- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
nvyktor
aktív tag
Na most már nem mobilról vagyok, megnéztem.
A másik, jól működő vason simán megjeleníti a RAID képernyőt.
Mivel a srácnak a linkelt topikban az volt a gondja, hogy a monitor nem támogatta az adott felbontást, ezt ki is pipálnám.Feltételezve természetesen, hogy a két vason ugyanolyan felbontásra akarna ugrani...
Mondjuk monitort cserélni nem nagyon tudnék, mert csak ilyenem van...
-
nvyktor
aktív tag
Megnyomnám én, de pont ez a baj, hogy bootoláskor hiányzik a teljes RAID képernyő. Vagyis nincs hol megnyomni.
A gépben egy kártya van, egy gigabites LAN kártya. Azt hol tudom megnézni, hogy mit használ?
-
nvyktor
aktív tag
Sziasztok!
Jó rég jártam erre.Kérdésem lenne a tapasztalt kollégákhoz, mert nem találom a megoldást.
Adott 2 db N40L Micro, mindkettőn Hyper-V Server 2012 R2. Az egyik teszt gép volt mostanáig, most egy kicsit változtatnánk a felálláson, és kellene bele a RAID.
Bele is tettem a 2 új diszket, de hiába állítom a SATA módot RAID-re a BIOS-ban, nem hozza fel a RAID konfigurációs dolgokat.A BIOS megegyezik a két gépben (2012 R2 miatt muszáj volt frissíteni), és a másik gép simán tudja a RAID-et.
Amennyire összenéztem, a BIOS beállításai is megegyeznek.Van bármi ötlet, hogy mit tudok tenni, kipróbálni egy ilyen helyzetben?
Előre is köszi! -
törölt tag
milyen táp meghibásodásokkal lehet találkozni?
reggelre biztosíték lenn a villanyóránál.
tápcsere (van egy komplett belsőm, immáron már táp nélkül), így műkszik, de a szünetmentes előtte rotty lett, bekapcsol, csipog folyamatosan, és csak a surge protection rész alól van áram. és érdekes módon a tápkábelt is cserélni kellett, mert azt is magával vihette, arról sem indult el az új táp. meg más sem megy azzal. -
ooszi
senior tag
most azt írja hogy: HP System BIOS - 041 (10/01/2013)
-
ooszi
senior tag
Sziasztok, ha hekelt bios van a n54l - n, akkor mit is kell ki írnia amikor butul?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Valaki meg tudna dobni egy BIOS-szal, ami interrupt 19 capture-t tamogat? N40L, LSI RAID kartya.
-
golya87
őstag
Bréking, bréking, jön a Gen10!
A cikket még emésztgetem. -
*Ropi*
félisten
válasz
szabolcs77 #5781 üzenetére
Akkor vagy a tápon, vagy a Sharkoon légkavarón változtattak időközben.
-
szabolcs77
tag
nekem egy N36L és N40L van itthon (illetve még egy donor N40L). A N36Lbe beletéve egy Sharkoon low noise gond nélkül tette a dolgát. Ugyanilyen ventit helyeztem bele a N40Lbe ahol ugyanez volt, hogy nem tudott elindulni, ha kicsit megpiszkáltam akkor gond nélkül tette a dolgát. Viszont a donor N40Lbe amiben a táp jó abban szintén gond nélkül teszi a dolgát a Sharkoon low noise. Hozzáteszem, hogy a specifikáció szerint 7V az induló feszültsége ([link]). Venti forrasztáson kívül semmit nem csináltam.
-
mixycsabi
csendes tag
Hasonló problémám volt nekem is a tápventivel. Kipróbáltam rengeteg félét, de végül ezen leírás alapján rendeltem bele egy Sunon HA40201V4-0000-999 ventit és tökéletesen működik.
Ez amúgy egy alulfeszelt venti és már 6V körül pörög.
Conrádéknál lehet kapni, én onnan vettem.
De amúgy két három féle táppal szerelték ezeket, remélhetőleg a tied is ez a fajta -
*Ropi*
félisten
válasz
zsolt501 #5773 üzenetére
Végül 3 különböző ventilátor sem indult el benne (sem a gyárija sem 2 Sharkoon low noise), szétbontottam de annyira nem volt időm, hogy a tápot teljesen szétforrasztgassam, mert egy külön panelen van benne védelem és a ventilátor fordulatszám szabályzója, viszont ennek a panelnek van vagy 10 lába amivel a fő panelre csatlakozik. Van a panelen egy IC amiről nem láttam, hogy micsoda: így nem akartam a potit vaktában tekergetni - nem véletlenül van az beragasztva.). Mivel nem volt időm, így végül az egyik Sharkoon kapott egy Molex áthidalást és megtápláltam a 12V-os ágról (biztos ami biztos, mert tele lesz pakolva HDD-kkel és nem szeretném, ha megsülne).
Közben megnéztem a gyáriját: érdekes, mert 12V-on sem indul el csak ha kézzel bepörgetem, utána viszont már megy magától. Ha elveszem a tápját nem indul újra: teljesen úgy viselkedik, mint egy 24V-os ventilátor.
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a HP microserverek tápventije terhelésfüggően pörög fel, vagy folyamatosan? Cseréltem egyben a Sharkoonra és HDD-k nélkül bekapcsolásnál megmoccan a venti de nem pörög fel (ha jól emlékszem, folyamatosan kellene pörögnie). Kipróbáltam: maga a venti jó nagyobb feszültségről meghajtva, tehát a táp ad neki keveset (12V-os venti, csak a tápban 5V-ról van meghajtva, hogy halk legyen - az indulási feszültsége a gyártó szerint 4.5V - van a ventilátor csatlakozása mellett egy beragasztott potméter, az véletlenül nem a meghajtását szabályozza?).
Köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Találkozott már valaki fehér matricás "recertified" 4 TB-os WD RED HDD-kkel? Vettünk 4 db-ot (természetesen microserverbe
), és a négyből kettő ilyen. Van valami negatív tapasztalat velük? A garanciájukat este ellenőrzöm a WD oldalán, hogy nem-e lejárt garanciás engineering sample-k.
-
jegesib
aktív tag
Tudnátok mondani olyan sata kártyát, ami belefér a házba és Freenas/Freebsd ismeri és nem kerül egy vagyonba?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5759 üzenetére
Ahhoz szerintem nem. Sok értelme nem lenne.
Meg ugye ez nem konzumer széria. Ezek szerverek, ott nem szedik ki egyik napról a másikra az ODD-t belőle. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5757 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Ha más nem válaszol addig akkor pár napon belül megnézem az enyémnél.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5755 üzenetére
Szerintem csak vadászni lehet olyat eBay-en vagy itt Hardveraprón egy bontott gépházból.
-
lordjancso
senior tag
Hol tudnék 5.25-ös fedőlapot venni N54L-hez, ami színben is megegyezik?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5753 üzenetére
Ilyenre: [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
lordjancso #5751 üzenetére
Lecseréltem a tápventit (4cm-es) és teljesen vállalható a zajszint egy nagyobb hálószobában is.
A vinyók hangosabbak lesznek benne. -
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy mennyire hangosak ezek a HP microserverek? Lakásban szeretném 24/7-ben üzemeltetni, minimum 2 HDD-vel és elég fontos tényező lenne a hang.
Előre is köszi a segítséget! -
doit
csendes tag
válasz
radi8tor #5748 üzenetére
Ez eszembe sem jutott, hogy ne tudnék onnan bootolni. Gondoltam, ha optikai meghajtót rakok oda, az oprendszert is arról kezdem el telepíteni.
A moddolt BIOS-t eddig azért nem raktam fel, mert nem volt rá szükség, illetve az is felmerült bennem, hogy a gyári BIOS talán okkal korlátozza a maradék portok sebességét. Persze lehet, hogy csak üzleti oka van.
-
-
doit
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném átteni a rendszervinyót az optikai helyre, ahol az eredeti BIOS miatt IDE módban üzemelne. Az esetleges sebességcsökkenés, valamint az NCQ és hot-swap hiánya nem probléma, de nem tudom, mit szól hozzá a Windows (2012 R2), hogy AHCI helyett egyszer csak IDE módban indul. Tudja valaki, mire kell ilyenkor számítani? Esetleg személyes tapasztalat?
A terv egyébként az, hogy a lenti 4 helyet Storage Spaces Parity (RAID 5) módban használom tovább.
Főleg olvasás lenne róla, de ha tudtok érvelni mellette/ellene, azt megköszönöm. -
*Ropi*
félisten
Sziasztok!
Használ valaki Adaptec 3405-ös RAID kártyát microserverben, Windows alatt és 3TB-os, vagy nagyobb lemezekkel? Mármint működik ilyen felállásban?
-
szabolcs77
tag
hát végülis lehet rá magyarázat. Kézzel természetesen nem írtam át. Viszont volt egy tápegység hiba és mivel gyorsabb volt a HDD-ket átpakolni a másik gépbe, hogy minél kevesebb legyen a kimaradás így azt választottam. Ezek szerint akkor a win2016 megőrizte a MAC címet?
Mert ugye a régi gépet újratalapítve logikus hogy azt kapta meg és így lett egyezőség.
Nem tudom én nem figyeltem ezt eddig, gondoltam, hogy a MAC cím a hardverhez kötött (igaz eddig nem is kellett cserélgetnem gépet) -
bambano
titán
ez nem urban legend.
a ptc-4001-es kártyáknak volt ugyanaz a mac címe, de nem azért, mert gyártósori hiba lett volna, hanem azért, mert ócska kínai koppintás volt.
illetve az asusnak volt egy alaplap sorozata, ahol ha nem a hozzá adott driverrel használtad az integrált hálózatot, akkor ugyanaz volt a mac címe minden alaplapnak. -
válasz
szabolcs77 #5740 üzenetére
Már csak az a kérdés, ez miképp fordulhatott elő. Feltételezem te írtad át valamikor.
Egy urban legend szerint anno, valamelyik hálózati kártya gyártó (amikor még nem voltak alaplapra integrálva), egy gyártósori hiba miatt több nap alatt legyártott hálókártya ugyanazt a MAC címet kapta...nem került inkrementálásra a számláló a gyártósoron.
-
válasz
szabolcs77 #5738 üzenetére
Csak nem ugyanaz a MAC címe mind a kettőnek?
-
szabolcs77
tag
Sziasztok!
Egy fura problémába futottam bele, remélem tudtok tanácsot adni.
Adott egy N40L konfig, windows server 2016-al, szépen megy teszi a dolgát, valamint egy N36L konfig, windows server 2016-al. Ugyanazon switchre vannak rákötve.
Külön-külön semmi gond velük, szépen mennek, de ahogy mindkettő ugyanazon a hálózaton van (fix IP van mindkettőnél) elkezd a hálózat a két szerver felé szakadozni. egy win10es gépről pingelve 10 csomagból kb 3-4 elveszik, sokszor a távoli asztallal sem tudok belépni, majd pár mp múlva minden rendben megy. Mindkettő gép (igaz különböző ütemben de dobálja a csomagokat). Bármelyik gépet kikapcsolom a másik onnan kezdve atom stabil.
Mit nem veszek észre? Mit teszteljek vagy állítsak? Mi okozhat ilyet? -
cspguy
csendes tag
válasz
radi8tor #5731 üzenetére
Én a helyedben nem dobnám el, ebayen találsz hozzá lapot viszonylag emberi áron.
Nincs más ilyen alternatíva, ilyen hűtéssel a piacon, ekkora méretben.
6 HDD-t bele tudtam gyömöszölni, a külső esata portot visszaforgatva a ház belsejébe és az 5.25-ös helyre pont befért 2 db 3.5 hdd.
-
cspguy
csendes tag
válasz
Konflikt #5647 üzenetére
Szia,
6 TB WD red megy benne.
4 TB WD red megy benne.
3 TB Hitachi Deskstar megy benne
2 TB Hitachi deskstar megy benne
1 TB WD green megy benne.Nem kell hogy gond legyen.
Freenas, XPenology, Win 7, Ubuntu szerver hibátlanul megy rajta, Win10-et nem próbáltam.
Mind tesztelve.
-
-
yolan
őstag
Sziasztok!
A gép bekapcsolása nélkül meglehet tudni valahogy, hogy melyik modell az N36L/N40L/N54L közül?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hova akarod tenni? A HDD keretbe vagy alaplapra csatlakoztatni SATA kábellel?
Az a Transcend helyett inkább válassz valami minőségibb (ajánlott) darabot ezek közül:
Adata SX900 (3év) Áttekintés Specifikáció
Adata SP920 (5év) Áttekintés Specifikáció
Adata SX930 (5év) Áttekintés Specifikáció
HyperX 3K*** (3év)
HyperX Fury*** (3év) Áttekintés
HyperX Savage*** (3év) Áttekintés
Intel 535 2,5" és M.2 (5év) Áttekintés Specifikáció
OCZ Vector 180 (5év)
Plextor M6S (3év) Áttekintés Specifikáció
Samsung 850 EVO*** 2,5", mSata és M.2 (5év) -
kammer
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi, ha már volt téma, de meg kell kérdeznem...
Szeretnék egy pici SSD-t venni a gépbe rendszermeghajtónak.
Pl.:[link]
Az a kérdésem, hogy kell-e hozzá bármi kiegészítőt vásárolni, pl. kábeleket, vagy átalakítókeretet, vagy akármit?A Bootolásnál érhet-e meglepetés, vagy gond nélkül ki tudom majd választani, hogy innen bootoljon?
Ha kell valamit varázsolni, ami a bootbeállításnál bonyolultabb, tudnátok hozzá egy leírást linkelni?Bocsi, de még nem is láttam SSD meghajtót élőben.
Szeretném elkerülni az indokolatlan anyázást beszerelés közben.
Köszi!
U.i.:
Gyárilag 2TB-ig tudja kezelni a winyókat. Szeretnék bele egy 3TB-osat, nem lesz vele gond, ugye?
Pl.:
[link] -
Pappi82
csendes tag
Sziasztok, ssd beépítés / beépítőkeret ügyben szeretnék segítséget kérni. Az eredeti 3,5-es hp keretbe az első változat megfelelő csak, vagy elegendő lenne a második fajta is?
https://www.amazon.de/General-HDD-Adapter-SSD-Festplatte-SATA-Festplattenlaufwerk-Swap-f%C3%A4hig/dp/B00F3QFKNS
http://a4team.hu/kiegeszitok/egyeb-c18189/crucial/beepito_keret_2_5_hdd_ssd_szamara_-_ctssdbrkt35-p11835690
-
OberMotz
aktív tag
Sziasztok, van egy halott N40L-em, a tünetek a következők: tápkábelt bedugom, a HP logó pirosan felvillan egy pillanatra, aztán a bekapcsológomb amber/borostyánszínben világít, bekapcsolni nem tudom. Memóriát cseréltem, lemezeket lehűztam, nem segít. Ötletek?
-
Oldman2
nagyúr
Kerestem az archívumban, de nem találtam érdemi infót...
Az előlapi HP logó üzemelés közbeni kék világítása csak Duck Tape-pel "kapcsolható ki"?
-
*Ropi*
félisten
Kísérletképpen beledobtam egy 36L-be egy Noctua NF-S12B FLX-et (nem PWM-es, így épített elektronika vezérli, visszavettem a fordulatszámát kb. a 2/3-ára - a briósban elfelejtettem megnézni, hogy mennyi, most meg már nem akarom újraindítani emiatt). A CPU 45 Celsius, a HDD-k: [RAID] 28, [SYS] 31, [DL] 33 Celsiusosak - várok pár órát, hogy feljebb megy-e.
-
dchard
veterán
válasz
enginev3.0 #5700 üzenetére
Az N36L ehhez túl "régi". Áttúrtam a netet, de semmi érdemlegeset nem találtam. Azt el tudom képzelni, hogy az újabb generációk (különösen amibe i szériás proci megy) az fejlettebb ebből a szempontból.
Bosszantó probléma, de tekintve hogy új korában bruttó 32 ezerért vettem és 5 éve 24/7-ben megy hiba nélkül, nem igazán panaszkodhatok
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged