- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- ZIDOO médialejátszók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissd01
tag
Hy!
Olyan prob van,h párszor már megrángattam a procim(E8500) de max 1.35V-ot kapott és egy idő után már nem engedi húzni a procit!Egy restart után egyszerűen semmit nem ér a tuning...hiába van a biosban belőve minden a windows nem mutatja!Most elvileg boisban 4.2-őn(1.3V) megy de windowsban csak 3.16 ot látok... Bekapcsol az energiagazdaságos üzemmód ami csak tuning nélkül megy!És mellette a játékok is szaggatnak.Vki segítsen legyenszíves!Előre is köszönöm!
-
bzs73
őstag
válasz dangerzone #25596 üzenetére
Jó neked.Sajna az enyém nem nagyon megy jobban.Még egy kicsit faragok belőle szerintem de az már jelentéktelen.Lehet nem is foglalkozok tovább vele.Majd táncsak sikerül szerezni mostanába valami jobb példányt. 2.E8500-s ami most megfordult nálam előző még így se ment.Köv e8400 lesz.
If a second or you are the first to lose.
-
sz.j
nagyúr
válasz winfier #25593 üzenetére
Mennyi a procid VID-je?
Mert ha annyi mint az én procimé, (1,1500V), akkor én kb. annyit kihoznék a procidból mint az enyémből.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
winfier
senior tag
-
sz.j
nagyúr
válasz winfier #25591 üzenetére
Látom "kötekedő" hangulatban vagy ..., ráadásul figyelmetlen is.
Mert én ezt írtam:
"Én meg ma "öregesre" vettem a tempót ..., mert csak ott tesztelgettem a procit ahol nap mint nap használom."
És nem azt, hogy ez a max az adott feszen.De ha a max-ra is kiváncsi vagy, akkor parancsolj:
1,104V@3752MHz
És egy ráadás, hogy az 1,136V-os eredményedhez is tudjál viszonyítani :
1,136V@3930MHz[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
winfier
senior tag
Csak ennyi Van valami a prociddal az biztos
eddig a tied jobban ment mint az enyém nem is kevéssel most meg
SmallFFT:
- 1,088V@3600MHz
- 1,136V@3800MHzNekem a 7,5 szorzó jobban megy
[ Szerkesztve ]
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Nekem is meglett az új E8500.Hát jobb egy kicsit mint volt,de nem sokkal.Még egy kicsi van benne de nem sok.Ez van.
3800@1.216vEzen használom,
[8x500@1.28v]
Ezeket a feszeket akarom még egy kicsit lentebb vinni .sokat nem hiszem hogy lentebb megy,mert ez is egy átlagos proci,de mondjuk nekem ez már nem olyan rossz.Viszont jó hűvös proci.4-5 fokkal hűvösebb mint az előző.Szobába 22-23 fok van.Na majd egyszer csak kifogok én is egy űbertuning procit,de most jó ez is. További szép napot.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
Athanáz9
aktív tag
Érdekel a téma, a részletes információk.
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #25584 üzenetére
Jaja!A multkor Ősemberküldött egy valaggal,s megvetettem a szomszéddal.Most meg,hogy kell,szóltam neki,h el akarja cserélni,csak még nem tudja.
(#25585) Laraxior :Azt mondod,h nem érdemes módosítanom akkor reaperekre az aláírásomat?
-gulyáslevest kell főznöm,ezek sáskák,nem gyerekek..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
Szeretnék én is ilyen öreges lenni...
BMW001:Abitnál is!Ha nem emeled x-ig a VTT-t,akkor nem ad pluszt a bios..
-megyek,eladom a patriotokat,s jön 2 reaper-[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
MPowerPH
félisten
válasz Laraxior #25579 üzenetére
Nem tudom, gondolom ez lapfüggő is. Itt az RE -ben szabályosan kéri a VTT a feszemelést. És azt is észrevettem, hogy ha túlfeszelem az se jó, akkor is instabil.sz.j: Grat! Én ezt majd akkor fogom kitesztelni, mikor jövő héten felviszem Bp. -re a gépet a lakásra. Ott 23C van a szobában, tehát inkább én is minuszba emelem a feszt.
Ez a hét meg csak ezekre van szánva, többet nem is lesz alkalmam hidegben tesztelni...
Mén nem megy mán le a nap...Don't Tread On Me
-
sz.j
nagyúr
válasz MPowerPH #25559 üzenetére
Én meg ma "öregesre" vettem a tempót ..., mert csak ott tesztelgettem a procit ahol nap mint nap használom.
Small FFT: 1,104V@3612MHz
Blend: 1,104V@3612MHz[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz MPowerPH #25577 üzenetére
péntekre tervezem a 24.000 pontos átlépést a 3dmark06ban de ezt csak egymás között ű
Érdekes én 4600on 1.32es VTT-vel használtam...sosem volt vele gond,most meg kezd kék-halálozni,tegnap küldtem neki egy óra blendet,most FFt-zek... lehet nem proci..sőt biztos.... lehet Gorni által javasolt cmos_clear segíthet,mert közben volt pár procicsere,meg egy "kis" OC is
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #25575 üzenetére
Még jó,h terhelésnél közelednek.Köszi ha megcsinálod a tesztek zömét.Jó lesz úgy,nem kell mindent végigzongorázni.
VTT:Hát Abitra lefordítva nálam 1,27-1,29 volt a mindennapos,de mikor kellett volt ott 1,41 is.
Ha jól értelmeztem ezt a csigabigát akkor a CPU termination és a CPU reference kb az abit V és Grlef-os kütyüje.Ott az volt a lényeg,gogy a két érték(ha emelted a VTT-t)szorzata kb 0,8 legyen..S valóban a tesztek zömét(amhol jó eredmények születtek)1,27-es VTT-vel és 63%-on értem el.Mikor kellett a szufla,akkor nőtt az arány,mert a VTT-t tudtam emelni,de 63% alá nem tudtam menni..[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
A VTT feszt meddig lehet adni a procinak? Mert én úgy olvasgattam 1,35V -ig ok... Most ahogy néztem, a 4700 Prime stabil teszthez 1,35V kell a VTT -nek. Mehetek még feljebb is vele? Talán 1,4V -ig még bírja, bár nem szeretném kinyírni a procit.
Laraxior: Jah, de a P35 -ben, nem? Hát ez a proci P35 -ben 4,5GHz -t szerintem 1,2V körül menne, jó hidegben. De ez csak az én véleményem és az eddigi tapasztalataim.
Tegnap nem volt it hideg, olyan 6C volt a szobába. Ma amint lemegy a nap, és -3C alá megy a higany, dobom ki a gépet az erkélyre. Péntekre -10 alatt mondanak, akkor is bepróbálom.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz lipi67 #25574 üzenetére
Tényleg ritka szar... Engem is zavar, hogy rossz az enyém, mert a régi E8600 -osomon jól mértek. De Subarunak köszönhetően egységesek a maghőim terheléskor.
Ma majd csinálok egy 1,2V -s és egy 1,35V -s eredményt. VID -est nem akarok, meg Max. valid -ot se. De az 5Ghz -es klubba belépek remélhetőleg 1,45V alatt.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
BMW001:Szép eredmény valóban,ahogy Subaru is mondta! geriis jól linkelt,szeretettel várunk oda!(mindenkit!!)
Én meg..Csak nem bírtam ki,betettem ezt az átok,új 8500-öst..Hm..Az egy dolog,h 1,25V a VID és 1,2V-on még nem prájmstabil,de a szenzora miatt el is ment tőle jól a kedvem..
Ritka nagy fos!:
[ ]kimi02:Látom,keresztbe írtunk.Szóval kvra 1formák(VID-FPO)csak nálad jó a szenzor..
4GHz 1,21xx valamennyin megvolt,majd nézem,csak agyalok még,mert olyan ez mint a púpos a buszon.Mondom a gyereknek,h ne bámulja,nem illik,s erre én is akaratlaúl hesszem..-Itt is.Folyamatosan a magokat lesem..[ Szerkesztve ]
-
hami85
tag
Na próbáltam beállítani, a következő értékekkel:
NB: 1,2V
CPU: 1,33125V
RAM: 2,0
9*400as szorzót állítottam be így stabil volt a rendszer, de a memóriákat nem tudtam 800 fölé vinni. Asus alaplapnál a maradék értéket mikre kell állitani? Mert gondolom AUTO értéken ne maradjon! Valamint a megadott fesz értékek nem túl sok?Üdv
-
MPowerPH
félisten
A Loadline Calibration -t érdemes bekapcsolni?
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz kicsigeri #25562 üzenetére
Jah. Csak már lassan zombi leszek... Tegnap késő este raktam össze a gépet, hajnali fél ötig szenvedtem. Még azzal nem is lenne probléma, csak már unom a Prime -ot. Azt az 1 órát egy szenvedés végigvárni. Még ha 10 perc alatt megtudnám, hogy stabil e, de így.
Az éjszakába a finombeállításokkal együtt max. 5 teszt fér bele, ami nem sok.Nah, majd megnézem azért még a héten.
A scrshot -ot, amit csináltam, az oda is jó lesz? Vagy kell még valami plussz info?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Amúgy mik itt a PH -s rekordok, nincs valami info erről?
Hogy szebb legyen, ne így össze-vissza:
Remélem ma nem lesz csapadék, és akkor kitudok költözni az erkélyre. Még ezeket megpróbálom eggyel kisebbre venni, meg csak azért is meglesz az a 4700Mhz 1,312v -n.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
9*512
Most nézem alacsonyabb fesszel is. Remélem még megy lejjebb is.Don't Tread On Me
-
lipi67
nagyúr
Huhh!Te aztán alapos ember vagy!Becsülöm és irigylem a türelmedet,meg a procidat is..
winfier: Nem semmi!
kimi02: elárulod akkor a VID-edet meg h mennyi kell 4GHZ-hez?
BMW001:Szép!Alig kevesebb fesz kellett nekem a 8400-gyel 4GHz-hez..[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Megnézem alacsonyabb feszen is. Sajna nincs időm több időt futtatni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
plaszy
őstag
válasz hami85 #25549 üzenetére
Egy nagyjából 4,11 GHz-es stabil eredmény P5Q-ban nálam így néz ki:
NB-nek 1,2V
CPU-nak 1,33125V
Ramoknak 2,00V BIOS-ban.
Ezek csak tájékoztatóak neked, mivel nekem sima P5Q-m, E8500-am és 4x1 GB ramom van.
Talán segít valamit.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
hami85
tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki valamiféle beállítási segédletet adni abban hogyan tudnám jól beállíítani ezt a szettet? Nem akarom annyira túlhajtani csak egy picit
Asus P5Q-PRO
E8400 E0 -- hűtés nem gyári
2x2gb Kingmax 1066Azért kérdezek csak mer annyi szar beállítás van a biosba az overclocknál hogy lövésem nincsen mit hogyan kellene!
Előre is köszi!
-
winfier
senior tag
válasz tekerede #25546 üzenetére
Ezt így nem lehet megmondani minden procinak más fesz kell. Ki kell teszteled, hogy mennyi fesz kér a kicsike. Ha E0-s akkor legtöbb esetbe kevésebb fesszel is beéri mint a C0-s.
max ami adható az e8 szériának az 1,35V, de ez is csak jó hűtéssel lehet.
Semmi feszt ne legyen auto-n, mert majdnem minden lap túlfeszel."Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
tekerede
csendes tag
Srácok: Mennyi feszkót adhatok a procimnak? E8400
8x500-on (4Ghz) ha automata beállításon hagyom 1,4-1,45V ad neki.
Ez kicsit sok nem? A lap egy Msi p45 Neo3 FIR.20V Turbo
-
-
-
sz.j
nagyúr
válasz dangerzone #25541 üzenetére
"... Pedig ha a gmch-nek és az fsb-nek a lehető legnagyobb feszt adom, akkor elvileg nagyobb eséllyel megy a magasabb fsb , mintha alapon lenne minden fesz érték, nem?"
Ez egyáltalán nem biztos, a lap, memó, proci hármastól függ, sőt ....
Nekem soha nem a max feszeken jött a jobb eredmény.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
dangerzone
addikt
Lejárt a mod idő...:/
De amúgy e8200-zal max oc szinten 546-os fsb-t értem el. De ez persze nem volt stabil. Szintén 500 fsb fölött picivel volt az a szint, ahol kezdett instabillá válni a gép.
A mostani procimmal meg set fsb-vel értem el 516-os fsb-t maximum. Ez sem volt stabil. És brutális feszt kellett neki adnom.
Amúgy 510 körül be sem tölt a win. Pedig hiába változtatgatom a beállításokat, szorzót is a legkisebbre vettem, hogy minél alacsonyabb legyen a proci órajel, hogy biztosan menjen 500 fölött.
Hát nem nagyon ment. Pedig ha a gmch-nek és az fsb-nek a lehető legnagyobb feszt adom, akkor elvileg nagyobb eséllyel megy a magasabb fsb , mintha alapon lenne minden fesz érték, nem?Mondom, mindent variáltam, kivéve a memória másodlagos késleltetési értékeit, meg a pci-e feszt.
-
winfier
senior tag
válasz Benyadapro #25536 üzenetére
1,2V kell a 4500MHz-hez Az nem lesz egy kicsit kevés
inkább a 8x500-hoz nem"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Benyadapro
tag
válasz dangerzone #25533 üzenetére
1.2 V
cpu z szerint bioszba 1.25 -
sz.j
nagyúr
válasz dangerzone #25531 üzenetére
Nincs a lapod biosában FSB, GMCH, esetleg még PCI-E "Over Voltage Control" állítási lehetőség?
Ha van, akkor nagyon ajánlom a figyelmedbe.
Mert pl. a P35-DS4 lapomnál ezeknek a feszeknek a "variációjával" olykor jelentősen lehetett nővelni az addigi eredményekek.
Sőt, nem szabad egy adott szorzónál sem "leragadni", ki kell próbálni többet is.
Íme[ Szerkesztve ]
-
winfier
senior tag
Nekem a régi P35 Ds3 -as lapomnál nem kellett feszt adni a mch-nak
Én csak a ramnak és a procinak adtam feszt és ment minden simánItt van a lapomról pár infó: P35 DS3 hogy hogy ment.
és sehova nem kell feszt adnom csak ram, proci.[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
válasz Benyadapro #25532 üzenetére
9x500-on mennyi feszt adsz a procinak?
-
Benyadapro
tag
nekem simán stabil a cucco 8x500 on meg 9x500 on is P5B vel
-
winfier
senior tag
válasz dangerzone #25524 üzenetére
Amikor nekem meglett a lap akkor még a 450fsb stabilizálása is nehéz volt.
kb 1-2 hétig szenvedtem, hogy meglegyen az 500fsb stabilan. csak ki kellett ismerni a lapot"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
Laraxior
titán
válasz dangerzone #25527 üzenetére
nekem az 512x8nál DQ6ban nem kellett feszt adni az FSBnek
MCHnak is +0.2V elég volt. az se megoldés ha szétfeszeled vagy lapot akarsz cserélni?*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
dangerzone
addikt
válasz Laraxior #25525 üzenetére
Hát de beállítom én... legalábbis próbálom, és van,hogy be sem akar bootolni.
Legutolsó "**szommá hogy nem megy ez a kva gép nagyobb fsb-n" ez volt:
proci: 6*515 = 3090 mhz ! (csak)
memók: 5,5,5,15
+0,4V fesz nekik, tehát 2,2Vproci fesz: 1,5V !
Fsb +0,3V !
gmch +0,3V !Szóval én már úgy érzem, mindenből a maxot adtam neki, és
a win még csak be sem töltött. Én nem értem mi a baja[ Szerkesztve ]
-
JColee
őstag
válasz hami85 #25515 üzenetére
cpu-z ben nézd meg az spd fülnél a memóriád számát
ha 6osra végződik akkor az cl 6os modul, szóval a biosban be kell állítani mauálisan azt a részt 6ra
tuningolni csak úgy érdemes ha jó a hűtésed
a proc kapott 1,2625öt északi híd és a vtt 1,2 fsb-t belőttem 500ra a memórákat meg beállítottam, hogy szinkronban legyenek az fsb velpersze ezek a feszek csak nálam érvényesek, lehet h a te procid sokkal jobban húzható és a lapodnak is elég lehet kevesebb fesz 500as fsbhez (és ennek az ellenkezője is megeshet)
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
winfier
senior tag
válasz dangerzone #25519 üzenetére
Lehet elküldöm a gigának ezt az eredményt hátha meghívnak valahova vagy adnak egy lapot tesztelésre.
Az állása annyira nem kéne, de mondjuk a fizetését azt elfogadnám
-
winfier
senior tag
válasz dangerzone #25517 üzenetére
Lehet befizetem magam egy útra
-
winfier
senior tag
Ez lett az új világrekord
-
dokee78
félisten
Régóta a WinRAR tömörítésre hajtok végre megvan az egyéni csúcsom.[link]
Biztos másnak lett több is,de nekem 1700KB/s volt a cél és végre megvan!
-
lipi67
nagyúr
válasz dangerzone #25508 üzenetére
"ismét csak szivárgást tapasztaltam, az udvaron a hó pedig csak egyre fogyott"---Itt már nem bírtam,fetrengtem-Köszi!!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz kimi02 #25491 üzenetére
Szuper!Köszi!!!Ma érkezett meg kben.Ha enguszküldi az új hűtőt,megy is a gépbe.(nem akarom 2x szétszedni,így is gyakran teszem..)
Esetleg mondanál még valamit róla?
pl.mennyi a VID-je,s mit tud VID-jén.!Ghz-hez mennyi fesz kell?Előre is köszi!
-
plaszy
őstag
Elég furcsa megoldás, de valameddig kivitelezhető...
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
MPowerPH
félisten
Hát ez brutális... És utánamég működött neki. Nah majd ha megőrülök, akkor az RE+E8400 párossal én is megcsinálom ezt, hátha hoz valami csodát.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz dangerzone #25506 üzenetére
Nah, ezt most nem mondod komolyan? Linkeld már ide légyszi... Mingyá kipróbálom.
Haver olyat csinált, hogy bezacskózta a jeget, és rátette a VGA tetejére, hogy kicsit hűtse.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nah, megvan a Scythe Mugen 2. Újra itt az RE is. Remélem holnap jó idő lesz, este összedobom a gépet és le se fekszek reggelig. Csak ne havazzon.
Don't Tread On Me
-
JColee
őstag
válasz JColee #25501 üzenetére
lejárt a mod idő sry
kis kiegészítés:
a proci órajele 2 ghzen 6*333 ha megnézed, de ha terheled prime-al pl akkor felmegy a "rendes" 9*333 ra ami ugye 3 ghz
a képen amit linkeltem az fsb 500 a rendszerbusz pedig ebből következőleg 2000 mhz (rendszerbusz órajel= 4*fsb)[ Szerkesztve ]
-
JColee
őstag
válasz hami85 #25493 üzenetére
helo
2000 mhz idle ben az órajele mert energiatakarékosság miatt visszaveszi, ahogy a feszt is egy kicsit
fsb be lehet állítani a biosban is ebből adódik a "bus speed" ami a rendszerbusz a proc és az északi híd között 1335 mhz igazából 1333 csak nem olyan pontos de ez elhanyagolható
ez a rendszerbusz a proc és az északi híd között
ramokra azért ír ki 400 mhzet mert ez a valós órajele ezt szokták úgy hirdetni h 800 mhz
ha 1066 mhz et akarsz akkor azt biosból kell beállítani szerintem[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700K 6mag 12szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8-Cores (96M Cache, up to 5.0GHz) Box Processzor! BeszámítOK
- 13600K Pionner Relid
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest