- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
válasz
radi8tor #4798 üzenetére
Ugy olvastam, hogy biossal mar korrigaltak a zajos ventit, illetve az volt egy favago megoldas, ha akár 1 disket is raidbe konfigoltál, akkor kb 10%-al lassabban porgott a venti.
"Upgrading to the newest version of the BIOS ROM made the machine quieter. (Version 2013.11.09 21 Feb 2014). " - Forum
Tudtok egyebkent magyar hp gen8 forumrol? Nekem is lenne par kerdesem.
-
nlq
aktív tag
a nem rossz ar csak viszonyitas kerdese!
kar hogy a gen 8 eleg zajos gepecske es csak ivys procik mennek belemindezert osszesen azert eleg draga...
foleg ha a dell t20 szerveret nezzuk ami halkabb, kevesebbet fogyaszt, erosebb a haswell procija, intel a halokartyaja,
raadasnak 3 ev a garija a HP 1 evvel szemben...
cserebe nagyobb a haza (ami sztem nem hatrany, mert igy normal meretu az alaplapja es a tapja) -
bon
őstag
www.emag.hu oldalon úgy néz ki megint jóárasítva van a Gen8-as Microserver. Be is ruháztam egyre gyorsan.
-
válasz
sellerbuyer #4781 üzenetére
Szerintem ez nem driver gond, inkább kábel.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #4781 üzenetére
Akkor valami nálad van elkefélve, mert biztosan ezzel a driverrel megy a Gigabites link. Konkrétan 108 MB/s konstans olvasást sikerült kifacsarni belőle, ha jól emlékszem.
Az IPv4 ellenőrzőösszeg tehermentesítése legyen letiltva!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
sellerbuyer #4783 üzenetére
Legrosszabb esetben vegyél egy Intel hálókártyát és kész, fentebb pont volt ajánlott típus.
Amúgy őstagként illő lenne szerkeszteni a hozzászólást flood helyett.
-
*Ropi*
félisten
válasz
sellerbuyer #4775 üzenetére
Ha jól emlékszem ezt tettem fel egy ismerősnek. Holnapig fent hagyom.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Részemről passz, nem Windows van rajta 3 éve.
-
DLDKox
aktív tag
válasz
Én debian-t használok ott megy szépen gigabiten.
Broadcom hivatalos driverrel próbáltad? [link] -
sellerbuyer
őstag
1. Nem írtad, hogy tehetek egy próbát.
2. Nem megy, fogadd el.
3. Az official driver-t én is megtaláltam volna, nem gondolod?
Na kösz a helpet!
Valaki más? Tényleg mindenki 100-on használja? Ne már! A Digi brutálisan megemelt sávszélességein ez így igen harmatos lesz ám uraim! A LAN-os másolásról már nem is beszélve. Ötlet? Radi8tor1?
-
Rick4
félisten
válasz
sellerbuyer #4773 üzenetére
Ahogy írtam, egy próbát tehetsz, máshol ugyanez a név W7 X64 driverként van fent.
-
Rick4
félisten
válasz
sellerbuyer #4771 üzenetére
Ezzel? [link]
-
sellerbuyer
őstag
válasz
sellerbuyer #4770 üzenetére
A Broadcom driver 100Mb/s, a HP driver már tudná elvileg az 1Gb-t, viszont automatán nem csinálja, ha pedig átkapcsolom 1Gb fullra, akkor azt mutatja az adapter újraindítása után, hogy nincs kábel bedugva, magyarán nem műxik rendesen. Van egy driver vhol, amivel rendesen megy 1Gb-en a hálózati adapter?
-
sellerbuyer
őstag
Dobjon már meg vki plíz egy linkkel, ahol van tisztességes N40L ethernet driver Win 7 64bit alá, amivel megy rendesen gigabiten! Köszi előre is!
-
zsolt501
nagyúr
Mondjuk nálam elég érdekesen derült ki a gond, mivel nálam nem volt monitor a gépre kötve ezért első körben én is RAM hibára gyanakodtam, majd cseréltem memóriát, de a hiba újra elő jött, majd egy alkalommal ráraktam a gépre egy monitort, és láss csodát a gép nem lefagyva volt, hanem a hálózati csatoló olyan volt, mintha le lett volna tiltva, még ezt párszor eljátszotta a gép, és egy ismerős javasolta, hogy rakjak be egy hálókártyát a gépbe, mert ő azt olvasta külföldi fórumon, hogy ez egy nem általános hiba, de sajnos előfordul.
Azóta mióta a gépben egy másik hálókártya van azóta stabil a gép. -
gg72
veterán
Jó, de mindig csak hálózati másolás közben? Különben atomstabil a gép már 3 éve.
Én is inkább a zsolt501 által említett hálókártya-hibára gondolnék, mindenesetre most feltettem a legújabb driver-ét, kíváncsi vagyok most jelenetkezik-e a hiba.
Amúgy a korábban a topicban már említett Intel EXPI9301CT hálókártya továbbra is ajánlott? -
gg72
veterán
Mostanában elég gyakran fordul elő, hogy hálózaton történő nagyobb mennyiségű adatok másolása során lefagy az N36L szerverem, ilyenkor távoli asztal kapcsolattal sem tudok belépni a gépbe, csak újraindítás segít. Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Korábban nem volt jellemző, a szerver most lesz 3 éves.
-
cucuska79
tag
-
nlq
aktív tag
válasz
Dolphin #4742 üzenetére
annyit hozzátennék, hogy irásban ahogy radi8tor is mondta a winyo sebessegek fogjak meghatározni az irasi sebességet (a lassabb winyonal 1 picit lasabb lesz hiszen mindkét winyora ki kell tenni uagyanazon anyagot es szinkronizalni is kell)
ugyanakkor olvasasnal a sebesseg több lesz mint 1 winyo olvasasi sebessege és kevesebb mint winyok olvasasi sebessege osszeadva hiszen mindket winyot tudja olvasasra hasznalni egymással parhuzamosangyakorlatban amit varhatsz: 30-60 Mbyte/sec irás 60-100Mbyte/sec olvasas
persze nagyon fugg az oprendszertol is !!!!
radiator xpenologyval merte es szerintem is az kell neked (nezz be az xpenology forumra!) winows alatt N40 el jo ha a felet fogod tudni...
windows alatt tapasztalat hogy a halozat sebesseget erosen befolyasolja a swapfile iras olvasasi sebessege (azaz hogy a swapfile melyik winyon van es annak milyen sebessege van)egyebként pedig a Dell T20 szervergépet ajánlom neked (halkabb, gyorsabb, van rá 3év gari, kevesebbet fogyaszt mint az N40 cserébe kicsit nagyobb a háza es kicsit többe kerül)
-
Dolphin
tag
Sziasztok!
Most tervezek beruházni egy N40L-es microserverre. Amit ki kellene elégítenie egy 2-4 disces RAID1, valamint a hálózaton minél nagyobb adatátviteli sebesség. Jelenleg DNS-320L-em van, ez igencsak gyenge, 20MB/s-ot tud csak produkálni. Olvasgattam vissza, de nem találtam, a microserver mennyire képes? Tesztelte már valaki?
Másik fontos funkció, a torrentkliens futtatása.
És plusz funkcióként médiaszerver (iTunes, egyéb), és filmlejátszás közvetlenül a szerverről... FullHD filmekkel mennyire birkódik meg?Válaszaitokat előre is megköszönném!
-
peternac
tag
válasz
andrew-msi #4732 üzenetére
Köszi, kielégítő volt a válasz
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
peternac #4729 üzenetére
Szia!
A rendszerben 3 kamera van, 2db kültéri Foscam 720p-s (otthon) és 1db beltéri Apexis VGA forgatható (ez másik városban van egy boltban).
A belső hálón lévő kamerák vezetéken csatlakoznak (nem szeretem a wifit).
Sajnos az Apexis elég gyenge neten van, de hamarosan megoldódik a gondom.
Egy 320 GB-s HDD van felosztva 2-be, egyiken rendszer (Win 7) másikon a kamera mentések.
BlueIris programot használok (ez volt szerintem a legjobb és még megfizethető).
90 nap mentése 3 kamerávan kb 180GB helyet foglal.
Mozgásra rögzít kimaszkolt képen.
A minőséggel megvagyok elégedve, bár a beltérit ha cserélném már 720p-s vennék.
Remélem segített. -
nlq
aktív tag
válasz
andrew-msi #4728 üzenetére
sajna nincs olyan alaplap...
legjobban ugy jarsz, ha meghirdeted a HP-dat es veszel mast helyette(pü megy)
-
peternac
tag
válasz
andrew-msi #4723 üzenetére
Szia!
Ilyen kamerarendszer kialakítása az én fejemben is megfordult a microserver kapcsán.
Leírnád pontosan, hogy nálad hogyan van kialakítva a rendszer?
Milyen típusú kamerák, milyen progival rögzítesz, hogyan vannak összekötve a dolgok (kábel, wifi), mennyi helyet foglalnak a videók, milyen minőségű a felvétel stb.
Én eddig azzal próbálkoztam, hogy egy webkamera képét nyomtam fel privátba a ustream oldalára, ami nem rossz egyébként (rögzíti és bármikor ránézhetek kintről), csak jobb lenne privátba/helyileg tárolni a felvételt jobb minőségben és így a netes upload-ot sem fogná vissza.
Előre is köszi!
Azért nem privát, mert hátha mást is érdekel a téma. -
andrew-msi
aktív tag
Egyenlőre megoldott, úgy hogy a kamera minőségén csökkentettem.
Így lement 60-65%-ra a proci használat.
Hosszútávon azt hiszem a gép csere lesz a megoldás.
Köszönöm a segítséget!*Ropi*:
Sajnos igen, köszönöm neked is!Egyébként van olyan alaplap, ami egyszerűen betudok rakni a HP-be és komolyabb processzor megy bele?
-
*Ropi*
félisten
válasz
andrew-msi #4725 üzenetére
"Gondolom a procit nem tudom cserélni?"
Nem, és 99%, hogy az a kevés.
-
Rick4
félisten
válasz
andrew-msi #4725 üzenetére
Rajk össze magadnak kevesebb pénzből egy 5x erősebb gépet, ennyi a megoldás. Írtam már sokszor, ha az ember túllép a torrent, fájltárolás funkción, nagyon kevés tud lenni a gép.
-
andrew-msi
aktív tag
Azt már kipróbáltam, hogy ha a minőségen rontok lemegy a terhelés, de úgy meg a kép minősége lesz gáz.
Sajnos nem megoldás.
Ezért gondoltam, hogy esetleg veszek még ram-ot a gépbe.
Gondolom a procit nem tudom cserélni?A performance monitort nem ismerem, ez valami teszt program?
-
*Ropi*
félisten
válasz
andrew-msi #4723 üzenetére
Először is teszt jelleggel egy időre húzz ki egy kamerát, de ne azt, amit most vettél! Ha a prociterhelés marad, akkor nem a három kamera sok neki, hanem AZ a kamera (amit utoljára vettél): nézz helyette másikat!
A performance monitor mit mutat, mi terheli a rendszert?
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Van egy N40L-m, amire eddig 2 IP kamera rögzítése ment, plusz hálózati filmlejátszásra használtam, néha pedig torrent is ment rajta.
Most vettem még egy kamerát, és azóta akadnak a filmek.
A rögzítő program szerint, durván megnőtt a processzor használat. Bizonyára sok neki a 3 kamera.
A szerveren Win 7 van, fut egy ESET, skype, és a rögzítő program.
Mivel tudnám a processzor kihasználtságot csökkenteni?
Memória bővítés?
Esetleg van más megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Maximusz #4719 üzenetére
Ebben a topicban tedd fel a kérdésedet: RAID topic
-
Maximusz
aktív tag
Sziasztok!
linux guruk is vannak itt a fórumon? - olyan problémába ütköztem, hogy volt 3 lemezes RAID-5-öm, hozzáadtam egy negyedik lemezt fél éve, megy is minden rendesen, partíció méret felnőtt, ahogy kell, meg minden oké.... viszont most szükség lenne az egyik lemezre ( mert úgysem használom a teljes kapacitást ), de nem tudom, hogyan kell a 4 lemezes RAID-5-öt "lecsökkenteni" 3 lemezesre adatvesztés nélkül ( természetesen van elég szabad hely a művelet végrehajtására a tömbön belül ).
Valaki tudna nekem segíteni, merre keresgéljek, hogyan induljak el? (azt tudom, hogy 1,5-2 napos művelet lesz, a felnövesztés is kb annyi volt )
maximusz
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy használt sata bővítő kártyát,de sajnos hosszú lett.Tudtok ajánlani olcsó ,belevaló kártyát?
Esetleg olyan amin usb 3 is van...?Mindez low profillal:-)? -
cucuska79
tag
Sziasztok!
Még 1-2 kérdés
UPS vásárlás előtt állok és olyan kérdés merült fel, hogy a táp aktív PFC-s táp-e? (Még a gyári van benne) Nem igazán értettem mit is jelent. A proliant ilyen-e vagy sem? Mivel szerver, mennyire érzékeny a különböző tudású szünetmentesekre? Olcsóbb vagy drágább lenne-e jó neki?
Köszi a segítséget -
fogtunder
nagyúr
válasz
cucuska79 #4709 üzenetére
én anno túrtam a netet e miatt, de nem igazán találtam róla infót. az, hogy az egyik 15W TDP, a másik pedig 25W, nem igazán jelent sokat ebből a szempontból. mivel az idő jelentős részét 10% alatti loadon tölti, vagy idle-ben, nem hinném, hogy jelentős a fogyasztás beli különbség.
-
cucuska79
tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1, Készített-e már valaki összehasonlító tesztet arra vonatkozólag, hogy az n40l / N54l és az új szériás proliantok teljesítmény növekedése kb. mennyi többlet fogyasztást eredményez?
2, Ha vennék egy itt ajánlott VGA-t a gépembe, amit HDMI-vel összekötnék a TV-vel, akkor azt csak oprendszer alatt tudom használni, vagy oprendszer telepítéshez is. Vagyis a HDMI működik-e "DOS-os" környezetben is?Köszi a választ
Gábor -
*Ropi*
félisten
Majd ha valaki bevásárolt ezekből, akkor legyen oly nedves és ossza meg a tapasztalatait!
-
Zsati
csendes tag
Helló
Tud valaki segíteni, hogy hogyan kell beállítani egy HP Proliant ML350 G2 szerveren, hogy ne SCSI RAID-ről hanem a másodlagos IDE vezérlőre kötött HDD-ről bootoljon?
-
nlq
aktív tag
válasz
worxland #4701 üzenetére
persze, nem mondtam hogy ugy nem jo, de ha neki a router nem veszi fel a lefoglalt ip-t akkor a fix ip lehet a megoldas...
egyebkent nalam az alaprendszerben kb30 fix ip-s eszkoz van es hozza 10-40 dhcp-s eszkoz...
tok jo a lefoglalt ip cim en is hasznaltam, aztan amikor a masodik routered is megpurcan, akkor mar inkabb fix ipket allitasz es nem lefoglalasokat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Játékra és melóra egyaránt -kimeríthetetlen memóriával- Ryzen 9 + RTX 3060 Ti+ 128 GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! MSI X370 R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 970 4GB Zalman Z9 Neo FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime H370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Thermaltake V3 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest