Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ratkaics

senior tag

válasz Dr. Szilikát #98280 üzenetére

Valószínűleg igazad lesz, mert amennyire meg tudtam ítélni a NYÁK-ból ilyen kötésben vannak.
    Köszi szépen :R !
    Megpróbálok rajtuk majd kapacitást mérni. Bár tartok tőle, hogy nem ott lesz a hiba.
    Van a panelon két tranzisztor és pár dióda, meg egy két tekercs. Ezeket próbáltam ellenőrizni, nem találtam meg a hibát.
    Meg van rajta még két "komolyabb IC, amiket nem tudom, hogy pontosan mit csinálhatnak, de attól tartok, hogy azokkal lesz baj. Persze felirat semelyik alkatrészen sincs. :O
    Amúgy egy ilyen készülékről van szó.
    A hibajelenség az, hogy csak egy piros LED világít rajta és nem csinál "ménkűt". Kicsit több mint két éves és nem történt semmi vele, egyszer csak nem működik. Nem gondolom, hogy ennyit kéne bírnia egy ilyen készüléknek.
    A masina belsejében nem látok semmilyen hibás alkatrészre utaló jelet, nem is büdös, meg ilyesmi. A transzformátor tekercsei nem szakadtak és nem zárlatosak, a diódák jók, a tranzisztorokon és normális értékeket mérek.
    Van esetleg valakinek egyéb ötlete, hogy egy magamfajta hobbista hogy tudna a nyomára akadni a hibának?
    Vagy esetleg tudtok ajánlani valaki hozzáértőt Győr környékén?

Új hozzászólás Aktív témák