- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Nem annyira rég szert tettem egy A485-re (ryzen 7).
Egy ismerős szóba hozta az eGPU dolgot, kicsit nézelődtem a neten hogy mi is ez pontosan, aztán most csak úgy kíváncsi lettem hogy van e valakinek információja az ügyben hogy ez a model támogatja e ezt a külső videokártyás módszert ? -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Kerdessem volna ha van egy T480,T470 vagy T460 valamelyik kulfoldi billentyuzettel azt ki lehet cserelni magyarra ? Ugy mond p&p a dolog, akar a csatlakozo az alaplapon (Nem matricazasra gondolok) Keresgelek a neten es sok kulfoldi billentyuzetes van. -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Tudna valaki abban segiteni hogy milyen ventilatort rendeljek a T400amhhoz ?
Ebayrol szeretnek rendelni, lattam par ezer forintert, csak nem tudom melyik valo hozza, tudom nem a legjobb de arra amire kell tokeletes lesz.
Intel procis, es intel+ati radeon vga-s a gepezet. -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy T400asom és az egyik napról a másik napra gyakorlatilag megállt a processzornak a hűtése, nem forog a ventilátor. Van hogy fel megy ilyen 90 fokra és semmi, meg akkor utána egyből újra indítottam akkor a bekapcsolás pillanatában ment a ventilátor még vissza hűlt aztán aztán többet megint nem kapcsol be.
Mi lehet vele ? -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Minap újra telepítettem a laptopom, win 7 volt és win 7 is került újra rá. Az összes létező drivert felraktam ami a régi windows-on is fent volt, de olyan problémám van, hogy amikor állítgatom a fényerőt vagy a hangerőt ez a valami nem tudom mi a neve, on screen display talán, nem tudom pontosan de azt viszont tudom hogy nem jelenik meg sajnos :/ hiába van bekapcsolva nem működik
Illetve még annyi van, hogy a fel és le hangerő tökéletesen működik, de a némító gomb nem, ezzel is vajon mi lehet ?
(ThinkPad T400 Win 7 64-bit)Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Igen ez bennem se merült fel, hogy lötyögjön azt nézegetem, tanulmányozom hogy mi van azt észre vettem ezt a hibát. Mindegy az a lényeg hogy megoldott és működik. Elképesztő hogy egy ilyen kis turpiság milyen fenn akadást tud néha okozni, azt hinné az ember hogy itt valami komolyabb baj van azt közben meg csak ilyen kis jelentéktelen lötyögés
Jah majd lehet hogy benevezek egy ilyen szűkített gumi keretre, köszi a linket
-
Mbenyo97
aktív tag
Nah az van hogy végre müködik a cucc. Az volt a baj amit tegnap este a sötétben nem igazán vettem észre csak ma világosban az ablaknál, hogy az ssd lötyögöt a helyén mert úgye sokal vékonyabb mint a hdd. A hdd az nem lötyögöt a helyén visszont az ssd igen össze vissza járkált benne és emiatt nem érintekezet jól, úgy hogy most ilyen kis gumi pogácsákal kibéleltem az ssd hogy ne mozogjon
Nagyon pörög rajta a rendszer, megérte az árát azért.Köszönöm a segítségeteket !!
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz FoxiestFox #95048 üzenetére
Rendes HDD helyere, HDDrol kicsereltem SSDre.
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Vettem a mai nap folyamán egy Samsung EVO 850 SSD-t, szeretem volna rá dobni egy win 7-et de nem tudok mert nem látja a telepítő. A bios-ban át van állítva AHCI-ra a mód, de semmi, na most gondoltam hogy akkor lehet hogy kéne frissíteni a bios-t, de azt meg nem tudom mert a telepítő rinyál hogy nincs akkumulátor a gépben és nekem meg egyáltalán nincsen. Kérdés hogy ezt valahogy ki lehet kerülni hogy ne rinyáljon hogy nincs benne akku ? -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy T400-as laptopom aminek a BIOS verziója 3.19 és 2010-08-02 dátumú. Az volna a kérdésem hogy vajon így ezzel a samsung 850 evo (250gb) vagy a kingston ssdnow uv400 (240gb) kompatibilis a laptopommal, vagy kell majd frissíteni a BIOS vagy bármi mást ? Nem szeretnék úgy járni hogy megveszem és sehogy sem fog működni majd.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Mbenyo97
aktív tag
@tonyrulez jól van rendben, mindegy akkor, azért köszönöm a segítséget
@hcl nem igazán akartam már rákölteni erre a gépre, még nyúznám egy kicsit aztán lassan majd lecserélném, mert már akku sincs már benne mert tönkre ment úgy hogy ennyi.
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz tonyrulez #93869 üzenetére
Lennél olyan kedves és segítenél hogy hogyan kell ezt alkalmazni mert nem tudom, amit küldtél linket onnan letöltöttem egy thiklight.exe és hogyan tovább, sajnos az angol tudásom sem nagy
de amúgy nem lehet egyáltalán át rakni másik billentyűre? az lenne a legtutibb
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Volna nekem egy olyan problémám hogy tönkre ment a pageup gombom amivel pluszban a thinklight-ot is belehetett kapcsolni amit azért elégé sokat használtam, kérdés hogy ezt át lehet valahogy állítani hogy másik gombbal lehessen bekapcsolni a thinklight-ot vagy más valamilyen alternatíva a dologra van ? -
Mbenyo97
aktív tag
Hali !
Adott egy T400as talaltam egy folosleges merevlemezt es ugy voltam vele hogy kiprobalas szinten rahajitok egy win 10 64 bitet, egesz jol mukodik vele a gepezet még elnem indul a windows updatet, es lattom hogy elkezdi telepiteni a vga drivert de azzal egyidejuleg be is fagy a gep, ossze vissza villog vibralodik a kep azt abba hagyja es le is fagy. Egerem van de barmire kattintok nem csinal semmit, hiaba inditom ujra semmi. Mi leheg a baj ? Vagy ez a gepezet mar ennyire nem szereti a win 10et ?
Valaszt elore is koszonom ! -
Mbenyo97
aktív tag
válasz FoxiestFox #91849 üzenetére
Elvileg sima ügy, ezt hogy érted ? Hát driverek nincsenek win 10-re legalábbis a lenovo oldalán, vagy a win 10 olyan hogy beszerzi a szükséges drivereket. Meg igen a váltható vga a másik dolog mert azt szoktam használni és nem lenne baj ha müködne.
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Volna egy T400-as laptopom és az volna a kérdésem hogy Windows 10 (64bit) az hogy viselkedne rajta ? Mert néztem azt hogy a 10hez nincsenek driverek, sajnos. és emiatt vannak kétségeim. -
Mbenyo97
aktív tag
Hát haljon meg a lóvam de addig ki-be dugogattam gyorsan a jack csatlakozót hogy most működik minden faszán
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz FoxiestFox #88845 üzenetére
Hát semmi, meg se nyeken sajnos. És ha akkor ez akkor orvosolható ? És milyen módon ha igen ?
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Olyan problémám lenne hogy nem szól a gyári hangszóróm, de viszont jack csatlakozón keresztül minden okés. Vajon most tönkre mentek a hangszórók vagy valami illesztőprogram hiba lehet ? (Thinkpad T400) -
Mbenyo97
aktív tag
válasz FoxiestFox #87977 üzenetére
Ahha értem, okay
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van olyan beállítási lehetőség hogy ha elindítok egy játékot vagy egy grafikus programot akkor az intel vga-ról át váltson magától ati vga-ra, és ha kilépek belőle akkor meg vissza álljon az intel vga-ra ? Mert tudom hogy a tálcán lévő power manageral át lehet váltani kézileg de én automatára akarnám állítani. -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Valaki megtudná mondani hogy T400-hoz milyen kompatibilis akkumulátor való ? Valami azonosító jel, széria szám ? Mert nekem nincs meg a régi aksim és így ugye nem tudom lecsekkolni.
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz FoxiestFox #87765 üzenetére
Valahogy én nem jutottam el odáig hogy töröljem azokat
Különben amúgy meg ha win 10 raknék fel akkor már ezek a driverek nem lennének arra jók, gondolom. Mert erősen gondolkozom a 10-en.
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Volna nekem egy T400-as erőműm, az ATI radeonos videokártyával. Az a harci helyzet hogy újra kéne telepítenem a windows 7-em ami 64-bites, de az újra telepítés előtt az összes hozzá tartozó drivert leszeretném menteni aztán ugye azokat meg felpakolni az új windowsra. Hogyan/milyen módon tudnám megmenteni ezeket, vagy ha megtudnám nézni pontosan a verziókat stb dolgokat hogy milyen driver akkor akár le is tölteném a lenovo oldaláról. -
Mbenyo97
aktív tag
#Francia91: Ahha ertem, en is ugy tudom hogy AHCI modban van, ha ne akkor majd at nyomom arra
#NewmanHD: na az jo hir hogy ha jol mukszik es ezt megerositetted szamomra amugy kb. 5 honapos windows 7 van rajta. -
Mbenyo97
aktív tag
Hali !
Olyan kerdesem lenne ha veszek a T400-ba egy SSD-t special a Samsung 850 EVO-ra gondolnek es belerakom akkor elvben mar mukodik is nem kell semmit allitgatni a BIOSban meg hasonlok nem ? Persze ugy hogy mar a HDD-rol a komplet windowst at masolnam az SSD-re. -
Mbenyo97
aktív tag
Na gyerekek akár hiszitek akár nem, de sikerült megcsinálnom a billentyűzetet !!
Az a 0210: stuck key 23 a "H" betűre vonatkozott.
Azt hogy honnan találtam ki hogy melyik gomb az hát innen:
http://thinkpadder.id/viewtopic.php?f=7&t=1095
hát ha majd még jól jön valakinek -
Mbenyo97
aktív tag
Nah ma ossze pakoltam a laptopot a T400ast es azt irja ki hibanak ket rovid pittyegesel hogy: "error 0210: stuck key 23
Press <F1> to setup"Ez most vajon mit takar, roviden azt hogy uj billentyuzet kell vagy orvosolhato problema ?
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Na megneztem a dokkolot sajnos ami van nekem az nem jo.
Ugy hogy most nem tudom mi tevo legyek, mert a billentyuzetet nem merem vissza rakni nehogy valami kart csinaljak zarlatos lesz az egesz gep vegul addig piszkalom, ha még is vizes lenne. Es azert nagyon jo lenne tudni hogy most mi a fene van.[ Szerkesztve ]
-
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali
Vettem egy T400as laptopot es nagyon koszos volt a billenytyuzete es ebbol adodoan kivettem kimostam kiraktam a nap es még a szel is fujt, nagyon priman kiszaradt. Ma ossze raktam bekapcsoltam odaig elindult hogy a nagy ThinkPad logo megjelent es utana csipogot egyet kiirt valamit, nyomtam neki egy F1 gombot bedobot a BIOSba abbol kileptem ujra indult es utana pedig megint elkezdet pityegni mint egy idozitet bomba es nem allt le.
Valakinek valami otlet, eleg furcsa eset -
Mbenyo97
aktív tag
#Tubi2: A touchpad teljesen jól működik, nincs baj vele.
#Tim82: Megcsináltam amit írtál, de úgy se jó. De azt is észre vettem pl hogy ha a hangerő fel/le gombot elkezdem nyomogatni és közben birizgálom touchpadot akkor ebben az esetben is megáll az egér, vagy ha bármilyen billentyűzetgombot nyomok nem reagál semmire.
(A régi SL400-as laptopomnál nem volt ilyen probléma.)[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Egy T400-as laptopom van és azzal a problémával küzdök hogy sétálok az emberel (pl.: call of duty játékban) és nem tudom forgatni a kamerát a touchpadal csak a trackpointal, de az nekem nem jó és ugyan ez a bajom a truck simulatornál is hogy vezetés közben csak a trackpointal tudom forgatni a kamerát, hogyan lehet beállítani hogy a touchpadal müködjenek a dolgok ?
Fel van telepítve az UltraNav program, gondolom ott kell állítgatni valamit de az nekem kínai, nem akarom elrontani.[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Volna egy kisproblemam. Tok jol mukodot a laptopom, mind addig amig nem kapcsolt ki magatol vagy nem tudom mitortent mert ott hagytam magara kb 15-20 percre, azt jovok vissza es ki volt kapcsolva, eloszor azt hittem hogy csak hibernalta magat, de nem mert nem lehetett bekapcsolni, semmire nem reagalt. Kivettem az aksit, masik tappal is probaltam bekapcsolni, szoval probalkoztam mar minden hogy, de semmi. Pedig aram ala kerul a gep mert lehet hallani egy nagyon halk sipolast a processzor kornyeken. Szoval erdekes a dolog.
Valakinek valami tippje ?
Lenovo SL400 -
Mbenyo97
aktív tag
hali!
Van egy lenovo sl400-as laptopom, van az ujjlenyomat olvasó, hogy működik az ? amelyik ujjamat be szkeneltem és mondjuk megsérül rajta a bőr akkor mi van ? hogy lehet belépni ?
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy Lenovo SL400-as laptopom.
Az AIDA64 programmal csináltam egy 10 perces tesztet a CPU 86 C fokos volt és a ventilátor meg csak 3360 pörgőt na meg a CPU throttling állandóan 0 %-on van.
Ez normális dolog ? Mert gondolom nem ! -
Mbenyo97
aktív tag
Volna egy olyan problémám hogy az egyik nap rámentem a windows updatére láttam hogy kiírja hogy van frissítés a videokártyámhoz de azt is oda írta hogy nem fontos. Én úgy voltam vele hogy megcsinálom hát mi baj lehet belőle. Sajnos kár volt megcsinálnom mert gyakorlatilag amik működtek eddig játékok a laptopon full grafikával lag nélkül most ezekkel nem lehet játszani mert lagol kegyetlenül :/ (Re-Volt, Need For Speed Most Wanted I 2005). Egyszerűen nem tudom hogy mitévő legyek. Már csináltam illesztőprogram visszaállítást,újra raktam a vga driverét de semmi.
Valaki,valamit erre?
Lenovo ThinkPad SL400
VGA: Intel 4500 MHDNagyon remélem hogy tud valaki ebben segíteni!
Válaszokat előre is köszönöm !!! -
Mbenyo97
aktív tag
Tud valaki SL400-as hoz equalizer programot?
-
Mbenyo97
aktív tag
de mondjuk én gamelésre/konvertálása gondoltam ráadásul nyáron
[ Szerkesztve ]
-
Mbenyo97
aktív tag
Szóval a CPU még megoldható hogy jobb legyen de a VGA nem sajnos :/
De ha jól tudom ha belekerülne egy erősebb cpu akkor az melegszik is mint állat.Viszont a vga-ra találtam ilyet:
http://logout.hu/cikk/egpu_kulso_videokartya_notebookhoz_2/az_eszkoz_bemutatasa.html
Erről kinek mi a véleménye csak kiváncsiságból kérdem ? -
Mbenyo97
aktív tag
Hali !
Lehet hogy hülye kérdést fogok feltenni ezért kérem hogy ne kritizáljatokVan egy Lenovo ThinkPad SL400-as laptopom.
Kilehet benne cserélni a Core 2 duo T5670-es cpu-t nagyobbra/erősebbre? És ha igen akkor mi a max amire ki lehet ?A másik hogy az integrált 4500 MHD vga ki lehet cserélni valami erősebre/másra ? Ha igen akkor mire ?
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Van egy Lenovo ThinkPad SL400-as laptopom. Az volna vele hogy amikor 90 C fokos a CPU akkor csak olyan 3360 környékén forog a ventilátorja. 76 C foknál kb. 3000 körül forog. (de ez most mindegy)
Nem lehet beállítani valahogyan (BIOS-ban?) hány,mennyi foknál milyen gyorsan forogjon a ventilátorja??
Válaszokat előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hálózati / IP kamera
- Hogwarts Legacy teszt
- Windows 11
- Mobil flották
- Háztartási gépek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest