Hirdetés
- OLED TV topic
- Pánik a memóriapiacon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Köszi, jó írás!

-
bugizozi
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Nem semmi setup, gratula

-
bugizozi
őstag
válasz
markussandor
üzenetére
Képet szívesen néznék majd róla!

-
bugizozi
őstag
Szia!
Köszi, ez a BIOS update nekem is segített, hogy a Win10-nek legyen hálózat.
Annyi kiegészítés, hogy valamiért nem akarta megcsinálni boot-olhatóvá a pendrive-ot, úgyhogy Rufus-szal csináltam egy FreeDOS-t, arra rámásoltam az EXE tartalmát, amit kicsomagolt, és ott a flash.bat-ot kellett futtatni, nem az O644xxxx.ROM-ot.
-
bugizozi
őstag
válasz
pintermate
üzenetére
Szia!
Milyen háttértárra van telepítve az oprendszer? (HDD, SSD?) Raid kártya van, vagy alaplapi SATA-ra van dugva?
-
bugizozi
őstag
válasz
J0shu4M1ll3r
üzenetére
szvsz nem tud hw raid-et.
-
bugizozi
őstag
válasz
magyarzoltan
üzenetére
Gen8 helyett esetleg egy Dell T30? Bár kicsit nagyobb ugrás de: Maximum RAM: up to 64GB DDR4 2133MT/s
-
bugizozi
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Jé már a T-nek is van gigabites nete?!
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, hogy rakok egy remote access kártyát a microserverbe, de mikor megláttam az árát, elment tőle a kedvem.
HP MicroServer Remote Access Card - RAC - N36L N40L N54L 130 euro + 20 euro a szálítás

Van esetleg valahol olcsóbban?

Köszi!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy új nappali szekrénysoron kapott helyet a drágaszágom, viszont eléggé hangos. Mintha rezonálna a szekrény. A tv mögött van. [link] Sajnos van benne 5400 és 7200 rpm vinyo is.
Mivel próbálkozzam lecsendesíteni? Tegyek valami vastagabb szivacsot alá? Hasonlót találtam meloban, csak vastagabb az alja, ez lehet jó? [link]
Köszi!

-
bugizozi
őstag
válasz
mandriva11
üzenetére
Köszi, azt gondoltam ott olcsóbb

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Az ODD helyére milyen beépítő keret jó, amihez tudom rögzíteni az ssd-t? Jelenleg most csak úgy fityeg ott.
pl ez: [link]Köszi!

-
bugizozi
őstag
Örülök, hogy sikerült!

Az egyik ügyfelünknél most olyan parajelenség van a Microserverével (amire a mentés megy), hogy a szerverszobájukban nincs rajta hálózat, piros X van a helyi kapcsolatnál, pedig a kábel be van dugva és jo. Elhoztuk hozzánk, szétszedtük, kipróbáltuk, minden ok, nálunk működött, nem tudtuk elrontani. Visszavittük hozzájuk a szerverszobába, ott megint nem jo akár mit csinálunk vele, viszont ha kivittük az ottani IT-s irodájába és (ezt figyeld!) a lan kábelt felfelé nyomtuk akkor ott jó volt, de ezt a módszer a szerverszobában már nem vált be

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Elég régen elhalálozott az N40L alaplapom. Találtam használtam, N36L-t, ez passzolna az újabb házba?
Köszönöm!

-
bugizozi
őstag
válasz
andrew-msi
üzenetére
Miért nem vettél bele inkább egy hálókártyát?!

-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Régi téma de azóta nem volt időm vele foglalkozni. meg volt h nem is volt eszesmbe

Még akkor bevizsgáltattam, egy infos bolt ahol vettem elküldte szervízbe és ott azt mondták hogy táp ÉS alaplaphibás. Nekem van egy kis gyanúm, hogy csak a táp a hibás...hogyan tudnám ezt letesztelni? Van esetleg olyan hely ahol microserverhez való tápot tudnék szerezni, vagy van esetleg valakinek eladó/kölcsön?!

Köszönöm!

-
bugizozi
őstag
válasz
barbaron99
üzenetére
Szvsz a windows szerver os nem támogatja az ilyen desktop hw-eket, legalábbis azokat sztem nem amit te felsororoltál úgyhogy van win 7/8 vagy más hw
"A kijövő hang a vga-ra van integrálva, vagy a gép alaplapi/bővített hangkártyájának hangját nyomja tovább? +"
ha tv-re nyomod ki akkor nem kell plusz hangkari, mert a "vga-ból jön a hang"
-
bugizozi
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Mi nem voltunk otthon h ki tudjuk húzni, mire hazaertunk mar meg volt a baj, es annyira nagyon nem is volt rossz idö egyet villamlot de az elég bika villám volt, utcába sokmindenkinek lett belöle nagy kára…
Akkor ezeket az apc-ket kb a hajamra kenhetem ha ilyen megtörténhet?!Menotti: lakás bizti van, be is lett jelentve
-
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
A Microserverre csak egy ev gari van minden hol? Ha azon tulmenoen megy tönkre akkor így jartam?

-
bugizozi
őstag
- fájl megosztás - jobb klatty - megosztás
de én pl meg sem osztottam semmi mappát, mert a meghajtó alapból engedélyez van ha rendszergazda névvel akarod megnézni (\\microserver\D$)
- torrent kezelése - és távola asztallal berakom letölteni a filet, aztán ha lejött megosztáson keresztül nézem
- eye-fi kezelése - ha a program támogatja a server OS-t működni fog, ha nem akkor a WHS-sel sem biztos
- egy IP kamerát kiszolgáljon - erre nem tudok 100 % választ adni, mer nem használok ilyet, de nem hiszem h problémába ütköznél
- bárhonnan elérjem a dolgaimat - ez az internetedtől és a routeredtől függ
- ha behal a server, HDD átrakás - NTFS-re formázod a vinyokat így át tudod rakni másik win-es gépbe (én leginkább emiatt választottam Win OS-t
)Mivel a WHS2011 nem akart feltelepülni és megpróbálnám a helyedben ezt, hogy sikerül e

-
bugizozi
őstag
Én a WHS2011-et nem használtam, de szvsz inkább abban van több felesleges dolog amit nem használsz majd ki, a 2008 Standard egy alap cuccos, amit utólag lehet bekonfigolni és feltelepíteni a szükséges dolgokat. Szemléltetés kép a 2008 R2 500 MB memóriát eszik és ~25 GB helyet foglal telepítés után..
A kérdés az hogy mire lenne használva
-
bugizozi
őstag
válasz
andrew-msi
üzenetére
A legfrissebb driver van fönt?

-
bugizozi
őstag
válasz
andrew-msi
üzenetére
Hálókártya driver up-to-date?
Windows Eseménykezelőjében esetleg valami info? -
bugizozi
őstag
-
bugizozi
őstag
válasz
mandriva11
üzenetére
Köszönöm az infot!

-
bugizozi
őstag
válasz
mandriva11
üzenetére
Mennyi helyet / memóriát eszik?
-
bugizozi
őstag
válasz
mandriva11
üzenetére
-
bugizozi
őstag
Van egy helyiség a házunkban, amit télen nemigazán fűtünk, ott erősen 20 fok alatt van a hőmérséklet. Ilyen "éghajlatban" a kicsike procija 25 fokos, a vinyok (HD204UI, WD20EFRX) ~20, az SSD pedig 15
korábban írtam, ezek az értékek nyáron sem egetrengetően nagyok
kicsit mániákus vagyok a hőfokokra 
-
bugizozi
őstag
válasz
andrew-msi
üzenetére
4x 2T mehet bele?
simán, akár még több is

-
bugizozi
őstag
válasz
Mindreader
üzenetére
Képeket szívesen fogadok

-
bugizozi
őstag
Találtam GT 430 LP hátlapot, ha esetleg valakinek szüksége lenne egy ilyenre bártan jelezze

Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- SunFire X4170 Szerver 2x Xeon, 26GB RAM, 8 HDD
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Apple iPhone 12 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Update 12.29. 13:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

mi csak egy részét supportáljuk az ottani IT-nak és a hálózat pont nincs közte. 

korábban