Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben01
őstag
válasz
babu2008 #27797 üzenetére
Az 1,35V bios vagy már terhelés alatt annyi?
(Nem tudom mennyire ismered a giga lapokat,de ha nem,akkor biosba belépsz, majd ctrl+F1 és utána lépsz be a MIT menübe).A loadline calibration-t érdemes diable-re rakni,adhatsz egy kis feszt az FSB-nek és a (G)MCH-nak is,így lehet még lejjebb vinni cpu feszt.PCI-E frekit pedig állítsd 100-ra és ha lehet semmit se hagyj auto beállításon,mert a lap olyankor túlfeszel.
És egy kis segítség a tuninghoz: [link] -
bzs73
őstag
válasz
TazLeacher #27796 üzenetére
most akartam válaszolni
-
babu2008
csendes tag
ismét vagyok
beállitottam 480*8.5-re és igényelte a proci az 1.35 voltot alatta lévö feszeken nem satabil 100% terhelésen
ez nemtudom mennyire mondhato jonak
semmi másnak nem adtam feszt mint a procinak és a ramnak -
TazLeacher
nagyúr
Tárgytalan, megtanultam olvasni!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
kimi02 #27793 üzenetére
Igen load. A bios 1.35
#27794: Neked 1.3 volt alatt sikerül a 4.2 GHz, nekem kb ilyen eredmények születtek 3.8-om nagyobb fesszel. Ennyire sokat számít a fesz nagysága a hőmérsékletnek?
Milyen pasztával raktad fel, amit adtak hozzá? És tudnál képet készíteni a házadról illetve szellőzéséről? Akár paintes is jó. -
-
Ruckus
tag
Cső!
Asus P5Kc lapban van egy E8400-as procim. 4*1 GB 800-as Kingmax rammal fűszerezve.
Hyper TX2-es hűtővel. Raidmax Sagitta házban. Elég jó szellőzés mellett.
Azt tudom, hogy 3,6 GHz -et visz simán a proci, csak fsb emeléssel. Ezzel nem is volt gond, simán vitte. Szeretném feljebb tornászni a teljesítményt, de tanácsokat elfogadnék, hogyan is induljak neki. Ha kell fotókat tudok linkelni, hogy most milyen beállításokkal megy. Most 9*420-on fut 3800 MHz-en, Prime 95 teszttel 1.5 órát futott stabilnak mondható.Mennyit kellene még bírnia a procinak?
Köszi a segítséget előre is.
-
Bandeee
tag
Biztos nem olvastam eléggé odafihyelve, de valaki válaszolt nekem? Másnál is szar a hő szenzor? Nálam 41-en van alapon, és néha fölmegy 44-re!!
-
keIdor
titán
válasz
Vasinger! #27766 üzenetére
Szerintem biztos, hogy rosszul mér a proci... csak egy Zalman CNPS 9700LED van a procin... 1,36V-ra is max 60 fokot írt, szóval tuti szarul mér...
subaruwrc: Mine.
babu2008: Ez az eredmény P35-DS4-ben született, láthatod bőven jó ez is, 550FSB-t is lehet benne még stabilizálni, bootra nekem max 575FSB-t ment, felette halott.
Mondjuk nemsokára cserélve lesz valami Gigabyte P45-re, de ez se rossz lap alá, könnyebb beállítani.
-
babu2008
csendes tag
hi
kezdö vagyok a témában
és csak arra lennék kiváncsi hogy egy E0-ás E8400 alá milyen lapot vegyek?
üdv -
bzs73
őstag
Jó reggelt mindenkinek.Azt kérdezném cpupll 1.56v mehet-e 24/7 beállításra mert ugy halottam ne nagyon piszkáljuk de így stabil ha bland-t nyomok,vagy próbáljak máson állítani.
-
Vasinger!
nagyúr
Vettem a Scythe Mugen 2-.t Kiváncsi lennék, hogy nektek milyen hőértékek szerepeltek a kis woldfale alatt, szval akinek Mugen 2-je van, ne fogja vissza magát, linkeljen. Különböző MHz-en is érdekelnének
bzs73: Az hogy sikerült, hogy 4 GHz-en LOAD-ba 40 fokos az első magod?
Nincs az a hűtő amivel ez lehetséges az LN2-n kívül, kis túlzással. Nekem akkor ilyen alacsony a hőm. és van ennyi kül. a 2 mag között, ha nem stabil.
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.Új eredményem új P5Q-E lapommal:bzs73@4ghz.Jó kis lap ez.
-
chege
aktív tag
válasz
pszichiater #27751 üzenetére
Véleményem szerint nem olyan nagy a különbség, sztem úgy jobban meggyőzőbb lenne ha mind a 2 rendszerrel futtattál volna 3-3 tesztet. De tény hogy a Vista jobban eszi a hárdvereket
-
Dictator^
veterán
üdv, teljesen nem olvastam utána a témának, valószinüleg most nem is leszek gépközelbe, de ha visszaérek, örülnék ha valaki válaszolna (aki ráér
)
a kérdésem az lenne, hogy a közeljövőben szándékozok vásárolni egy e8500-at.
előszőr úgy volt, hogy rendelem, majd elhozom. de nemsokkal e hsz-em előtt, tájékoztattak, hogy a steppinget érdemes megfigyelni, hogy milyen veszek.
eddig csak c0 és e0ról hallottam, igazából amint látom az e0 "újjabb - /jobb?"
tehát inkább ne rendeléssel vegyem, hanem menjek el megnézni gondolom.
minél jobban az abc vége fele haladó betü számit az újjabbnak?
(bocsi, hogy hosszú lettem, és köszi a válaszokat is előre.)
-
MPowerPH
félisten
válasz
pszichiater #27756 üzenetére
Ajjj, ezt plz fejtsd ki bővebben, mert nem értem.
-
keIdor
titán
-
q2w3
senior tag
E8400-hoz tuninghoz milyen hűtőt ajánlotok max 15k-ért? A hang az nagyon nem zavar. Csak jól hűtsön.
-
Gaben01
őstag
Legyen egy kicsit hűvösebb kint és rápróbálok a 4500-ra.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #27737 üzenetére
Ha rendesen hűtve van, tehát itt csak a víz jöhet szóba.
És még azzal is vagy 8C -vel melegebb lenne ez a proci, mint egy 1,2V fölötti VID -es példány.
Tudom, mert a régi E8600 -asom alig melegedett, gond nélkül nyúzhattam még zárt házban is, pedig még a léghűtésem is gyengébb volt. Ez ami most van pont 5C -t ver arra rá, plussz ugye ezen már erősebb a hűtés.Meg hát a tartósság is...Én még kímélem, majd Subaru LN2 -vel odatesz neki.
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27736 üzenetére
ha rendesen hűtve van olyan mindegy
[gondolom a célzás az akart lenni hogy jobban melegszik, ezért kell hozzá fasza hűtés. (szerk.)]
Ezért sajnálom az ilyen hardvereket.... nincsen ki hajtsa őket...
Olyan minta lenne egy Lamborghini-d, és csak boltba járnál vele a szomszéd utcába
akkor minek? ha van akkor menjen. az meg hogy nem hoz akkor teljesitmény növekedést.. bla-bla... dehogyisnem
Tibiajax megvette a procimat még sajnálom szegény aprságot, biztos rosszul érzi magátPersze nekem mindegy, csak egy vélemény
-
Laraxior
titán
válasz
MPowerPH #27734 üzenetére
Mié' főzném meg? az enyém is annyival ment llc-vel! Meg lehet kérdezni a jelenlegi tulajt lett-e a baja... hűtve volt rendesen, nincsen probléma. Mindig is mondtam hogy nem döglenek olyan hamar ezek a hardverek. Miért legyen elég a 4.7GHz ha egyszer benne van a 4,9 is?
-
MPowerPH
félisten
Az akkor előtti a lényeg. Azért nem kell félteni, bár igaz ami igaz mostanában kevésbé piszkálom, de nem alkalmasak a körülmények.
Gondolkoztam mit vegyek helyette, és most mikor hallottam hogy Achill3us is visszatért az E8600 RE combo -ra i7 -ről, elvetettem a csere lehetőségét.
Ha sikerül szereznem egy kompit, adok az agyának.Laraxior: Megfőznéd szegényt akkora feszen.
Mér nem elég a 4,7GHz 24/7 -ben?
Am, vízhűtésesek nyáron előnyt élveznek, szal esetetben még nem is lehetetlen. Én már nem kockáztatok léggel, 4,5GHz fölé nem húzom még Crysis alá se. -
Gaben01
őstag
Miután végre "megjavult" a DS4-em és a Reaperekkel is kezdek megismerkedni,újra megnéztem mit tud a 8400-em.Sajnos a 2x2GB rammal egy picit több fesz kell neki.
4300@1,216V ,pedig 2x1GB rammal elég neki 1,2V is.Viszont a 9x445-öt még így is tudja 1,12V-al,csak több fesz kell a GMCH-nak.A meleg miatt nem igazán akarom megnézni följebb mit tud,inkább ráállok az alulfeszelős részre. -
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dj Dekko! #27708 üzenetére
Persze hogy nem mind1, de az 1.6v szerintem valahol a határ.
mindkilla: Érthetetlen a dolog, de egy dolgot próbálj meg. 8,5*440 -en stabil -e a cucc. MCH -nak adj több feszt. Ram -ok mennyin futnak, és milyen időzítéseken?
subaruwrc: Nagyon szép eredmény, de tényleg. Ilyen melegben hol tudsz Te ilyeneket csinálni?
Én már nem merem babrálni, mert a 25C -s szobában félő, hogy megsül.
-
Dj Dekko!
őstag
Nekem az X48 as lapkészletet próbáltam 1.45-.1.40 de a Proci *adott órajelen jóval magasabb feszültséggel üzemel csak PRIME95 stabilan mint amikor 1.50-1.55 adok neki. (persze 510 fsb nél járok)
Amúgy tudomásom szerint nem mind1 mennyi DDr memóriát használsz a gépben attól is függ az északi hídacska étvágya! -
mindkilla
tag
válasz
MPowerPH #27704 üzenetére
Most így megy:
9.5x400 - 3800mhz
cpu vcore: 1.225 - cpu-z: 1,200 idle
vtt: 1.300; pll: 1.570; cpu reference: 0.733
mch core: 1.220; mch reference: 0.783
ram: 2.04
Ez sem stabil, cpu szerintem többet igényel, de ugy voltam vele, hogy hátha mondtok valami okosat, utána majd állitgatom440x8-on már nem ment a fentebb emlittet beállitásokkal (cpu:1.36,vtt:1,4, pll:1,6, nb:1,6, ram: 2,1)
-
MPowerPH
félisten
válasz
ADAM1337 #27697 üzenetére
Jaja, kicsit magas a hőfok szerintem is
. Az enyém elég melegedős darab, 4050MHz -en mégis 51C és 49C között vannak a magok, szigorúan zárt házban.
mindkilla: PLL -nek nem kell 1,6v, és a VTT1,4v -vel is vigyázz, az 24/7 -re semmiképpen se ajánlatos 1,35v fölé menni, a proci érdekében. P45 -nél nem tudom mit kaphat az NB, én az X48 -nak csak időlegesen adtam 1.6V -t, tovább nem mertem. Elvileg az alacsonyabb csíkszél miatt P45 -nek kevesebb kell, nem?
-
mindkilla
tag
válasz
ADAM1337 #27687 üzenetére
Itt mondták nekem, hogy 1.6 NB-nek baromi sok, és vegyem vissza 1.4-re max. Biztos lapfüggő akkor..
Azt mondjátok már meg nekem légyszi, hogy miért nem tudok 440es fsb fölé menni.
Amikor próbálgattam valahogy így nézett ki a dolog:
cpu vcore: 1.36
vtt: 1.4
pll: 1.6
mch core: ~1.6
440x8, ramok 1:1, és kaptak ők is bőven feszt, nehogy miattuk legyen instabil.
Többi érték azt hiszem alapon volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Okos Otthon / Smart Home
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox Series X|S
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest