Hirdetés
- 

PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz

Donki Hóte

üzenetére
						Nem tudod elképzelni? Pedig az emberi hülyeség határtalan.
Kinnt terepen, konnektortól 3 kilométerre a vaksötét pusztába őrködtünk 2 hónapig.
Szereztem egy 250W PV panelt, vettem egy töltésvezérlőt, a munkáltató rendes volt mert adott kölcsön egy zsírúj 12V/140Ah akkut.
És volt éjjel ledes világítás, lehetett telefont tölteni, volt az őrkonténerbe éjjel világítás.
Majd a kollégák 1 hét tökéletes működés után jelezték hogy valami nem stimmel, alig 1 órát megy éjjel a ledes térvilágítás és lemerül az akku.
Kimegyek mondom megnézem és mit látok...,
Valamelyik színbarom kihozott egy 2kW invertert, kávéfőzőt, erre a többiek hoztak mikrót, meg egy rezsót.
Jó hogy nyár volt mert hozták volna az olajradiátort is meg talán a mosógépet is.
És mivel a kollégáim 99,99%-ban egységsugarúak, a maradék mérési hiba,
nem tudtam nekik elmagyarázni hogy az 1kW rezsó 1 óra alatt leszopja az akkut.
"Dehát ott az nagy akku meg az inverter..! csak ezt hajtogatták.
Meg se próbáltam velük megértetni a P=U*i defimíciót és én voltam a szemét meg nem akarom a jelzőket idézni mikor bepakoltam az akkut meg mindent egy lakatolt vasdobozba és a kijövő 12 voltot lekorlátoztam, ha 5 ampernál több volt a fogyasztás akkor letiltott. 
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
 - Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
 - Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
 - Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
 - HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold