- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Hővezető paszták
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aicon
senior tag
Fél év alatt második pendrive (minőséginak adták) ment tönkre a gépben OMV alatt.
Végleges megoldásként kapott egy 2.5" HDD az op rendszer. -
cucuska79
tag
Üdv mindenkinek!
Hülye kérdés tudom, de mire jó, ha van még egy hálókártya a szerverbe?
Illetve írta vki korábban, hogy a gyári LAN drivert frissíteni kellene, mert az újabb driverrel stabilabb?
Honnan lehet leszedni?Köszi a segítséget
Üdv: Gábor -
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem Driver gondok lesznek. PowerDVD más drivert használ, mint XMBC.
Használj más programot PowerDVD helyett első körben. -
[BiG]
csendes tag
Sziasztok!
Jó ideje használom a NL40-emet, amit az itteni vélemények és tapasztalatok alapján 4GB memóriával és HD6450-el párosítottam. A háttértár 500GB + 2TB. Oprendszer Win7 32bit.
Eddig csak NAS-nak és torrent kliensnek használtam, de eljött az ideje a multimédia felhasználásnak és most vettem egy 46-os 3D tv-t mellé. Gondoltam kipróbálok mindent és csorgatom egy kicsit a nyálam. Szóval beszereztem egy Avatar BD50 3D ISO-t is. És azt tapasztalom, hogy a PowerDVD-vel lejátszva ez már meghaladja a képességeit ebben a kiépítésben.
A feladatkezelő szerint a processzor a szűk keresztmetszet.
Bár érdekes még a témában, hogy az XBMC viszi 2D-ben simán, de PowerDVD 2D-ben is szaggatja. Minden beállítást próbáltam a PowerDVD-ben de nem segített semmi.Szerintetek lehet valahogy segíteni ezen.
Vannak ötleteim, de feleslegesen nem dobnék ki pénzt vagy töltenék időt, ha úgysem lesz jobb.
Szóval az ötletek
Másik videokártya. Pl az ajánlott 6570?
64 bit-es win7, hogy a memóriakihasználás jobb legyen?
Processzort csere. De ezt lehet egyáltalán?Kábel és TV tesztelve ugyanezzel az ISO-val egy i5 procis notebook-ról lejátszva és tökéletes. Szóval mindenképp,
Igaz, hogy az NL40-es nem egy erőmű. De nem gondolnám, hogy egy Blu-Ray 3D lejátszás ekkora gond kéne legyen neki.Minden ötletet segítséget előre is köszönök!
Üdv.:
BiG -
DopeBob
addikt
Milyen távirányítót érdemes venni, ha HTPC-nek is akarom használni? "Rendes" MCE táviránítót nem találok sehol, csak noname kínai cuccokat. Ezek mennyire működnek jól? Úgy tűnik, mind olyan, mintha billentyűzet meg egér lenne, és gomblenyomásokat szimulálnak.
-
DopeBob
addikt
válasz
Menotti #2182 üzenetére
Lehet, hogy azért szarakodik, mert nincs benne hangkártya? Most, hogy így visszaemlékszem, amikor jó volt, írta az xbmc, hogy nincs audio eszköz... most sincs, viszont most nem írja, csak szar :-)
Az erősítőm sajnos nem tud mit kezdeni a HDMI-n jövő hanggal. Szal vagy veszek egy hdmi vga-t, és lesz hang a TV-n, vagy csak egy hangkártyát 5.1 miatt, vagy ami még jobb lenne mindkettőt
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire bővíthető kis gép ez? Még egy/(vagy kettő,az egyik wifi) hálókártyát szeretnék belerakni vásárlás esetén.
-
Egon
nagyúr
válasz
zsolt501 #2165 üzenetére
Azt remélem, lesz készletsöpréses akció, mint anno az N36L-nél volt: 27K-ért igencsak bestbuy-nak számított, még az olcsó-középkategóriás NAS-ok között is. Ha nem is ennyire olcsón, de normalizált áron fogok venni egyet (ha lesz). Jelen pillanatban nekem nem ér meg annyit, amennyibe kerül. Ha nem fog lejjebb menni az ára, valszeg más irányba fogok elindulni.
-
golya87
őstag
Ismét találtam egy ilyet a dokumentációban és valószínűleg már kérdés is volt, de a PCI-E x1 port mögötti PCI-E x4-es port csak az ILO kártyával használható?
Tehát ha beleteszek vmilyen nem túl barbár módon egy maximum x4-es kártyát, az nem fog benne működni? -
DopeBob
addikt
Valaki használja a MicroServert XBMC-vel és a sima alaplapi kártyával? A TV-m csak HD-Ready, ugyhogy a 720p felbontás pont elég, ami kijön az analógon, viszont az XBMC nagyon nagyon fura dolgokat művel. Szépen elkezd egy filmet pár mp után pedig megáll a kép, és úgymarad... próbáltam az alap windows driverrel, 12.6-os catalystal, ugyan az az eredmény.
Egyetlen egyszer jó volt, amikor a catalystot letöröltem, és még nem volt újraindítva a gép, akkor valamiért ment... max 20%-os cpu terhelés mellett még a 20gb-os mkv-val sem volt semmi gondja...
WMP-HC mindent visz szépen, csak az xbmc szarakodik... esetleg vkinek tipp?
-
-
kiskakas
senior tag
válasz
zsolt501 #2156 üzenetére
25wattot írnak rá, az N40L 15w volt, tehát +10 wattról beszélünk. Sztem ezt bőven elviszi a régi ház, hűtés és a 25w értelemszerűen a max terhelés.
Itt a 2 proci összehasonlítása, csak az órajel változott.
Egyébként érdekes, mert a hivatalos HP doksi szerint meg:
Processor Dual-Core Processor
AMD Turion II Processor Model Neo N54L (2.20 GHz, 15W, 2MB) -
zsolt501
nagyúr
Ezt találtam a processzoráról gyakorlatilag 10W-al eszik többet.
Az ár majd szépen alakulni fog idővel ahogy telítődik a piac, illetve terítik a készüléket a piacon. -
kiskakas
senior tag
válasz
zsolt501 #2156 üzenetére
hát, első körben nem lesz olcsó
(kanadai dollár)
704941-421 MicroServer AMD Athlon NEO N54L (2200-2M) Dual Core 2GB, 250GB NHP SATA
708245-425 MicroServer AMD Athlon NEO N54L (2200-2M) Dual Core 4GB, Diskless NHP SATAHP Canada have both models included on their current price list (http://www.hp.com/canada/utilities/pricing_lookup/data/list_price.xls). The 704941-421 250GB line is listed at $491 CAD with the 708245-425 Diskless edition listed at $444 CAD.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
kiskakas #2155 üzenetére
Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy ennek az új procinak mekkora a hőtermelése, illetve az L40-es hez képest mennyivel nő a fogyasztása, mert ha többet fogyaszt az több hőt termel azt el kell vezetni, és az általában nagyobb hanggal jár, és akkor már felejthető is mint HTPC, és ha lényegesen hangosabb, akkor még az is gond lehet hogy hová helyezze az ember a lakásban, hogy ne legyen zavaró a működése.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Tudtok segíteni abban, hogy ilyen microservert hol tudnék a legolcsóbban venni?
Webshop jöhet szóba,illetve Pécs és környéke!
-
kiskakas
senior tag
válasz
DopeBob #2150 üzenetére
bluray helyett sztem egy medialejatszot vegyel, hasznalt wdtv live 15k korul megy, ill nemreg volt egy lg dp1-es 10e ft-ert, ennyiert ajandek volt. En a hangot megoldottam egy ezer ft-os usb-s hangkartyaval, szol, mikrofon bemenetet letiltva nem is zajos, viszont ha usb portot hasznalsz, be-beszaggat. (na de 1000ft volt
Pluszba en a sima vga portjat hasznalom a sapphire vga-mnak,az meg ugye a masodik kartyahelyre rakhato csak, ergo nem is tudnek berakni masodik pci-e kartyat, egyelore.
(sajna az ujabb vga-k dvi portja dvi-d, ergo vga atalakitoval nem mukodnek, fizikailag sem kompatibilisek -
DopeBob
addikt
válasz
HummeRC #2149 üzenetére
Xonar DGX-et néztem, ez nem külön tápos, viszont elvileg méreten felüli (+3mm). Cserébe a legolcsóbb, amit találtam, van rajta optikai kimenet. Ez mellé még kéne egy VGA is, valami 6450-es.
Csak ez így együtt már +20e, és még jó lenne bele egy Blu Ray lejátszó is. Vagy, veszek egy olyan Blu Ray lejátszót, ami tud DLNA-t... árban kb pont ugyan ott vagyok. Egyenlőre itt tartok
-
Tényleg kifutó. Annyi van amennyi a kiskereknél beragadt. Nagykerben már nincs N40L, az N54L meg még nincs.
#2143: Belefér az asus hangkártya. Más is írta már, hogy használ ilyet és én is tervezek egyet venni. Most nem figyeltem, hogy melyik típust írod, de ha van rajta, akkor a plusz tápcsatira figyelj, mert olyan nincs a microserverben, átalakító kell hozzá.
-
Egon
nagyúr
válasz
DopeBob #2143 üzenetére
Pedig csak a wikis cikket kellett vona felütnöd...
A half-length card is also specified 30×26.8 mm.
A félmagas pedig gondolom egyértelmű.
-
DopeBob
addikt
Már fél órája keresem pontosan mekkora lehet egy "half-height, half-length PCIe" amit a speciben írnak, de sehol nem találom
Egy Asus Xonar DGX hangkártyát szeretnék beletenni, de próbára sajnos nincsen lehetőségem. Mekkora kártya fér bele max? Ez a half-height, half-lenght valami szabvány lenne? Sehol nem találok olyat, hogy ez mekkora... de még nem adom fel!
-
Egon
nagyúr
Jól felment az NL40 ára az iponnál sajna...
Van még esély, hogy visszaáll 40K alá, vagy tényleg kifutó termék, és csak az utódot lehet lassan kapni? -
DopeBob
addikt
Wow, már érdemes volt ide benéznem, ez a 16GB-ram ez nagyon jól hangzik, ennek még utánaolvasok :-)
Viszont már miatt "jöttem" eredetileg, szeretném HTPC-nek is használni a gépemet. Egy VGA és egy hangkártya is kellene bele, sajnos az erősítőm nem tud mit kezdeni a HDMI-n jövő hanggal. Tuszkolt már bele valaki VGA mellé még egy bővítőkártyát? Nem lesz gond a melegedés? VGA-nak nV210, vagy ATI 5450 lenne a jobb választás?
-
válasz
kiskakas #2135 üzenetére
Még egyszer: semmi gond azzal, ha leírod, hogy Te beleraktad. Jó dolog. Neked működik, még jobb. Csak ne írd le, hogy ha tönkremegy, akkor majd a garancia megoldja. A példád is jó. Ne is írjuk senkinek, hogy moddolt BIOSra van garancia. Mert nincs. Ennyi a lényeg.
Joshuam: privátban kérd! Oka van, hogy egyelőre nem került ki a fórumra. Hamarosan ki fog.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #2121 üzenetére
Kérhetném esetleg én is azt a linket, ami tartalmaz infókat az N54L-ről, és már páran emlegették korábban?
Köszönöm! -
kiskakas
senior tag
válasz
Jim Tonic #2132 üzenetére
Én 1db tapasztalat vagyok, az adott témakörben az első. Senkit nem bátorítok, hogy csinálja, kérdeztem vmit pár hete, kipróbáltam, nekem megy. A topiklakók 80%-a tippre a moddolt biost használja, amivel akár szintén taccsra lehet vágni a gépet. Mennyiben más, ha egy elcseszett bios miatt garoztatod le a géped, vagy egy vga kártya miatt? A HP és a szervíz hatásköre eldönteni,h mit fog lenyelni garban, HA oda kerül a dolog. Ne találgassunk már egy olyan dologról, ami meg se történt.. (káposztáskő mese) Bár már érzem, kár volt ezt leírnom...
A 16g ramot nem én használom (nem is mondtam), azok használják, akik virtualizálásra használják a szervert, ott jelentős előny.
Abban igazad van,h abszolút nem hajtja ki ez a proci a 6570-et, de nem is ez volt a cél, ezt énis tudtam, az eredménnyel elégedett vagyok
Cáfolat pedig még nem jött, ha fog, elfogadom és azt is lenyelem, ha a saját motyóm tönkremegy.
-
válasz
kiskakas #2131 üzenetére
A fentiek alapján merem mondani, hogy az előírt teljesítmény átlépni butaság. Lehet, hogy neked megy, de lehet, hogy ezzel másokat csőbe húzol, hazavágja a szerverét, és akkor neked is köszönheti.
Senki nem mondta, hogy elszúrtad, hogy beleraktad, csak azt, hogy nem jó ötlet. Ezzel pont másokat akarunk megvédeni.
biztonsági "fék" van, fesz/áram/hő figyelés, Ennek egyike sem érinti a FET-eket.
Azt állítani, hogy Te majd legaranciáztatod a szervered úgy, hogy nem tartottad be az előírásokat, kissé meredek.
Az is érdekelne, mihez kellene 16GB RAM, amihez elég ez a CPU. Ahogy abban sem vagyok biztos, hogy kihajt egy 6570-es kártyát.Ezzel együtt sincs semmi baj azzal, ha leírod a tapasztalataid. Csak nem kell megsértődni, ha cáfolat jön.
[ Módosította: radi8tor ]
-
kiskakas
senior tag
sellerbuyer, Fex:
azt gondolom,hogyha senki nem próbálna ki dolgokat és most maradjunk csak a microservernél, soha nem derül ki pl,h válogatott ddr3 modulokkal 16gigát is kezel, vagy pl, hogy a biost matatva natív sata portokká lehet heggeszteni a 2 belső portot, ésatöbbi..
6450-et direkt nem akartam, egy gyenge kártya, ez a 6570-es már elég erős, mai viszonylatban is.
Külföldi fórumokat is bújtam, többen erősebb és nagyobb TDP-s kártyát is használnak, igazából nem az alaplap nem bírná el, hanem a táp. Egy mai alaplapban már sokkal több biztonsági "fék" van, fesz/áram/hő figyelés, hogyha valami nem stim, előbb lekapcsolja, minthogy füst lenne..Tápokban szintén.
Jelenleg 5 hdd-vel, játék közben hajtva 60-65wattot eszik a gép, fogyasztásmérővel, a táp 150wattos, tehát mégha csak 50% hatásfokú tápról beszélünk és mondjuk 10-20%-ot csak a fogyasztásmérőm, akkor is bele kell férnie.
Ha mégsem és valami pukkan, az én saram, vállalom!
peace!
-
zsolt501
nagyúr
Tudom, hogy nem ide tartozik, de ezen a gépen fut a windows home 2011 és abban szeretnék a SMB megosztásnak nagyobb prioritást adni, valaki nem tudja hogy ezt hogyan lehet megoldani?
-
kiskakas
senior tag
válasz
J0shu4M1ll3r #2121 üzenetére
N54L infot kerhetnek enis? koszonom!
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Erről a N54L-ről én is kérnék némi infót, pm formájában. Érdekelne a dolog.
Köszönöm!
-
kiskakas
senior tag
Korabban kerdeztem,h hasznal e valaki HD6570-es vga-t. Jelentem, én ma raktam bele, tökéletesen működik, tehát bírja a TDP-t. Jelenleg talán az egyik leggyorsabb vga a microserverbe, nekem azért volt szempont, mert windows fut rajta (nasnak használom), nincs asztali gépem és nagyritkán régebbi játékokkal is szeretném tolni. Farcry, castle of wolfeinstein tokeletesen megy rajta, 1280x124-ben, fullon, szóval ötös a cucc!
Ilyen Sapphire kerult bele.
-
na nekem is van ilyen kis drágaságom
... 2 500-as 2,5-es vinyó software raid-del debiannal (bár ha most vennék vinyót normál 3,5-eset vennék mert a 2,5-est nem lehet kerettel belerakni
).
Debian alatt samba, ushare, ps3mediaserver (utóbbi kettőről xboxon lejátszás), ma kipróbálok pár mkv-t
... a teszter csomagot honnan lehet leszedni? mert akkor megnézném a többi cuccot is ...
már csak valami jó videó lejátszó kellene amivel wifin a másik szobában is le tudom játszani a filmeket... a filmezés ha rendesen működik akkor lesz benne még 1 2 terás vagy nagyobb vinyó amit ha nem használ 15 percig akkor lekapcsolja majd...
-
Egon
nagyúr
válasz
kiskakas #2103 üzenetére
Amúgy érdekes dolog ez a bitráta-téma.
Van egy bitrate viewer nevű programocska. Nézegettem pár 1080p-s mkv-t vele (a gyereknek akarom adni az öregedő Asus R1-es lejátszót, és jó lenne ha tudna nézni filmeket gond nélkül, a hálózaton keresztül: egy fórumtárs mérései szerint ez a lejátszó max. 35 Mbit/sec-es jelenetekkel boldogul szaggatás nélkül.). Pl. a Jégkorszak 3 belefér a limitbe (a max. bitráta 35 Mbit), míg a Jégkorszak 1-ben (!) előfordulnak 50 Mbit feletti csúcsok is...Dacára annak, hogy sokkal butább volt a grafikai megjelenítés. Gondolom rilízfüggő is a kérdés, de akkor is megdöbbentő.
-
kiskakas
senior tag
válasz
Csarlee #2100 üzenetére
Csarlee,
ott valami nagy gáz van nálad.. Egy komolyabb 1080p mkv, ami normálisan van tömörítve, átlag 15-20mbit-es video bitrate-el és mondjuk 1,5mbites dts hanggal, a nehezebben tömöríthető részeken összesen mondjuk 25mbitet (tehát a 100mega negyedét) hajtja ki. De még egy eredeti bluray iso is simán játszható a megfelelő medialejátszóval.
Nálam van egy öregecske egreat (popcorn klón) , ez max 15-18mbites filmeket visz lanon, fölötte akadozik, míg usb-n simán játsza a 20-25megás anyagot is. (ebben tehát a LAN port vezérlése a szar)
A wdtv live-om viszont simán visz lanon, samba megosztással bármilyen bitrate-t, még a killa sample-t is.
Ja, majd elfelejtettem, az egreat sambán csak 10-15mbites anyagig bírja, nfs megosztással megy a 15-18mbit.
Azt akarom mondani,hogyha ilyesmibe futsz bele, simán lehet szar a lejátszó vagy öreg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Óra topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Le Mans Ultimate
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged