Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
Egy kicsit kiváncsiskodnék, hogy hányan használtok Nexeta-t, vagy bármilyen más zfs alapú rendszert.
Volna egy kérésem is adjátok ki a következő parancsot:
zpool scrub rpool
és utána ha végzett akkor:
zpool status rpool
Ezzel azt is látjátok, hogy végzett-e.
Ha végzett küldjétek el nekem a screen shot-ot akár privibe is.
Érdekes még, hogy az rpool min van.
HDD,SSD,USB.
Végére már csak egy maradt használtok-e crontab-os redszeres scrub vizsgálatot, és ha igen milyen időközönként?
Természetesen nem ér elötte kiadni a
zpool clear rpool
kódot. Köszi -
golya87
őstag
Nem tudom milyen módszerre gondolsz, de BIOS-t azt egyféleképpen lehet cserélni. Pendrive-ra HP toollal feltenni a bioshoz szükséges dolgokat, majd kicserélni a módosított biosra a pendrive-on lévő fájlokat. Nagyvonalakban, nem túl pontosan ennyi. Fentebb linkeltem egy oldalt, a biosok kapcsán, az a leírás jó.
-
Thusor
őstag
Ez a moddolt frimware elméletileg a DieHard-ot mutatja be. Ez a módszer amit ezen a fórumon írnak az jó?
-
Thusor
őstag
Szeretnék egy Samsung 840-es SSD-t tenni a microserverembe. Melyik moddolt biost érdemes feltenni ahhoz, hogy a legjobban ki tudjam használni a sebességét és az élettartamát is megőrizhessem?
-
kiskakas
senior tag
Egy külföldi user HD 7750-et rakott az N40L-be, amivel már kellemesen lehet játszogatni is. Fogyasztási tesztek, fps-ek, képek.. érdemes végignézni!
-
sxboy
tag
Szia,
hát akkor most ezt szépen kipróbálom, mert hát úgyis szabadságon vagyok a héten és nem vagyok megbarátkozva még ma sem a win serverrel.
Milyen problémák? Gyakorlatilag működött, de a jobb alsó sarokban ott figyelt folyamatosan az unsupported hardware felirat. Bármilyen eredmény lesz, beszámolok.
-
Tudtok olcsó és jó 4port SATA (2-es elég) kártyát? 10 alatt nem is találtam.
-
kiskakas
senior tag
Múlthéten megjött kínából a sata3-as kártyám, semmi raid, sima asmedia 1061 sata3 vezérlő. pci-e 1x kártya, normál hátlappal jött, mókolnom kellett hozzá egy LP hátlapot. Egyszerre 2 port működik rajta, hátul 2x esata, a kártyán 2db sima sata van, jumperrel választható ki, melyiket kell.
A mellékelt driver cd-n pont a kártya drivere nincs fent, Win7 felismeri driver nélkül is szabvány ahci sata portnak,egyébként a driver és firmware innen tölthető.
Ha a belső portokat akarjuk használni, elég sz.r rádugni a kábelt, én már beszerelt alaplapnál dugtam rá, hátulról, laposfogóval ügyeskedve. Mivel pci-e 1x -es kártya, ezért 2x250MB/sec a plafon a sata3 600MB/sec-je helyett, de a sata2-nél ez is gyorsabb, illetve akinek csak 2db plusz port kell, arra tökéletes.
Egy ocz agility3 120g ssd van rajta, win7 prof.
A sebességek:
asmedia 1061:
alaplapi:
-
EasyR
aktív tag
válasz
Kunci-1 #3081 üzenetére
Sajnálom! Én szétbontott állapotban próbáltam, mert én ház nélkül vettem az elsőt! (Itt a PH-n árulták a komplett "belét".)
Majd elvitték a P400-at, ami csak ideiglenesen volt nálam....
Nem gondoltam, hogy nem fér be a házba...Ezt követően vettem egy P410-et, ami viszont biztosan befér, ezt tuti próbáltam!
-
Kunci-1
csendes tag
Sajnos sehogyan sem fér el a P400 a Microserverben. Próbáltam, de a HDD keret miatt a kábel már nem fér el. Pedig jó kártya lenne, működne is a szerverrel, viszont a kábelezés kivitelezhetetlen. Így kénytelen lettem egy kicsit drágábban egy P212-t venni, azzal viszont tökéletesen megy, és a gyári kábel is felhasználható, csak át kell dugni a HDD kábelt az alaplapból a raid kártyába. A P410 is jó választás lehet. Érdemes Ebay-en szétnézni.
-
golya87
őstag
Hibakereső célzatú kérdésem lenne:
Nektek módosított vagy gyári BIOS-sal:
- szokott megfagyni a gép boot előtt?
- F10, vagy CTRL+C billentyű hatására resetelni még boot előtt?
- újraindítás után elfelejti a HDD sorrendet?Az első kettőt azt gyári és TheBay BIOS-sal is tapasztaltam, a harmadikat csak DieHard-dal.
Ha hibaforrásra kellene tippelni, akkor táp, billentyűzet vagy alaplapra tippelnétek?
-
Dzsonny6
csendes tag
Sziasztok!
NL36 -ba vettem videókártyát.Gigabyte GV-R545-1GI 1GB DDR3 PCIExpress Low Profile
Feltelepítettem a CD-n lévő drivert, de maga az ATI kontroll center nem jelenik meg. (Fut a háttérben)
Ez még nem is lenne probléma, de a gép HDMI-n csatlakozik a TV-re és az integrált VGA- hoz csatlakozik egy monitor. Valamiért csak HDMI-n hajlandó képet kiadni és a monitort nem ismeri fel. Úgy sem, hogy kihúzom a HDMI-t a gépből. Van valami ötletetek? Szeretném ha monitor is és a TV is működne külön külön és egyszerre is.
(WIN2008R2)Még 1 kérdés. Win7-el is simán el menne a gép 2008-as driverekkel? vagy nem kell hozzá?
Köszönöm
-
bambano
titán
válasz
Jim Tonic #3073 üzenetére
arra, hogyha egy adsl szolgáltató rendesen megcsinálta a szolgáltatását, azaz letiltotta az ip ethernet keretet az adsl-ről, akkor szerintem megoldható veszély nélkül, hogy egy interfészen pppoe kifelé és ip a lokálnetnek.
persze elég barkács megoldás.usb-n sokan használnak kábelmodemet, átlagos szolgáltatáshoz elég az is.
-
petir
senior tag
Sziasztok ! Nem vagyok jartas a temaban ezert is kerdeznek toletek! Mondjuk ugy , hogy van egy "okos" routerem egy Asus RT-N16-os..nagyjabol megfele egy kis szervernek tomato fut rajta nemi linux alapokkal...ftp,vpn,rtorrent,samba,webszerver - nyilvan sebessegben kenterbe veri barmelyik microserver...hisz az asusba egy kis 480Mhzes proci ketyeg dehat nem hasonlitgatni akarok!
Microserverrol amit olvastam hogy op rendszer teren eleg univerzalis...tehat olvastam itt windowst,linuxok kulonfele distroit.. Szimpatikus ezeknek a kis gepeknek a fogyasztasa nagyjabol valahol ott lehet mint a routere a vinyoval viszont engem az erdekelne de nagyon hogy van e olyan koztetek aki kivaltotta a routeret egy ilyen geppel a szolgaltatasok egyertelmuek nyilvan nem lehet gond neki eggyik sem DE alkalmas e egy ilyen gep tobb halo kartya kezelesere illetve halozat kezelesere mind vezetekesen mind wifin kivaltható lenne e 100% -osan pl esetemben az RT-N16? Megerne a gondolattal foglalkozni?
-
Fex
tag
válasz
Skorpyskorp #3064 üzenetére
Szia!
Tedd fel nyugodtan a 2008R2-es drivereket, a win7 menni fog vele. (Persze, ha 64 bites a W7)
Fex
-
golya87
őstag
válasz
Skorpyskorp #3064 üzenetére
Nekem elsőosztályúan működött Server 2012 alatt.
-
golya87
őstag
válasz
Skorpyskorp #3062 üzenetére
-
Skorpyskorp
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Egy alap driver-készletre lenne szükségem N36L-hez, most épp. W7/64-hez.
Sajnos, nincs meg az eredeti telepítő lemezem sem.A HP Support használhatatlan. (Pl. a "lapkakészlet" link egy AMD lapra irányít, ami vakvágány.)
Nem tud valaki egy használható linket?
Köszönet előre is!
Sk.
-
FireLord
aktív tag
HP 40L-t be lehet még szerezni valahol?
-
skl87
csendes tag
Na felraktam a debiant majd egy fél nap szenvedés után inkább windows server 2012 -t választottam
valamivel ismerősebb a környezet
.Hát igen... sokkal kezelhetőbb és átláthatóbb számomra.Bár elvileg mac mellé jobb lett volna a linux...
-
thomas791
tag
Segítségre lenne szükségem...
Kaptam 1 dell power edge sc1600-at 4 hdd vel, de a kettő
st336607lc vinyók " not responding" állapotba kerültek, kapacitásuk 0
hogyan lehet gyáriba vissza állítani?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
ÜDV!
Tamás -
skl87
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Jelenleg egy Dlink DNS 320 zakatol itthon,nem egy halk masina meg elég gyenge is így most egy ilyen kis HP G7 N40L masinát hoztak nekem ,hogy ez majd jobb lesz.
Milyen op rendszert érdemes rátenni ? itthon nincs windowsos masina csak almák.
A cél az lenne,hogy legyen rajta egy transmission mint a dlinken és elérjem laptopról asztaliról bárhonnan,kapkodja le a dolgokat, és én azt meg egy media lejátszóval a TV -n élvezhessem.
Szóval semmi komolyabbra nem kell.
Ehez melyik lenne a legmegfelelőbb ?
Linuxal még nem találkoztam, érdemes azt rátenni ?Előre is köszi a segítséget.
Üdv,
skl -
EasyR
aktív tag
válasz
Jim Tonic #3040 üzenetére
igen, sajnos a p400-hoz kell egy + kábel is!
a p410-re viszont simán rádugható!
a p212 a kistesója, ha fogalmazhatok így!nekem egy p410 van 512 battery-s cache memóriával!
pár napot töltött egy microserverbn és szépen teljesített vele.
most szünetel a szerver project, mert hdd hiányban szenvedek, de ami késik az nem múlik: kapni fog 4 db 2tb-os disket és mehet a hardveres raid5! -
EasyR
aktív tag
válasz
radi8tor #3037 üzenetére
tudom, nekem is van egy, de azt még nem kap jó áron!
most 12k körül vesztegetik itt a prohardveren.
ha valaki hardveres vezérlőt keres, akkor ennél olcsóbban nem fog találni! (ráadásul hp-s, és megy is a microserverben)a félreértések elkerülése végett: nem én árulom, illetve semmi közöm a hirdetőkhöz!
-
Rosep
senior tag
Egy 60W-os PicoPSU szerintetek elég lehet egy N40L-nek 4 HDD-vel? Vagy biztos ami biztos 80W inkább?
-
Brogyi
őstag
-
bambano
titán
-
Istv@n
aktív tag
A softraid talán azért szerencsésebb, mert ha kinyiffan az alaplap pl, akkor azt másik gépben is össze lehet állítani elvileg....
-
nvyktor
aktív tag
Ha fontos adatokat akarsz tárolni, akkor mindig a többszintű biztonságra kell törekedni.
Önmagában egyik megoldás sem ad biztonságot.
Tehát nem egyik, vagy másik, hanem RAID és külső mentés.Persze azt neked kell eldöntened, hogy mi a fontos adat, és anyagilag mennyit ér meg neked a védelme.
Gondolok itt a HDD-k áraira elsősorban, jelen szituációra vonatkoztatva.Én például a fotóinkat jelszóval titkosítva mentem felhőbe is.
De például érzékeny adatoknál (értsd: céges, titkos munkaanyagok, stb.) ez nem megoldás, annak semmi keresnivalója külső szolgáltatónál. -
RAID. Sokféle RAID szint van, ebből hardveresen a Microservernél csak a 0 és 1 megoldások támogatottak. Ami még jó lehet neked, az a RAID-Z.
A backup más tészta, mivel ott bizonyos időközönként biztonsági mentést csinálsz, tehát valamilyen korábbi időpontban mentett állapot lesznek visszaállíthatóak az adatok. -
ma-Zo
tag
válasz
Jim Tonic #3006 üzenetére
Értem.
Akkor úgy teszem fel a kérdést, ha mindkét HDD ott csücsül a MicroServerben, és otthoni környezetet nézünk, akkor mi a pro és kontra a Raid1 és a backup (pl. rsync) mellett?Ilyenekre gondolok pl. , hogy a vinyónak mi a jobb, ha pihen és csak a szinkronizáció idejére kapcsol be, vagy, ha egyfolytában megy?
Ha meghal az egyik HDD Raid-ben, akkor az adatok csak akkor elérhetőek, ha melle van téve egy "harmadik" és újraépül a Raid tömb, vagy kivéve a Raid-ből is olvasható a lemez?
És persze egy csomó dolgot nem tudok, ami buktató lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Óra topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- Revolut
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged