- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zsolt501
nagyúr
-
-
-
A linuxok zöme az Nvidia-t szereti. A hardware-s gyorsítás a Chakra-n ment a legkönnyebben. Mint említettem a Linux Mint nagyon közel van az Ubuntu-hoz.
Kidolgozottabb. Azzal talán megy. Egy próbát megér ha nem kapkodtad el a telepítést. AMD driver telepítése sok linuxon messze nem elég a tökélyhez. Segíteni kevesen tudnak hiszen kell hozzá egy GEN8, és egy tudós aki motiválva legyen. Azt meg nem hiszem hogy a Matrox, és az AMD együtt menni fog, de majd te ezt is megírod.[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Nem bírtam magammal és ezen hozzászóláson felbuzdulva felraktam a hackelt iLO 1.32-t is.
Íme az eredmény
1. Eredeti állapot:2. A fenti linkelt iLO 1.32 és ROM frissítés után:
3. A hackelt iLO 1.32 feltelepítését követően:
A fan speed 32%-ról 12%-ra esett vissza és ennek velejárójaként a hangja is sokkal kellemesebb.
Majd ha hazaérek meg is hallgatom.Attól nem tartok,hogy az alkatrészek megfőnek benne, mert a fórumon olvasottak alapján bírja a gyűrődést. Sőt ez a magas fan speed csak az alaplapi RAID mellőzésénél jelentkezik, aki azt használja, annak nem is kell küzdeni a hangorkánnal eleve.
Bár csak itt lennének a berendelt dolgok, hogy üzembe helyezhessem.
Bye, Fifi
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Ezeket raktam fel, ilyen sorrendben:
1. iLO Firmware
2. System ROM (BIOS)Bye, Fifi
-
Fifi
őstag
"Szélzaj duruzsolása hallatszik így másfél méterről, de nem vészes winyók kerregése jobban átjön."
Pedig sokan panaszkodnak a netes fórumokon, arra, hogy a Gen8 microserver nagyon hangos. Abban az esetben halk, ha a háttértárolók az alaplapi RAID vezérlőn RAID módban vannak, de ez sok embernek, aki soft raidet szeretne nem nagy vigasz.
Nálam a G2020T tényleg hangos - mintha a WC-ben folyamatosan menne a venti - és a fan speed 32%-ot mutat, bár nincs benne egyetlen meghajtó sem.
Ma frissítettem az iLO-t és a ROM-ot is, így lecsökkent a fan speed 21%-ra. Kíváncsi leszek, ha hazaérek és bekapcsolom, hogy ez a 11% csökkenés a venti sebességében hanghatásban hogyan mutatkozik meg.Sőt olvastam egy unofficial iLO verzióról, amivel tovább csökkenthető a fan speeed, de ezt a lehetőséget még tartalékolom.
Bye, Fifi
[ Szerkesztve ]
-
Möhe
addikt
Valami hosszabb (Loguot cikk ? ) lesz vagy pár soros "észrevétel" ?
Most már tuti, hogy HP mikroszervert nézek magamnak,de hogy N54L vagy T1610 nem tudom. Ahogy kinéz a dolog mellette alszunk majd (tv állvány aljában elhelyezve) szóval a csendes működés 3 HDD-vel lényeges lesz.Jelenlegi Syno 213j-t ,2HDD-vel nem érzem "zajosnak" alváskor,pedig megy a torrent és csak a vinyót hallom kerregni.
Saját felhő,torrent, és médiatár( nem HTPC) lesz a feladata.Valami útmutatót addig hol találok az oprendszerre, konfigurálásra, és egyéb kis apróságokra lennék kíváncsi,hogy addig is ne kukán lessem és kapkodva álljak neki a beállításoknak.
Március közepe felé szeretném megejteni a vásárlást, de a honnan is kérdéses.Van valami hivatalos, vagy egyéb helyekről is nyugodt szívvel meg lehet rendelni?
a segítséget és az infókat köszönöm -
zsolt501
nagyúr
Nem rossz, de kíváncsi leszek ez nyáron mennyire fog felmenni egy ugyan ilyen esetben, ha nincs klimatizálva a helyiség ahol a gép van.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Fifi
őstag
Dugj be egy kábelt az iLO portba, amin DHCP-n tud magának IP-t kérni és böngészőben szépen látod a géped működéséről az infokat. FAN speed, RAM, CPU, Storage, Network stb. miközben tömöd tele adatokkal ubuntu alatt.
A default loginhoz a user és pass a gépen logó cetlin van.
-
Fifi
őstag
És nem hangos? Én még csak az iLO-t nézegettem meg rajta, tehát nincs benne egyetlen háttértár sem és 36%-on teker a venti. Olvastam, hogy az alaplapi "RAID" vezérlő használatával optimálisabb a működése, de Debian alatti sw raidet terveztem.
Ha szorítok is neki helyet, akkor valami venti modot is fel kell hajtani vagy mielőbb kiimátkozni hp-ből az fw updatet.
-
Dave™
nagyúr
szinte mindenben jobb a gen8, de a fogyasztás szerintem kivétel, abban jobbak a régebbiek (n36l, n40l és talán még az n54l is). Persze minden másban jobb a gen8, szóval ne sajnáld azt az egyet cserében jóval erősebb is.
giorgio: mennyivel jobb ez egy openelecnél?
[ Szerkesztve ]
-
Most míg az elején vagy légy szíves probálj ki egy zfs alapú os-t. Csak hogy felmászik-e. Felismeri-e hardware-t (itt a LAN IC-re,driver-re is gondolok). Ami tetszik. Napp-it,Openindiana,Nexenta,Solaris,OmniOs. A többiek majd megmondják melyik a legyegyszerűbb.
A vétellel pedig tényleg szerencsés vagy.[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erre inkább a HTPC topicban tudnak majd válaszolni, mivel HTPC-t akarsz belőle csinálni.
Fifi: kattogtasd ki a gépet Kingston RAM keresőben
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Fifi
őstag
A fent linkelt alapján a +8GB ECC Kingston is megvan 24-28eFt-ból és szerintem az így kapott 10GB ECC jobb lenne, mint a non-ECC 2x4GB. Illetve a későbbiekben a max. 16GB-ra történő bővítés csak egy modul cseréjével megoldható.
Tehát a kérdés arra vonatkozott, hogy azok közül bármelyik jó-e.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Én azt értem, csak azt kérdeztem, hogy előre utalsz vagy utánvéttel fizetsz készpénzben, átvételkor?
Amúgy ezzel sincs alaplapi hardveres RAID5, csak hw RAID 1+0, innentől alig nyernék vele valamit, le is beszéltem magam róla De ha most vennék, tuti ezt venném, mert nagyon jó gép. Az alacsony fogyasztású i3-as cpukkal pariban van a teljesítménye a kisebbik modellnek is, nem semmi.
-
Rick4
félisten
ATI kártyáknál tuti kimegy a hang, a hangeszközöknél megjelenik egy HDMI output, amit beállíthatsz alapértelmezettnek, a szokásos jelszintek, mintavételezés, stb beállításokkal.
Amúgy rossz koncepció a nas médiaszervernek, sokkal kevesebből megvan egy komolyabb cucc, (konkrétan a feléből megáll egy 4x jobb gép) a szoftveres rész meg mindenhez adott.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem a VGA kártyák ki tudják küldeni a hangot HDMI-n.
De ezt kérdezd meg a HTPC-s topicban a konkrét VGA kártya megnevezésével.
⭐ Stella
-
addikt
Miért, egy sima SATA kontroller nem segédkezik az adatok másolásában?
Ne dőlj be a marketing bullshitnek, használd AHCI módban és OS tükrözéssel."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
Használd sima AHCI módban, telepítsd az egyik diszkre majd csinálj egy sima windows lemeztükröt (+ lehet hogy a boot.ini-t szerkesztened kell hogy mindkét diszkről tudjon bootolni, lásd [link])
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Óra topik
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest