- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacee87
aktív tag
válasz
btudos #124756 üzenetére
Szia! Vettem az üzenetet, ezért is írtam, hogy nem leszek népszerű, de mivel ez a legsűrűbben látogatott Lenovo topik, gondoltam teszek egy próbát, hátha...
Amúgy egy LENOVO ldeaPad Flex 5 14ALC7 az alany. A BIOS-ban lehet esetleg elővarázsolni valamilyen diagnosztika módot ami le tudná tesztelni, mint az üzleti szériás Dell gépeken van? Köszönöm, hogy egyáltalán foglalkoztál a nyűgömmel. A gépre 3 év gyártói háztól házig garancia van, mysoft-tól lett vásárolva. -
-
-
válasz
btudos #114087 üzenetére
Értem, köszönöm, de mégis jobb lenne egy Lenovo töltő, nem egy Baseus
Esetleg valaki tudja, hogy ez a Yoga töltő jó-e T590-hez is?
-
vicze
félisten
válasz
btudos #110108 üzenetére
ThinkPad régen és most se azért drága, mert "több benne az anyag".
Egyrészt a feltüntetett ár egy mesterségesen magasan tartott nem valóságot tükröző ár, mivel ezekkel a gépekkel cégeket célozzák meg akik 30-50%-os kedvezményt kapnak mennyiségi vásárlás esetében.
Másrészt itt nagyon sokan sírnak azért, hogy a TP nem fém, míg pl közel azonos belsővel rendelkező consumer igen és mégis olcsóbb sőt a fém borítást kapó TP-k is alsó kategóriások. Ezen nem árt elgondolkodni miért van.
TP-ben benne van a szerviz szolgáltatás is, esetileg kérdés nélküli alkatrész cserével. Ezt se kapod meg legtöbb consumer esetében.
TP még minding nagyon moduláris és úgy van tervezve, hogy a hibás alkatrészt a szervizes 30perc alatt kicserélje helyszínen. (még semmilyen javításom nem tartott tovább)
Halkan megjegyezném, hogy több TP Yoga is az olcsó kategóriába tartozik mégis TP-k.Jelenleg ha megnézed egy Lenovo Yoga Slim 7 belsejét egy TP-vel összehasonlítva, akkor azt kell mondjam, hogy a Slim nem kicsit hanem durván jobb belsővel rendelkezik(és itt a kialakításra a hűtésre és még jó pár másra gondolok) és olcsóbb mint egy TP.
Még abban a f*s IdeaPadban is olyan dolgok vannak, mint értelmesen árnyékolt RAM, amit nem nyomogat be a gép alja, hogy kék halálozzon egyből.
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
btudos #107379 üzenetére
Ahham, egyszerűen megvettem minden gépet a legjobb kijelzővel, ami az árkeretbe belefér
Nekiültem, koloriméter, mindegyik kapott 1-1 profilt és a Dell maradt. Így lehet ilyesmit csinálni normálisan, a fórumon olvasgatás egy kalap lepkét se ér. Értem én a W530-ig létező TN wide gamut témát, de mondjuk ki végre: azok a kijelzők sz@rok. Pont. Ez így most egy egész jó kompromisszum, egy kicsit sárgásabb 5500K-re csináltam hozzá profilt, így nem annyira durva a diffi a régi CCFL-es sárgásabb T60-ak után. Nyilván amúgy a képminőség egymás mellé téve jelentősen eltér, az IPS az még mindig IPS. Ez van, nem volt 100k-s keretem most muternak gépre.
-
-
HSM
félisten
válasz
btudos #103214 üzenetére
Szerintem ahhoz semelyik TN nem jó amúgy. Volt nekem régen egy 10/10-es minőségű asztali TN-em, megfelelő szögből vígan oda lehetett tenni az utód Dell IPS mellé képminőségre, csak sajnos a betekintési szögek gonosz játékának eredményeképpen soha sehol nem láttam pontosan a színeket, esélytelen volt rajta értelmesen bármi szín-kritikusat csinálni. Úgyhogy így lett a fényképezőgép vásárlás következménye egy IPS monitor vásárlása is.
-
Dhampir
félisten
válasz
btudos #101800 üzenetére
Egyetértek. Hosszú évek óta kísérem figyelemmel ezt a notebook piacot, a víg romlásával együtt.
A pénzügyi "krízis" előtt még jó áron akciózták a Dell Precisionokat (M4600), 250.000 Ft körül is kapható volt. Manapság már csak a lomosnál csúszhat az örvendezéstől megizzadt munkáskézbe. -
-
-
HellGreg
őstag
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
btudos #100476 üzenetére
Mondjuk 2 ujjal görgetek le egy oldalon, majd szeretnék rákattintani egy hivatkozásra vagy bármire, elengedem a touchpadot, majd 1 ujjal szeretném a kurzort rávinni a linkre, de a kurzor nem mozdul. Várok 2-3 másodpercet és utána megy.
A céget T470p-n görgetés után egyből tudom vinni a kurzort, mármint görgetek, elengedem majd 1 ujjal irányítom a kurzort.
A 2-3 másodperces várakozás miatt gondoltam, hogy vagy driver vagy maga a touchpad kezd elhalni. -
Tikakukac
titán
válasz
btudos #99851 üzenetére
Azért frankó a WQHD is meg a 4K is nagyobb méretben, mert büntetlenül tudsz skálázni az alap HD felbontásra. Monitorom nekem is azért lesz 4K mert nem lesz széthulló program, minden FHD méretre lehozható, csak sokkal több pixelből vannak kirakva a dolgok és lehet simogatni is őket, mert van miből.
-
donjohnson
addikt
válasz
btudos #99446 üzenetére
mind a kettő az tud lenni szerintem. csak hát kinek mi a fontosabb.
a gyártók meg tojnak rá. egyszer jó lenne belelátni egy thinkpad-tervező fejébe hogy ezzel aprósággal most mennyi pénzt spóroltak meg. persze nyilván a vezetőség utasítja őket, hogy olcsóbb legyen, de akkor is. -
-
hito
nagyúr
-
csubuka
addikt
válasz
btudos #96209 üzenetére
Köszönöm a választ!
440 biztos, hogy nem lesz, az nagyon nem tetszett, amíg az volt a cégnél. Kezdve a gyenge hangszórótól, a foltosodó kijelzőn át, meleg is volt, meg recsegett.
Akkor inkább tényleg valami alja kijelző és menjen rá 40 ezer egy modra.
A 430-ak jobb árban mennek aprón, mint a 20-ak. Ezt nem teljesen értem így első ránézésre. mindenki BIOS-t akar mókolni és azt túl nehéz a 30-ason? Én sosem mertem eddig még, pedig az új wlan miatt akartam, aztán hagytam, szóval az nekem annyira nem fontos.
(#96210) azbest: Köszönöm válaszod! Sajnos a 768-al én sem tudnék együtt élni. Akkor mod lesz belőle vagy ilyesmi. Igen a HD3000 miatt akarnék a 20-astól távol maradni igazán, meg a natív USB3 az azért kellemes. Valamint túl réginek tűnik a gép a régi billentyűzettel
A 430 az egész "fiatalos", ahhoz képest és talán kevésbé koszolódik a szigetes billentyűzet. Annyira nem hiszem, hogy ragaszkodnék a régi féléhez.
(#96211) Tikakukac: Köszönöm szépen Neked is az újabb választ! Értem, azért inkább hanyagolom szegény 40-est, nagyon roszs benyomást tett rám sajnos.
Sajnos az a lötyögés az előjött régen már egy másik gépen láttam igen.
Igazad van, annyit lehet megér simán, csak egyelőre még nehéz ez a 12 vagy 14 coll
Optimális lenne az X széria, ha nem lenne annyi kompromisszum is a kis mérettel.
Eszerint viszont a HP (8470/2570), DELL(6430/6230), Lenovo (T430/X230) választás az itt inkább szimpátián múlik, illetve meg ahova épp bepottyan valami olcsó példány azt kell venni, már ha nem leharcolt.
-
eastsider
nagyúr
válasz
btudos #92769 üzenetére
Mennyivel gyengébb egy ilyen u-s CPU? Az i7 throttlingol szépen. De manapság már tényleg ritkán kell a nagy teljesítmén. Szerintem elégnek kellene, hogy legyen, mivel elég ritkán kell nekem a LR...
Néztem még a t460at is, ez a másik alternatíva, de látom abban is elég hasonló a CPU. 14es feletti gépet pedig semmiképp nem szeretnék. M-es CPU meg talán nincs is, csak a workstationokbe?!(precision, zbook). Az nem kellene nekem -
G_P
tag
válasz
btudos #92360 üzenetére
A laptopra szükségem van, és már meg is vettem az E470-et. És mivel úgy néz ki, hogy a tervem megvalósítható, így most már azon gondolkozom, hogy ez legyen(ThinkPad E470 + dokkoló + perifériák + monitor), vagy vegyek egy asztalit a laptop mellé, és itthon használjam azt.
Egyelőre az első a szimpatikusabb, azzal jóval olcsóbban kijönnék.
-
Pubszon
veterán
válasz
btudos #91692 üzenetére
Még nem próbáltam, nincs nálam még a dokkoló, de ha azt mondod hogy így van, akkor elhiszem.
Dell 2007FP monitorom van hozzá, abba van beépített USB hub. A dokkolóba dugom a fix dolgokat, de a monitoron lévőt könnyebben elérem, mert a gép az aszal lap alatt lesz és ott körülményesebb a hozzáférés. -
HSM
félisten
válasz
btudos #91531 üzenetére
Amúgy nekem gombok tekintetében nagyon tetszett barátnő T430-asa. Tök jó gépelni rajta, nekem jobban bejön mint a T410/T420 hosszabb úton járó gombjai. Persze, a kiosztás nem annyira jó, de meg lehet azt is szokni. Persze, ebben lehet része a különböző kapcsoló-típusoknak is, sajnos nem tudom, melyik milyen kapcsolós.
-
válasz
btudos #91533 üzenetére
True. Ugyanakkor a 00 egy részébe is mehetett talán lyuggatás nélküli. Hozzám is hoztak anno T400-at, minden szempontból babrálásmentesnek látszott, és a betontalpú NMB volt benne. Igaz, német, de meg is kapta az akkori gépem. Az én magyar lyuggatottam pedig ment abba, és még fizettek is érte.
-
donjohnson
addikt
-
azbest
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz
btudos #90698 üzenetére
A W530-ban Colorimeter is található.
-
törölt tag
-
hito
nagyúr
válasz
btudos #88735 üzenetére
Meg köll oldani
Most egyébként lenne egy T430s 70 körül, de sajnos nincs gyári gari és az egyik sarka picit sérült. Úgyhogy én azt mondom, hogy nem lehetetlen, inkább csak ritka ez a típus. Vannak itthon szép számmal Thinkpad nepperek és 1-2 elég őrült áron dolgozik.
Ezek szerint kivárós lesz. Esetleg az 1.8kg-n tudunk kozmetikázni. 2-2.1kg még belefér.
-
Puma K
nagyúr
válasz
btudos #88648 üzenetére
Fú köszi szépen!
Kerestem a neten az "ipipnél" meg a "vizeseknél" de náluk nem találtam... és a gugli sem volt a barátom vagy csak nem nyitottam ki eléggé akkor "reggel" a szemem
Ebbe bele sem gondoltam amúgy... mert úgy voltam, hogy ha van az oldalukon akkor tudnak is szerezni, ami meg nincs azt nem.
Köszi neked is az infót!
-
newmoonlight
senior tag
válasz
btudos #87183 üzenetére
Nekem is ez az (non-backlit) x230-as az első TP-m, de imádom. Nem mondom, hogy a szemem nem kívánna plusz 1-2"-t a kijelző méretéhez (az IPS-ről nem is beszélve... hallod, Tikakukac?!
), de azzal a csúcsszuper kompaktságával vigasztalom magam. Szóval nekem jó ez így. A fiamnak viszont (a suliba) lehet, hogy kicsinyke a 12"...
-
válasz
btudos #85741 üzenetére
Többször próbáltam már kideríteni, mi okozhatja, sosem jöttem rá. Más szoftveres, más hardveres kiépítések voltak.. egy időben gondoltam hogy talán az RMClock, vagy ThrottleStop okozza, de nélkülük is ez volt a helyzet. Win event log sem mond semmit a dologról, csak hogy szabálytalan leállás volt.
Igen bosszantó, mert egyébként én is használnám... -
-
s3toraph
senior tag
válasz
btudos #82022 üzenetére
+ (#82023) HSM:
Van benne m-sata?
Az komoly, nem tudtam! Ennek nagyon örülök!
Sata2-n már jó gyors egy SSD, én sem érzem a sata2 és sata3 közötti különbséget (előző lapomon PC-ben volt hogy véletlenül sata2-re dugtam, szóval én is jártam így
), ennek oka szvsz valószínüleg az hogy az elérési idő nem csökken radikálisan, szekvenciálisan meg ritkán írunk-olvasunk annyit egy rendszermeghajtón, hogy feltűnjön. De sata1-en viszont nagyon észrevehető a lassulás, főleg egy régebbi gépben.
USB 3-at elvileg meg tudom oldani ilyen PCI express kártyával, ha jól tudom.
Köszönöm még1x nektek!
Ez már OFF sorry: Már csak annyi lenne a kérdés, hogy inkább ez vagy egy HP 8460p, ill. melyik könyebb a kettő közül akkuval együtt?
-
s3toraph
senior tag
válasz
btudos #82013 üzenetére
+ (#82014) Dr. Akula:
Köszönöm!
Megnézni nem tudom sajnos.
Még párat kérdezek:
- A hűtésük mennyire hatékony, mennyire hangos?
- Melyik a könnyebb?
- T430-nak az újabb generáción, frissebb hardveren kívül van-e bármi előnye?
- Anyagminőségben jobb/rosszabb/ugyanolyan mint a T420? -
-
válasz
btudos #81605 üzenetére
Létezik vajon valami használható blogszolgáltató, aminek jó fóruma van, és lehetne hosztolni ott egy ilyesmit?
Nem hiszem el, hogy akkor, mikor ilyen szólánc, meg hasonló idiótaságok létezhetnek a fórumon, akkor egy ilyen miért nem, aminek tényleges haszna és értéke tudna lenni. -
MrSealRD
veterán
válasz
btudos #80161 üzenetére
Eszembe jutott egy favágó megoldás. Ha BIOS-ból letiltom a dGPU-t, akkor mit csinál? Nem ad képet?
Később biztosan kipróbálom, de most nem tudok restartolni...Kb 1-2 hete használok egy FHD monitor-t másodlagosként, viszont még nem győzött meg teljesen a dolog...
A betűk torzítását sikerült megoldanom...Olyan volt mintha anti-alias lenne rajta. Aztán kiderült, hogy a windows-nak van ilyen varázslója ami külső monitort helyreteszi...de a belsőt meg elrontja...Most meg ez az erőforrás pazarlás is...Érezhetően jobban melegszik a gépe, és többet megy a ventilátor is...
-
totron
addikt
válasz
btudos #79038 üzenetére
TN-hez mérten igencsak jó.
Ti mit tennétek, ha kifejezetten egy jobb paneles (LG) termékre gyúrnátok és vastagon való átbeszélések ellenére mégis a gyengébb paneles verziót kapnátok kézhez, amit amúgy nem vettetek volna meg? (A vétel maga nem rossz, stabil gép, stresszteszteken jól szerepel, de számomra hányás ez a fajta a kijelző, amit tudtam is előre, ismerve magam, éppen ezért kerültem volna, s egy 2001-es gyártású másik laptopkijelzőhöz képest gyk. csak felbontásban előrelépés a dolog.) -
Space marine
aktív tag
válasz
btudos #76909 üzenetére
Ingyen kaptam, gondoltam egy keveset ráköltenék ha pár évig még kibírná egy új vga-val.. akkor azt mondod, hogy hiába lenne új chip mert lehet hogy pár hónap múlva kuka? :/
dying_star: Köszi!
hétvégén lesz időm, hangulatom szétszedni.. mit nézzek a bill-en, mennyire van kilyuggatva és hol?
-
törölt tag
-
-
Lankadatlan
tag
válasz
btudos #73688 üzenetére
Sajna még ezzel sem jött össze
hcl: kiszedtem a gombot, persze most a visszavarázsolása lesz majd a másik nagy művelet... De teljesen érzéketlen bármire, de ha Ctrl Alt kombót nyomok, akkor használható a másodlagos funkció, szóval most vizsgákig ez a helyzet marad, azután meg lehet megpróbálok egy OR újratelepítést
Nagyon köszönöm a segítségeteket!!! Rendkívül hálás vagyok mindenkinek aki segítségemre volt!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Magyar az űrben
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest