleg rosszak a szenzorok, de akkor a Pentium D-nél miétr volt lekapcsolás, pedig csak 60 fokot láttam a lekapcsolás pillanatában? Táp HX520, nem lehet gond...* most ellentmondok magamnak? TM-től függetlenül lekapcsol a proci, ha nagy baj van. Most akkor hogy lehet így megölni egy procit, ha úgyis lekapcsol?
[ Szerkesztve ]
-
-
proof88
addikt
Amúgy mi a véleményetek az Orthosról? Kb ugyanaz, mint a Prime. Most az volt kéznél, ezért azzal néztem, Small FFTs tesztet. Én 1.3V-ot adok, ami gyakorlatban van 1.296V körül, 9x480 és a magok 78 fokig emelkednek, a proci hőmérséklet 74 fokig megy.
Tibiajax viszont kicsivel nagyobb feszt ad és neki úgy lesznek alacsonyabb hőfokai. Igaz, nála a szorzó 8.5, de az fsb-je nagyobb és végeredményben a proci órajele nagyobb, 4.4 GHz szemben az én 4.3 GHz-emmel. Persze jó lenne tudni, hogy nálam mi van 8.5-ös szorzóval és 518-as fsb-vel ... de most nincs itt a gép. -
proof88
addikt
válasz plaszy #27205 üzenetére
Prime-nál sokkal több idő lehet... IBT-vel nagyon gyorsan közel biztosan meg lehet tudni, hogy stabil-e. Persze az igaz, hogy nem nagyon terheli le ennyire semmi más, én csak azért használom ezt, mert gyorsabban megtudom az eredményt.
De ami a lényeg, az az, hogy itt sokak állítása szerint nagyon nem frankók a hőmérsékleteim, és persze szerintem se, nem tudok feljebb menni tuningban. Meg van egy olyan érzésem, hogy ha sikerülne egy stabil 4.5 GHz-et összehozni, ott már Prime-nál is ekkora hőmérsékleteket kapnék... az alap probléma az, hogy valami nem gömbölyű... én csak poénból meg akartam nézni, meddig lehet húzni a procimat, meg ezt nem ártana tudni, hogy később ha szükség van kis tuningra, akkor hogy fogja bírni... erre jöttek ezek a hő-problémák.
sz.j: igaz![ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz proof88 #27198 üzenetére
Mivel szvsz a többség a prime-t használja, ezért ha veszed a fáradságot és ua. a beállításon futtatsz egy prime-t, rögtön lesz egy reálisabb viszonyítási alap.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
plaszy
őstag
válasz proof88 #27203 üzenetére
Eddig én is IBT-ztem...viszont semmi sem terheli le annyira a rendszert, mint az, ezért én is áttértem a Prime Blendre. Felesleges annyira főzni a procit. Általában Primenál is restartol, ha gond van valamivel.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
proof88
addikt
-
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Jajj, természetesen leszedtem azt a fóliát és nem mai kép, hanem amikor megvettem a hűtőt, akkor csináltam a képet! Sajnos elfelejtettem olyan képet csinálni akkor, amin nincs fólia, úgyhogy azóta sincs olyan kép...
Tibiajax: Neked az a 1.3125V-os eredményed, amiről képet raktál fel előbb, az milyen hűtővel készült? Mert Prime-mal csinálod és szerintem IBT-vel hasonló hőfokokat érnél el, mint én ... szóval milyen hűtő és milyen paszta?
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz Tibiajax #27192 üzenetére
Akkor megnyugodtam, hogy még az enyémeknél is vannak sz_rabb ramok. Eléggé félrenyúltam ezzel, de látom más is Amúgy nekem nem csak bootolt, hanem mozogtam winben is, de gyorsan kikapcsoltam, nem akartam kinyírni a RAM-ot(2.1V CL6 )
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Ég veled, KEndre! :(
- Autóhifi
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Ryzen 7 7800 x3d , 2027.11.11 ig garancia
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6mag 12szál CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest