- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- Házimozi haladó szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ImI87
őstag
Hello!
Kicsit off, de azért kérdezem itt, mert it van sok tuningos:
IBT-vel akarok tesztelni, de az indítást követően rögtön az első pillanat után ilyen furcsa hibár ír: lásd a képen
Letöltöttem máshonnan is, próbáltam régebbi verziót is, egyiksem volt jó.Beállítások elvileg jól, 2h prime stabil, stb..... De ha v.mi fesz kevés lenne, akkor is mennie kéne atesztnek, max hibázna. Itt v.mi szoftveres gond lehet......
Találkozott már v.ki ilyesmivel, és mi lehet a hiba?
[ Szerkesztve ]
-
for3l
senior tag
válasz
dangerzone #26095 üzenetére
én eddig azt olvastam meg láttam, hogy giga lapokban kivételesen jól mennek a reaper-ek (nálam speciel asus-ban gondok voltak vele, de lehet, csak tovább kellett volna bibelődni velük..).
de hagy kérdezzek már én is vmit: ha tudod, hogy off, akkor miért teszed fel itt a kérdést? miért nem vmi ram-os topicba posztolsz, aztán megvárod, mig válaszol vki neked!?
-
SlaveDealer
tag
Nekem valahogy nem akar 4ghz-nál többet menni a E8400 procim.
A 4Ghz-t is csak 1.3875v(bios szerint) viszi, de úgy 65 fok-ra is felmegy. Konfig az adatlapomon.
FPO: Q748A263
Version: E27439-001 1.225v max
Pack Date: 02/25/08
S-Spec: SLAPLAlaplapi beállítások:
FSB Strap auto
FSB 445MHz
PCI-E 100MHZ
DDR2 1069MHz 5-5-5-15 2T
CPUV 1.38750V
NBV 1.43V
DRAMV 2.2V
Szorzó 9.0
Loadline Calibration: Enabled
CPU GTL Reference: 0.67
NB GTL Reference: 0.63
a többi beállítás mind autoSzerintetek mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
válasz
dangerzone #26095 üzenetére
Nagy RAM-os topic,itt már kérdezted?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok srácok! Tudom erősen off, de hátha valaki közületek tudna válaszolni.
Az lenne a kérdésem, hogy ocz reaper 1066 -os ramokkal van valakinek tapasztalata? Meddig húzhatóak?
Én speciel a dominátorjaimat cserélném el rá. -
sz.j
nagyúr
válasz
kimi02 #26090 üzenetére
"... Amúgy nagyon le álltatok a teszteléssel!..."
Már aki ..., mert én továbbra is tesztelgetek, de szvsz itt a többséget (tisztelet a kivételnek) nem érdekli ha valaki minimál feszes tuningra is hajt.
De itt van egy közbenső eredmény is (részben mai).
Érdekes, hogy mennyit számít az ha a lapomnál a Loadline Calibration (ki/be), ill. az FSB, (G)MCH Over voltage Control feszeinek beállításával variálok vagy Normal-on hagyom.
Például
LC bekapcsolva, FSB, GMCH OVC Normálon: 1,152V@3975MHz
LC kikapcsolva, FSB, GMCH OVC feszeivel variálva: 1,152V@4020MHz[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lipi67
nagyúr
Köszi!Majd meglesem!
Nekem az asus(silent squ.pro)-van még,de azt nemtom felhasználni,meg el is kelleneadni.Az alátét vagy alulról átmenő csavarok(felül szárnyas anyák)megoldáson gondolkodtam,mert nem ok,h így lötyög itt nekem.Igaz..prájm alatt se megy (alapon)36-37° fölé,de ez a 4 12-es ventinek legalább annyira köszönhető asszem.
SlaveDealer: Nálam is bejövős,azt használom rég.
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
kimi02
őstag
Holnap jön az E-8500-ös, és egy Arctic Cooling Freezer EXTREME hűtő hozzá.
Össze rakom, és este teszt.
Remélem nem kell csalódnom
Amúgy nagyon le álltatok a teszteléssel![P]
Chege: Mi a procid FPO-ja?
[/P]
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz
lipi67 #26087 üzenetére
A hátlap és a csavarok a Xigmatek S1283 hűtőhöz való Crossbow tartozékai, a többi a TRUE-é.
Ezzel a kombo megoldással sokkal szorosabban felfogatható a TRU vagy TRUE hűtő.De az is segít (valamennyit), ha a TRUE lefogatókerete alá egy megfelelő méretű alátétet teszel (de ekkor továbbra is nehézkes lesz a csavarok becsavarása).
Lásd a Thermaligh tulajok ..... topik elejét.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lipi67
nagyúr
Bocsi,de nem értem,h mit látok!
(
)
Hátlap ok,keresztpánt(lefogató)betéve ,szétnyitva.Rúgós csavarok betéve és tökre húzva.De...nem eléggé erősen tartja a hőtőt.Olyan érzés,mintha kellene még rájuk vagy 2-3menet...for3lNem egyedi eset sajna..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #26082 üzenetére
Laraxior hátha nem csak a képszerkesztésben tud segíteni..
Gerisz
yomjad neki!
-normális az,h a thremlright elfordul a procin(ha kézzel rásegítek neki),hiába húztam csutkára a csavarokat?
[ Szerkesztve ]
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #26076 üzenetére
Tök jó!Nyomhatnátok böbbet ilyen hétvégéket(hétköznap is),a sok baromság után(van erre mostanában,-nem erre a topikra céloztam)felüdülés ilyeneket olvasgatni!
Kicsit lenyugtattatok,köszi!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
fatal`
titán
válasz
kaoszpapja #26070 üzenetére
IBT-t mennyi ideig érdemes futtatni? Fél óra elég neki?
-
ADAM1337
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02 #26061 üzenetére
Jó,hogy mutatod,legalább tudom,h mit megy az enyém
miért cseréled le?
Laraxior: Rég beszéltünk!Mizu?
chegeersze h jó,de a prioritást tedd 9re vagy..inkább prájmolj
Geriszeljesen rendbe van
ADAM1337: Na!Egy kis olvasnivaló..
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
Megnézné valaki?
Jók így a beállítások? Maradhat így hosszútávon? -
chege
aktív tag
egy 24/7es beállítás [link]
-
kimi02
őstag
Azt mondták,hogy alap feszen viszi a 4.0 - 4.2-ghz-t.
Na, majd meg látjuk mi lesz belőle.Bár csak igy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
válasz
dokee78 #26062 üzenetére
Ilyennel én is találkoztam már. Elég furcsa egy jelenség.
Viszont a pontos okát nem tudom. Van amikor ilyen eltérések vannak, és van amikor pontos mind a 2 mag. Egyébként én nem szoktam mást "futtatni" Prime-olás közben. (Természetesen a kémprogram és vírusvédelem az bekapcsolva marad.)Milyen beállításokkal tesztelsz most?
kimi02: Grat, szép eredmény. Talán a másik E8500 is hasonlóan jól fog szerepelni.
chege: Sajna nekem a 9,5x433-hoz már 1,33125V kell BIOS-ból, mondjuk az terhelés alatt 1,31V CPU-Z szerint.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
dokee78
félisten
Na erre mondjatok valamit!
Normális ez?Vagy azért nem egyformák a mérések,mert filmet is néztem,net is ment,torrent,tűzfal,vírusvédelem,kémprogramvédelem és norton Antibot ami igencsak lecsíp a CPU-ból(teszt alatt 5%ot),mert viselkedés alapu elemzéseket csinál a rendszerben.Hőfok Prime alatt:CPU 51-55 fok között! Magok 61-65 fok között ingáznak.
Csak azokat írtam le ami eltérő:
1024k teszt: 1.mag TEST10
2.mag TEST09
896k teszt: 1.mag TEST8
2.mag TEST7
768k teszt: 1.mag TEST7
2.mag TEST6
12k teszt: 1.mag TEST8
2.mag TEST10640k teszt: 1.mag TEST9
2.mag TEST82 óra 10 perc és még nincs hiba.
-
kimi02
őstag
válasz
dangerzone #26059 üzenetére
Itt van az egyik Eredményem
-
kimi02
őstag
Ha minden igaz lessz egy másik E-8500-as a jövőhéten.[P]
majd ki derül ,hogy mit tud.
[/P][P]
Remélem jó lessz.
[ Szerkesztve ]
-
wid22
aktív tag
Nekem az Orthos teszt van hogy megy 10 másodpercig is ment általában 7-8 másodpercig megy 1.35 volton 3600 Mhz n E8300 s proci a prim95 az olyan 10 percig szokott igaz ment már 12 percig is.Nagyon szuzper tuningos proci ez.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
-
finest
addikt
válasz
dangerzone #26051 üzenetére
Milyen rajzprogram az, ami nem készít automatikusan mentést? - pláne 3 órán át.....
chege: Kikapcsolható, nem veszítesz semmit.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
dangerzone
addikt
válasz
Sziszifeca #26050 üzenetére
Jaaa, miután elszállt a gép a 3 órája tervezett 3d-s rajz alatt...
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz
fatal` #26047 üzenetére
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én elégnek tartom a 3-5 órás primezést is.
És így is tökéletesen stabil volt a gépem.Ha valaki ennél többre "eszküszik", természetesen az szíve-joga.
XaraX:
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
fatal`
titán
Hát ezzel a hűtővel és a 800as ramokkal nem tudom 4ghz-n stabillá tenni
9x444et a RAMok nem bírják, 9,5x420at a hűtő, mert 1,3V körüli fesz kellene. Egyelőre 9,5x400on @ 1.21V-al stabilnak tűnik de éjjel 8-9 órás prime teszt amíg alszom
-
chege
aktív tag
lehet buta kérdés, de az Intel(R) virtualization tech és az Execute Disable Bit az mire szolgál? Tuningnál ki vagy be kapcsoljam ezeket?
-
sz.j
nagyúr
Úgy néz ki, hogy 585 FSB a max amit ki tudok hozni a konfigomból.
-
public73
senior tag
aki nincs megelégedve a procijával, jöhet cserére.....
[link] -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Megmondaná valaki, hogy Bios-ban maradhatnak ezek a beállítások a fesznél:
Load Line Calibration : Disabled (azt írja ekkor követi az Intel előírást)
Vcore: 1,25625V
Termination: 1,2V
PLL: 1,5V
Reference: 0,76VTerhelve 4Ghz-en CPU-Z szerint 1,2V
Még azt, hogy érdemes azzal foglalkozni, hogy emelem a Bus speed-et, hogy 533-legyen? Egyáltalán szabad tartósan úgy használni?
A Rated FSB 1780. Ezt nem lehet visszaosztani?Nem értek az Intelhez, még nagyon tanulás alatt van a dolog
[ Szerkesztve ]
-
alanwake
tag
hát azért az én volt 8400-amba én viszem a pálmát,az aztán belevalóan ritka szar volt,3.6ghz volt a max amit vitt emberi feszkó mellett ami 1.38v, 4gigán már el se akart indulni 1.45v-al,nem is teszteltem le, de e felett mert már nem is érdekelt innentől kezdve,azt fogtam be is számíttattam.az valami c0-ás volt 1.3-mas vid-el tutira (akkor még nemtúdtam mi az a vid) ezért meg se néztem mennyi volt,egyszóval ennél már csak jobbat foghattok ki,de volt egy 6420-am is az is ritka retek volt,végülis 3 prociból 1 már csak jó lehet ami a mostani E8500-as.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz
dokee78 #26031 üzenetére
Igen, de az Intel ajánlása az E8xxx szériára egyformán max. 1.3625v hosszútávra. Azért te is érzed, h a 3.75-höz képest jóval magasabb fesz kellett a 4GHz-hez, ami szvsz nem éri meg a melegedést és a gyorsabb elhasználódást a teljesítménynövekedéshez képest. De miattam járathatod 1.45v-on a procidat, majd legalább lesz infó arról, h meddig bírja a 8200-as a túlfeszt.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz
dokee78 #26023 üzenetére
Akkor próbáld meg stabilizálni a 4GHz-et a korábbi BIOS-szal. Most láttam, h nem Nándi PH-ás boltját linkelték korábban, éppen akciózza a Xigmatek hűtőket, ott van a címben: [link] Ha sikerül stabilizálnod a 4GHz-et, megéri venni egy jobb hűtőt.
-
finest
addikt
válasz
dokee78 #26017 üzenetére
Rakd vissza azt a BIOS-t, amivel a procid legstabilabb volt! Felesleges folyton minden BIOS-t feltenni, ha a lapod okés és a BIOS támogatja a procidat.
A paszta nem fog sokat segíteni, a procc hőmérséklete inkább attól függ, h milyen jól érintkezik a mag a kupakkal, a paszta nem fog nagyon javítani semmit. Nálam nem volt rossz a gyári paszta a TX-en és procicsere után sem lett másik pasztával jobb.
Nem tudom, h a CM Gemini mennyibe kerül, a Xigmatek S1284/1283 nagyon jól sikerült hűtők és nem is drágák, a TX2 nem egy súlycsoport velük. De a TX2 is jól sikerült hűtő, én azért a pár száz megahertz pluszért nem cserélném le, inkább maradnék 3.6GHz-nél, amivel 800-on szinkronban hajthatod a memókat jó szűk időzítéseken, ott kompenzálhatod a procinál kieső sebességet.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
B4l!nt
aktív tag
A magas fsb-hez minek kell + feszt adni?
7,5*533ról szeretnék felmenni 7*560-ra de nem akar stabil lenni. Az MCH, RAM kapott + feszt és az mch ref-el is szórakoztam de nem megy.
Előfordulhat, hogy a CPU kér még + feszt a magasabb FSB miatt?
Ebből kéne továbblépnem: [link] -
emre
veterán
válasz
dokee78 #26016 üzenetére
Ha még nem pasztáztál szvsz ne ezüstel kezd.
Mert ha véletlenül összemaszatolsz valamit megszünnek a problémáid!A geminii nem rossz hűtő, de kevés levegőt enged az alaplap felé, ezért bizonyos alkatrészek túlmelegedhetnek, annak ellenére, hogy a procit jól hűti.
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
KaraDani #26007 üzenetére
És melyik VID , a min. vagy a max?
Mert nem mindegy.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
gamekiller01
tag
az nagy gáz ha nagyot dropol a lapom Ep45T Extreme pl 4500 mhz vagyok, a biosban 1.450 v load meg 1.376 v
EP45T-EXTREME OLDALAM---http://ep45t-extreme.freeweb.hu/
-
KaraDani
addikt
válasz
Laraxior #26008 üzenetére
Tudom, hogy nem feltétel, de azért jó előjelnek, csak lehet tekinteni nem? Amúgy mi a véleményed egy ilyen képből amit feljebb linkeltem, lehet következtetni, hogy vajon a stabil 4 ghz eléréséhez kb milyen fesz fog kelleni, ( természetesen ha feltételezzük, hogy ennyi fesz kellett ehez a validhoz, de ebben sem vagyok biztos). Én nem értékelem sokra a valid teljesítményeket hozzáteszem.
-
plaszy
őstag
válasz
KaraDani #26002 üzenetére
Mondjuk tényleg csak feltételezéssel gondoltam, hogy 1,225V vagy 1.,250V lehet a VID-e.
De ha netalán 1,200V lenne akkor sem megy sokkal fölé.
Viszont az a tuti, ha megkérdezed az illetőt, aki a képet csinálta.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
finest
addikt
válasz
dokee78 #25999 üzenetére
A procidnak hosszútávon 1.3625V a max. fesz, amit az lntel szerint kaphat. A Hyper TX2 nem egy tuning hűtő, bár nekem is elég 4050MHz-en járatott E8400 alá. Ami az élettartamot illeti, szerintem is hamar károsodhat a procc a túlfeszeléstől. Miért nem veszel Nánditól egy Xigmatek S1284 hűtőt a proccra, amivel le van a gond a hőfokokról?
Daemon tuti nem 24/7-ben járatja 1.45-ön a procit, bár szerintem már a tesztekkel is kellően károsíthatta a túlfeszeléssel, a 8600GT kihajtása céljából meg egyenesen felesleges. Ha nem akarsz rá költeni, ne hajtsd annyira a procit, biztos elég a 9600GT kihajtásához a 3,6Ghz is, amit a Hyper hűtővel és kisebb feszekkel elérsz is érsz.[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz
dokee78 #25999 üzenetére
Én abból amit linkeltél, nem azt látom, hogy 1,45V al hajtja, hanem hogy annyin csiált egy validot, nem mind1. És igen a magas hőfok terhelés alatt nem jó, de az 1,4V is sok 24/7. Azt hogy, így mennyi lenne az élettartam ,azt meg ember nem fogja tudni megmondani neked, lehet mákod van és megy 1,4V al még 10 évet, de lehet behal 1,5 év múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest