- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
babu2008 #27797 üzenetére
Az 1,35V bios vagy már terhelés alatt annyi?
(Nem tudom mennyire ismered a giga lapokat,de ha nem,akkor biosba belépsz, majd ctrl+F1 és utána lépsz be a MIT menübe).A loadline calibration-t érdemes diable-re rakni,adhatsz egy kis feszt az FSB-nek és a (G)MCH-nak is,így lehet még lejjebb vinni cpu feszt.PCI-E frekit pedig állítsd 100-ra és ha lehet semmit se hagyj auto beállításon,mert a lap olyankor túlfeszel.
És egy kis segítség a tuninghoz: [link]http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
bzs73
őstag
válasz
TazLeacher #27796 üzenetére
most akartam válaszolni
If a second or you are the first to lose.
-
babu2008
csendes tag
ismét vagyok
beállitottam 480*8.5-re és igényelte a proci az 1.35 voltot alatta lévö feszeken nem satabil 100% terhelésen
ez nemtudom mennyire mondhato jonak
semmi másnak nem adtam feszt mint a procinak és a ramnak -
TazLeacher
nagyúr
Tárgytalan, megtanultam olvasni!
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kimi02 #27793 üzenetére
Igen load. A bios 1.35
#27794: Neked 1.3 volt alatt sikerül a 4.2 GHz, nekem kb ilyen eredmények születtek 3.8-om nagyobb fesszel. Ennyire sokat számít a fesz nagysága a hőmérsékletnek?
Milyen pasztával raktad fel, amit adtak hozzá? És tudnál képet készíteni a házadról illetve szellőzéséről? Akár paintes is jó. -
-
-
Ruckus
tag
Cső!
Asus P5Kc lapban van egy E8400-as procim. 4*1 GB 800-as Kingmax rammal fűszerezve.
Hyper TX2-es hűtővel. Raidmax Sagitta házban. Elég jó szellőzés mellett.
Azt tudom, hogy 3,6 GHz -et visz simán a proci, csak fsb emeléssel. Ezzel nem is volt gond, simán vitte. Szeretném feljebb tornászni a teljesítményt, de tanácsokat elfogadnék, hogyan is induljak neki. Ha kell fotókat tudok linkelni, hogy most milyen beállításokkal megy. Most 9*420-on fut 3800 MHz-en, Prime 95 teszttel 1.5 órát futott stabilnak mondható.Mennyit kellene még bírnia a procinak?
Köszi a segítséget előre is.
[ Szerkesztve ]
Ruckus
-
Bandeee
tag
Biztos nem olvastam eléggé odafihyelve, de valaki válaszolt nekem? Másnál is szar a hő szenzor? Nálam 41-en van alapon, és néha fölmegy 44-re!!
-
keIdor
titán
válasz
Vasinger! #27766 üzenetére
Szerintem biztos, hogy rosszul mér a proci... csak egy Zalman CNPS 9700LED van a procin... 1,36V-ra is max 60 fokot írt, szóval tuti szarul mér...
subaruwrc: Mine.
babu2008: Ez az eredmény P35-DS4-ben született, láthatod bőven jó ez is, 550FSB-t is lehet benne még stabilizálni, bootra nekem max 575FSB-t ment, felette halott.
Mondjuk nemsokára cserélve lesz valami Gigabyte P45-re, de ez se rossz lap alá, könnyebb beállítani.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
winfier
senior tag
válasz
babu2008 #27773 üzenetére
Ha kezdő vagy akkor jobban jársz azzal a p35-ös lappal. Sokkal könnyebb lesz beállítani mint mondjuk egy p45-t.
szerk: Jó lesz az a Giga P35-DQ6
Vagy még P35 DS4 vagy DS5-ben gondolkozzál.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy erős motort, akassz rá négy kereket, és te győzöl!" - Régi szép idők
-
babu2008
csendes tag
hi
kezdö vagyok a témában
és csak arra lennék kiváncsi hogy egy E0-ás E8400 alá milyen lapot vegyek?
üdv -
bzs73
őstag
Jó reggelt mindenkinek.Azt kérdezném cpupll 1.56v mehet-e 24/7 beállításra mert ugy halottam ne nagyon piszkáljuk de így stabil ha bland-t nyomok,vagy próbáljak máson állítani.
-
Vasinger!
nagyúr
Vettem a Scythe Mugen 2-.t Kiváncsi lennék, hogy nektek milyen hőértékek szerepeltek a kis woldfale alatt, szval akinek Mugen 2-je van, ne fogja vissza magát, linkeljen. Különböző MHz-en is érdekelnének
bzs73: Az hogy sikerült, hogy 4 GHz-en LOAD-ba 40 fokos az első magod?
Nincs az a hűtő amivel ez lehetséges az LN2-n kívül, kis túlzással. Nekem akkor ilyen alacsony a hőm. és van ennyi kül. a 2 mag között, ha nem stabil.
[ Szerkesztve ]
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Új eredményem új P5Q-E lapommal:bzs73@4ghz.Jó kis lap ez.
-
chege
aktív tag
válasz
pszichiater #27751 üzenetére
Véleményem szerint nem olyan nagy a különbség, sztem úgy jobban meggyőzőbb lenne ha mind a 2 rendszerrel futtattál volna 3-3 tesztet. De tény hogy a Vista jobban eszi a hárdvereket
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
üdv, teljesen nem olvastam utána a témának, valószinüleg most nem is leszek gépközelbe, de ha visszaérek, örülnék ha valaki válaszolna (aki ráér
)
a kérdésem az lenne, hogy a közeljövőben szándékozok vásárolni egy e8500-at.
előszőr úgy volt, hogy rendelem, majd elhozom. de nemsokkal e hsz-em előtt, tájékoztattak, hogy a steppinget érdemes megfigyelni, hogy milyen veszek.
eddig csak c0 és e0ról hallottam, igazából amint látom az e0 "újjabb - /jobb?"
tehát inkább ne rendeléssel vegyem, hanem menjek el megnézni gondolom.
minél jobban az abc vége fele haladó betü számit az újjabbnak?
(bocsi, hogy hosszú lettem, és köszi a válaszokat is előre.)
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
MPowerPH
félisten
válasz
pszichiater #27756 üzenetére
Ajjj, ezt plz fejtsd ki bővebben, mert nem értem.
Don't Tread On Me
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
pszichiater
senior tag
-
q2w3
senior tag
E8400-hoz tuninghoz milyen hűtőt ajánlotok max 15k-ért? A hang az nagyon nem zavar. Csak jól hűtsön.
-
Gaben01
őstag
-
-
Gaben01
őstag
Legyen egy kicsit hűvösebb kint és rápróbálok a 4500-ra.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #27739 üzenetére
Igen, és még rakd rá a 7fokot. Úgy már elég sok, de mondtam is, hogy egy jó vízhűtésnél ez még nyáron se akadály.
Viszont egy kis dobozos vízhűtésnél, vagy egy bitang léghűtésnél már lehetnek gondok.
Gaben, 4500MHz -en nyomj majd egy Prime -ot.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #27737 üzenetére
Ha rendesen hűtve van, tehát itt csak a víz jöhet szóba.
És még azzal is vagy 8C -vel melegebb lenne ez a proci, mint egy 1,2V fölötti VID -es példány.
Tudom, mert a régi E8600 -asom alig melegedett, gond nélkül nyúzhattam még zárt házban is, pedig még a léghűtésem is gyengébb volt. Ez ami most van pont 5C -t ver arra rá, plussz ugye ezen már erősebb a hűtés.Meg hát a tartósság is...Én még kímélem, majd Subaru LN2 -vel odatesz neki.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27736 üzenetére
ha rendesen hűtve van olyan mindegy
[gondolom a célzás az akart lenni hogy jobban melegszik, ezért kell hozzá fasza hűtés. (szerk.)]
Ezért sajnálom az ilyen hardvereket.... nincsen ki hajtsa őket...
Olyan minta lenne egy Lamborghini-d, és csak boltba járnál vele a szomszéd utcába
akkor minek? ha van akkor menjen. az meg hogy nem hoz akkor teljesitmény növekedést.. bla-bla... dehogyisnem
Tibiajax megvette a procimat még sajnálom szegény aprságot, biztos rosszul érzi magátPersze nekem mindegy, csak egy vélemény
[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27734 üzenetére
Mié' főzném meg? az enyém is annyival ment llc-vel! Meg lehet kérdezni a jelenlegi tulajt lett-e a baja... hűtve volt rendesen, nincsen probléma. Mindig is mondtam hogy nem döglenek olyan hamar ezek a hardverek. Miért legyen elég a 4.7GHz ha egyszer benne van a 4,9 is?
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
MPowerPH
félisten
Az akkor előtti a lényeg. Azért nem kell félteni, bár igaz ami igaz mostanában kevésbé piszkálom, de nem alkalmasak a körülmények.
Gondolkoztam mit vegyek helyette, és most mikor hallottam hogy Achill3us is visszatért az E8600 RE combo -ra i7 -ről, elvetettem a csere lehetőségét.
Ha sikerül szereznem egy kompit, adok az agyának.Laraxior: Megfőznéd szegényt akkora feszen.
Mér nem elég a 4,7GHz 24/7 -ben?
Am, vízhűtésesek nyáron előnyt élveznek, szal esetetben még nem is lehetetlen. Én már nem kockáztatok léggel, 4,5GHz fölé nem húzom még Crysis alá se.Don't Tread On Me
-
sz.j
nagyúr
válasz
MPowerPH #27728 üzenetére
"... akkor én is jövök még pár tesztel"
Sorry, de ideje lenne már ..., mert szegény procid "beporosodik" már az egy vagy két hónaponként csinált tesztek között.
De ha nem akarsz tesztelni, még mindig szivesen megveszem a procidat.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
Gaben01
őstag
Miután végre "megjavult" a DS4-em és a Reaperekkel is kezdek megismerkedni,újra megnéztem mit tud a 8400-em.Sajnos a 2x2GB rammal egy picit több fesz kell neki.
4300@1,216V ,pedig 2x1GB rammal elég neki 1,2V is.Viszont a 9x445-öt még így is tudja 1,12V-al,csak több fesz kell a GMCH-nak.A meleg miatt nem igazán akarom megnézni följebb mit tud,inkább ráállok az alulfeszelős részre.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dj Dekko! #27708 üzenetére
Persze hogy nem mind1, de az 1.6v szerintem valahol a határ.
mindkilla: Érthetetlen a dolog, de egy dolgot próbálj meg. 8,5*440 -en stabil -e a cucc. MCH -nak adj több feszt. Ram -ok mennyin futnak, és milyen időzítéseken?
subaruwrc: Nagyon szép eredmény, de tényleg. Ilyen melegben hol tudsz Te ilyeneket csinálni?
Én már nem merem babrálni, mert a 25C -s szobában félő, hogy megsül.
Don't Tread On Me
-
Dj Dekko!
őstag
Nekem az X48 as lapkészletet próbáltam 1.45-.1.40 de a Proci *adott órajelen jóval magasabb feszültséggel üzemel csak PRIME95 stabilan mint amikor 1.50-1.55 adok neki. (persze 510 fsb nél járok)
Amúgy tudomásom szerint nem mind1 mennyi DDr memóriát használsz a gépben attól is függ az északi hídacska étvágya![ Szerkesztve ]
-
mindkilla
tag
válasz
MPowerPH #27704 üzenetére
Most így megy:
9.5x400 - 3800mhz
cpu vcore: 1.225 - cpu-z: 1,200 idle
vtt: 1.300; pll: 1.570; cpu reference: 0.733
mch core: 1.220; mch reference: 0.783
ram: 2.04
Ez sem stabil, cpu szerintem többet igényel, de ugy voltam vele, hogy hátha mondtok valami okosat, utána majd állitgatom440x8-on már nem ment a fentebb emlittet beállitásokkal (cpu:1.36,vtt:1,4, pll:1,6, nb:1,6, ram: 2,1)
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz
ADAM1337 #27697 üzenetére
Jaja, kicsit magas a hőfok szerintem is
. Az enyém elég melegedős darab, 4050MHz -en mégis 51C és 49C között vannak a magok, szigorúan zárt házban.
mindkilla: PLL -nek nem kell 1,6v, és a VTT1,4v -vel is vigyázz, az 24/7 -re semmiképpen se ajánlatos 1,35v fölé menni, a proci érdekében. P45 -nél nem tudom mit kaphat az NB, én az X48 -nak csak időlegesen adtam 1.6V -t, tovább nem mertem. Elvileg az alacsonyabb csíkszél miatt P45 -nek kevesebb kell, nem?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
mindkilla
tag
válasz
ADAM1337 #27687 üzenetére
Itt mondták nekem, hogy 1.6 NB-nek baromi sok, és vegyem vissza 1.4-re max. Biztos lapfüggő akkor..
Azt mondjátok már meg nekem légyszi, hogy miért nem tudok 440es fsb fölé menni.
Amikor próbálgattam valahogy így nézett ki a dolog:
cpu vcore: 1.36
vtt: 1.4
pll: 1.6
mch core: ~1.6
440x8, ramok 1:1, és kaptak ők is bőven feszt, nehogy miattuk legyen instabil.
Többi érték azt hiszem alapon volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ég veled, KEndre! :(
- Autóhifi
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest