Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz radi8tor #5399 üzenetére
Az lehet, de MBR alat a 2,2 TB feletti HDD nem használható. Tehát a 120GB Rendszer és a többi egyben felosztás windows alatt nem fog működni MBR partíción..
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz cyber86 #5395 üzenetére
Egy "kis" olvasnivaló MBR - GPT partició témában.
(#5396) radi8tor1 Ez így nem teljesen igaz! Neked is egy kis Olvasni való a témában.
Röviden összefoglalva egy speciálisan az Uefi-re készített telepítőkészlet kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
cyber86
őstag
Ez eléggé új dolog nekem, mert ez az első 3 tb-os vinyóm és most kínlódok, hogy mi legyen, mert van benne egy 1 tb-os wd green meg most a 3 tb-os red és a red mivel gyorsabb ezért azt szeretném 120 gb és a maradékra osztani és az 1 tb-osat meg 1 partícióra tenni.
szerk: de nem hajlandó semmilyen win települni rá
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz cyber86 #5392 üzenetére
Egyet ne felejts el. MBR partició esetén ne feledd el a 2TB-s korlátot, afelett nem látja a win a meghajtót, ergo úgy kell 2 felé osztanod, hogy beleférj. GPT esetén nincs méret korlát.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. 3 TB-os vinyót tudok ebbe a gépbe használni úgy, hogy csak 2 fele particionálja a win? Mert mbr partícióba 2partíció jelenik meg gptbe meg 1 és én 2 fele szeretném osztani 120 gbra meg a maradék de win 7 nem települ rá Vagy érdemes már inkább ilyenkor win 8.1et telepíteni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
A kettő között mi a különbség?
[link]
Köszi! -
őstag
Lenne esetleg valaki, aki kölcsönbe tudni adni egy Remote Access Card fedőnevű okosságot?
Ki szeretném próbálni, mennyire halott az alaplapi VGA a microserverben. Az-az RAC-on keresztül van-e még kép vagy már ott sem.
[ Szerkesztve ]
-
mukisrác
aktív tag
válasz bupemko #5378 üzenetére
Vinyoval minden rendben volt, nem voltam otthon, felment rá valami win10 frissítés, és újraindulás után már nem volt MBR.
Közben sikerült megjavitani az MBR-t egy boot USB külső vinyon win10 telepítővel és némi youtube/Google segítséggel
[ Szerkesztve ]
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
mukisrác
aktív tag
Találkozott már valaki azzal, hogy nem bootol az oprendszer (jelen esetben win10} és az fogad, hogy
GRUB loading
Welcome to GRUBerror :no such disk
Entering rescue mode...Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
őstag
N36L-hez hol találom meg a hivatalos BIOS-t?
A triviális helyeken nem találtam. -
Essejó
veterán
válasz Enigma^ #5370 üzenetére
Nem kell fúrni faragni. Bekened Araldittal és kész is
Ha anno a TU-154 hajtóműgondola törött merevítő bordáját egyben tudta tartani, míg kirepült az oroszokhoz javításra, akkor talán egy tápot is helyben tart.
Inkább egy későbbi kiszerelésével lenne gond.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
-
Enigma^
csendes tag
Köszi mindenkinek, ez lett végül megrendelve: [link]
Remélem a rögzítéshez a csavar furatok jó helyen lesznek, nem szeretném a jó kis Microservert fúrni-faragni.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz andras.tim #5285 üzenetére
Esetlegi itt is érdemes körülnézni.
-
Enigma^
csendes tag
Sziasztok!
N40L-hez keresek csere tápegységet, de HP oldala sajnos nem volt túl nagy segítségemre, oldaluk nem is hozza már csak a legújabb Gen8 Microservert. Szóval honnan tudnék rendelni N40L-hez való tápot?
Köszi előre is! -
Rick4
félisten
válasz parandroid #5356 üzenetére
Mindenhol ugyanaz van leírva, az enyémet is elég lett volna legalább egyszer elolvasni. Nem ütöm én senki orrát sehova, de ha leírom, hogy google, akkor azért írtam le, mert a google...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
parandroid
félisten
Mondjuk Bing erre a keresésre csak másodiknak hozza , és pont ez volt az a hozzászólás, amire a korábbi hozzászólásban hivatkoztam, hogy látom, hogy javasoltak firmware update-et, utána már csak letölthető firmware-t nem találtam hozzá a hp-nál.
Egyébként egyértelműen béna vagyok a dologhoz, nem kell még párszor beleütni az orromat, ezért is jöttem kérdezni.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Rick4
félisten
válasz parandroid #5354 üzenetére
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
parandroid
félisten
Ja, hát ha win 8.1-re kerestem volna, akkor az lenne, de én 7-ről 10-re frissítettem. Találtam amúgy egy külföldi fórumot, ahol javasolták a firmware-frissítést, mint megoldást, de a hp oldalán már semmit nem lehet megtalálni, konkrétan általában ehhez a termékhez már nem létezik támogatás, vagy nem létezik ilyen termék üzenetekkel dobált ki. Kínomban már megpróbáltam HP Passportot, vagy mifenét is létrehozni, de ott elakadtam, hogy adjam meg a business adatokat (cégnév, cég címe, cégadatok, mifaszom), és nem bírta megemészteni, hogy márpedig nekem ilyenem nincs.
NIC, vagy network adapter típusa alapján is kerestem, de a netxtreme driver sem segített.
Így, hogy korábban megadtátok, hogy mit kell keresni, az sp-szám és a fájl neve alapján találtam egy blogot, ahonnét le tudtam tölteni az update-et, onnét már gyerekjáték volt.
Köszi még egyszer mindenkinek, működik is a dolog.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Rick4
félisten
válasz parandroid #5346 üzenetére
google első találat:[link]
-
mukisrác
aktív tag
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
-
worxland
addikt
Firmware-t frissítettél?
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz parandroid #5347 üzenetére
Nem oszt vagy szoroz szerintem (csak CPU-ban különböznek az alaplapok), de javítottam.
⭐ Stella
-
parandroid
félisten
Sry, N40L.
p
-
parandroid
félisten
Valaki esetleg talált már Win10 frissítés után működő hálózati kártya meghajtót N40L-hez? Akármit találtam eddig a neten, mindenre azt mondja, amióta frissítettem Win7-ről Win10-re, hogy hálózati kábel nincs bedugva. Azóta egy wifi usb dongle-vel használom, de a távoli hozzáférésen és a videók steamelésén is azért erősen meglátszik a dolog, nagyobb fájlok mozgatásának meg inkább neki sem merek így állni...
p
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
válasz worxland #5338 üzenetére
gyanítom a méretezés annyi volt a táp esetében, hogy megadta az fsp-nek a méreteket, a csatik számát, kiosztását, hosszát, stb. na meg az árat. az alaplap esetén meg mondjuk a foxconn-nak ugyanezt.
a ventiben sem láttam benne nagy csodát.
kétlem, hogy jelen esetben irdatlan különbség lenne egy tucatalaplap, egy szimpla hp/dell vagy egyéb desktop gép meg egy microserver összetevőinek minősége, ne adj isten származási helye között.
arról nem is beszélve, hogy összesen átlagban egy 60 wattos, hőt alig termelő kisgépről beszélünk. innentől miről is beszélünk...
ha már tervezés, a kialakítása viszont sallangmentes, funkcionális.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz worxland #5342 üzenetére
Ez amit most művelsz, a topic teleszemetelése, semmi más... A véleményed a szűklátókörűségből, szemellenzősségből, és a szándékos félreértelmezés mellé rakott kötekedésből fakad, teljesen nyilvánvaló. Innentől kérlek kímélj meg bárminemű választól. Köszi.
-
worxland
addikt
Vadász, vadász...
Többiek ugorhatnak, némi logisztika és/vagy szemantika ismereti pót-óra következik.1. matematikai logikai, alapismeretek, 2. óra: "csak egy kis képzelőerő kellett volna, hogy ettől függetlenül léteznek régebben vásárolt termékek, amik ugyanúgy mennek ma is, mint tegnap is." != "Most komolyan, ébredj már fel, tényleg azt hiszed, hogy létezik még olyan alaplap, ami nem megy el állandóan bekapcsolva 10 évet? ", avagy a létezik (van olyan) és a mindegyik különbsége
2. 10 éves Codegen vs 3 éves Microserver-táp: igen, és melyikben van több üzemóra?
3. A fenti még akkor sem lenne végső bizonyíték a kommersz vs brand vitában, ha a kodegány lett volna jobban használva (egy-egy esetből nem általánosítunk - nekem is volt Codegen tápom, 2 is, mindkettő megköszönte a közreműködést és felmondott)
4. "Viszont az a lap, mait kb 7-8 éve vettem, az is megy a mai napig. a probléma csak az a marhaság volt, miszerint a mikroszerver bármivel is többet bír." - bocsánat, biztos én nem figyeltem, de milyen lapról is van szó, mert az számomra nem derült ki. Majd ha néven nevezzük a gyereket, akkor jöhet az, hogy mivel is hasonlítod össze a HP-t. Nehogy kiderüljön, hogy a lapod többe került, mint az egész Microserver, amit vettem (24 ezer jómagyar rénus sztotyinkánál van a léc). - esetleg a felhasználói adataidnál feltüntetett Asrock Q1900B-ITX-ről van szó, ami 19-23 ezer között kapható jelenleg?
5. Véleményem olyan, amilyen. Szubjektív, a magam csökött rögvalóságából fakad. A tények kizárólagos birtoklásának joga viszont kétlem, hogy Nálad lenne. Amennyiben mégis, akkor add ki könyvben, lehetne a neve mondjuk "42".[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz worxland #5340 üzenetére
Most írhattam volna 10 évet, de ha csak 1.5 éve vettem, akkor nem mehetett többet, csak egy kis képzelőerő kellett volna, hogy ettől függetlenül léteznek régebben vásárolt termékek, amik ugyanúgy mennek ma is, mint tegnap is. Viszont az a lap, mait kb 7-8 éve vettem, az is megy a mai napig. a probléma csak az a marhaság volt, miszerint a mikroszerver bármivel is többet bír. Mégis melyik része? Mutassak 10 éves codegen tápot? Vagy mutassak 3 éves halott microserver tápot?
Az, hogy neked mi a véleményed, és mik a tények, úgy néz ki, két egymástól elég távol álló dolog.
-
Rick4
félisten
válasz worxland #5338 üzenetére
Igazad van, az én szerverem se ilyen alkatrészekből épült, és az se megy 1.5 éve 24-ből 24 órában, ugye? Na akkor majd kinyomtatom a hozzászólásodat, és megmutatom a kondiknak, hadd folyjanak ki a kedvedért reggelre, jó?
Most komolyan, ébredj már fel, tényleg azt hiszed, hogy létezik még olyan alaplap, ami nem megy el állandóan bekapcsolva 10 évet? Pont hogy az állandó bekapcsolás a legjobb, ami történhet, nincs folyamatosan kihűlés- felmelegedés- kihűlés- felmelegedés....
-
Rick4
félisten
válasz Szomj4s #5334 üzenetére
Sok éve vannak a piacon olcsó, 10K alatt újonnan megvehető, asztali gépbe való procik, amik csúnyán otthagyják a microservert teljesítményben, szerintem már 1.5 éve is írtam árban azonos, de teljesítményben sokszorosát nyújtó konfigokat, amik ma már még olcsóbban megvehetőek, de a nagyságrendi teljesítménykülönbség nem változott. A fő szempont akkor is az volt, hogy mit szeretnél? Ha saját magad nem akarsz gépet építeni, akkor leírom, a művelet egészen pontosan 4 csavarral több, mint amikor a microserverbe merevlemezt szerelsz, talán percekkel tart tovább, mert az alaplap csavarjainak betekerése mellett a procifoglalatba is be kell rakni a procit. A dolog ott bukhat el, hogy ha több merevlemezt szeretnél, aminek egyébként évekkel ezelőtt sem volt sok realitása otthonra, akkor is voltak 3-4, ma már vannak 6TB-os merevlemezek, minden itx lap tud belőle kezelni legalább kettőt, és 1-2 lemez le kellene fedje az otthoni igényeket, plusz méretben, fogyasztásban kettő mindig jobb, mint négy, de házfüggő, ahova ennyi, kell oda olyan ház kell. Tehát a logikus válasz, hogy döntsd el, mennyi vinyó kell, ennek megfelelően nézz házat, lapot, procit, ramot, olcsón meglesz, bés összességében jobb is lesz.
A rendszer mindkettőn mehet ugyanaz, de pl egy komolyabb teljesítményű gépen egy win7 win8 + kodi mellett virtualizálhatsz egy nas szoftvert is, a gép bírni fogja, transzkódolással, sebességgel nem lesz gond, és nem utolsósorban egy ilyen gép a microserver 30W-jával szemben eszik 12-15-öt, nem sok különbség, 130KWh egy évben, talán 4.5K, de 3 év alatt azért marad annyi, amiből modernizálni lehet a gépet, vagy bármire költhető, de mégiscsak ott van.
[ Szerkesztve ]
-
peternac
tag
válasz Szomj4s #5334 üzenetére
egy kis info/segitseg, sajat tapasztalat:
N40L, 8GB RAM, rendszer SSD-n, mellette egy WD red es egy WD green (ezeken a letoltes, egyeb adat)
Win2012R2, utorrent 100+ torrent fut folyamatosan
plex es serviio + smb share
akar ket/tobb 1080p-s filmet is nezhetek rajta egyszerre, viszont csak transcode nelkul...
szoval az n40l nem birja procival a transcode-olast (kiprobaltam ugy is, hogy semmi mas nem futott) -
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Eléggé válaszút elé értem most, és segítségre lenne szükségem, Ti vagytok az embereim:
Jelenleg rendelkezem egy zyxel nas-sal, de elég gyenge a teljesítménye, és gondolkodom a cserén, de a következő tények, gondolatok irányítanak:
- már régóta nézegetem a microserverek világát, nagyon tetszenek,
- nas-ként, és plex serverként működne, transcodolni is kellene, de egyelőre max két eszköz részére.
(gondoltam htpc-re is, de ha tárhely bővítésre kerül sor, akkor ott már nehezebb.)
- transmission, akár 50 torrenttel is.Erre szerintetek melyik lenne a jó megoldás? (Gen7 vagy 8?)
Vagy erre nekem felesleges egy microserver?Köszi előre is a segítő válaszokat!
-
Honkydoo
őstag
Én gondolkodtam hasonlón, de több probléma van:
- Egyedi méretek. (amiről te is írtál)
- A hátlap sata csatlakozói is egyediek, vagyis kell venni egy közdarabot, hogy normál sata csatlakozót csinálj belőle (ha jól emlékszem 20-30 ezer forint/darab)
- A házban rengeteg az egyedi csatlakozó, amit át kell alakítani.. Bár talán ez a legkisebb gond a fentiek mellett.Úgyhogy nem egyszerű az átalakítás..
A legjobb megoldás szerintem vagy eladni a házat, vagy használtan venni bele alaplapot. Szerintem mind a kettővel olcsóbban és egyszerűbben jössz ki mintha te moddolnád.
[ Szerkesztve ]
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
tm5
tag
válasz #95590400 #5331 üzenetére
A szerelő szerint csak a lap ment ki, a táp él.
Némi faragásba biztosan belekezdenék, ha találnék a neten egy konkrét leírást, amiből kiderül, hogy mit raktak bele és az pontosan mekkora munkával járt. De magam kísérletezgetni, őszintén szólva, nincs kedvem, meg erőforrásom se.
-
törölt tag
én nézegettem anno, mert egy időben keveselltem a teljesítményt (már elmúlt ), a házat meg megszerettem.
anno vettem egy komplett belsőt tartalékba, potom pénzért, mert belebotlottam. a házak kellettek valamire, szóval hasznosítani biztos lehet más úton.
nézegettem a hátlapot, amire mennek a tápkábelek meg a minisas huzalok. nem mondom, hogy lehetetlen, de...
inkább akkor elölről közelíteném meg a kérdést, és a műanyag keretekről vágnám le a peckeket és úgy kábelezném be.
kérdés, hogy milyen itx lapot lehet beletenni, ami elfér, meg a kábelekkel is meg lehet közelíteni.
csak az alaplap szállt el? más táppal is halott?
ha nagyon unod nézegetni, én megveszem csak a házat... de sokat nem adok érte[ Szerkesztve ]
-
tm5
tag
sziasztok,
van egy N36L-es konfigom amiből kihalt az alaplap. Ezt ahogy látom, lehetetlen és gazdaságtalan pótolni, mert csak gyári megy bele, és az vagy drága ha új, vagy csak használt konfiggal együtt van 30-40k-ért, és annyit meg nem adnék egy 4 éves lapért. Illetve akkor megint lenne egy fölösleges ház+táp kombóm
Elég sokat böngésztem a netet, hogy esetleg valakinek sikerült mondjuk egy mini-itx lapot belefaragni, de gyakorlatilag nem találtam ilyen.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hallottatok-e már olyanról aki látott olyat akinek a szomszédja állítólag újra tudott hasznosítani egy alaplap-halott mikroszervert?
A enyém 4 évig működött hibátlanul. Évente 1x volt leállítva 1-2 hétre. Most is csak egy villámlás végzett vele. Viszont sajnálom kidobni, mert eddig nagyon királyságos volt.
-
Essejó
veterán
Az összes fikázónak!
Nesze itten van az úly hejesirási szótárad bamme... Vigyed mán!Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zsolt501
nagyúr
Látom most jót élveztek, ez legyen életetek legnagyobb élvezete...
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Essejó
veterán
A kulcskérdés pillanatnyilag megoldva! Nagy köszönet worxland kollégának a gyors segítségért!
Valamint köszönöm mindenki másnak is akik ajánlkoztak.
-
zsolt501
nagyúr
Talán csak annyiért, mert senki nem ajánlotta először fel a kulcsot, én meg igen, de mivel nem ott lakom így kicsit bonyolította a dolgot.
De ha zavar törölheted''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Mindegyiknek ugyan olyan a kulcsa, elég egy darabot valahonnan kölcsönkérni, majd azt lemásoltatni, és a probléma meg lesz oldva.
Én tudnák adni kulcsot, de Szegedi vagyok.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Essejó
veterán
Sziasztok!
Egy elégé triviális probléma akadt. Van egy cég, pár éve vettek egy Hp Proliant MicroServert. Amit végül sohasem használtak. Most viszont kellene. A HP-t valamilyen T-s akció keretében kapták. Most csomagoltam ki, viszont nem volt kulcs a ház elejéhez a csomagolásban. Tudom kalapács. De azt leszámítva, hogy nyitható? Lehet hogy a T úgy gondolta majd ők tartják karban és szándékosan nem adtak kulcsot hozzá?Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
worxland
addikt
válasz mukisrác #5304 üzenetére
Az alaplapi hálókártyában javít valamit, amitől működni fog 8.1 és 10 alatt.
SP64420.exe-t elindítod, létrehozza a c:\swsetup\sp64420 mappát és abba pakolja a cuccokat.
Utána a c:\swsetup\sp64420\usb key\flash.bat-ot elindítod, az formázza a pendrive-ot és felrakja a BIOS-frissítéshez a fájlokat. Ezután a pen-t bedugod a Microserver-be, és boot-olsz, kevesebb, mint egy perc alatt lefut a frissítés. Reboot és már látod is boot közben, hogy a BIOS dátuma 2013.10.01.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
mukisrác
aktív tag
-
worxland
addikt
válasz mukisrác #5302 üzenetére
Az régi probléma, már a Win8.1-nél is előfordult, meg kell szerezni az SP64420.exe-t (2 774 912 byte), ami legyártja kis segítséggel pendrive-ra a BIOS-upgrade-et, ami pont ezt a hálókártya-hibát javítja. Utána lehet (vagyis van értelme) frissíteni 8.1-re, 10-re.
-
mukisrác
aktív tag
-
worxland
addikt
N36L, 1GB RAM, Win7 Ultimate->Win10 Pro. Tanulság: ne tedd. Services.exe 50%-on pörög, a gép csigalassú, minden egyes távoli asztalos bejelentkezésnél (mivel NAS-nak használom, monitor, bill és egér alapesetben nincs rákötve) az előző belépést logout-olja. Több RAM-mal valószínűleg jobb eredményt értem volna el, de most épp nem volt kéznél. Pozitívum: a Win7-re visszalépés automatikusan és simán ment. Win7 alatt megint minden szép és jó.
Mivel a Win10-frissítéssel eddig pozitív tapasztalataim vannak, több RAM birtokában majd még újra fogok próbálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Fehér Villám új GAMER PC 2év garancia / NVIDIA GTX1660Super / Ryzen5 / 16GB DDR4 /
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 Ti 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest