Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
zsolt501 #6264 üzenetére
Hát igen... Átnéztem mikroszkóp alatt is, de semmi. Az érdekes az, hogy mióta az egyik (gyári) 1GB-os DDR2 modult kiszedtem, a random fagyások megszűntek, értelemszerűen az USB probléma megmaradt. Ez azért is fúrcsa, mivel több órányi memóriatesz (olyan ami ECC aware) közben sem volt egyetlen hiba sem. Ebből még inkább az alaplapi tápsínre gyanakszom, ami két modult már nem tudott meghajtani...
Nincs valakinek N36L, N40L vagy N54L-hez valami rendes kapcsolása? Próbáltam keresni a neten, de nem találtam lópikulát se...
-
*Ropi*
félisten
válasz
zsolt501 #5773 üzenetére
Végül 3 különböző ventilátor sem indult el benne (sem a gyárija sem 2 Sharkoon low noise), szétbontottam de annyira nem volt időm, hogy a tápot teljesen szétforrasztgassam, mert egy külön panelen van benne védelem és a ventilátor fordulatszám szabályzója, viszont ennek a panelnek van vagy 10 lába amivel a fő panelre csatlakozik. Van a panelen egy IC amiről nem láttam, hogy micsoda: így nem akartam a potit vaktában tekergetni - nem véletlenül van az beragasztva.). Mivel nem volt időm, így végül az egyik Sharkoon kapott egy Molex áthidalást és megtápláltam a 12V-os ágról (biztos ami biztos, mert tele lesz pakolva HDD-kkel és nem szeretném, ha megsülne).
Közben megnéztem a gyáriját: érdekes, mert 12V-on sem indul el csak ha kézzel bepörgetem, utána viszont már megy magától. Ha elveszem a tápját nem indul újra: teljesen úgy viselkedik, mint egy 24V-os ventilátor.
-
-
The DJ
addikt
válasz
zsolt501 #5442 üzenetére
Ezt jó tudni, köszönöm. Kérdés az, hogy van-e értelme, mivel úgy olvastam, hogy ezek közül a legtöbb elfut egy 1GB-os pendriveról is, tehát lehet felesleges lenne alájuk tolni egy 60GB-os SSD-t, főleg ha nem is tudom kihasználni, mivel nem telepítek rá semmit.
Akkor lenne talán nagyobb értelme, ha Windows kerülne a szerverre, mint OS, de az szerintem számomra nem lenne a legjobb opció.
-
zex
aktív tag
válasz
zsolt501 #5126 üzenetére
Gondolom valami ilyesmire lenne szükségem, csak alacsony profilúban:
http://tp-link.hu/termek/tp-link-tg-3468-101000-pci-e-halozati-kartya
De olyat meg nem találok!
-
zex
aktív tag
válasz
zsolt501 #5124 üzenetére
Pfff. De jó!
És szerintetek mennyire necces egy ilyen szerver? Már mint hogy egy PCI-os LAN kártya vajon tartósan megoldja a gondomat, vagy elképzelhető az is, hogy így már az egész alaplap haldoklik csak az alaplapi LAN-on jelentkezik elsőre...
Kicsit szomorú vagyok mert most vettem, mint alig használtat...
-
*Ropi*
félisten
válasz
zsolt501 #4697 üzenetére
A gyári legfrissebb (9/25/2013). Resetelve is volt, utána sem ment a beállítás. Előtte egy 1043ND v1-es routerem volt, azzal működött rendesen.
Valaki, akinek 1043ND v2.1 routere van, kipróbálná? Akkor legalább az kiderülne, hogy a hiba az én készüléke(i)mben van-e.
(#4696) *Ropi*: Köszi Radi!
-
lovi27
addikt
válasz
zsolt501 #4513 üzenetére
Nincs másképp mérve semmi! Annyi a történet, hogy egy 3,5 CFM értékű ventilátorhoz 28 CFM-et adtak meg, ami elég durva túlzás. Az is látszik, hogy kevesen vannak tisztában a CFM jelentésével, mert ha a nálunk használatos SI mértékegységben írnák oda (47,5 m3/h), akkor hamarabb feltűnne valakinek, hogy egy ilyen pici ventilátor erre nem képes, pláne nem csendesített üzemmódban.
-
Fifi
őstag
-
Dave™
nagyúr
válasz
zsolt501 #3756 üzenetére
A win 8.1 sem megy vele, csak letiltott NIC-el. Nem jó a win 8-as driver, sem a broadcom, sem a hp. A sima 8 és a sima 2012 megy vele gond nélkül. Elég érthetetlen, de ez van. Esetleg ha muszáj tegyél bele pcie hálókártyát, az alaplapit pedig tiltsd le, úgy menni fog.
-
DopeBob
addikt
válasz
zsolt501 #3753 üzenetére
Ha csak nincs újabb fejlemény, akkor egyszerűen sehogy. Az alaplapi hálókártyát le kell tiltani, nincs hozzá rendes driver. Nekem N36L van ilyen demo környezetnek, itt VM-ként fut egy, és meglepően gyorsan bootol és használni is egész kellemes. Amint lesz hozzá rendes driver, én tuti felteszem kipróbálni
Rick4 Igen, pontosan. Külön IP címe lesz, rajtad kívül senki nem tudja majd, hogy virtuális a drágám
-
fogtunder
nagyúr
válasz
zsolt501 #3703 üzenetére
ha csak fileszervenek kell, akkor vannak sokkal jobb megoldások is win servernél, nekem majdnem minden samba elérésen keresztül megy, és csak linux alapú rendszerek voltak rajta. az unraid, ami az eggyel ezelőtti, sajnos hasonlóan siralmas teljesítményt nyújt cache drive nélkül, de a mostani Xpenology is linux alapú, és nincs ilyen gondja. de ez elmondható az Open Media Vaultról, FreeNasról is, bár ez utóbbi freebsd alapú. tudják a sambát és nfs-t is, és sokkal jobb a szoftver raid támogatásuk, mint a win servernek, plusz ingyenesek is. ha nem kell kifejezetten a win környezet valamiért, én semmiképpen sem raknék rá azt.
-
Rick4
félisten
válasz
zsolt501 #3483 üzenetére
A linken nézd meg hogy telepíthető, az én linkemen meg nézd meg, hogy hogy működik. Tuti jó, igazából mindenki piszkosul el van maradva hozzá képest.
Telepíteni annyi, hogy megcsinálod a boot pendrive-ot pl a belső usb-re, bootolsz, a synology assistant win-es szofttal megkeresed a gépet belső hálón, felteszed a szoftvert, és kb ennyi, 30 perc ha képben vagy a dolgokkal.
-
DopeBob
addikt
válasz
zsolt501 #3483 üzenetére
Mobilarenan most volt egy cikk synology nas szoftverrol, en is ott hallottam rola, azota mar nekem is ez fut, baromi jo! Ha bedoglik a microszerver, tuti ilyen nast veszek.
Xpenolgy-ra keress ra, nagyon egyszeru telepiteni.
http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=1028Itt a link, bocsi mobilrol vagyok
-
worxland
addikt
válasz
zsolt501 #2915 üzenetére
Tárolásra mindegy. Filmnél nem számít a sebesség, tárolásnál nem számít a fejparkolgatás (azt úgyis rendberakja az ember a wdidle3-al), és ha nincs RAID, akkor az idő nagy részében úgyis lekapcsolja a vinyót az oprendszer (csak nem néz filmeket 24/7-ben). Köszönöm, olvastam elég tesztet a Redről. Tehát igen, komolyan gondoltam. Garancia kontra magasabb ár - ez már szubjektív, kinek melyik fontosabb.
-
golya87
őstag
válasz
zsolt501 #2875 üzenetére
Jelenleg a Hp supporttal levelezek, mert a RAID kártyám (Dell PERC H200, LSI 9211 firmmel) és a szerver nem igazán úgy működnek ahogy azt egy PC-től elvárnám. (Random fagyások és újraindulások Post és boot között)
Így amennyiben arra kerülne a sor, hogy na akkor gép vissza egy az egyben, akkor jó lenne ha a tápot eredeti állapotába vissza tudnám állítani. És amúgy is nyugodtabban aludnék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- E-roller topik
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest