- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz furzsi #26895 üzenetére
Követtem a lapom topikjában kapott tanácsokat! És megtáltosodott! Pedig már kezdtem azt hinni, hogy a ramjaimmal van baja a lapomnak. Jelenleg stabil 500*8 de cél az 525*8 24/7-re. Úgy érzem meglesz az is!
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
7600 GS
addikt
Sziasztok!
Írtam már ide, de lenne még kérdésem.
Adott egy Core 2 Duo E8500 C0 steppinggel (4,3 GHZ 453-as FSB), egy Asus Maximus II Formula (P45) alaplapban.Kérdésem az lenne, hogy elérhető-e ezzel a párosítással a 4,5 GHZ. A processzorhűtő egy Sharkoon Silent Eagle.
Üdv.: Marci
-
lipi67
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz Devil Smile #26891 üzenetére
Bocs,figyelmetlen voltam
Hát..nem egy brutal.Én 9-es szorzóval kezdeném,s minden alapon,csak procinak,mch-nak adnék.(no meg a reapereknek)
Sok sikert!Azt írod 1,2-1,3 körül 4,2GHz..Hát neked is 1,26-on megy majd annyit,nem?Hogy ez bios 1,32..se rá fütty.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Devil Smile
őstag
válasz lipi67 #26890 üzenetére
persze nem gondoltam h azok a beallitasok nekem is jok lesznek
azert is irtam h kiindulasnak allitottam be.. ha jol emlekszem ott 8,5*500 nak volt ez beallitva
enniyre antituning lenne ez a proc? latom sokaknak 1,2-1,3v on siman megy 4,2korul v folotte ez meg 4,1en se akar menni 1,32v al..
9*450ig stabil ezzel a beallitassal de a 460 mar nem fekszik neki..
majd 7vegen nagyobb turelemmel elbibelodok vele..
azert koszonom a valasztSteam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
lipi67
nagyúr
válasz johniee #26885 üzenetére
Lehet,bár én sokáig server 2003-on voltam,nem zavart engem ..
(#26886) CHIPman : Most akkor jó v nem?
Devil Smile: A reaperek tuti elfutkároznak még kevesebb feszemn is.Nem is értem,h 2,1v-ból,h lesz everest szetrint 2,13..
Az meg,h másnál bejöttek ezek,Te se gondolhatod ,h nálad uezek a beállítások uazt eredményezi.(eredményezhetik persze..,de kvra azonos procik(VID/FPO).Ha 1 mag hibázik,tolj a procinak fesz ..[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Devil Smile
őstag
hali all
kis help kellene
tuningok kozul kivalasztottam egyet es ahoz mertek belottem a beallitasokat
viszont nem stabil e kepen meg stabil am pont h elmentettem hibazott a 2. mag
ITB vel is kiprobaltam 5/4 80%ot kaptam
merre induljak? gyanakszom a ramra h ezen az idozitesen esetleg nem birta ezt az orajelet..
KEP
elore isSteam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
sz.j
nagyúr
válasz MPowerPH #26802 üzenetére
"Nah, kis baleset után csak ennyi maradt. Lap most feldroppolt , még szerencse, hogy gyakran mentek egyet.
4300MHz@1,2V
BIOS -ban nem állítottam a feszeken, most mégis ennyire ugrott 12 perc után.
Öcsém jóvoltából leállt a gép is... Ha loadban hirtelen nem kap áramot, károsodhat? "
[link]Mi is volt ez a "kis baleset"?
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lipi67
nagyúr
válasz CHIPman #26883 üzenetére
Te!Nézd meg az t a progit!Ott Te hozhatsz létre profilokat,más más szorzóhoz akár más más vid-et rendelhetsz hozzá!
Nemtom az FPO-kat,nézz szét itt.Van jó pár 8400-es ami brutal.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
CHIPman
nagyúr
válasz lipi67 #26882 üzenetére
De a szorzót sem veszi vissza...
Na, találtam egy helyet, ahol 42k-ért van E8400 BOX Sztem majd azt veszem meg. Melyik a legjobban tuningolható FPO(alacsony VID nem fontos, de 1.25V 4GHz jó lenne)?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
lipi67
nagyúr
válasz CHIPman #26881 üzenetére
Nem!Nem kapcsolja ki,csak a min és a max vid között skálázható az érték.Ha ezek közé rakod akkor van értelme,mert visszaveszi progi alatt is.viszont ha a min vid-et lövöd be...Az alá már nem tud menni!!!
[ Szerkesztve ]
-
-
lipi67
nagyúr
válasz CHIPman #26879 üzenetére
Nem értem.Az energiakütyüket hagyd mindíg bekapcsolva,semmiben sem se zavar.
Priviben küldj már egy képet a crystalról!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zolix
tag
Sikerült csak nem hittem, hogy ilyen erősen kell nyomni!
Köszi mindenkinek!
-
lipi67
nagyúr
válasz Bagira01 #26866 üzenetére
Na,én is arra gondoltam!Annak 1,17 a vid,de mi a min vid?Hát belefutottam a csigabigába rendesen.ramra jó is(nagyon is)alul is jobb(gondolom a p45 miatt),de..Mind1.Most nem sok időm volt,van és lesz.Voltunk Debrecenben,jön a 44.Krisztinek.
Húú!Ákoskának van egy brutal procija!!!CHIPmanedig mennie kell!Op.rendszernél?energiaellátás?Otthoni-Laptop ezen (vmelyiken)van?
[ Szerkesztve ]
-
dangerzone
addikt
Igazából izomból rá kell nyomni.
Először ,mikor összeraktam a gépet, én is azt hittem, hogy lazán passzol. Aztán azt hittem már hogy nem kompatibilis vele a lapom, úgy megzavarodtam már..
Aztán mondom, rohadjon meg, izomból rányomom, lesz ami lesz. Aztán bepattant.Úgyhogy neked is ezt tudom tanácsolni! ;)
-
rup1u5
nagyúr
Lap kézikönyvében szépen le van rajzolva a proci berakása ha esetleg kétségeid vannak ezügyben. Nagyon elrontani nem lehet, mert csak egyféleképpen tudod beletenni. Oda kell figyelni! Némi feszültség van a fémkeret visszahajtásakor de pont ez tartja helyén a procit. Le kell nyomni a kart erősen és visszaakasztani a kis pöcök alá.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Zolix
tag
Sziasztok!
Most vettem egy E8400 procit egy Giga ep45T-ud3r lapba és van egy kis gondom a berakással felnyitom a kart és felhajtom a lemezt berakom a procit majd visszahajtanám a lemezt de nem megy vissza úgy látszik felfekszik a proci szélén most mit rontok el?
-
Gaben01
őstag
Bios-ból 1,175V (elég sokat dropol a lap),ramok 5-5-5-15 1:1-ben (valószínűleg menne a 4-4-4-12 2.0V-on,de most nem finomhangoltam), fsb-nek +,01V (nincs lehetőség finomabban adagolni neki,mint a dq6-ban) és ennyi az összes beállítás.
A dq6-ban 1,12V kellett a procinak a 9x445-höz,megnézem majd este,hogy ebben a lapban hogy alakul.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Bagira01
veterán
válasz lipi67 #26865 üzenetére
A jó öreg e2140-ről a legősibb procimról amit soha nem adok el Látom nem bírsz magaddal eléggé befejlesztettél mióta utoljára láttam az adatlapod Most én sem bírtam ellenálni egy gtx260-nak úh pénteken úgy néz ki hozok 1-t Igaz már vagy 2-3 hónapja 10 percnél többet nem játszottam
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
lipi67
nagyúr
válasz CHIPman #26862 üzenetére
Tedd fel a crystal CPUID-t.Ott állítsd be VID-nek a takarékos VID-edet.(biosban szorzóhoz ne nyúlj)Oprendszernél,én ilyenkor az energiakütyüt biztos ami biztos alapon laptopra állítottam.Lejön még a dropp és egy 1,3V-VID-es 2160-as 1,125 körül lesz..
Többet ez esetben(alulfesz)tenni nem nagyon tudsz.(#26858) Bagira01 ontosan most melyik prociról is beszélsz?
A kis"hülye"2140-esed,az én 2180-asom,vagy ..?[ Szerkesztve ]
-
ADAM1337
nagyúr
1,136v 4g
Sajna már nincs nálam a proci.(nem volt időm kivárni.) -
Erdei88
veterán
Szia! E8500öt gyári hűtővel meddig merjem felhúzni? Mekkora a max fesz amit 24/7re adhatod neki?
-
Bagira01
veterán
-
westlake
félisten
Play nice!
-
Gaben01
őstag
válasz MPowerPH #26854 üzenetére
Én csak szobahőmérsékleten tesztelek,nem érzek magamban annyi mazohizmust,hogy nyitott ablak mellett kuporogjak a gép előtt.
Kicsit sikerült javítanom az esti eredményen így lefekvés előtt: 1,104V@3924http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
MPowerPH
félisten
válasz Gaben01 #26853 üzenetére
Megy az, csak nyiss neki egy kis hideget. De ha megy 4300Mhz -t akkor már megint nagyon jó, mert túlteljesít. Mondjuk az is igaz, hogy minél magasabb lesz az órajel, annál jobban feljön az X48/P45 a P35 -re. Arra lennék kíváncsi mikor marad le a P35.
Kis feszes tuningban nem ok az X48. Próbálgattam, és itt úgy müxik, hogy beállítok egy feszt, azon Prime stabil. Csökkentem egyel a feszt, és indulás után kifagy a win. Utána vissza egy fesz érték(0.008v) és megint Prime stabil. Ennek ugye azért nem így kellene működnie.Tehát vagy Prime stabil, vagy semmilyen, LOL..
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Gaben01
őstag
válasz MPowerPH #26852 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki,hogy 1,2V-on nem megy nekem se 4300 fölé,de a lapot még ki kell ismernem,mert van pl fsb overvoltage control és fsb deovervoltage control is (ennél mínusz értékeket lehet beállítani)
Holnap nekifutok újra ennek az 1,2V-os projektnek.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
rup1u5
nagyúr
Alakul a dolog
Még némi finomítás és remélem meglessz a 525*8Why don't you knock it off with them negative waves!
-
lipi67
nagyúr
válasz proof88 #26849 üzenetére
Persze.Én is a régebbit nyomom,sp2-es,nem a most x torrenteken fellelhető sp3-ast.
Most is ilyenről vok.
-Ha bios tuning ,tisztán,akkor is mikor áll fel az op.rendszer,nem mind1(volt h Vista nem tudott ott ahol carlosa simán)Ha meg szoftveres tuning is..még jobban kijöhet.Set FSB/vista-nagyon szar páros carlos/set FSB-hez képest.Ill. én becsülöm a kicsit is is és FSB nálam már meggyőző[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz MPowerPH #26827 üzenetére
Abit lapban nem lehet.
A VID-et adja az adható legkisebb fesznek.Amennyit droppol,annyival gazdálkodhatsz(elvileg)Viszont..Ha ez a cél..ott a Crystal CPUID.Azt megteheted vele,hogy leszűkited..
Pontosabbangye ott engedi a min -max VID között skálázni,s ha kell ikonba is lementheted,vagy megadhatod,h úgy boot-oljon.A max amit tehetsz:A minimal VID-et adod meg.Ebből lejön még a dropp és kb ezek a lehetőségeid.Elég is.
Elég mert valóban annyira le nem megy."gurus alulfeszes"biosról bevallom,h nem is hallottam,de..Aki használja,használta ezt,ezeket a lapokat,az tudja,h 1 időben"elfelejtettek ott"Abitéknál biost írni,s elég sokáig vártunk egy normálisnak nevezhető bios-ra.15-től fölfelé megvalósult.Nekem még a 12-es jött be nagyon,pedig 2180-at se ismerte fel..15-17,tuti jó.Másem néztem más lapokkal(ezzel se,nincs időm)de Az említett IP-s széria nagyon biosfüggő,s oprendszer függő is.Vista..nem nyerő.Sima kolis XP-t szereti,(set FSB-vel alóla jól húzható)jó pár FSB-t kicsikarhatsz belőle.Ha ezt lecseréled a Fenyő féle Carlosa-ra,újra hoz 3-4FSB-t,csak türelem.Hűtést érdemes lebontani,s mx-et nyomni alá.
kis prociknál a VTT/GTL-ref csak ront ,tök értelmetlen babrálni velük.8xxx-nél egy 1,275-ös Vtt(67%)Mch 1,45v s Tiéd a világ.(Ha 1,45-ös Mch-t nem bírja-volt aki bootolni se tudott-az előbb említettek(bioskeresés-oprendszer-hűtés)segít.
[ Szerkesztve ]
-
-
Devil Smile
őstag
Hali all
ma lecsereltem a 8200asom egy 8400ra(E0)
Q840a036 os fpo-s errol tud vki vmit en semmit nem talaltam..
eddig ugy tunik nem egy tuning darab mert bios1,25v on nem akar 9*450en betolteni a vista..
most 1,275v on van igy elindul csak par mp utan elszall a prime..
meg csak 1 oraja van gepbe uh nem astam el teljesen de nem tunik olyan jonak mint a 8200asom volt az 1,2v on 3,6Ghz stabil volt..
ha van vmi alap beallitas amibol erdemes kiindulni azt szivesen fogadom..Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
CHIPman
nagyúr
45k-ért tudok boxos, E0-s E8400-at. Ez mennyire jó ár érte? Van valahol olcsóbban?
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
sz.j
nagyúr
válasz Gaben01 #26833 üzenetére
Háááát, nem is tudom ..., csábító, de engem föleg az "alulfeszes" tuning érdekel. Max. 1,2-1,25V-ig, talán még az 1,3 is érdekelne.
Amúgy köszönöm a bizalmat.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
MPowerPH
félisten
válasz ADAM1337 #26830 üzenetére
Gaben eredménye a második élő példa. Baginál a döglődő P35 -ben is jobban ment a mostani procim. De Gaben eredménye is mutatja, az a proci 4500MHz 1,304V -n ment Baginál a P35 -ben meleg szobában, nekem az RE -ben meg 1,32v -n. A mostanival is ez van, P35 -ös eredmények 0,016v -t vernek az RE -re, pedig megpróbáltam már mindent. De ha valaki felajánlja, hogy kezelésbe veszi a procimat, akkor viheti. (most nem leszek több mint 1 hétig, ha van vállalkozó kedvű ember, akkor viheti a procit tesztelni)
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
CHIPman
nagyúr
válasz MPowerPH #26827 üzenetére
[link] ebből következtetve a simában sem lehet, de azok nem visznek akkora FSB-t! Csak az -E "elég" 8400 alá, ha jól tudom.
szerk: Lipinek -E volt.
szerk2: Az előbb linkelt topicban Bagira is írt, hogy kéne már egy alulfeszelős modbios, és neki, mint említetted, sima van.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
MPowerPH
félisten
-
Gaben01
őstag
válasz CHIPman #26826 üzenetére
Egy Swiftech Apogee GTX-et.
Vacsi és gyerekfürdetés-fektetés után nekifutok mégegyszer ennek az 1,104V-nak,hátha megy ez még följebb is.
Elvileg sok,gyakorlatilag meg nem hiszek se a real temp-nek,se core temp-nek.A proci is és a blokk is polírozva van, egy tripla radim van 3db 12cm-es ventivel,szóval én úgy vagyok vele,hogy ez csak támpontnak jó.BMW001:lipi-t kérdezd melyik verzió,mert ha jól rémlik nála is az volt,hogy vid alatti feszen nem tudta hajtani.
Ok,megnézem 1,2V-al is,ha lehet még ma éjszaka.[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
CHIPman
nagyúr
válasz MPowerPH #26825 üzenetére
IP35-E-ben ha kipróbáltad szólj! Nem tudom, hogy vegyek-e. Engem az zavar a legjobban a deszkában, hogy nem lehet VID-nél lejjebb venni a feszt, így nem lehet olyan eredményt elérni, mint a fenti.
szerk.:
Gaben: milyen hűtőt használtál?
szer2: már látom. Nem sok kicsit a hőfok?[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
-
XaraX
addikt
válasz Vasinger! #26821 üzenetére
Ez több,mint egy éve készült,sőt azóta magassabb fesszel is volt prime,léghűtéssel,és ma is ugyanannyit tud a proci,mint régen.
Szóval nem hiszem,hogy gondot okozna. -
Gaben01
őstag
Egy gyors eredmény a cserelappal, én is megnéztem mit tud 1,104V-on.Ez még nem a max,csak találomra lőttem be.
1,104V@3906[ Szerkesztve ]
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Gaben01
őstag
Ma végre kaptam egy p35c-ds3r-t amíg a dq6-on ül a nagyker.1-2 napon belül lesznek végre eredmények a 8400-el.
-
Vasinger!
nagyúr
Egy 3tré márk, vagy hasonló teszt erejéig lehet, adni 1.41-42 V-ot adni egy Woldfalenak?
-
plaszy
őstag
P5Q Pro-ra kijött a 2002-es BIOS. Holnap felteszem és próbálgatom. Elvileg kevesebb fesz.-el is beéri a proci, mint az előző BIOS-al.
Úgyhogy reménykedem a javulásban.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
lipi67
nagyúr
-
addikt
Hali! Szerintetek E8400-et érdemes Q6600-ra cserélni?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
GrG1210
aktív tag
Halli , kis seggÍtség , báár ezeket máár biztos megbeszéltéék ezerszer , de ha valaki leÍÍrná mágegyszer akkor THX
-E 8400 procit húzni akarom gyári hűtés van rajta. légyszi Írja már le nekem aki máár húzott ilyet , vagy tudja , hogy mit mennyire kell állÍtani a feszt + ilyeneket . Nem én fogom húzni , van egy haverom aki ért ehezz jobban mint én , csak mondta , hogy kérdezzem meg hogy mit mennyire kell állÍgatni . előre is kösz. -
kimi02
őstag
Mára azt hiszem ENNYI.Majd még holnap megyek tovább.
-
kimi02
őstag
Itt a következő VALID
BMW001: Nem semmi eredmények!
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz kimi02 #26801 üzenetére
Nah, kis baleset után csak ennyi maradt. Lap most feldroppolt , még szerencse, hogy gyakran mentek egyet.
4300MHz@1,2V
BIOS -ban nem állítottam a feszeken, most mégis ennyire ugrott 12 perc után.
Öcsém jóvoltából leállt a gép is... Ha loadban hirtelen nem kap áramot, károsodhat?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- PlayStation 5
- Ég veled, KEndre! :(
- Autóhifi
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7 7700K
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - AMD Ryzen 5 1600X 3.6GHz 6mag 12szál CPU processzor
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700 8mag 8szál max. 4.7GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest