Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pietrosz
addikt
Ki vette meg Giannitól az egyetlen E8400-at? Most már elárulhatná.
Egy pillanatig átfutott az agyamon, hogy elhozok egy 8200-at, de azért mégis nemet mondtam. -
Lalaboy
őstag
válasz
Achill3uS #2089 üzenetére
En mindent a retail procikra vonatkoztattam!
Asus Rampage Formula az AnandTech-nel!
-
Achill3uS
nagyúr
-
Lalaboy
őstag
Atbongesztem tajvani es amcsi forumokat. A 4Ghz eleresehez a 8400-nak 1.28-tol kb. 1.35V-ig kell fesz. FSB max-ban nagyon szornak az alaplapok, meglepo modon nagy atlagban a DFI LP UT35-os es az Asus Commando lapokkal futjak a legmagasabb FSB-t! Persze vannak kivetelek, de a procik es az alaplapok kozott is szep "szorasok" vannak!
(Csak a leghuteses eredmenyekre figyeltem!) -
Achill3uS
nagyúr
say helloooo
E8400s BOX
E8400s+Asus Blitz Series
hadd jegyezzem meg a drágák nem 8200-asok -
AirBooms
addikt
válasz
DeadMeat #2072 üzenetére
Te nem vagy magadnál? Mibél gondolod, hogy kárörvendek???
Ha tudni szeretnéd, nekem is volt rendelésem Hammonnál, s az ugyanúgy nem jött meg... S ez már szerdán kiderült, nem pénteken. Én is ezt csináltam:
Tényleg kiváncsi lettem volna az eredményekre, pláne, hogy most egyáltalán nincs gépem, mert elvitték a P5K deluxomat meg a 6850-et... -
vitar100
tag
High All!
Már majdnem megvettem a 6850est, mikor elkapott a 8xxxes láz
A G33 chipset még csak elméletileg támogatja ezt a cpu-t... Pontosabban egy Asus P5K-VM alaplapom van és a legfrissebb bios-a támogatja a Core 2 Extreme QX9650 (3.00GHz,1333FSB,L2:2X6MB,rev.C0,4 cores) procit. Viszont az E8xxx széria még nem szerepel a támogatott CPU-k listájánSzerintetek belerakhatnék egy E8500 ast?(MAJD) Vagy várjak a bios-ra?
-
Lalaboy
őstag
En mindenesetre bemevezek egy 8500-asra!
Most ennel a cegnel kifogyott a 8500-as, de belinkelem a 8400-ast! Fellelheto egy "kellemes erdekesseg!"
Megvarom az X48-ak "eljovetelet", tesztjeit es a lapom is eladasra fog kerulni, ha talalok jobb alternativat. -
szacsee
nagyúr
válasz
Superman #2063 üzenetére
Semmiképpen!
Gondolkozz!
Csak a tuning iránti szenvedélyed csillapítod max...gammában meg max 1-2 FPS, ha CPU limit, akkor 100 vagy 150 ...szerintem mindegy...30 körül meg nem hinném hogy a 3Ghz+os Quad zavarna be.
Viszont ha sorra jönnek azok a gammák, amik használják majdan a +2 magot, és cserélsz, akkor cumi, mivel idővel normalizálódik a wolf ára és nem kapsz érte G0-t sem...
Max egy York-ra + kesh-ért, de csakis a kis hőtermelés és fogyasztás végett. -
AirBooms
addikt
válasz
Superman #2062 üzenetére
Nem, csak "eldurrant" az agyam... Viszont most még szerencsére egész jól elvittek mindent, az ES-re pedig kiváncsi leszek, mennyit adnak.
Persze majd lesz gépem, de egyelőre csak egy laptop maradt - hogy figyelemmel kísérhessem és kissé rendbetegyem az amúgy alcsonyan szuperáló vérnyomásom a tisztelt PH-s nagyurak, nagyőstagok és nagyaddiktok személyeskedései miatt. -
Superman
nagyúr
Kérdés: most röhögtek ki, mert a Q6600-asomat el akarom cserélni egy 8400-esre és az illető szerint nem éri meg. Én hajlamos vagyok elfogadni mások véleményét, ha ésszerű és tények támasztjűk alá. Szóval megéri, vagy sem? (Persze nem anyagilag, hanem teljesítmény szempontjából, ami persze nem befolyásolja a már kialakult véleményemet, de hadd szóljon..
)
-
AirBooms
addikt
válasz
Armando_19 #2043 üzenetére
Nekem meg úgy néz ki, semmim sem lesz...
...ma eladtam az alaplapom, meg a 6850-est és úgy döntöttem, hogy a 8400 ES-t is eladom...Ehhez képest a 10 db 8200-as kifejezhetetlenül nagy előny - még tuning nélkül is!
-
AirBooms
addikt
válasz
DeadMeat #2042 üzenetére
Ugyan miért? Mi rosszat tettem én neked, vagy másnak?
Csak felettem egy kérdést, mert a nagyokosok már úgy beszéltek az E8400-ról, mint ami tuti itt lesz mára , s leveri az összes 6750 meg 6850 árát...
Emiatt bizonyos negatív kép alakult ki benned? Hmm, érdekes egy lelkivilág... -
Dare2Live
félisten
válasz
Várjuk az eredményeket.
btw Nekem is mondták, hogy ha akarom lesz E8200 hétfőre és kisért a vágy csakhát mire nem elég a 2140@3.6ghz? Azért még hajt a kisördög bár akkor már inkább majd egy York annak vmi értelme is lenne.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jaj de nagy a szája valakinek
akkor bontogassad őket
E8400 nem lesz még 1-2 hétig ugyse sehol itthon állitolag -
keIdor
titán
válasz
Milyen FPO-k vannak?
Már kezd egy kép kialakúlni bennem, hogy melyikek a jók...
Q743 van? -
AirBooms
addikt
Na, itt a péntek 44k-ért 8400-ra várók!
Hol vannak a procik? Izzanak már a gépeitekben?
-
-
Tibord
senior tag
válasz
Anthony28 #2028 üzenetére
Bocs ha félreértettél én nem szeretnék (hazudok) 600 vagy 500 FSB-t tökéletesen meg lennék elégedve egy E8400 --> 450FSB-vel
A kérdésem inkább (és ez szerintem ide való) mikor lehet kapni PC boltba E8400-ast
Engem ez foglalkoztat igazán mert kb február 5. környékén én szeretnék gépet venni
Tuning csak egyszerüen érdekel nem vagyok ben se profi se hozzáértő.
Minimális feszemelés maximális stabilitás. -
Anthony28
őstag
Intel a nyerő jelenleg.Játékokra és otthoni dolgokra elég a 2 mag, max. FSB-re szintén 2 mag, de ez inkább a szerencsén múlik.Konvertálásra a 4 mag gyorsabb. Szvsz. 500-as fsb-nél sokkal többet ne várj 2 magos procinál, de inkább kevesebbet.4 magosnál meg inkább 480 alatt... persze nem max. fsb-re gondolok hanem prime95,orthos stabil fsb-re.Az 550-600-at meg verd ki a fejedből.Ehhez a lapot is ki kell fognod, és a procit is.Ekkora "malacod" meg nem lehet.
De egyébként ezt miért itt kérdezted meg amikor van kismillió topik erre a célra?Topik címét olvastad?Ráadásul olyan dolgokban vársz segítséget amiben érdemleges választ nem lehet adni mivel még MEG SEM JELENT az E8400.
-
Tibord
senior tag
válasz
janos666 #2024 üzenetére
Üdv
Alaplapot mindenkép cserélni akarok mert ez nem igazán tuningbajnok.
Elvileg 1066-os ram is lesz.
Csak azt nem tudom hogy a rendszer mi legyen AMD vagy INTEL
Valoszínübb a második (a mostani is bevált)
Csak egy baj van : Mikor tudom vidéken (Várpalota) megvenni a E8400-as procit?
Akkor ezek szerint tuningra jobb az INTEL.
2 vs 4 mag mennyire számit (Játékok, AVI átalakítás, más otthoni átlag dolgok)?
500 FSB
550
600 -
janos666
nagyúr
Hát nekem volt már Athlon64-em is, meg P4-em és most C2d, de Phenomot inkább nem vennék.
Ha 450-es FSB fölött akarod járatni a gépet akkor nem árt az 1066-os RAM, de vedd vissza a procid szorzóját és adj neki kis feszt aztán teszteld ki hogy mennyit visz a RAM 5-5-5-15-ben és ha megy 1000-et az már 4Ghz lesz az E8400-ra, de ha a proci netán menne 550-es FSB-t oda szerintem már nem árt az 1066-os RAM, mert a 800-as kingmax nemigen fog 1100-at menni, az 1066-os Kingmax meg mehet 1200-at is ami már 600-as FSB. -
Tibord
senior tag
Helló
Szeretném megkérdezni hogy az új intel (E8400) lesz a jobb vagy az AMD Phenom (9600)
Ja és hogy a ramot érdemes lecserélni 1066-os ra
Tuningot is szeretnék bármely proci lesz.
Előre is köszi -
Zé_Mester
őstag
Valami okos szaki felhomályosíthatna, hogy érdemes-e E8200-at tenni a P5D Deluxe lapomba...
nem vagyok okos szaki, ha esetleg valamivel nem értenének egyet a többiek, akkor szó szorri.
gondolom a P5D Deluxe helyett P5B Deluxe akart lenni.
igen, egy BIOS frissítés után beleteheted a procit, és a 800as ram is elegendő lesz neki (pl 8x400FSB-nél a ram 800-on fog menni, és sztem a 3200MHz nem olyan rossz), de ha nagyobb tuningot akarsz, akkor érdemesebb 1066-os ramot beszerezni.remélem segítettem.
-
Chalez
őstag
Valami okos szaki felhomályosíthatna, hogy érdemes-e E8200-at tenni a P5D Deluxe lapomba...
Legújabb bios szerint elviszi őkelmét, csak hát azért na...
Jah, és 800-as RAM elég lehet hozzá, vagy felejtsem el?Köszi!
-
Anthony28
őstag
-
Mendax
tag
szerintem is kár előre temetni a E8xxx-es szériát mivel szerintem sokaknak akik itt vanakk még nem füstölt el egy sem a gépében tehát majd ha ez megtörtén kérjük meg hogy írjon be ide "nekem skacok kijött a füst ami a procimat működtette"
és majd ha ebből sok lesz akkor
ja és persze nem kell a határokat feszegetni mert annyiból a 65nm-eseket is meg lehet sütni -
Anthony28
őstag
válasz
AirBooms #2003 üzenetére
Ez az eredmény is arra jó hogy "látjátok 1,64V-nél sem döglik meg".Én azt mondom a magyarországi premier után létre kellene hozni egy virtuális E8xxx proci temetőt, fasza sírkövekkel.Aztán ha meghalt, ráírni E8400 1,6V, élt 12 napot.
Persze lehet hogy a screenshoot-ok után már csak 2V-tal volt hajlandó elindulni 2ghz-en, ezt ugye senki se tudja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest