- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
plaszy
őstag
válasz
Sziszifeca #24199 üzenetére
Grat
Most adhatsz neki plusz fesz.-t és irány a 4,5 GHz -
plaszy
őstag
válasz
Sziszifeca #24197 üzenetére
A Real Temp 2.90 beta már jól mér, töltsd le azt.
-
Sziszifeca
őstag
Na megjött az E8500 E0-m. Még most kezdtem egy gyors teszttel.
Eddig ennyit megy alapfesszel: [3895Mhz]
Ugye ez jónak számít azért? Vagy mindenkinek megy ennyit?A real temp szerintem nem mér jól!
-
Laraxior
titán
tiszta hoki idő van...14 fokos vízzel mi a fenét csináljak
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #24191 üzenetére
2. lépés, bár a másik irányba..
vcore: 1,376 V
prime faszán megy, közben szól a zene.órajel: 475*9.5 = 4512
Bár proci prime közben alulról csapdossa a 65-öt.
Következő fázis ,este, nyitott ablaknál. Max OC.
-
Laraxior
titán
válasz
dangerzone #24191 üzenetére
minek? teljesen probléma mentesek az értékek...
-
dangerzone
addikt
Na találtam egy stabil beállítást, már csak valahogy a feszültségek kéne lejjebb vinni.
órajel: 4275
fsb: 450
szorzó :9,5
ramok: 6,6,6,16
Core fesz: 1,344 -cpu-z
fsb +0,1V
mch +0,2V -
plaszy
őstag
válasz
gamekiller01 #24189 üzenetére
Ha 1-es stresst választottál, és 10 tesztet, akkor kb. 32 perc alatt fut le, a végén meg kiírja hogy 10/hány passed, majd a %-ot, ha 100% akkor hibátlan vagy
Illetve a rendszered
-
gamekiller01
tag
30 perce megy a IntelBurnTest eddig nincs hiba elég vagy még menjen?
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #24182 üzenetére
Jólvan...Megvan a válasz....Fine clock....
Neki is esünk a tuningnak.
-
plaszy
őstag
válasz
gamekiller01 #24176 üzenetére
Szia!
Egy 10-es IntelBurnTest-et nyomj neki és ha nem hibázik, akkor stabil
De ez is szép eredmény, GRAT. -
Laraxior
titán
5GHz+ nál mennyi VTT-t pumpáljak a procinak? Mert1.456 és 1.47V-on 3dmark stabil...Csak az P35ben volt...
mondjuk 570x9egyelőre
-
Zin
őstag
válasz
gamekiller01 #24176 üzenetére
Igen
-
Zé_Mester
őstag
-
plaszy
őstag
válasz
dangerzone #24173 üzenetére
Csak kicsit kellett volna visszalapoznod
[link] -
dangerzone
addikt
E8500
FPO : Q823A686Valaki erről tud vmi véleményt mondani?
Nem értek az fpo kódokhoz. -
engusz
veterán
Jelenleg itt tartok. Szobahőmérsékleten és léghűtéssel.
-
plaszy
őstag
válasz
dangerzone #24157 üzenetére
Fesz.-ekkel még nem értem rá játszani, csak hagytam auto-n mindent, ezáltal a lap maga állítja be a számára megfelelőt.
De majd még finomítok rajta, mert szeretném 1,3V körülre vagy az alá szorítani. -
Brumi˘
addikt
válasz
dangerzone #24158 üzenetére
1,25V, legalább is asusnál ennyi.
-
wutuka
aktív tag
És én még azt hittem,hogy csak az Újoncokkal vannak problémák!
-
Sziszifeca
őstag
Hát igen, én most a:
- Scythe Mugen 2
- COOLERMASTER V8 fan
- NOCTUA NH-C12P
- NOCTUA NH-U12P
között vacilálok! Nem tudom melyik lenne a legjobb! Halkságra is érdekelne. -
plaszy
őstag
válasz
Sziszifeca #24153 üzenetére
Tesztek alatt, fesz.-től függően 75 fok körül.
Alapon 40 fokosak a magok, 32 fokos a CPU.
Legutóbb ennyire ment fel IBT alatt.
De mint már párszor írtam, hó végén veszek CM V8-at. -
Sziszifeca
őstag
plaszy: Neked AC Freezer 7 Pro-val mennyire melegszik a procid?
Alap és terhelt értékek érdekelnének! -
Brumi˘
addikt
válasz
Sziszifeca #24148 üzenetére
Az infinity/mugen tovább fejleszett változata, jó "kis" hűtő.
-
-
Sziszifeca
őstag
A Scythe Mugen 2 hűtésről van véleményetek? Vmi új modell.
-
Erdei88
veterán
Nekem is segíthetne vki, E8500 ahhoz hogy 4250 1,38V (8,5x500) és 4400hoz majdnem 1,5V kell neki ez normális? Lap Asus P5Q3,ram 2x2 CSX Diablo 1800.
-
subaruwrc
félisten
válasz
Bagira01 #24143 üzenetére
még mindig nem fogod mit mondok. arra már ki sem térek hogy ki segített a tuningban amikor szarban voltál és most éppen milyen hangnemet küldesz ennek örömére. tőlem akkor linkelsz amikor akarsz úgy sem én szabom meg de a stílusod majd akkor is jusson eszedbe amikor legközelebb segítség kell .
-
Bagira01
veterán
-
dokee78
félisten
Nem tom stabilan járatni 4GHz-en a CPU-m.
Lehet az az oka hogy azért ugrál a fesz mert a táp nem márkás táp és nem ad le annyit? -
sz.j
nagyúr
válasz
alanwake #24137 üzenetére
"... 41 fokos a proci alapból,ha hajtom akkor sem megy feljebb 50 foknál,igaz a core temp progi írta ezt,a rela temp meg még kevesebb alapon 31 fok terhelve meg 40-41...."
Ha veszed a fáradságot és felrakod a (leg)újabb CoreTemp-et (0.99.3), ill. a RealTemp-et (v2.90), akkor azok már egyező hőfokokat fognak mutatni.
-
proof88
addikt
válasz
alanwake #24137 üzenetére
Igen, jó hűtő és impozáns is, és van ezüstös színben és olyan vörösesben is.
Éppen ezért nem tudtam eldönteni, hogy melyiket vegyem. Mert a vöröses jól menne a lapon lévő vörös heatpipe-okhoz, viszont az ezüst jól menne a ház ezüst színéhez.
Aztán meggondoltam magam és inkább erősebb hűtőt veszek, mert majd egyszer valamikor quad tuningot szeretnék ...Laraxior & Brumiˇ: köszi az infókat!
-
alanwake
tag
válasz
Sziszifeca #24119 üzenetére
én egy silent knight2-est használok a 8500-amhoz.4 gigán járatva,41 fokos a proci alapból,ha hajtom akkor sem megy feljebb 50 foknál,igaz a core temp progi írta ezt,a rela temp meg még kevesebb alapon 31 fok terhelve meg 40-41.azért vettem meg ezt a hűtőt mert tetszett kinézetre is meg zalmant nem kaptam,de jól is tettem hogy ezt vettem,kiválóan mutat egy plexis házban.
-
proof88
addikt
válasz
Zé_Mester #24132 üzenetére
Amúgy északi hídnál hogyan illik feszt emelni, meddig?
Anno mikor Pentium D-t húztam és p5wd2 lapom volt (955X), akkor csak 1 lépésnyit emeltem (má nem tom hány V volt, talán tizedekkel lehetett ott emelni), többet nem mertem. Milyen hőmérsékletet bírnak, honnan lehet ezt megtudni? Egy borda rendszerint van rajtuk, de érdekel a dolog. Hőt meg mérnék mondjuk infra hőmérővel. -
old gray
addikt
válasz
Itt van a leghitelesebb (szerintem) összehasonlító táblázat: [link]
elfelejtette: felejtsd el amit írtam, és köszi, hogy privátban is akartál segíteni de csak szivattalak.
Sorry....
-
kecsetif
aktív tag
Üdv! Csak lesek, hogy itt milyen számok röpködnek. Maximális tiszelet!!
E0 E8400, Giga p35-ds3 a lap, AC freezer 7 a hűtő, FSP 400PNF a táp, plusz 2*2*1GB Geli Ultra a memó(amit a próbálkozások idejére teljesen visszavettem).Az FSB 540-ig megy, aztán hiába adok FSB-re és G(MHC)-ra akármennyi plusz feszt, nem megy tovább.
Proci 3,6Ghz-ig megy alapfesszel, 4Ghz-nél már kér 1,35V-ot, vége meg már 4,3-4,4-nél van, pedig 1,45V-ig toltam a feszt.Eddig nem melegítettem egyszer sem túl, 4 Ghz-en(1,35V) 1 óra 100%-os terhelés után megállnak 60 fok körül a magok (40 centis oldalventis Aerocool házikó - 250CFM).
Szerintetek a proci a leggyengébb láncszem?
-
Habu89
csendes tag
E 8400nek 3.6ghz mennyi fesz kell? alap elég neki?
-
wutuka
aktív tag
válasz
Könyörgöm a Xigmateket ne hagyjátok ki!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
én Infinity párti vagyok.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
proof88 #24121 üzenetére
a Z600 mellett annyi negatív van hogy nincs hozzá venni, szóval az még plusz zseton.
a V8-ról nagyon sok jót írnak, a V10 meg valami 20 ropi felett lesz, mert pertieles cuccal együtt lesz.
láttam most fent hirdetésbe egy Scythe Zipang-ot egész korrekt áron, az se egy rossz darab -
proof88
addikt
válasz
Nagyteljesítményű CPU-hűtők 1/2
Nagyteljesítményű CPU-hűtők 2/2
Hat hűtő négy magon
Öt és fél CPU-hűtő a Quadon
Fél tucat erős processzorhűtőEnnyi tesztet összevetve már igazán lehet választani.
Én egyelőre z600-on gondolkodok. Majd még megnézem, milyen a CM V8, V10, bár az árakat is figyelembe kell venni. -
Hawk1979
őstag
válasz
Thermalright Ultra-120 eXtreme valami fain halk ventivel megtámogatva.
OCZ Vendetta 2,ami gyengébb,olcsóbb,halk,és ventit is kapsz hozzá.
És persze Ninja2és a Z600,mindkettő ventivel felszerelve (Z600hoz nem jár alapból) már nem rossz választás tuningra.
-
Sziszifeca
őstag
Na ne vitatkozzatok! Jó csapat van itt!
Akkor pontosan melyik a legjobb 3 top hűtő mostanság E8500-ra, tuningra?
-
sz.j
nagyúr
Elnézést kérek mindenkitől, hogy a # 24105-ös hsz-al ekkora "vitát" robbantottam ki, de már annyiszor olvastam ezt a "butaságot", hogy sajnos nem tudtam megállni ....
-
Hawk1979
őstag
válasz
elfelejtette #24114 üzenetére
Mit írjak róla? Egy pár napig volt nálam kipróbálás céljából a Z600,CoolerMaster Cavalier3 házban,elöl alul egy 8centis 800at pörgö venti,hátul felül egy 12centis 1000-ret pörgő,felette a Vx450 táp valamennyit pörgő ventije,feltett oldallappal,22fok körüli szobában,IBT Maximum Stress,10szer pörgetve,közben Realtemp 2.88-al nézve a max maghőmérsékletet.
E8500 E0 1.25v terhelés alatt 8*500on. (BIOS-ban 1.3körül volt beállítva) -
plaszy
őstag
Skacok, skacok! Ne vitázzatok már itt, elfelejtette már írta korábban, hogy részéről a téma lezárva, a többi magánjellegű dolgot PÜ.-ben beszéljétek meg légyszi.
(Én nem akarok beleszólni, csak megjegyzésnek szántam.) -
Zé_Mester
őstag
válasz
old gray #24110 üzenetére
(#24109) Hawk1979 : így jártál
de nem írtál hülyeséget
(#24107) elfelejtette
ráteszi a ventit is, a max. 1000rpm-es fordulaton elég jó légszállítása van (52.9cfm), és akkor 5GHz-en is 50 fok alatt tudja tartani a prociját.
ember, ébredj már fel vagy nézz már szét mielőtt ekkora marhaságot beszélsz
rögtön 6000-ig fog menni ha kicsit még oda is teker neki nem ???
a hülyeségnek is vannak határai, egy 5GHz-es eredményhez már egész szép feszt szokott kérni a proci, és ha sikerül is elérni ezt az eredményt, akkor is max egy valid erejéig, ritka amivel lehet tesztelni is 5000 felett léggel (superpi, everest bench 3dmark...stb)
ha meg ráindítassz egy tesztet azonnal megugrik 20-25 fokot, és tökmindegy hogy Truex vagy ninja2 vagy akármi van rajta.
elhiszem hogy jó hűtő a Ninja2, de azért nem kell ennyire elvakultnak lenni. -
Hawk1979
őstag
válasz
elfelejtette #24111 üzenetére
Ez így meddő vita képernyőmentés nélkül....
Mindegy,örülünk neki,hogy a haverod ilyen frankón belenyúlt a tutiba.
A helyedben azért újra számolnám,ha már kioktatsz,hogy mennyi az annyi hsz. -
elfelejtette
veterán
válasz
Hawk1979 #24108 üzenetére
Ja hát igen, 19 hsz-ből 7 vonatkozott a vitatott témára, a másik topicban is összesen 5 hsz...
Meg kellene tanulni számolni...Akkor a Realtemp mért rosszul? Az most a kupakot méri 2x, és azt írja a magok hőfokának?
Direkt leírtam, hogy Realtemp, és nem az Everestet néztem.
Meg persze kérdés, hogy mennyire szellős házban van nálad a Z600, mert ha teljesen ventilátor nélküli passzív a hűtés, akkor még az is jó eredmény.
Az 5GHz-es 50 fokos hőmérsékletet félig szántam poénnak, mert ha az előbb szemléltetett 1+2 ventis felállásról beszélünk (Ninja ventije + hátsó házventi + táp ventije), és a feszt is sikerül elfogadható érték alatt tartani, akkor azért kíváncsi lennék, mi lenne az eredmény.
Üdv.MOD.
old gray: Én már nem merek írni semmit... -
old gray
addikt
válasz
elfelejtette #24107 üzenetére
Hi! Haverom vett egy E8200-at ami megy 4GHz körül. Van egy Ninja2 hűtője, azt szeretném megkérdezni tőled, hogy kb. milyen hőmérséklet-értékeket várhatok ha passzívan szeretném használni? Azért kérdezem tőled, mert látom hogy ilyen konfigod van neked is! Előre is thx!
-
Hawk1979
őstag
válasz
elfelejtette #24107 üzenetére
Tudod mondani könnyű,én is megkérdőjeleztem ezt az ötven fokot,mert CM Z600 passzívban,4ghz-n 73fok körülre engedi a magokat IBT alatt 1.25volton.
Ennyivel meg nem jobb a Ninja2.Még mindig azt mondom,hogy a "haverodnál" esetleg a kupak volt annyi,nem a magok.
Az meg hogy 5Ghz-n egy ninja2 ventivel 50alatt tartaná,az egyszerűen baromság,még ha viccnek szántad,akkor is.
Mondjuk elérni is nehéz a bűvös ötöst esetleg egy validra,nem hogy terhelés alatt lehűteni egy 10k-s hűtővelZé_mester,szerintem azért ötvenszer nem írta be (ide legalábbis) ... [link]
Hűtős topicban azért aktívabb: [link]
-
elfelejtette
veterán
Sajna én csak álmodozok egy ilyen gépről.
Ha gondoljátok a címet megadom, meg lehet nézni nyugodtan.
Amúgy meg már pár fórumon megírtam, hogy ugye a Ninja2-nél elég necces ez az úgynevezett "passzív" üzemmód, mivel hiába nincs a hűtőn a venti, mikor általában van mögötte egy hátsó házventi, meg fölötte a táp ventije (hacsak nem alul van a táp). Haveromnál ez a két venti kb. 1000-1300rpm-mel forgott a "passzív" üzemmód közben, tehát jó kis légáramlat volt körülötte. Így volt a procija terhelve 50 fok.
Egyébként pedig nem tudom, mi bajotok van ezzel a hűtővel, mindenki a Xigmát, meg a TRUE-t ajánlgatja, én csak mutatok egy alternatívát, ami ugyanúgy jó lehet quad procira is.
Sziszifeca meg ha akar, ráteszi a ventit is, a max. 1000rpm-es fordulaton elég jó légszállítása van (52.9cfm), és akkor 5GHz-en is 50 fok alatt tudja tartani a prociját.
Arról meg, hogy nektek hihetetlen ez a 4GHz 50fok alatt, és emiatt csak fikázni tudtok, hát erről csakannyit, hogy ugyebár
Fikázni könnyű, alkotni nehéz...
Részemről a téma lezárva.
Üdv. -
Zé_Mester
őstag
válasz
elfelejtette #24099 üzenetére
nem unod még ezt a dumát ???
ha ehéten nem írtad le legalább 10x hogy az E8200@4GHz Ninja2-vel venti nélkül terhelve max. 50 fok
hát már egy kicsit uncsimeg legalább ne beszélj hülyeségeket, hogy passzívan, mert a végén még valaki ráb@szik emiatt. aki tuningol az tegyen rá ventit és hűtse meg rendesen a procit, aki meg passzív rendszert akar, az vegyen E1200-at meg rá egy normális hűtőt
meg pont Sziszifeca-nak van szüksége a passzív rendszerre amikor 4500 meg még nagyobb eredményeket akar ?Sziszifeca : annyi jó hűtő van itt most fent a PH-n, miért pont ezt a kettőt akarod venni??
kicsigeri : nem bonyolult az annyira, de okoz meglepetéseket
kb 2 hetemet vette el mire normálisan belőttem (és ez még egész jó időnek mondható) -
sz.j
nagyúr
válasz
elfelejtette #24099 üzenetére
Na most akkor kinél, nálad vagy a "haverodnál"?
Egy E8200 C0, 1,35V core fesszel 4G-t terhelés alatt passzívan 50°-on tudja léghűtéssel?!? Mit ne mondjak, érdekes ....
Már ne haragudj, de ezt szívesen megnézném ......Amúgy az elmúlt pár hónapban, ezt a "haveromnál" című történetet már kivülről tudjuk, mivel vagy húszszor leírtad ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged