Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
fogtunder
nagyúr
-
Rick4
félisten
válasz Maximusz #4025 üzenetére
Jobb már most is van, Mini itx lapból akármelyik 1150 foglalatos 12K-ért, bele egy G1610-es proci 9K-ért, 2-3 ezressel drágább, egy ssd-vel, paneltáppal 15-20w-ot fogyaszt a komplett rendszer, és a processzor kb 5x erősebb, egy X64 Win7 is pattogós, gyors ahogy kell..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
aFoP
csendes tag
válasz Maximusz #3838 üzenetére
Helló!
Én az N40L-t szervernek használom (Ubuntu Server 12.04.4), és egy Raspberry Pi Xbian-nal (XBMC szerver Debian alapon) a lejátszó. Van a Raspberry-n HDMI kimenet, és 4W-ot eszik, nekem egy TP-Link Wifi USBs adapterrel éri el a hálót...
Az N40L-en vannak samba megosztások, és minidlna amit a Raspberry forrásnak használ...
Nem tudom mennyibe kerül a videókártya amit venni akarsz/akartál de ez is egy megoldás. A Raspberry itthon most 14eFt körül van itt[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/afop/index.html
-
Maximusz
aktív tag
-
Dave™
nagyúr
válasz Maximusz #3924 üzenetére
Ebből ami tuti menne a samba és az nfs, de az openelec egy htpc os, attól sokkal többet nem érdemes várni. Bár rtorrent van rá, és jól is működik, szóval még azt is tudja, de szerintem is érdemes bele venni egy olcsóbb vgat. Nekem n36l mellett van egy amd 6450-es és minden kiválóan fut.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Maximusz #3925 üzenetére
azzal várjál, ahogy írták, az openelec csak HTPC funkciókra jó, a te igényedire nem. linux alá szedd le az ubuntu alkalmazásboltjából az xbmc-t. az openelec csak egy lecsupasztott linux, gyakori htpc vasakra optimalizálva, aminek az egyedüli funkciója, hogy az xbmc elfusson rajta. neked biztos, hogy nem ez kell.
alternatív megoldás, hogy felraksz egy windowst, ahol biztos működik a lejátszás, és virtuális szerveren futtatsz egy NAS oprendszert. mondjuk ahhoz nem árt sok memória, és az ECC RAM nem olcsó.
első körben rakd fel az xbmc-t, ha az nem megy, a graf kártya a legolcsóbb megoldás szerintem.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
DopeBob
addikt
-
őstag
válasz Maximusz #3836 üzenetére
Tapasztalatom szerint a win7 álltában is "beszemetelődik", lassul. Lehet csak városi legenda, de én így éreztem. Win8-nál nem érzek ilyet. Vmware alatt nem lehet az alaplapi raid vezérlővel odaadni a vinyokat a guestnek. A VT-d sajnos hiányzik. Én ezért vettem egy raid kártyát külön, azzal már megy az átadás. Szigorúan ESXi-vel van ezügyben tapasztalatom!
-
Maximusz
aktív tag
válasz Maximusz #3835 üzenetére
töröm a kobakom... -szerintetek:
- ha felteszek egy Win7-et, és ( akkor lenne FullHD lejátszás csípőből, bár akkor win7 lenne az alap rendszer )
-virtualbox-ban futtatom az ubuntut , és -
-a virtuális ubuntunak "odaadom" a 4x2TB-os winyóamat natívan, hogy kezelhesse tovább a RAID-5-öt (vagy csak VMWare-ben van ilyen lehetőség )Tehát akkor mennyire lenne stabil (a folyamatos win7 futtatása és a virtuálbox-os ubuntu miatt) ?
[ Szerkesztve ]
-
-
fogtunder
nagyúr
válasz Maximusz #3786 üzenetére
a plex media server le is konvertálja iPad kompatibilis mp4-be akadás nélkül, szóval én az ubuntura szavazok, mint hibaforrásra. esetleg az XBMC-t próbáld ki Ubuntu alatt, a HTPC-m egy Atom+ION gép, Linux Mint van rajta, simán megy a FullHD.
külön videokártyát használsz? ha nem, vagy ha az ATI, akkor egy nvidia csere lehet megoldja.
-
Enigma^
csendes tag
válasz Maximusz #3702 üzenetére
Sajnos ez a tipikusan a Samba "betegsége", sokan panaszkodnak erre gigabites sebességnél, hogy nagyon lassú vagy gyakran állatira be tud lassulni. Nálam Ubuntu 12.04LTS + Samba 3.6 kombó egész szépen muzsikál gigabiten az alábbi rész beillesztése után az smb.conf [general] részébe:
socket options = SO_KEEPALIVE TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY IPTOS_THROUGHPUT SO_SNDBUF=65536 SO_RCVBUF=65536
Így már simán el tudom érni 90-100 MiB/s, de azért itt is be tud ám lassulni sajna...
Samba v4 lehet még kipróbálni, ami még sajna repoba nincs benne, tehát fordítani kell forrásból, ezért még én sem próbáltam ki, de talán hozhat valamennyi gyorsulást. -
zsolt501
nagyúr
válasz Maximusz #3702 üzenetére
Ha a kiszolgált gépek windows gépek, akkor érdemesebb windows szerverben gondolkozni, én is próbáltam több linux verziót, samba megosztásra, de nem voltak tökéletesek.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
fogtunder
nagyúr
válasz Maximusz #3693 üzenetére
ez ok, de a routereknél megadott értékek mindig megabitben vannak, amit utána megabyte értékkel hasonlítottál össze, ez volt zavaró. én speciel a szerver belül nem szoktam sebességet mérni, mert saját magán nagyon ritkán másolok, nem jellemző felhasználás.
(#3695) Maximusz
ez a Samba sebesség konkrétan siralmas ettől a hardvertől, ki kell tudnia tolni a gigabitet simán, ha megfelelő a softver rajta, én is a fönti Ubuntu hibára tippelnék, ki kellene próbálni NFS-en keresztül, vagy más oprendszerrel.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Maximusz #3698 üzenetére
Ez sajnos Ubuntu hiba, ezt a lassulást én is tapasztaltam samba megosztás esetén, iszonyatosan lelassult. Valamit nagyon elcsesztek az ubuntuban.
Az NFS megosztást nem sikerült tesztelnem, ott állítólag már hozza a sebességet.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
MCs88
aktív tag
válasz Maximusz #3689 üzenetére
A 300mbit-es N-es wifinél a 300mbit elméleti maximum, sose fogod tudni kihajtani, a 10megabyte/sec az már egész jó wifivel. (Nekem most épp 2megabyte/sec a max a sok interferencia miatt).
Az usb-ről/ra másolás meg erősen függ az usb-s vinyó elektronikájától, valószínüleg a tied ennyit tud.
Szóval nem aggódnék, nem a tömbbel van a baj. -
fogtunder
nagyúr
válasz Maximusz #3689 üzenetére
kissé zavaros ez az egész, hogy hol értesz megabyte-ot és hol megabitet az eredményeken.
340-360-at pl. miből mérsz, és min keresztül, mire másolva? mert a gigabit LAN vége olyan 110-120 MByte/sec, nekem is erre állt be, de ezt csak kábelen keresztül, SSD-re másolva tudta, ha a laptop hdd-re másolok, szintén kábelen, máris olyan 60 a teteje csak.
USB-hdd-re másolás nem mérvadó, az USB a szűk keresztmetszet.
WiFi szintén nem mérvadó, egyrészt, mert a 300MBps az megabit, tehát max 32,5 MegaByte/sec, de ezt szinte lehetetlen elérni. az én routerem olyan 7-8 megabyte-ot tud kipréselni magából direkt rálátással. én még nem láttam azt a routert, ami gyakorlatban is tudta volna azt, amit papíron.
egyébként mivel össze-vissza meghajtók vannak bent, a leglassabb határozza meg az egész tömb sebességét, ez is lehet limitáció.
-
őstag
válasz Maximusz #3624 üzenetére
Nekem egy N40L-en megy egy Win2012 soft RAID5-el. Ezen fut még egy DLNA kiszolgáló (Serviio), egy uTorrent és vmware playerben egy ubuntu server amin egy tvheadend fut (dvb-t). Nem mondom, hogy nem pörög gyakran 60-80%-on a proci, de megy a vas. A tvheadenden még nem sikerült felülkerekedni, de ez user error, nem pedig hw hiba.
-
Maximusz
aktív tag
válasz Maximusz #3623 üzenetére
nah jó, kiírtam DVD-RW-re és onnan települt (bár egy i5-ön települő virtuális géphez képest hihetetlen lassú volt a település...)
Amihez a véleményeteket szeretném kérni (hogy mit érdemes feltelepíteni, hogy a lehető legjobb jöjjön ki az igényeknek megfelelően), tehát szeretnék:
-fájlszervert (RAID5-el, de ha nagyon lassú, akkor marad RAID1+HDD ( 3x2TB winyó áll rendelkezésre), ezért gondolkodok egyenlőre Ubuntu server 12.04.3 x64-ben.
-szeretnék grafikus felületet (de a natív Ubuntu Desktopot nekem nem sikerült szoftveres RAID-5-re telepíteni, de meg fogom nézn újra, ezért a szerver verziót próbálom elsőnek)
-szeretnék valamilyen multimédia tartalomkezelőt, usb-re dugott DVB-T stick támogatással
-alap weboldal kiszolgálót (később esetleg postgreSQL, pHp kiszolgálóval)
szerintetek N54L-el megoldható?
maximusz
-
zsolt501
nagyúr
válasz Maximusz #3602 üzenetére
Mivel még nem olyan hosszú a fórum, érdemes elolvasnod, sok mindenre fogsz megoldást találni, és sok kérdésedre választ kapni.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest