Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrofUr
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos N40L-es mikroszerverem alaplapját elflasheltem. Nem tudd valaki honnan lehetne beszerezni egy alaplapot vagy újra flashelni a lapot.
Köszönöm.
-
parkasz
senior tag
Én 3-szor cseréltem a ventit a tápban A sharkoon-ra és egyikkel sem volt hajlandó elindulni
Na ekkor szereztem egy tuti fsp tápot, ami olyan csöndben van, hogy ihajj. És még kapott előre egy Scythe Kaze-Jyu Slim ventit, hátra egy Coolink SWiF2-120P-t csak hogy levegő is legyen neki. Azóta csend és béke.[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
1. nem egy Codegen halt meg a könyezetemben, hanem kettőből kettő.
2. az NxxL Microservereknek egy ismert problémája van - a zajos ventillátor. Ezért igen, amikor megvásárolható Microserver után keresgéltem, ventihang alapján választottam ki azt, amelyiket megvettem, hogy ne kelljen gányolnom a madzagok átkötögetésével.
Örülök, hogy neked minden világos... Te biztos szín alapján választottál volna inkább.''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Rick4
félisten
válasz worxland #4894 üzenetére
Na látod, neked elfüstölt, nekem van még 4 db 4 ma is működő gépben, saccra 2006- osok, köszönik semmi bajuk. Ennek ellenére itt a példa a halott microserver tápról.... Persz onnantól, hogy te ventihang alapján veszel microservert, már minden világos.....
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
worxland
addikt
Azért az FSP és a Codegen talán ne kerüljön már ugyanabba a besorolásba. Az elfüstölt kodegányom helyére FSP került - nem is volt több gondom. Venti: tudok róla, köszönöm, anno direkt ez alapján vettem meg a sajátomat, miután meghallgattam és megfelelt a hangja.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ne ugorjatok egymásnak, ez nem a milyen szerver gépet építsünk topic!
⭐ Stella
-
Rick4
félisten
válasz worxland #4891 üzenetére
Na látod, csak ezt akartam hallani. Egy normális fsp-vel tökéletesen el fog menni kb ugyanaddig, mint a hp a sajátjàval.... Pont most keresett valaki tápegységre alternatívàt, a venti meg ismert hiba...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
worxland
addikt
-
Rick4
félisten
Akinek van otthon cucc, annak nem kell microservert vennie. Akinek nincs, annak venni kell valamit úgyis. 50K körül elég komoly mini ITX gépet össze lehet vásárolni, és abban már 4GB RAM is benne van, az összerakás meg pont annyi, hogy berakod a lapot a házba 6 csavarral, kinyitod a procifoglalatot, berakod a procit, becsukod a procifoglalatot, meg bepattintod a két ramot. Talán lehet fél óra az egész? Az apróban van ugye a kolléga eladó szervere, az egy korrekt ajánlat, emellé ott van az emag szinte ugyanannyiért, amig ott van annyiért, nem érdemes ilyesmin gondolkodni, de amúgy hivatalosan pöppet többért mennek, ott meg rögtön egy komoly árelőnnyel indulsz.
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Összesen 3 db N36L és 2 db N40L működik a környezetemben 3 éve gond nélkül (mondjuk AVR-es szünetmentes tápokon, tehát a villámcsapáson kívül mindentől védve vannak - elvileg attól is, de még nem lett letesztelve ). Szóval nem olyan könnyű kinyírni őket. Abban igazad van, hogy össze lehetne dobni alkatrészekből jobbat ha otthonról van miből, viszont akinek nincs, annak nem opció. Én ezt megtérülési szempontból nézem: így van egy kompakt megoldás, ami a maga korlátai között jól működik és nem megy el x időm arra, hogy összekirakósdizzak egy gépet. Több pénzt hoz be így annyi idő alatt.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
nlq
aktív tag
pontosan ahogy mondod amennyiert megveszik annyiert lehet eladni...
sajna ezt a penztelenseg is hozza hogy egyszeruen tul sok az uj cuccert az 50-60 eFT pedig mennyivel jobb vetel az garival erosebb cpu val mint egy hasznalt harmatgyenge procis 30-40 ert de sajna ra van kenyszeritve az ember hogy sporoljon 20-30 eFt ot, es epp ezert magasabb az ara mert van aki annyiert is megveszi...en inkabb veszek valami olcso atomos lapot tolok neki hasznalt hazat es jófajta HP szerver atx tapot ami hegyekben áll itthon olcsóé és abból dobok össze egy kis szervert minthogy n36 ot vegyek 20eFt felett (aztan sz.pjak az amorf tápjával vagy az alaplapjával ha elfüstöl
-
veterán
ha már non-ecc... mibe kerül 8gb non-ecc cseréje ecc-re? nas4freet használok zfs-sel, és nagyon mondják, hogy ahhoz nem árt, mert ramhiba esetén csúnya vége lesz.
hanyas vagy, te disznó?
-
*Ropi*
félisten
válasz fogtunder #4876 üzenetére
Közhely, de mindent annyiért lehet eladni, amennyiért megveszik. Én pl. a 0 perces, 1 év garanciális, bontatlan 36L-emet 34-ért vettem 5 (1+4) GB non ecc-vel.
De ha már adásvétel, akkor ezért megadom a 20-at így röptében.
[ Szerkesztve ]
-
nlq
aktív tag
válasz mcroberto #4872 üzenetére
ha azt nezzuk hogy:
- utoljára az uj garis N54L -t 55 korul árultam,
- 63 ért már van microserver gen8 ami sokkal jobban hasznalhato config
- N36 és az N54 kozott ott van tudásban az N40L
- raadasnak anno az N36L-t 25-30eFt ert is utánad dobálták,
- garancia mar nincs ra
- szinte minden alkatrésze egyedi és csak horror áron van hozza
- gyenge CPU (kb atom D525 teljesitmeny)ha mindezt figyelembe vesszuk, szerintem realisan kb 20 eFt-ot ér
-
mcroberto
tag
válasz radi8tor #4870 üzenetére
Próba cseresznye, most megnézem mit tudnak a srácok.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
Rick4
félisten
válasz mcroberto #4869 üzenetére
Tavasszal még 50 alkat ment el egy hasonló N40L, persze újszerű állapotban, dobozában. Azóta estek az árak, plusz eggyel kisebb szerverről beszélünk, 50K körül lehet rá találni embert, a vinyókkal 45-46-ig is elmehet. Cserébe nem a ph-n kell hirdetni.
-
mcroberto
tag
Sziasztok.
Körülbelül mekkora árat képviselhet egy használt, N36L, 2x1 Gb Rammal? Maradna benne egy 250-es, meg egy 320-as HDD, de ez gondolom nem nagy ár képző tétel.
Pár hete már nem használom, és gondoltam megválok tőle.
Válaszokat előre is köszönöm.
u.i.: Tudom hogy ez nem az árazós topic, de ott nem ismerik nagyon ezt a gépet.
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
nlq
aktív tag
válasz radi8tor #4862 üzenetére
sztem az N40 lap helyere akarja rakni az N36 os lapot amit siman meg lehet tenni
nem, a halokartya "csak" kinyilt a déli hid viszont full KO
Bugizozi: bocs hogy nem jelentkeztem, viszahozom a cuccodat, es megtesztelem még a tápodat is, mert ha a tap is rossz akkor hiaba cserelsz alaplapot
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Elég régen elhalálozott az N40L alaplapom. Találtam használtam, N36L-t, ez passzolna az újabb házba?
Köszönöm!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
*Ropi*
félisten
A Samsung Smart PC-mhez vettem egy USB3-as ethernet átalakítót: hibátlanul kimaxolja az itthoni hálót (ASIX AX88179 chipsetes: 108 MB/s tudok vele másolni a gépek között). Van az N36L-emben is egy USB3-as kártya, költözés után megnézhetem mit tud vele (most el van csomagolva minden).
-
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz bugizozi #4845 üzenetére
Nem igazán értem miért fűrészelték le, illetve miért ragasztja a másik le, mert a 16x-es portban mennie kellene nem, vagy tévedek?
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
bugizozi
őstag
-
Firehani
csendes tag
Belefér(ne) Nekem is 24/7 órában megy, de nálam windows van rajta és 1-2 havonta beugrik valami gebasz amit már nem lehet a szolgáltatások-ok újraindításával orvosolni. Persze ez se sok.
Menet közben ment tönkre, nem indításkor, viszont durván zárlatos lett, a trafó biztos elszállt, többet nem tudtam kimérni, de nem kísérletezek, ment kukába. De legalább bebizonyosodott hogy jó konstrukció, mivel még háromszor visszakapcsoltam a hibakereséskor (mindig a főbiztosítékot vágta le, volt vagy 20 fogyasztó bekötve és persze másra gyanakodtam) és semmi nem ment tönkre a gépben. -
Rosep
senior tag
Tud valaki olyan NAS szoftverről N40L alá, ami:
- natív NTFS írás-olvasást tud
- BitTorrent kliens van rá (plug-in)
- Eye-Fi kártyát kezel (plug-in)
- normális Android alkalmazás van hozzáPersze a Windows Servereken kívül!
Vagy egy komplett vas, ami mindezt tudja az is érdekel. Kész vagyok az N40L-et lecserélni rá.
-
Firehani
csendes tag
Azért induláskor 4-5 vinyónak kell a "kakaó". Én 100 watt feletti induláskori fogyasztást mértem 5 Samsung Green hdd-vel, de volt olyan hogy 6 disk volt benne + 2 usb-s külső vinyo volt rákötve (azt sajnos nem mértem).
Nekem pár hete ki is nyiffant a gyári táp, egy új eredeti meg horror áron van, tehát valami alternativát kellet keresnem, így most egy 250-es van benne. Meg is mérem most mit fogyaszt, ez 80 plus bronze minősítésű... -
őstag
Hello
Szerintetek az N40L tápja (150W) elbírná az alábbi komponenseket?
3*3TB WD RED
1*128GB SSD
8GB ECC Ram
TBS6982 (max 20W)A TBS kártya nélkül már megy a rendszer, inkább az a kérdés, hogy van-e a tápban még 20W tartalék.
-
aicon
senior tag
Valaki meg tudja mondni, hogy sata3-t kezel-e az N40-s?
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
veterán
sziasztok,
elgondolkoztam egy n36l + freenas kombón. 3 vinyó raidz-ben 8 giga rammal, sambán elérve milyen gyorsan lesz írható-olvasható?
köszi!
[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Dave™
nagyúr
Gen8-ban van aki non ECC ramot használ? Mert több helyről is azt láttam vissza, hogy ECC ramokkal használják, a Kingston oldala is csak azt hozza fel stb. Szóval mennek a non-ecc ramok is? Kifejezetten a Gen8-ra vonatkozik a kérdés, a korábbiaknál tudom hogy megy.
-
Rick4
félisten
válasz radi8tor #4810 üzenetére
15 eur egy új, nem éri meg a minitig se menni. Arról mondjuk nem lennék meggyőződve, hogy egy másik szerverhez is, meg úgy általában mindegyikhez passzol a kulcs, szóval ennek se látnám sok értelmét.
-
parkasz
senior tag
Én is a Mister Minitben csináltattam kölcsön kulccsal.
Annyit tudja, hogy ilyen kicsi és vékony kulcsuk nincs, így saját felelősségre lecsiszolt és elvékonyított egyet (azt hiszem 850ft volt). De jelentem tökéletesen működik! -
Rick4
félisten
Amikor én is árultam az enyémet, nekem is írogatott valaki, hogy adjam el a kulcsot. Fél éve volt kb. Szerintem nem jótét lélek függvénye, hanem hogy ki akarja a szervere lényeges tartozékát odaadni.
-
GabeT
csendes tag
Sziasztok!
Van olyan jótét lélek, akinek lenne N40L-hez kulcsa (pénzért v. kölcsön) Budapest környékén?
Előre is köszönöm! -
641147
csendes tag
Az eddig NAS-ként üzemeltetett N40L gépecske átalkult HTPC-vé, ám a tápventinél elakadtam. Vásároltam egy Sharkoon Low Noise 4x4x2 cm-es rendszer ventit, ám az beépítve meg sem moccant. Tud valaki alternatív (továbbra is nagyon halk és 0,15A-es) megoldást ajánlani?
Köszi!
-
nlq
aktív tag
válasz andrew-msi #4802 üzenetére
a helyere jo lesz , mellé biztos hogy nem, mert amit te kineztel, az nem ECC-s es a gyari pedig ECC-s ezek pedig nem keverhetok
itt erdemes korulnezni, sok minden okossag le van irva:
http://n40l.wikia.com/[ Szerkesztve ]
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
NL40-s gépbe a gyári 2GB memória helyére ilyet gondoltam rakni:
http://www.kingston.com/en/memory/search/?partid=kvr16n11s8/4
Jó lesz bele?
Van esély hogy a is gyári maradhat benne?[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Milyen TV-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- DIGI Mobil
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légtisztítót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Hibas Dell Optiplex 7010
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest